כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שבוע קסום בסקיוולט (Skiwelt) 31/01/2008 10:45 לתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
קשה לקפל שבוע שלם, עמוס באין ספור חוויות וכל כך הרבה פסגות לבנות, יופי שעד עכשיו אני מתקשה לעכל. אז ממש בקיצור וגם כמה תמונות (בסדר איתמר, אל תקפוץ..., מבטיחה להכין דיווח מפורט לדיווחי הגולשים).

סקיוולט הוא אתר שחובר לו יחדיו ממספר אתרים, שאל כל אחד מהם עולים מעיירה אחרת, וכיום יש בו 250 ק"מ של מסלולים. למי שזה לא מספיק, יש אפשרות להרחיב את הסקי פאס לקיצביל השכנה (כ 15 דקות נסיעה). נכון, האתר אינו מהגבוהים, אבל בחודשי החורף המרכזיים לא אמורה ולא היתה בעיה של שלג, ויש גם תותחים המכסים 80% מהאתר.
מרבית המסלולים הם כחולים ואדומים (בפירסומים זה כמעט שווה, בפועל, לפעמים כשהייתי עייפה התקשיתי למצוא כחול), חובבי השחורים יתקשו למצוא הרבה (רק 8%). יחד עם זאת מהתרשמות שלי, מרבית הגולשים באתר הם מתקדמים (כאלו שנולדו על המסלולים), שטסים במהירויות ובקלילות מעוררי קנאה. האתר מתאים גם למתחילים ויעיד על כך ההיצע עצום של בתי ספר (17, אם זה ממש חשוב).

שימו לב, 90% מהמסלולים מקושרים על ידי רכבלים ואין שום צורך לרדת לעמק או להניע את הרכב כדי לעבור בין האתרים המקושרים וזה כייף גדול. אנחנו עלינו במרבית הימים מהעיירה שאפאו שהיא מאד מרכזית למתחם המקושר. המעליות לא היו עמוסות בשום שלב, ולא נדרשנו לעמוד בתור יותר משתי דקות (בדרך כלל לא היה תור כלל), אם כי לא היינו בשיא העונה.
חלק ניכר מהגולשים באתר הם בריטים והולנדים, שאינם דוברי גרמנית, ואכן כמעט כל נותני השרותים שנתקלנו בהם דיברו אנגלית טובה. שמענו גם קצת רוסית, אבל הובא לידיעתי שלפחות חלק מהם הם כנראה "ישראלים מוסווים"... עברית לא שמענו בכלל. לא ברור לי למה, אבל האתר עדיין לא פופולרי אצל הישראלים. קרבתו לשדה התעופה של מינכן (שעה וארבעים בשבת בצהריים), כמעט כולם על האוטוסטרדות, היא יתרון גדול, בעיקר לאלו שמנסים לתפוס עוד כמה שעות של סקי ביום הטיסה.

כפי שכבר כתבתי כאן, זכינו בחמישה ימי שמש מדהימים ויום אחד של שלג, שגם בו גלשנו כמעט עד סופו (אחרי ארוחת צהריים כבר התקשינו להתחמם והרוחות שברו אותנו).
לכולנו, אני, בעלי והבן (12), זהו שבוע הסקי השלישי. לקחנו הדרכה של 4 ימים שעתיים וחצי בבוקר ובשאר היום גלשנו עצמאית. שובצנו כולנו באותה קבוצה, אך אני התקשיתי לעמוד במהירויות ובכושר של הבנים, ומהיום השני עברתי לקבוצה יותר באיזי. המדריכים היו מעולים וכולנו התקדמנו המון. מה שלא פחות חשוב זה האוירה בקבוצות, שהיתה שמחה ועליזה, הרבה אודות למאמצי המדריכים "שיהיה בכייף".
ביומיים האחרונים גלשנו במסלולי ספארי מוכנים, שמפורטים על המפות, מה שהתגלה כפתרון מאד נוח על מנת להקיף בצורה יעילה את מרחבי האתר.

כל הארגון נעשה עצמאית ולהוציא את הטיסות גם לא נדרשנו לשלם מראש על כלום, למרות שהכל הוזמן כבר מהארץ.
ולמתעניינים בעלויות – העלות למבוגר 900 יורו (כולל ציוד, הדרכה ואוכל כמובן), לילד 750 יורו (הנחה גדולה בציוד ובסקי פאס). אבל בשביל עלויות כאלו צריך בהחלט להשקיע בחיפוש מדוקדק, בעיקר בנושא טיסות, דירה והשכרת ציוד, שם יש הפרשים גדולים.

בטיסות פגשנו שניים מחברי הפורום היותר מכובדים... בהלוך (סאן דור) פגשנו במיכאל ובחזור (TUI)) באדוארדו, והיה ממש כייף להחליף חוויות.
וזאת ההזדמנות להודות שוב לחברי הפורום הנפלאים, שבעידודם בחרנו בסקיוולט, ושקיבלתי מהם כל כך הרבה עצות טובות.

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שכחתי את התמונות תגובה ל - 1 31/01/2008 10:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז הנה הן
למחרת הסופה מבט מהתחנה העליונה של שאפאו
למחרת הסופה(גודל:47.43KB)מבט מהתחנה העליונה של שאפאו(גודל:36.14KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ועוד שתיים תגובה ל - 2 31/01/2008 10:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מבט לעבר בריקסן פסגת הואה סלבה, הגבוהה באתר
מבט לעבר בריקסן(גודל:21.62KB)פסגת הואה סלבה, הגבוהה באתר(גודל:17.21KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. סליחה, טעות תגובה ל - 3 31/01/2008 12:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התמונה שנכתב עליה בהודעה הקודמת "פסגת הואה סלבה, הגבוהה באתר" היא של העיירה סול במבט מהאתר.

וזוהי התמונה הנכונה של פסגת הואה סלבה, שהיא הגבוהה (1829 מ') בחלק האתר המקושר. יש פסגה גבוהה יותר בווסטנדורף (1956 מ'), אך זהו החלק שאינו מקושר ברכבלים לשאר האתר. דרך אגב בשנה הבאה (2008/9) תהיה גם בו מעלית ואז כל האתר יהיה מקושר במעליות, להוציא האתר הפיצפון של KELCHSAU, שהומלץ כאן ע"י יוחנן (אם אני לא טועה).

ואם כבר פתחתי עוד הודעה, אז קבלו גם תמונה של המסלול האדום היורד לאלמאו, כשברקע רואים את רכבת הכבלים העולה מהעיירה (יורדת במקרה הזה). שינוי מרענן אחרי כל הרכבלים.
המסלול והרכבת לאלמאו פסגת הואה סלבה, הגבוהה באתר
המסלול והרכבת לאלמאו(גודל:18.91KB)פסגת הואה סלבה, הגבוהה באתר(גודל:31.11KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מה קורה איתי תגובה ל - 4 31/01/2008 12:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התחלפו לי כותרות שתי התמונות, אבל לזה כבר בטח שמתם לב בעצמכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon12.gif  אויי ויי. ממש נורא תגובה ל - 5 31/01/2008 12:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 732 הודעות עד כה
תגידי לי - זה מה שמשנה?
מילא היית מתנצלת על זה שאת נהנית כשאחרים סובלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. יפה, יפה, ועוד פעם: יפה יפה... תגובה ל - 3 31/01/2008 16:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
חלק מהתמונות ראיתי עוד במטוס, זו של הרכבת אני זוכר.
יתר התמונות, כשמגדילים אותן, נראות ממש יפה על המחשב.

האתר נראה יפיפה מבחינה נופית, ויתרון עקב היותו אתר נמוך, זה היופי שמקנים לו העצים.

דווח יפה וחשוב, אז אל תתני לאיתמר להתאכזב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה על הדווח. גם התמונות יפות מאוד. תגובה ל - 1 31/01/2008 20:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1439 הודעות עד כה
כרמית,
היכן לנתם? המלצות בתחום האוכל? מסלולים מומלצים? היכן מומלץ להשכיר ציוד?

תודה.
- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תודה על הדווח. גם התמונות יפות מאוד. תגובה ל - 8 31/01/2008 20:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
מסלול אדום.
אנו היינו בשפאו לפני שנתיים.חפש דיווח שלי . אכן אתר משובח שלג משובח ועקב גובהו משופע בעצים שכיף לגלוש במסלולים שעוברים בינהם.
ממש ליד המעליות בשפאו יש חנות ציוד טובה ומודרנית שכדאי להשכיר בה וגם להשאיר בה את הציוד ולעלות על נעליים רגילות בתום הגלישה.
אפרה סקי אין בשפאו . אם אתה מרגיש צורך באפרה או באפטר אפרה 40 יורו ורבע שעה נסיעה במונית יקחו אותך לקיצבהיל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. איתן-חיפשתי ומצאתי את הדווח שלך. תודה. תגובה ל - 9 31/01/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1439 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. תשובות לשאלות על סקיוולט תגובה ל - 8 31/01/2008 23:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל כך הרבה שאלות במשפט אחד.
אני עובדת על דיווח מפורט, אבל בנתיים אנסה לענות על השאלות שלך וגם על נשא האפרה סקי שעלה פה.

דירה
הדירה בה גרנו Haus Seitz נמצאת בכפר קטן בשם Auwald, שהוא מעין שכונה של העיירה אלמאו ונמצא בינה ובין שאפאו. בדירה, המטופחת ונקיה להפליא, יש חדר שינה עם שלוש מיטות ועוד ספה הנפתחת למיטה זוגית בסלון. המטבח מצוייד בתנור, כיריים חשמליות, מדיח, טוסטר, מכונת קפה וכל כלי המטבח שתצטרכו. יש גם מקלחת (ללא אמבטיה לצערי) ושרותים נפרדים, וכן חדר סקי, עם מתקן לייבוש נעליים וציוד, שהתגלה כחיוני לאחר סופת השלג. הדירה מתאימה לעד חמישה איש ולצידה יש עוד שלוש דירות מעט קטנות יותר.
אנחנו שילמנו 403 יורו לשבעה לילות.
את הדירה מצאתי באתר של האזור וכן חיפשתי באתר Tiscover (מצרפת קישורים).

אוכל
ארוחות בוקר וערב אכלנו בדירה. חלק מהדברים הבאתי מהבית, בעיקר דברים שצריך בכמויות קטנות, כמו אבקת מרק, תבלינים, השוקולד שהילד אוהב וכו'. כל ערב נכנסנו לסופרמרקט וקנינו לחמניות טריות וכל מה שצריך. ארוחות צהריים אכלנו באתר. מסעדת הבית שלנו היתה בקתה 32, שם נפגשו הקבוצות בצהריים. בימים האחרים אכלנו במסעדות אחרות, לא ממש זוכרת וזה לא ממש חשוב. כולן על הכיפק (אוכל בסיסי וחם) ועוצרים היכן שמתחשק והיכן שיש שמש הכי טובה...

מסלולים
אני לא אוהבת להמליץ על מסלולים. כל המסלולים רחבים ומתוחזקים היטב. מה אהבתי במיוחד אני גם לא ממש זוכרת וגם זה נורא תלוי בכל כך הרבה משתנים, כמו מצב השלג, רמת הגולש, עייפות, תחילת או סוף היום ועוד ועוד.
אני כן יכולה אולי לציין שני מקומות נחמדים שאהבנו במיוחד:
הנקודה הראשונה היא ה Fun park הנמצא לצידי מעלית 99, לא הרחק מתחנת הרכבל העליונה של שאפאו. בן ה 12 נהנה לגלוש על הרמפות ולהפגין קפיצות ואילו אני נהניתי לנוח על כסאות הנוח בשמש החורפית. האוירה במקום נהדרת, עם מוסיקה קצבית והמוני גולשים על המסלולים סביב.
נקודה נוספת, אליה אהבנו לחזור שוב ושוב, היא מפגש הרכבלים 6, 70 ו- 71. זוהי הנקודה השניה בגובהה באתר ונשקף ממנה נוף לכל הכיוונים, כולל תצפית נהדרת על רכס קיצביל. הרכבלים פורקים במקום המוני גולשים והמצלמות מתקתקות ללא הרף.
המסלולים היורדים לעיירות הצפוניות נחמדים. אלו של שאפאו ושל אלמאו עמוסים אבל במידה סבירה, וזה נותן תחושה טובה. המסלול של גויינג חלש וקצר ובמסלול של סול לא היינו. במסלולים היורדים לעיירות הדרומיות יש להזהר מחוסר שלג בגלל המפנה הדרומי. המסלול היורד לבריקסן היה אייסי ומלא באמפים, וזה היה קשה בסוף היום.

ציוד
מצאתי פערים גדולים מאד במחירים (עשרות יורו) לאותה רמת ציוד ובעיקר פער גדול מאד במחירים שהוצעו לי עבור השכרת הציוד לילד, שהוא בן 12 וגובהו 164 ס"מ, גובה ממוצע של אשה מבוגרת. ואכן חלק מהחנויות הציעו לי מחיר מבוגר וחלק מחיר ילד.
בסופו של דבר בחרתי בחנות בשם snow+fun, הנמצאת במרכז העיירה סול. קיבלתי מחירים טובים וגם הנחה של 10% להזמנה באינטרנט (אין צורך לשלם, רק לבוא עם האימייל). הבחירה הוכיחה את עצמה כמוצלחת ביותר ויש לי רק מילים חמות לומר על המקום. התאמת הנעליים מקצועית מאד, תוך ניסוי של מספר זוגות עד שנמצא הזוג הנוח ביותר. הכל בחנות ממוחשב עם ברקודים, כך שלמרות התנועה הערה של משכירים הכל התבצע במהירות ויעילות. לאחר יומיים, כשהנעליים שלי החלו ללחוץ מעט, הן הוחלפו לאחרות.
בעקבות מקרה לא נעים שקרה לנו, כאשר בעלי לקח בטעות מגלשיים של גולש אחר (נו, נו, נו...), החזרנו את המגלשיים לחנות ממנה הן הושכרו וחזרנו לחנות שלנו מעט מבויישים. בעל החנות התייחס אלינו באדיבות ולא נתן לנו לרגע להרגיש לא נעים ועל כך אני חייבת לו תודה ענקית. הוא צייד אותנו בזוג מגלשיים אחר ורק ביקש שנלך לדווח בתחנת המשטרה המקומית. מכיוון שעשינו ביטוח למגלשיים (6 יורו למבוגר, 2 לילד) לא נדרשנו לתשלום נוסף.
החנות פתוחה בשבתות עד השעה 21:00 ואפשר גם לקנות בה ציוד וסקי פאס.

אני מצרפת קישור לרשימה של כל חנויות השכרת הציוד. השקעת זמן (וזה גוזל המון זמן!) בחיפוש והשוואה מדוקדקים יכולים להביא לחסכון של עשרות יורו, ומה שלא פחות חשוב התאמה טובה לצרכים שלכם.

אחרון חביב - אפרה סקי
כאן לצערי אני ממש לא יכולה לעזור ממקור ראשון. אני כל ערב מקסימום בתשע כבר הייתי בעולם החלומות.
מה שכן, אני לא חושבת שצריך לנסוע עד קיצביל בשביל אפרה סקי. ראיתי בעיירות לא מעט פאבים, שחלקם פתוחים כבר אחה"צ, ויש בהם המוני גולשים צפופים, שמחים ועליזים.

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תשובות לשאלות על סקיוולט תגובה ל - 11 31/01/2008 23:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נזכרתי בעוד כמה דברים חשובים

בנושא המסלולים
בשני הימים האחרונים גלשנו בשני מסלולי ספארי מוכנים, המאפשרים גלישה במסלול מעגלי. הראשון הוא ה Salven Route, המקיף את פסגת Hohe Salve, מבלי לעלות אליה, אך אם תרצו תוכלו גם להוסיף עליה. אנחנו התחלנו את המסלול מבריקסן וניתן להתחילו גם מסול בכיוון ההפוך. המסלולים באזור זה פחות עמוסים, המעליות ברובן ישנות יותר והנוף נפלא.
ביום האחרון גלשנו במסלולי ה Kaiser Route, המקיפים את חלקו המרכזי והמזרחי של מרחב הגלישה, כולל ירידות לאלמאו וגויינג. אנחנו התחלנו בשאפאו ואפשר להתחיל גם בגויינג ולגלוש בכיוון ההפוך.
לצידי המסלולים של כל נתיב כזה מופיע הסמל שלו.
מסלולי הסאפרי המוכנים הם פתרון מצויין כדי לעבור ביעילות מרחקים גדולים ולחזור לאותה נקודה.

הדרכה
את בית הספר לסקי Ingrid Salvenmoser בחרתי בעיקר בגלל שהוא הציע שעורים בני שעתיים וחצי בבוקר, כאשר חלק מבתי הספר מאפשרים רק שעורים של יום מלא (שעתיים בבוקר ושעתיים אחה"צ). אפשר להשאר לשעורים גם אחה"צ אבל אנחנו העדפנו לגלוש לבד בשעות אלו. לקחנו הדרכה לארבעה ימים ובשני הימים הנותרים גלשנו לבד. אינגריד, בעלת בית הספר, היא אלופת סקי לשעבר, שהתגלתה כאשה חביבה ואדיבה למדי. היא ענתה אישית לכל שאלותי באימייל.
זהו בית ספר קטן ומשפחתי, היחס אישי וחם והקבוצות קטנות. המדריכים שלנו, מרטין ותומאס, היו נפלאים. הם דיברו אנגלית ותיקנו אישית בסבלנות רבה, אבל גם שמרו על מורל גבוה בקבוצה והרבה צחוקים, מה שהפך את העסק ממעיק לכייפי.
בית הספר נמצא ליד הרכבל של שאפאו ושם גם נפגשות הקבוצות כל בוקר, אך אנו העדפנו לפגוש אותם בתחנת הרכבל העליונה, אחרי שכבר עשינו כמה מסלולים לחימום על הבוקר.
עבור ארבעה ימים של שעתיים וחצי, סה"כ 10 שעות, שילמנו 90 יורו לכל אחד. ביום האחרון, בו הקבוצות התרחקו ולא נפגשו לארוחת הצהריים, הם איפשרו לנו להשאר עם הקבוצה גם לשעור השני, למרות שלא שילמנו על כך.
כולנו הרגשנו שהתקדמנו המון. אני, פחדנית מהירויות וגבהים מדופלמת, שהתקשתי באדומים בתחילת החופשה, גלשתי אותם בבטחון כמו גדולה, בסיומה.
אני ממליצה בחום על בית הספר הנ"ל אבל מצרפת גם רשימה של כל בתי הספר באתר, כי לכל אחד יתאים משהו אחר. זה גם תלוי מאד היכן גרים ומאיפה רוצים לעלות לאתר בימים של ההדרכה.

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. כרמית- וזו רק ההכנה לדיווח ??? כל הכבוד תגובה ל - 11 31/01/2008 23:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. icon10.gif  תודה! תגובה ל - 1 01/02/2008 08:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1243 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מדבקת האוטוסטרדה תגובה ל - 14 03/02/2008 21:29 לתגובה קודמת
קיבלתי עכשיו אישור רשמי מהשלטונות להימור שלי לא לקנות את מדבקת האוטוסטרדות של אוסטריה.
לבאים ממינכן לעמק ווילדר קייזר (העיירות שמצפון לאתר) יש קטע של כשלושה קילומטרים אותם נוסעים בחלק האוסטרי של האוטוסטרדה עד ליציאה ב Kufstein דרום.

"no toll sticker required until motorway exit Kufstein Süd"

הנוסעים לעמק בריקסנטל (העיירות שמדרום לאתר) ממשיכים עוד מספר קילומטרים על האוטוסטרדה, עד Wörgl, והם כן מחוייבים בקניית המדבקה. או שהם יכולים להאריך מעט את הדרך ולרדת גם ב Kufstein.

אותו דבר גם לנוסעים לסנט יוהן ולקיצביל.

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:תוספת דלק למחיר החבילה ??
להודעה הבאה:לא הייתי פעיל מספר שבועות