התחושה הממכרת על השלג, הלבן המבהיק בשמש - אין כמו גלישת סקי או סנובורד! פורום הסקי והסנובורד הוא המוביל בתחומו בארץ, ותוכלו למצוא בו מידע על אתרים מומלצים, חידושים מעולם הגלישה והמון עצות טובות!
הדווח נשלח לאיתמר של המטייל אבל לאור לחץ הקהל, אני מעמיד אותו לרשות הנוסעים לפני שהדוו יפורסם ב-"דווחי גולשים"
כותרת הדווח: איך לגלוש את כל ה-640 ק"מ (כמעט...) של עמק צילר בשישה ימים ולהישאר בחיים
כתב: אדוארדו אוקסמן
תאריך הנסיעה: משבת ה-19.1.2008 ועד שבת ה-26.1.2008.
מבנה הכתבה
בחלק הראשון של הכתבה, אני אתמקד בדברים הכללים, בעלי עניין לכל אחד שבוחן אתרי סקי באופן כללי, כגון: עלויות לינה, ב"ס, מכונית, APRES SKI ,לינה, אוכל ומסעדות.
בחלק השני של הכתבה, יש תאור מפורט של כל אחד מימי הגלישה עבור אלה שכבר החליטו על עמק צילר כיעד לחופשת סקי ומעוניינים לקבל טיפים על אתרי הגלישה, מסלולי סאפרי, מסעדות הרים ועוד. לחלק זה של הכתבה עדיף להצטייד במפות האתרים או להדפסם מהקישורים הניתנים בדיווח.
כללי
מזג האוויר בשבוע זה היה משובח: 5 ימים עם שמש מתוך 6 ימי גלישה (ביום ג' ירד שלג שאפשר גלישה עד לשעות הצהריים). הטמפרטורות היו נמוכות, דבר ששמר על איכות שלג גבוהה.
הגעה משדה התעופה
השכרת רכב במינכן: GOLF STATION דיזל ב-320 יורו לשבוע ועוד 80 יורו לדיזל (מאד מומלץ רכב דיזל, כמחצית מעלות בנזין). הגעה ממינכן לדירה ב-ZELL AM ZILLER אחרי שעתיים (נסיעה מאוחרת בלילה ללא פקקים מ-23:00 עד 01:00 לפנות בוקר). הדרך חזרה לאחר שבוע: 3 שעות בשבת בבוקר עקב שלוש תאונות דרכים שונות שגרמו לעומסים. הרכב סופק עם שרשראות שלג וגגון למגלשיים. לא השתמשנו בשרשראות אך לחודשים ינואר עד מרץ רצוי שהן תהינה במכונית.
נתונים כללים על ההתארגנות
נסענו שלושה מבוגרים:
אדוארדו בן 48 גולש בינוני פלוס עם 20 שבועות גלישת סקי.
אייל בן 34 בשבוע השני שלו של סקי אלפיני. לאחר 5 ימי שעורים בני 4 שעות, בסוף החופשה עשה אדומים ברמה טובה.
ליאת (הבת של אדוארדו) בת 19, עשתה את השבוע השלישי שלה בסנובורד (יורדת שחורים בלי בעיה).
תמונה מס' 1: שלושת המשתתפים
מגורים: ישננו בדירה עם בישול עצמי בשכונה של ZELL AM ZILLER הנקראת GERLOSBERG, ליד הכניסה המערבית ל-ZILLERTAL ARENA. דירה בת 80 מ"ר עם שלושה חדרי שינה ושתי מערכות שרותים/אמבטיה. עלות של 20 יורו לאדם ליום, 60 יורו לדירה ביום או 420 יורו לכל השבוע. מיסים עירונים בעלות של 1 יורו לאדם ליום וניקיון סופי היו כלולים במחיר. מומלץ למי שיש לו מכונית ולא חייב את המרכז התוסס במרחק מטרים מהחדר (מהדירה ל-HOCHZILLERTAL נסענו 10 דקות, ל-HORBERG, אחת העליות לאזור פנקן, 10 דקות ולכניסה המערבית של ARENA נסענו 5 דקות).
כתובת מייל של בעלת הדירה:
קנינו סקיפאס מורחב: ZILLERTAL SUPERSKI בעלות של 176 יורו ל-6 ימים.
בית ספר: SKI-OPTIMAL ב-KALTENBACH. בית ספר הגדול בעיר (יש עוד אחד אך כנראה פחות מוצלח כי על המסלולים, זה הב"ס היחידי הנראה בשטח). באותו שבוע נפתחו כ-4 קבוצות מבוגרים לסקי, דבר המאפשר ליפול בדיוק על הרמה שלך, ו-3 קבוצות לסנובורד (כנ"ל). כל זה בנוסף לקבוצות לילדים.
עלויות ב"ס:
סקי למבוגר ל-5 ימים, 4 שעות כל יום מ-10:00 עד 12:00 ומ-13:00 עד 15:00 ב-124 יורו, ציוד בחבילה בעוד 10 יורו ליום, סך של 184 יורו (הציוד היה ל-6 ימים).
סנובורד: קנינו 4 ימים, 4 שעות כל יום, אך אחרי 3 ימים, הקבוצה התפרקה כי רוב התלמידים לקחו רק ל-3 ימים. החזירו לנו 30 יורו ליום הרביעי, סך של 94 יורו ל-3 ימים. ציוד סנובורד ל-6 ימים: 99 יורו.
גם שעורי הסקי והסנובורד היו טובים ורציניים מאד. ממליץ בחום על הב"ס.
יש לציין שבאזור מירהופן, שעורי הסנובורד הם רק שעתיים ביום, כמעט באותה העלות שבבית ספר זה ל-4 שעות. עקב החשיבות שלי לנושא עבור בתי, את המגורים בחרנו בקרבת מקום.
אני לא לקחתי שעורים.
לינק לבה"ס: http://www.skischule-optimal.at
ארוחות וקניית אוכל
בסוף יום הגלישה, כשחרור לרגליים נכנסנו לסופר כלשהו (לא חסרים באזור) וקנינו מכל טוב. לשבוע לארוחות בוקר וערב שילמנו כ-100 יורו לשלושתנו. ארוחות צהריים בתשלום נפרד אכלנו על ההר בעלות של עד 15 יורו לאחד.
החבר'ה רצו ערב אחד ארוחה במסעדה טירולית טיפוסית. קיבלנו המלצה מבעל הדירה שלנו: METZGERWIRD ב-ZELL AM ZILLER. הארוחה כללה מנה ראשונה ומנה עיקרית, והזמנו רק קינוח אחד לשלושתנו, + שלוש בירות: 50 יורו כולל טיפ (מציאה, אווירה טובה, אוכל טיפוסי: ציון 8 מתוך 10).
APRES SKI
ה-APRES SKI בירידה למעליות בשעה 16:00 הוא נחמד ותוסס בכל האתרים. מוזיקה ובירה עוד על נעלי סקי. בערבים טילנו במיראופן וראינו דיסקו ופאבים עמוסי אדם ולכן לא נכנסנו (באוסטריה עדיין מותר לעשן במקומות אלה ואנו סובלים מזה).
סימון ושילוט המסלולים
אחיד בכל המתחמים הכלולים בסקי פאס. מעבר לשילוט הקונוונציונלי של עיגולים בצבע ומספר המסלול, בצמתים המרכזיים יש שלטים צבעוניים ברורים המציינים גם את מספרי המסלולים ולאיזה עיירה ו/או רכבל אתה יכול להגיע אם אתה יורד מסלול זה.
מתחת לשלט ישנה מפה של כל האתר. בעצם לא היה צורך להוציא מפה מהכיס , דבר משמעותי עם קור ורוח (להוריד כפפות , לפתוח מפה וכו').
הניווט הוא פשוט אם משננים ערב קודם את המפה, את העיירות והכיוונים הכללים. אני מסכים כי יכול להיות קצת קשה לזכור את השמות האוסטריים, אך תמיד אפשר לפתוח מפה. המתחם מקבל ציון טוב מאד על נושא זה.
תמונה מס' 2: השלטים באמצע המסלולים
מרכז הספא ב-FUGEN
FUGEN נמצאת צפונית למיראופן, כ-20 דקות נסיעה. המרכז המודרני ניבנה לפני שנה ובולט היטב מהכביש אודות למגלשות צבעוניות, בצד ימין של הכביש הראשי למי שבא מצפון לדרום (לכוון מיראופן). המרכז כולל בריכת מים תרמליים (אהלק!, סתם מים רגילים , אך בטמפרטורה נעימה, לא כמו בכל הברכות במרכזי הסקי). הברכה כוללת פעלולים כמו שחיה בסילון מים, בריכת גלים , ג'טים של מים ( אך לא ג'קוזי של מים חמים), וחיבור לבריכה חיצונית (ירד עלינו שלג) ומגלשה. מומלץ למשפחות עם ילדים קטנים שאין להם בריכה במלון.
תמונה מס' 3: הבריכה תמונה מס' 4: הכניסה למרכז הספא
הבריכה נמצאת בקומה הראשונה והיא מעוצבת בטוב טעם. בקומה השנייה והשלישית נמצא מרכז הספא . למרכז הספא הכניסה ללא בגד ים (חובה, כתוב בשלטים לפי חוק משרד הבריאות האוסטרי), אך הסתובבנו עם מגבת (כולל הבת שלי), אז זה לא נורא.
מרכז הספא כולל 3 סאונות יבשות פיניות מרווחות כמו שאנחנו מכירים בארץ , קבינה אינפרא אדום (החום חודר את הרקמות הרכות , מצוין לאחר יום סקי), ג'קוזי ( מים לא חמים מספיק), בריכת מים קפואים, בריכות קטנות לטבילת רגלים במים רותחים או קפואים וחדר מנוחה מרווח עם כסאות נוח (באמת נוחים). בקומה השנייה יש את החלק הרטוב: חדר TEPIDARIUM (הרומאים המציאו אותו) להעלאת את חום הגוף בהדרגה, מעוצב להפליא, סאונה רטובה רגילה ( כמו שאנו מכירים בארץ על בסיס קיטור שחון) ועוד סאונה, עוד יותר לחה על בסיס של קיטור רווי.
במרכז, חדר מנוחה נוסף, מעוצב להפליא עם מוזיקה. מקלחות צינון הכוללות מקלחות עם דיזות רבות , דלי עץ מלא מים קפואים שאתה הופך על עצמך בעזרת חבל ועוד.
במקום מסעדה שלא ניצלנו ולוקרים לאחסון הציוד.
אנחנו הכנו בבוקר לפני היציאה ליום הסקי תיקים עם בגדי החלפה , מגבות ושמפו ונסענו לשם ישר בסוף הגלישה.
כרטיס כניסה:
רק לבריכה 6.60 יורו. רק לסאונה, 9 יורו. משולב לשלוש שעות לשני המקומות: ב-14 יורו.
בביקור השני הלכנו רק לספא ללא הבריכה.
הקישור: http://www.erlebnistherme-zillertal.at
מיותר לומר כי מאד מומלץ, גם למי שיש סאונה רגילה במלון.
עלויות (לכל אחד)
טיסה ב-TUI ב-$340 (אני הוספתי $60 לציוד סקי) (החברה הייתה בסדר גמור למרות הנכתב בפורום).
השכרת רכב + דלק: $186
דירה: $196
אוכל כולל צהריים על ההר: $130
שעורים + ציוד: ליאת - $270, אייל - $258 (אדוארדו ללא שעורים).
סקי פאס: $246
ולכן סה"כ עלויות לכל החופשה כולל הכל:
מטבע אדוארדו ליאת אייל
$ 1158 1368 1356
יורו 827 977 970
ללא ספק, חופשה בארגון עצמאי יותר זולה מחופשה מאורגנת.
תאור מפורט של ימי הגלישה
רבות נכתב על מתחם הסקי הנקרא ZILLERTAL SUPER SKI והשאלה הגדולה הנשאלת תמיד היא: "כמה מתחמי משנה הוא כולל?". אני לא אכנס לוויכוח הזה, אך אומר כי יש 4 מפות שונות המכסות את כל מתחמי הסקי המשניים. הדבר המשותף היחיד בין כל האתרים האלה הוא הסקי-פאס, אך בעצם הם מתפקדים כאתרי סקי נפרדים ואף קיימת תחרות בניהם. גולש משקיען שרוצה ללמוד את האתרים והמסלולים טרם יציאתו לחופשה יאלץ לפנות למיילים השונים של לשכות התיירות השונות. הקישורים להלן יעזור לכם לעשות כן.
20.1.08 – יום הגלישה הראשון – מתחם HOCHZILLERTAL ו-HOCHFUGEN
מזג אוויר: טמפרטורה מקסימלית: 4 מעלות ומינימלית -2 מעלות, שמש, שמיים בהירים.
עליה למתחם אפשרית משתי כניסות: מעיירת KALTENBACH ומעיירה HOCHFUGEN.
אנחנו עלינו כל יום מ-KALTENBACH ול-HOCHFUGEN הגעתי בגלישה, אז אני לא בקיא בסידורי החנייה שם. ממיראופן ל-KALTENBACH נוסעים כ-10 דקות במכונית, ויש להוסיף עוד 15 דקות ל-HOCHFUGEN לכניסה השנייה (לא כדאי).
ב-KALTENBACH יש מגרשי חנייה רבים לרבות בניין חנייה בעל 4 קומות (בחינם), כולם במרחק הליכה של לא יותר מ-3 דקות מהמעליות. כאן יש מערכת של 2 גונדולות HEAVY DUTY שמעלות אותך לאתר ל-ZENTRALSATION. אף פעם לא עמדנו בטור למטה, למעלה ב-16:30 כדי לרדת מההר היה קצת עומס. (שתי הגונדולות מגיעות לאותו מקום, לנקודת המפגש של הב"ס יש לעלות בגונדולה השמאלית ואז חוסכים 50 מטר הליכה).
במחצית הראשונה של יום ראשון (מ-10:00 עד 12:00 – זמן שהבת שלי הייתה בשעורים).
גלשתי את כל המסלולים הדרומיים מה-ZENTRALSTATION עד שני ה-T-BARS הקיצוניים בצד שמאל של המפה (מספרי מסלולים: 4, 5, 6, 10,11, 7 השחור לא קשה נורא ובמסלול Z החותך את כל ההר חזרה למרכז). שעתיים גלישה ראשונות לחימום, לא קשות. מסלולי גלישה לא ארוכים, עד 5 דקות גלישה רצופה כ"א).
אחר הצהריים: התקדמות לכיוון HOCHFUGEN.
מה ZENTRALSTATION יורדים לרכבל SONNENJET שמביא אותך ל-2360 מטר. גלישה ב-12 כחול או שחור ל-WEDELEXPRESS ולמעלה ל-2501 מטר. נקודה זו בעצם היא נקודת החבירה של שני האתרים (HOCHZILLERTAL עם HOCHFUGEN) המהווים יחד 155 ק"מ של מסלולים ושמה THE BEST CONNECTION. היא אכן נקודת חבירה טובה וטבעית, אך מסלולים 1 ו-2 האדומים שאיתם ירדתי לאזור החניה של HOCHFUGEN הם מדרונות צפוניים והם היו קצת קשים עקב מוגולס וקרח גם יחד, עקב הרוח החזקה. בהגעה לתחנה התחתונה ב-HOCHFUGEN אפשר להמשיך למדרון הצפוני של HOCHFUGEN שנראה מבטיח אך לא היה לי זמן וחזרתי באותה דרך שבאתי.
תמונה מס' 5: מסלולים כחולים קלים לחימום בין עצים
רמת המסלולים לסכום: האתר מתאים מאד לגולשים מתחילים ובינוניים, שכן יש מסלולים כחולים בכל הרמות, השיפועים והרוחבים. כמו כן יש מסלולים אדומים לא קשים ו-4 מסלולים שחורים לא קשים אך ארוכים. הספארי המתואר להלן דורש רמת גלישה בינונית ומעלה וכושר פיזי טוב.
טיפ נוסף: ניתן להפוך את חווית הביקור במתחם HOCHZILLERTAL/HOCHFUGEN לסאפרי בקלות: מתחילים ב-KALTENBACH ועולים בגונדולות, מדרימים עד קצה המתחם וחוזרים עד ל-BEST CONNECTION ויורדים דרך 1 ו-2 ל-HOCHFUGEN, גולשים גם את המדרון הצפוני של HOCHFUGEN והיות ואין מספיק זמן לחזור, פשוט עולים על סקי-באס שלוקח אותך בחזרה ל-KALTENBACH. לא עשיתי את זה ואני מצטער: מסיבה זו לא חרשתי את המדרון הצפוני של HOCHFUGEN.
טיפ נוסף באדיבות של ניסים: (ואני מסכים איתו): עולים מה-ZENTRALSTATION ישר ל-BEST CONNECTION, גולשים ל-HOCHFUGEN כולל גם המדרונות הצפוניים ואז מתחילים לחזור ללא סקי-באס, ואם נשאר זמן, אז משלימים את כל מתחם HOCHZILLERTAL. זה ספארי אמיתי, ארוך ואתגרי.
מסעדות:
ביום הראשון אכלנו במסעדה שליד ה-ZENTRALSTATION, הרי זו נקודת המפגש להמשך השעורים אחה"צ. כדאי לאכול במסעדה מומלצת יותר MARENDALM בתחתית מעלית SONNENJET. כדאי בכלל לברוח מאזור ה-ZENTRALSTATION הצפוף והעמוס לרבות המסעדות שבה. לאחר הכרות עם מדריכי הקבוצות , אפשר לקבוע נקודת מפגש לשיעור של אחר הצהרים ליד מסעדת MARENDALM שממלא חייבים להגיע אליה ע"מ לעלות להר.
על מסעדת KRISTAL HUTTE ראה תאור ביום 24.1.2008 בהמשך.
21.1.08 – יום הגלישה השני – ספארי שלג ב-ZILLERTAL ARENA
מזג אויר כמו ב-20.1.08
התחלת היום בגלישה עם ליאת ואייל במסלול 9 הכחול והרחב ב-HOCHZILLERTAL. כל בוקר גלשתי את תחילת היום לפני בה"ס שלהם ע"מ לתרגל.
ב-10:00 ירדתי מההר ונסעתי לאתר ZILLERTAL ARENA לכניסה המערבית ליד ZELL AM ZILLER. הכל מסומן, אין אפשרות ללכת לאיבוד. חנייה בשפע, אך טיפה יותר מרוחקת מן המעליות מאשר ב-HOCHZILLERTAL.
האתר פרוס ממזרח למערב ויש לו 3 כניסות עיקריות ממערב למזרח: ZELL AM ZILLER, GERLOS והמזרחית ב- GERLOSPASS. מתחנה אחרונה זו, GERLOSPASS, ניתן לבחור בין אתר צפוני לחניה: KONIGSLEITEN, או האתר הדרומי GERLOSPLATTE.
ביום הספארי, אני בחרתי לעלות ב- ZELL AM ZILLER.
השעה 10:30: מהחניה עולים עד ל-UBERGANGSJOCH ב-2500 מטר (פרטים לעלות ניתן להבין מהמפה). מעט גלישת קישור בין הרכבלים בעיקר על מסלול 9 המדהים שאני אעשה את כולו בחזרה.
מתחנה זו ב-2500 מטר לוקחים את מסלול 11 האינסופי, הרחב והלא קשה, עולים ברכבל TEUFEL ויורדים את מסלול 4 האינסופי גם הוא , הנמשך בכחול 3 ואז 6 שחור הארוך שמסתיים במסעדת הרים SUNNALM שבה אכלתי אחרי 1:30 גלישה. מרפסת שמש יפה – מומלצת.
בתחתית מסלול 6 השחור עליתי ברכבל FUSSALM ובהמשכו ב- FALSCHBAHN עד לנקודה המרוחקת שלי במסלול והיא KONIGSLEITENSPITZE. מפסגה זו יש אפשרות לרדת דרך שפע אין סופי של מסלולים שנפרסים על כל ההר עד ל-GERLOSPASS (התחנה השלישית של הארנה – ראה הסבר למעלה) אך לי לא נותר זמן ואת כל המתחם של GERLOSPASS השארתי ליום הגלישה האחרון (ראה בהמשך).
לפי המלצה של ניסים, ירדתי את רצף האדומים הארוך ביותר שעשיתי בחיי :7,8,9. רחב, מדהים, לא קשה, מהירות, רוח, שמש, נוף: היה בו הכל: 40 דקות של גלישה רצופה, בסוף בין עצים. מומלץ.
החזרה ל-ZELL נקודת ההתחלה של הסאפרי, דומה, פלוס הסיומת מפסגת UBERGANGSJOCH דרך מסלול 9, שגם הוא כולל 20 דקות של גלישה רצופה.
יום מהמם . אני מודה לניסים וליוחנן על ההמלצות. יוחנן אמר לי כי ב-ZILLERTAL ARENA אפשר לעשות ספארי: כמה צדקת!!
התרשמות אישית: מ- ZELL לכוון KONIGSLEITEN גולשים יותר מאשר בכיוון ההפוך. כדאי לחשוב להשקיע יותר זמן בכיוון הזה ולחזור בסקי באס מ-GERLOSPASS ל-ZELL. במקרה זה, יוותר יותר זמן לגלוש במתחמים KONIGSLEITEN ו-GERLOSPLATTE ואף לרדת בגלישה עד ל-GERLOS כפי שממליץ ניסים.
תמונה מס' 8 ותמונה מס' 9: תחילת מסלול 9 הארוך
רמת המסלולים לסכום: האתר לא מתאים לגולשים מתחילים. הצבע השולט במסלולים הוא הצבע האדום. מסלול שחור מספר 6 הוא השחור היחידה בארנה, אך גולשים וותיקים ימצאו עיניין באתגר שבגלישה מעל 100 ק"מ ביום אחד, OFF PISTE ובילוי במסעדות כפיות.
מסעדות:
מסעדת SUNNALM בתחתית מסלול 6 השחור נחמדה, מומלצת. היא מסעדת הרים קטנה נחמדה עם מרפסת שמש גדולה. ליום סגרירי, פנים המסעדה יכול להיות צפוף.
מסעדת LARMACH ALM במסלול 2 אדום היורד מ-KONIGSLEITEN מומלצת יותר: גם מרפסת שמש אדירה עם נוף ממעוף הציפור לכוון KRIMML ו-WALD עם האגם הקפוא ברקע, עם חלל פנימי גדול לימים קרים.
22.1.08 – יום הגלישה השלישי – גלישה תחת שלג כבד ב-HOCHZILLERTAL
מזג האוויר: בשעות הבוקר המוקדמות, היה מעונן עם שלג קל וראות טובה, לקראת הצהריים השלג הפך לשלג כבד אך הראות נשמרה, אבל החל משעה 14:00 הרוחות התחזקו והראות התקלקלה דבר שהביא אותנו לרדת מההר.
כולנו גלשנו ב–HOCHZILLERTAL. אני השתתפתי בשיעור סנוברוד של ליאת שהתנהל כולו במסלול שחור 7. מכאן, אני עד לרמה הגבוהה של המדריך הספציפי ושל הב"ס בכלל.
23.1.08 – יום הגלישה הרביעי – קרחון HINTERTUX
מזג האוויר: יום שמש, אך קר מאוד, שלג טרי במצב פאודר.
ליאת בתי סיימה את הבית ספר לסקי לכן החלטנו לעלות לקרחון HINTERTUX בו ירדו בערך 50 ס"מ שלג .הדרך לשם (מ- ZELL , כ- 40 דקות) מושלגת כולה, היא יפיפייה.
הגענו לשיא של 3250 מטר ב- 10:00 . הטמפרטורה הייתה 18- מעלות ודני רופ היה אומר: "מינוס 25 עם אפקט הרוח".
תמונה מס' 10: הלוח עם הכתובית -15 מעלות
בגובה זה, בהשפעת הרוח החזקה, השלג הטרי קופא ונוצרות "אבני הקרח" שהקשו על הגלישה.
בבוקר נשארנו מתחת ל-2260 מטר, ובצהריים עלינו שוב לשיא . הטמפרטורה עלתה למינוס 15 (!!) אך הרוח פחתה.
בסוף היום נסעתי לאסוף את אייל ב-HOCHZILLERTAL בסוף יום הלימודים שלו וגלשתי עוד שעה שלמה בפאודר משובח לפי הספר. הדרך לקרחון והנוף הנשקף ממנו שווים נסיעה, אך מבחינת תנאי גלישה, בדיעבד היה מוצלח יותר אילו גלשתי בכל אחד מן המתחמים האחרים ללא צורך לעלות לגובה של 3250 מטר.
רמת המסלולים לסכום:
כפי שניכתב בפורום: המסלולים האדומים לא קשים , אך עקב תנאי מזג האוויר הקיצוניים, הגלישה מומלצת לבעלי ניסיון בלבד, לפחות בחודש ינואר.
באותו יום בו שררו תנאי מזג אוויר קשים, לא הספקנו הרבה, אבל אני יכול להמליץ על מסלול של כ-40 דקות גלישה רצופה, מאתגרת עם נופי עוצרי נשימה שמתחילה ברום של 3250 מטר ויורדת דרך מסלול 4, 3 ו-2 עד ל-SOMMERGERGALM. הואריאציה של 2a היא גם נחמדה עם סיומת ישרה של כמעט ק"מ פחות מומלצת לבורדיסטים. לא הספקנו את מסלול 5 מעבר להר אז את זה אני משאיר לכם לבדוק.
24.1.08 – יום הגלישה החמישי – פנקן
מזג אויר : שמיים בהירים, טמפרטורה נמוכה בתחילת ובסוף היום (ב-2000 מטר כמינוס 2 מעלות) אך בצהריים היה חם 5+ מעלות.
בזכות הטיפ החשוב של ניסים, נודע לי כי בתחתית מעלית הפנקן במרכז מיראופן אין חניה למכוניות, לכן פניתי לחניה של מעלית ה-HORBERG בקצה המערבי של המתחם (קרוב לעיירה HIPPACH).
למי שבא למתחם פנקן ליום אחד, בכוונה להספיק את כולו, יש יתרון בחניה בקצה האתר כי אז ניתן לחרוש אותו מקצה אחד לשני בצורת ספארי ובסופו לחזור בסקי באס לנקודת החנייה של המכונית.
זה לא מה שעשיתי כי עמדו לרשותי רק 4 שעות ( מ-10:00 עד 14:00), אך מה שגלשתי, גלשתי ברצף בלי לחזור על אף מסלול פעמיים. מהחניה עולים בגונדולה HORBERGBAHN לאזור HORBERG ממנו עולות 3 מערכות של רכבלי כסא. בירידה מהגונדולה, בחרתי לעלות במעלית כסא בעלת 6 המושבים SCHNEEKAR עד לרוב פסגת HORBERG ברום 2276 ולחמום גלשתי את 27 אדום: רחב , מהודק ע"י חתולים , טוב לחימום. לאורך כל היום, האתר היה לא עמוס ולא היו טורים לאף מעלית , אך עדיין היו מספיק גולשים כדי לא להרגיש לבד באתר שומם.
תמונה מס' 10: פסגת HORBERG עם הנוף המדהים
בחזרה בפסגת HORBERG לאחר העליה דרך מעלית UNTERBERGALM, ירדתי את 7 (אדום או כחול,לא חשוב) בחזרה לנקודת ההתחלה בכדי לעלות על מעלית 8 כסאות TAPPENALM. מראש מעלית ה-TAPPENALM, גלישה בתנופה מהירה לכוון העמק, הביאה אותי לקרון 150 אנשים TUX שהעלה אותי לאזור הגבוה של פנקן. זהו מתחם RASTKOGEL , אזור כולו מעל 2000 מטר , ללא עצים. ביציאה מקרון 150-TUX כדאי להשקיע בתצפית נוף מעבר לגבעה קטנה עם ספסל למנוחה: נוף אל עבר עמק TUX, תמונות ומחשבות חיוביות על מה ישראלי עושה בגג העולם!!
גלישה באדום 2 ובהמשכה עליה במעלית 8 כסאות HORBERJOCH הביאה אותי לנוף עוצר נשימה לכיוון צפון מערב. מכאן התקשרתי לניסים כדי שימסור הודעה בפורום על מצב השלג בשמי. שוב תמונות, ווידאו וגלישה ב-2 או 2a עד למשור LAMMERBICHL.
גלישה ב-3 כחול הביאה אותי לנקודה המערבית ביותר באותו יום.
השעה הייתה 11:30 וקבעתי ב-12:30 ארוחת צהרים באזור אליו מגיע ה- PENKEN BAHN עם חבר . החזרה מנקודה מרוחקת זו ארכה שעה , שכן אזור גלישה עליון זה של RASTKOGEL לא מחובר לאזור המרכזי של פנקן.
החזרה הייתה דרך 8 כסאות HORBERJOCH, מסלול 6 ו-16 היפה עד לעמק ועליה במעלית KNORREN וגלישה ב-1 אדום עד למרכז המסעדות בפנקן.
לאחר הארוחה גלשנו בקבוצה וליוו אותי לראש גונדולת ה-HORBERGBAHN ומשם חזרה למכונית. כל אזור פנקן היפה והמוכר נשאר לפעם הבאה שלי במתחם זה: לא הספקתי אותו.
בסוף היום גלשתי עם אייל עוד שעה ב-HOCHZILLERTAL והוא הכיר לי את המסעדה "הכי קולית" לדבריו: KRISTALL HUTTE, בפסגה הדרומית של האתר :מגיעים אליה בעזרת ה-T-BAR בשם PANORAMA LIFT. בתוך המסעדה, אח בוערת, ניתן לחלוץ נעלים ולחמם רגלים. בחוץ תזמורת LIVE מנגנת ואתה שוכב במיטות שיזוף מרופדות פרווה ומתכסה בסמיכה ( ראה תמונות). כל זה, כאשר מבעד זכוכיות נגד רוח נפרס נוף כל הרכסים המושלגים (חובה ביום שמש).
תמונות 06 ו-07: כסאות שיזוף מרופדות פרווה ושמיכות כיסוי
25.1.08 – יום הגלישה השישי והאחרון – GERLOSPASS TALSTATION והאתרים של GERLOSPLATTE ו-KONIGSLEITEN
מזג האוויר: קר, התחיל מעונן וערפילי עם שלג קל. ב 10:00 בבוקר השמים נפתחו והמשך היום הפך ליום שמש קר מדהים. בעצם מתוך 6 ימי גלישה, רק ביום ג' ירד שלג כבד ו- 5 הימים הנותרים היו חלומיים . (תודה לעופר על זה שסידר את מזג האוויר).
הדרישות מיום זה היו רבות: זה היום היחיד בו אייל לא למד ולכן רצה להכיר משהו חוץ מ-HOCHZILLERTAL ולכן באותו יום היה היום היחדי ששלושתנו נגלוש ביחד כל היום. רציתי משהו קל לבת שלי והיו לי כמה דברים שלא הספקתי:
אתר HOCHFUGEN לא ביקרתי בכלל .
המתחם המערבי של ZILLERTAL ARENA באזור של ROSENALM עם האדומים הארוכים, רק טעמתי אותם טעימה קטנה בספארי של יום ב' ורציתי לחזור אליו.
מתחם EGGALM קרוב לפנקן, ראיתי רק מרחוק .
ואחרון חביב : מתחמים GERLOSPLATTE ו-KONIGSLEITEN בקצה המזרחי של ZILLERTAL ARENA, רק ליטפתי ביום ב' בספארי, אך ראיתי את הפוטנציאל.
הבחירה נפלה על האפשרות האחרונה: מתחמים GERLOSPLATTE ו-KONIGSLEITEN שבעצם הפכו את היום האחרון של חופשה מדהימה, לחוויה בלתי נשכחת.
להלן הפרטים:
יש סקי באס שיוצא מ- ZELL: את זה אני אומר כי ראיתי אותו , אולי יש גם סקי באס ממקומות אחרים. במכונית פונים בפניה הדרומית של ZELL AM ZILLER לכיוון GERLOSPASS (יש שילוט ברור) לדרך הררית ציורית להפליא , גבוהה יותר בהשוואה לעמק צילר , ולכן היא וסביבתה הייתה מושלגת לחלוטין.
העיירות שראינו ונכנסנו לתוכן: GERLOS ו-KONIGSLEITEN הן עיירות סקי טיפוסיות: רחובות ובתים מושלגים, גגות משופעים עם 1/2 מטר שלג מעליהן , גונדולות ומסלולי סקי בתוך העיירות ובתי קפה.
שימו לב : זה היה יום חורפי של ינואר עם שמש מלאה ולכן העיירות היו תוססות, ביום סגרירי העיירות יכולות להיות שוממות.
הנסיעה מ-ZELL ל-GERLOS נמשכת כ-20 דקות ועוד 15 דקות מביאות אותך ל-GERLOSPASS TALSTATION.
טיפ נוסף: ב GERLOS עצמה ישנה גונדולה ISSKOGELBAHN המאפשרת לעלות/לרדת ל- ZILLERTAL ARENA מנקודה שהיא לא ZELL (כניסה שנייה מתוך שלושת הכניסות לארנה). לאלה המעוניינים בספארי בארנה, אך שולטים באדומים בלבד, או מספיק להם רק 30 ק"מ גלישה, יכולים להתחיל ב-ZELL , לרדת בגונדולה הנ"ל או בגלישה ולחזור בסקי באס.
כמו כן, בתרחיש זה, מתגברים על מכשול מסלול 6 השחור שיכול להיות בעייתי לגולשים לא מנוסים.
ההחלטה שלנו הייתה לחנות ב-GERLOSPASS TALSTATION הנמצאת במרכז שני מתחמים GERLOSPLATTE ו-KONIGSLEITEN.
המעליות נפתחות ב 9:00!!
תמונה מס' 11: השלט עם מתחם הארנה וכל המסלולים הפתוחים ב-GERLOSPASS
החלטנו להתחיל במתחם GERLOSPLATTE כחמום: אתר נמוך יותר ומשופע בכחולים. השמיים היו עדיין מכוסים, היה קר ואיכות השלג משובחת.
מתחם GERLOSPLATTE בעצם הוא הר עגול טיפוסי כאשר המעליות נמתחות מהרום לבסיס ההר כרדיוסים במעגל . המסלולים יורדים בין המעליות ומקבילים אליהן ולכן קל להתמצאות. המתחם מתאים לגולשים מתחילים ובינוניים: גם האדומים לא קשים. התחלנו לגלוש ב-9:00 וב-11:00 עשינו ריצ' רצ' הלוך חזור למתחם וירדנו חזרה ל-GERLOSPASS TALSTATION. האתר יפה מבחינה נופית. (כדאי להקדיש לו בין שעתיים לשלוש שעות ויחד עם אתר KONIGSLEITEN אפשר להשלים ליום גלישה שלם יפיפה).
בשעה 11:00 המשכנו לרכס ממול , והוא ה-KONIGSLEITENSPITZE ( שם אהוב במיוחד על מיכאל).
תמונה מס' 12: הגונדולה העולה לכוון KONIGSLEITEN מ-GERLOSPASS
עלינו בגונדולה הראשית והיות והכוונה הייתה להגיע ל-SPITZE עצמו, ירדנו את 4 אדום למעלית MITTERLEGEN. אבל השעה הייתה 11:30 והמתבגרת שבחבורה התחילה לגלות סימנים קשים של רעב . ירדנו את 2 אדום המדהים למסעדת LARMACHALM בעלת המרפסת עם הנוף המדהים כאשר האגם הקפוא מככב באמצע.
תמונה מס' 13: מרפסת הנוף במסעדת LARMACHALM
לאחר חצי עוף בגריל ב-6 יורו עלינו סוף סוף באמצעות מעליתLARMACH לנוף הגבוה באזור 2315 מטר של ה-KONIGSLEITENSPITZE.
המטרה הייתה להראות לליאת ואייל את רצף האדומים של 7,8,9. כך עשינו: זמן מדוד 40 דקות של גלישה רצופה! חלקה בין עצים: מומלץ!! ( טיפ שקיבלתי מניסים- תודה).
התחלנו לחזור כיוון מעלה לפסגה בכדי לרדת למכונית לסיום יום גלישה ובסוף המעלית הראשונה של FUSSALM X-PRESS בתחילת מסלול 7, עצרנו בבית קפה: מוזיקה טובה וכסאות נוח לשיזוף . השתזפנו ושתינו קפה. בזמן הקפה בבחינה מדוקדקת יותר של המפה גיליתי כי זו גם נקודת כניסה להר, עם חניה למכוניות ותחנת סקי-באס, ואז גיליתי כי קיימות עודכניסות/חניות כאלה חוץ מ-GERLOSPASS TALSTATION אך אלה מן הסתם יותר מרוחקות וקשות להגעה עד כדי צורך בשרשראות שלג במקרים קיצוניים.
סוף החופשה כלל ירידה דרך מסלולים 1 ,3, 1a ו-5 עד חניית המכוניות.
רמת המסלולים לסכום:
אתר GERLOSPLATTE מתאים לגולשים מתחילים וגולשים מתקדמים לתחילת יום גלישה. מסלולים כחולים ארוכים ורחבים בהם ניתן לתרגל טכניקה בצורה טובה, לרדת אותם ב-SNOW PLOW או במהירות רבה.
אתר KONIGSLEITEN לא מתאים לגולשים מתחילים: הוא משופע באדומים קשים ומספר שחורים ארוכים.
לסכום 6 ימי גלישה
לא הספקתי לגלוש 640 ק"מ אפשריים של מסלולים, אך כן גלשתי כל יום במסלולים חדשים שלא הכרתי, וזו בהחלט הייתה חוויה מדהימה. אין לי ספק שאני אחזור לעמק צילר פעם נוספת.
תודה למסלול אדום ולניסים על זה שעזרו לי לכתוב את הדיווח ואף עמלו קשה כדי לעקוב אחר מסלולי הספארי המפותלים.
הארה אחת לגבי נושא העלויות - לאור חישוב העלויות שלך קבעת נחרצות כי ארגון חופשה עצמאית זול יותר מחופשה מאורגנת אבל לא סייגת את קביעתך.
רוב החופשות המאורגנות כוללות במחיר לינה בבית מלון וארוחות בוקר (וערב - בחצי פנסיון) וכתוצאה מכך יקרות יותר. לינה בדירה ובישול עצמי אינם פסולים כמובן, אבל לא עבור כ"א זה הרעיון בחופש. השוואת העלויות שלך, אם כן, צריכה להתבצע מול מוצר מקביל ולא מול חופשה מאורגנת בבית מלון 3/4 כוכבים עם חצי פנסיון - זה אולי לא העיקר עבורך, אבל זה ממש לא אותו הדבר.
מנסיוני (שבוע או שניים ), היתרון בארגון עצמאי מתבטא במידת ההתאמה לרצונות והצרכים האינדיבידואליים ולא במחיר (שם ההבדלים בד"כ זעומים).
ברור כי סוכני נסיעות מעדיפים לשווק מוצרים ברמה גבוהה יותר, שם מתח הרווחים גדול יותר, ולכן חופשות מהסוג שביצעת נפוצות פחות בחבילות המאורגנות.
אין ספק שהמוצר ש-"קניתי" תמורת הסכום הזה הוא לא בר השוואה עם מלון, לא חשוב כמה כוכבים.
אין ספק ש-"חפשת בישול עצמי" זה לא בשביל כל אחד.
יש חופשות גם יותר יקרות ממלונות 3-4 כוכבים: קלאבים למינהם, לרבות ROBINSON שאתה יכול להוציא 4000 יורו לאדם.
אני תארתי במדוייק מה המוצר שקיבלתי תמורת מה ששילמתי. כל אחד יעשה את החושבין אם מתאים לו או לאו. המידע כולו על השולחן.
אנחנו לא "מתנצחים" אחד בשני, אני סתם עונה לך, ושיהיה ברור שאני מסכים עם הארותיך.
סתם בשביל הקוריאוז, יצא לי לראות בצ'רביניה מספר פעמים, הרבה גולשים שישינים בקראבן שהביאו עימם, בקור של מינוס כמה מעלות, יש להם תנור גז וכו'. אין ספק שחופשה כזאת שחוסכת את העלות של מלון/דירה היא עוד יותר זולה, ולעומת זאת, לסוג כזה של חופשה אני לא מוכן לנסוע.
כל אחד מותח את הקו איפה שמתאים לו.
לי חשוב מאד לעשות סקי טוב באתר טוב, ויותר מפעם (או פעמיים) בשנה, ולמצפון שלי, אני לא יכול להוציא 1300 יורו על כל חופשה. שים לב, כי הפער הזעום של 300-400 יורו בין חופשה בדירה לחופשה במלון, זו בדיוק החופשה השלישית שלי.
הנ"ל נאמר לאחר שהייתי 3 פעמים בקלאב מד, ופעמיים במלון.
הנקודה שלך הובהרה, וטוב שכך, וגם עמדתי נאמרה.
נ.ב.: אתמול אצל רינה ראיתי את הסרט של התחרות. כל הכבוד לכם ולכל המארגנים!!! וכמובן למשתתפים, שלא ניתן להבחין שזו תחרות של "ישראלים", זה נראה חוצלארצי לכל דבר.
לינה בגרלוסברג, היישוב שממוקם מעל צל-אם-זילר (שם בדיוק לנתי לפני שלוש שנים - Haus Alpin), מחייבת צמיגי שלג או שרשראות, מפני שהיא נמצאת במעלה ההר. לצערי לא היה לנו צמיגי שלג וירד שלג כמעט כל יום, היינו חייבים להרכיב ולהסיר אותם כמעט כל יום. לעומתינו, רכבים עם צמיגי שלג, טיפסו ללא כל קושי במעלה הכביש.
בגלל המיקום, הלינה בגרלוסברג מחייבת רכב, אבל זולה מאד (60 יורו לדירה ללילה ל-4 אנשים).
יוחנן, קראת את הכל? נו, נו, נו...
הגעתי לארנה בגללך, כתוב בדיווח.
על גרלוסברג לא ידעתי איפה זה ממוקם עד שבוע לפני שיצאנו. למזלנו ירד שלג רק יום אחד והמפלסות עבדו מהר, אז לא נחשפנו לחווית השרשראות (למזלי...).
תודה, ולמרות כל המידע, יש לך עוד לשנן את כל המסלולים ושלטים טרם יציאה לחופשה. אבל אני גם סומך על בר.
ראיתי שאתה קצת מאוכזב מהלוגיסטיקה בחרמון.
אני דווקא ראיתי במצלמות כי טרקטור מפנה את השלג של החנייה התחתונה, וראיתי גם עיקבות של חתולים ברכבל התחתון.
אני מניח כי לאור המזג האוויר הטוב כעת, הם יפתחו את האתר לגלישה כבר מחר. אולי לא יכשירו את כל המסלולים, אבל מעדון וחתול יהו פתוחים (אני מקווה/אני חושב זו לא קביעה !!)
סמן להדפסה
הוספת תגובה
18. אדוארדו - רשמית: החרמון נפתח רק בשבת תגובה ל - 17
באמת דיווח מפורט
יש לנו הרבה עבודת הכנה לאור כל החומר שקיבלנו ממך בכתב ובעל-פה.
באמת היה ערב נחמד עם הסברים מפורטים וטיפים לעניין.
ושוב תודה לרינה שארחה אותנו מכל הלב ולענבל על הטיפים שננסה ליישם בקרוב.
21. אדוארדו. הדרת שינה מעיני היות וקראתי את הדוח שלך. תגובה ל - 19
31/01/2008 19:07
רינה ב
323 הודעות עד כה
אז ככה:-
היה כייף לארח אותכם. מאוד נהנינו .
מ.א. ניק מחפש אותך ......
בר - קניתי עוד גבינה.....מהטעימה הזאת
ואדוארדו- עכשיו יש לי בעיה. עשית לי חשק רב לסוע לעמק צילרטל.
התמונות המדהימות שהראת לנו והוידאו עשו את שלהם.
הדיווח שלך מדהים.
רינה
אדוארדו,תודה על הדווח הנהדר.
לגבי הטסת הציוד: אני קיבלתי מTUI אימייל (בתפוצה כללית-לא אישי)
שהם מטיסים את ציוד הסקי בחינם.
האם לא היית מודע להצהרה זו,או שהם התכחשו לה?
בכל אופן,200 שקל יותר או פחות,העיקר שנהנתם!
בתודה,עמר.
אני הזמנתי דרך אתר האינטרנט כמו ילד טוב ירושלים, שם היה כתוב שלציוד סקי יש להוסיף $60 ובעת ההזמנה עשיתי זאת. לא ראיתי לפני או אחרי הצהרה שאין לשלם על ציוד סקי, אלא ההפך הגמור.
ליתר בטחון, תתקשר למרכז האשרורים שלהם ותשאל.
מה שכן נאמר לי, שלא כתוב באתר, שאחרי תשלום של $60 יש לך זכות לקחת ציוד סקי בעוד 30 ק"ג.
כמו כן, לא ברור מהאתר שלהם באם יש או אין אוכל בטיסה. אנחנו ארגננו סנדוויצים והפתענו לגלות כי בטיסות ארוכות (ות"א מינכן נחשבת לטיסה ארוכה), יש אוכל חינם.
בנוסף לזה הטיסות גם בהלוך, גם בחזור יצאו בזמן, מה שהפך את הטיסות האלה לטיסות צ'רטר רגילות-טובות לכל דבר.
לי יש נוסע מתמיד באלעל. אם בפעם הבאה, המחיר של TUI יהיה נמוך מזה של אלעל, לא אהסס לטוס איתם.