כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים 29/01/2008 11:52 לתגובה הבאה
  natic לא מחובר natic  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
האם מישהו עשה סקי בעברו בברילוצ'ה שבארגנטינה או בהרים שליד אנטליה? רציתי לדעת איך המחירים ואיך האתרים האלו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 1 29/01/2008 14:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 501 הודעות עד כה
ביליתי חודשיים באיזור ברילוצ'ה, רק אני והסנובורד. מחירי המחיה שם זולים להפליא (צריך לבדוק יכול להיות שהם עלו מאז שהייתי שם לפני 3 שנים). עלויות הגלישה (סקי פס, וציוד) לא מאוד זולות אבל עדיין פחות מאירופה וארה"ב. הדבר הראשון שחשוב לציין זה שברילוצ'ה עונת הסקי היא יולי-אוגוסט (כבר היו כאן שאלות לגבי סקי בארגנטינה בפברואר Smile). האתר של ברילוצ'ה (קתדרל) הוא גדול יחסית לאתרים אחרים בדרום אמריקה אבל קטן לעומת אתרים אירופאים. הוא מאוד תלוי במזג האוויר. כשיש כיסוי שלג טוב הוא אתר כיפי מאוד, עם הרבה אפשרויות גלישה בין עצים, אוף פיסט ומסלולים טובים. כשלא יורד שלג האתר הופך להיות קרחי. מהר מאוד המסלולים הנמוכים יוצאים משימוש והאתר מתכווץ והצפיפות גדולה. השילוב של שלג עצים ואגמים יוצר נוף מדהים. אם נמצאים באיזור אפשר לבלות יום יומיים בעיירה סמוכה (שעה נסיעה) בשם ויז'ה לה אנגוסטורה. יש שם אתר קטן ונחמד בשם סרו בז'ו (הנוף שם יפה אפילו יותר מקתדרל). מתחילים יכולים לבלות בו יותר.
צריך לקחת בחשבון שהעיירות לא צמודות לאתרי הסקי והנסיעה נמשכת כ20-30 דקות לכל כיוון. בקתדרל יש אפשרות לישון באתר, אני מניח שהעלות שם גבוהה בהרבה מברילוצ'ה.
אם נשארים לפרק זמן ארוך חובה לבלות כמה ימים בסן מרטין דה לוס אנדס, כ4 שעות נסיעה מברילוצ'ה ושם יש אתר בשם צ'פלקו. צ'פלקו אמנם קטן יותר מקתדרל אבל הוא איכותי יותר.

אפרה סקי מפותח יחסית בברילוצ'ה (בערב הולכים לפאב האירי ווילקניס), יש גם בסאן מרטין ואין בכלל בויזה לה אנגוסטורה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 2 26/03/2008 00:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ekeisar לא מחובר ekeisar  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
היי,
אני מתחיל לברר לגבי טיול סנובורד באזור, כמה זמן מראש לפי דעתך צריך לסגור כבר על כרטיס ?
וכמה בערך יוצא שבועיים סנובורד שם ?

תודה רבה,

ערן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 3 26/03/2008 09:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
omervered omervered לא מחובר omervered  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
אהלן,

הייתי שבועיים בבארילוצ'ה לפני שנה וחצי, ואני ממליץ לקחת חבילה שמספקים ההוסטלים בבארילוצ'ה עצמה, שכוללת לינה, ארוחת בוקר, ציוד, סקי-פס, הסעה לקטדרל ובחזרה. העלות לשבוע היא כ- 1200 ש"ח. אם אתה שם שבועיים ואין לך ביגוד אני מציע שתקנה. החנות הטובה ביותר לשם כך נקראת la bolsa ("השקית"...) - קניתי שם חליפה מצויינת במחיר מצחיק, וגם אם אני זוכר נכון מקבלים החזר על המע"מ (שהוא גבוה כמו בישראל). הרבה יותר משתלם לקנות מאשר לשכור חליפה לשבועיים.

אני שהיתי ב- Perikos youth hostel - מקום חביב ביותר, מסביר פנים, אם יש לך קשיי ספרדית כל עובדי ההוסטל דוברים אנגלית שוטפת (לא דבר מובן מאליו אפילו בארגנטינה).

לפני שנה וחצי השלג שם היה מעולה, ואפילו שלא הגעתי בשיא העונה היה שם שלג טוב מאד לסנואובורד.

מיותר לציין שכל המסעדות שם זולות להפליא לעומת כל אתר אירפאי, והמסעדות הכי טובות הן כל ה- parilla למינהן שמגישות ארוחות מעולות במחירים של 20-30 ש"ח. לפעמים היינו גם באים לקחת takeaway מהמסעדה האיטלקית de-alberto (יש גם מסעדת סטייקים מציינת באותו השם). על takeaway מקבלים 50% הנחה, ולכן מנות עצומות של רביולי בטטה ושמנת עלו לנו מחיר שערורייתי של 8 ש"ח למנה.

חנויות השוקולד הכי טובות בבארילוצ'ה: abuela goya mamushka, benroth.

האלפחורס הכי טובים- abuela goya

אח, jo ciero revolvar!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 3 26/03/2008 10:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 501 הודעות עד כה
כרטיס טיסה לבואנוס איירס תסגור מה שיותר מהר. אין הרבה אפשרויות וככל שעובר הזמן הטיסות מתמלאות. תשתדל להימנע מאליטליה.

מבואנוס איירס לברילוצ'ה אפשר לטוס או ליסוע באוטובס. לגבי טיסה אני לא יודע, אני בחרתי באוטובוס, 19 שעות לכל כיוון באוטובוס מפנק (מושבים שנפתחים למיטות, ארוחות קלות, סרטים וכו). כרטיס לאוטובוס אפשר לקנות בתחנה המרכזית, לא יודע אם יש אפשרות לקנות מראש.

לגבי עלויות - אוכל באמת מאוד זול שם וגם לינה ונסיעות. כל מה שקשור לסקי לא ממש זול והמחיר גם משתנה בהתאם לעונה. אם אתה מגיע לפרק זמן קצר מומלץ לא להגיע בשיא העונה. בדרום אמריקה כשצעירים מסיימים את הלימודים הם נוסעים לברילוצ'ה. בשיא העונה היא מוצפת בלהקות של ילדים חמודים שבאו לחגוג. זה מתבטא במחירים של הסקי פס והציוד להשכרה ובצפיפות באתר.

את מחיר החבילות של ההוסטלים ניתן להוזיל עוד יותר אם מרכיבים הכל לבד ומסתפקים בנסיעה באוטובוס (האמת שקצת מעיק). קח בחשבון גם שבארגנטינה הראש בחופשת הגלישה שונה מאירופה. לא בהכרח תגלוש כל יום וכנראה שתרצה לקפוץ לאתרים סמוכים כך שלקחת מראש חבילה סגורה זה די מגביל

מכיר את הוסטל פריקוס והוא אכן חביב. אני הייתי רוב הזמן בהוסטל מרקופולו. האווירה שם יותר בינלאומית. יש בר נחמד לשבת בו בערב אם אין חשק לצאת ואנה פאולה בלובי תמיד תחייך אליך (ביחוד אם תמסור לה ד"ש ממני)

אם אתה נוסע במיוחד לארגנטינה לשבועיים לגלוש, זה לא הולך להיות זול. הטיסה יקרה מאוד (בסביבות 1200$ רק לבואנוס איירס) ותבזבז הרבה זמן על נסיעות. אם אתה מגיע ליותר זמן או שאתה משלב גלישה בנסיעה אחרת (טיול, עבודה) אז באמת אתה הולך לגלוש במחיר מצחיק לעומת אתרים באירופה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 5 26/03/2008 20:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ekeisar לא מחובר ekeisar  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
התכנון שלי היה לנסוע לתקופה יחסית קצרה, משהו כמו חודש, להפגש עם חבר שנמצא שם לשבועיים של סנובורד ואחר כך קצת לרבוץ באזור, לפי דעתכם חודש זה מעט מידי ? כמה זמן בערך הולך על נסיעות ? זה נראה כאילו ארבעה ימים הולכים רק על נסיעות (טיסה + נסיעה הולך וחזור...), נכון ?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. סקי במקומות פחות מוכרים ונפוצים תגובה ל - 6 13/04/2008 15:07 לתגובה קודמת
  golesh11 לא מחובר golesh11  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
הי.אל תסע-טוס לברילוצ'ה(כ 300 דולר הלון חזור שעתים טיסה)-כך אני עשיתי.ניתן למצוא מלונות זולים ב 100 150 שח ליום כולל ארוחת בקר.
יש אוטובוס לאתר שעולה 5 שח(40 דקות נסיעה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:Whistler - הסרט האמיתי
להודעה הבאה:מנעול בסקי רום קלאב מד אלפ דואז