כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תוספת דלק למחיר החבילה ?? 31/01/2008 16:38 לתגובה הבאה
  eyalsi לא מחובר eyalsi  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
שלום לכולם !
אנחנו מספר חברים שטסים לאיטליה במרץ. כשרצינו לשלם אתמול נאמר לנו כי מחיר החבילה שנאמר לנו (וששולמה עבורה מקדמה של 100 אירו) התייקר
עקב עליית מחירי הדלק כפי שנאמר להם ע"י סוכן הטיסות שלהם.
מכירים את הנושא ?? המסמך שנשלח אלי מציין כי התוספת היא מה 1.1.
מישהוא שילם גם ?? בנוסף החיוב עבור 3 תש ללא ריבית הוא לפי מזומן גבוה נכון לאתמול 5.55 !! זה הנוהג ?? גלישה נעימה.....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תוספת דלק למחיר החבילה ?? תגובה ל - 1 31/01/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1389 הודעות עד כה
1. תברר מהו החוזה שלך מול סוכן הנסיעות. האם יש להם אופציה להעלות מחיר? באותה מידה תברר האם מותר לך לסגת מהעסקה.
2. לגבי התשלום - קיים נוהג שניתן לשלם במזומן ישירות ביורו לסוכן. אם אתה משיג יורו בשער נמוך - קנה כמה שצריך ותגיע לסוכן לשלם לו.

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תוספת דלק למחיר החבילה ?? תגובה ל - 2 31/01/2008 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה......... Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תוספת דלק למחיר החבילה ?? תגובה ל - 3 31/01/2008 23:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1654 הודעות עד כה
עד כמה שזכור לי, סוכנים נוהגים לגבות "שער המחאות" שהוא נמוך קצת יותר משער המזומנים.
לגבי התוספת דלק - אלו אכן קיימות עבור מי שרוכש כרטיב טיסה בלבד. אני לא בטוח שלאחר ששילמת מקדמה מותר להם לשנות המחיר במט''ח (בשקלים זה כמובן לפי השער בזמן התשלום) כדאי לבדוק היטב בחוזה. יתכן שמדובר כאן על שיטת "המצליח"
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תוספת דלק למחיר החבילה ?? תגובה ל - 1 31/01/2008 23:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אוריתה10 לא מחובר אוריתה10  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה

לפי מיטב ידיעתי היו העלאות במחירי הדלק כבר לפני חודש על ידי כל חברות התעופה. התחילו במצווה אל-על ועוד אחר כך אפילו היתה עוד העלאה עקב תירוץ של שער דולר נמוך. סה"כ שתי העלאות שבאו לידי ביטוי בהעלאת מחירי החבילות.

לגבי ההתקשרות צריך לקרוא היטב את חוזה ההתקשרות ולדעתי מופיע בכל החברות הסעיף מה קורה במקרה כזה, כי גם מיסים יכולים להעלות.

לי ברור שתשלום מקדמה אינו מקבע את מחיר החבילה. אני קניתי פעם רכב. שילמתי מקדמה, היה שינוי רציני בשערי המטבעות בין זמן תשלום המקדמה לבין השלמת הסכום המלא ושילמתי חתיכת סכום מעבר למחיר שנקבע בהתחלה. למען האמת זה היה כתוב בחוזה.

אורית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. החוזה לא קובע!!! תגובה ל - 5 01/02/2008 01:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
הכותרת שלי מוגזמת בכוונה כי צריך להסביר את העניינים יותר לעומק. הכוונה שלי שלא רק החוזה קובע ולפעמים למה שכתוב בחוזה אין שום משמעות.
בהרבה מצבים שבהם ללקוח אין אפשרות להשפיע על ניסוח החוזה חלות על פי החוק הגנות מרחיקות לכת על הצרכן שגוברות על מה שכתוב בחוזה. ההגיון הוא שחברה גדולה (בנק, חברת סלולר וכד') היא לא צד שווה ולכן יכולה להכתיב ללקוח חוזה מאוד חד צדדי. במקרים כאלה בית משפט יכול לפסול סעיפים בחוזה שמקפחים את הצרכן. סעיף המתיר שינוי מחיר באופן חד צדדי יכול להחשב כמקפח ולכן בית משפט יכול לפסול אותו. אני יודע בודאות שכמעט כל החברות ממלאות את החוזים שלהם בסעיפים חד צדדיים כאלה, מתוך ידיעה שרוב האנשים ירימו ידיים כשיראו להם את הסעיף בחוזה ורק מיעוט מבוטל יגיעו לבית משפט. זו שיטת מצליח משופרת, "נחתים על חוזה לא חוקי ונקווה שהלקוח לא יעלה על זה"
אני לא עורך דין אני רק יודע שבניגוד לדיעה המקובלת זה שחתמת על חוזה לא אומר בהכרח שאתה מחוייב למה שכתוב בו. לפני שניגשים לבית משפט כדאי לדבר עם עורך דין או מישהו שמתמחה בתחום. נסה לדבר עם המועצה הישראלית לצרכנות או גוף אחר שיכול לתת עצה בחינם.

עוד דרך להילחם בנוכלויות הקטנות האלה היא להפיץ לאמצעי התקשורת תלונה. מנסיוני פניה לאתר "דוח שירות" הניבה תוצאות מהירות וטובות. גם האי מייל האדום של YNET עבד, למרות שממש לאט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תוספת דלק - האם גם אצל סוכנים אחרים? תגובה ל - 1 02/02/2008 11:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דנה13 לא מחובר דנה13  משתמש בינוני 149 הודעות עד כה
האם אחרים שסגרו חבילות מוקדם אצל סוכנים אחרים (סקידיל, איסתא, אופיר טורס וכיוב') ובאים לשלם עליהם היום נתקלים בדבר דומה?
כלומר: סגרו חבילה במהלך ספטמבר-אוקטובר עבור נסיעה בפברואר-מרץ, ונדרשים היום לשלם תוספות?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תוספת דלק - האם גם אצל סוכנים אחרים? תגובה ל - 7 03/02/2008 10:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי דנה...

לא ידוע לי אני קניתי אצל אלפא קלאב שהראה לי מסמך מקשרי תעופה..

אבל לא נראה לי שבקניית חבילה יש תוספת שאנו אמורים לשלם בכל אופן

בכל שנותי בנסיעות לסקי לא ניתקלתי בזה ולכן עם לעוד מישהוא נאמר

לשלם מינואר "אשמח" לשמוע דעות... Smile

נ.ב. כמו שפאודר כתב גם לי ידוע שכל נסיעה לחו"ל משולמת מכסימום בשער המחאות... נראה לכם הגיוני שבגלל שאנחנו מקבלים 3 תש ללא ריבית
אזי התשלום הוא לפי מזומן גבוה....!!!

אירגנתי להם קבוצה של 16 איש ואני קצת מרגיש אחראי כלפי החברה
ורוצה שהם יקבלו את הטוב ביותר לכן אני קצת כועס...

תודה מראש...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תוספת דלק למחיר החבילה ?? תגובה ל - 1 03/02/2008 22:38 לתגובה קודמת
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 499 הודעות עד כה
שיהיה ברור, שינוי המחיר אחרי שכבר סגרתם, נוהג או לא נוהג, מאוד בעייתי ועל פניו לחלוטין לא חוקי. עזוב אותך מה הנוהג. הנוהג נוצר כשחברות חסרות בושה מתנהגות באופן שדופק את הלקוחות עבור עוד כמה גרושים. אם מחירי הדלק היו צונחים ומחיר החבילה היה יורד נראה לך שהיו מחזירים לך משהו? בחיים לא. אם הם רוצים להגן על עצמם מפני התייקרויות של הדלק יש דרכים פיננסיות לעשות את זה. מרגע שסגרתם על מחיר, המחיר מחייב את שני הצדדים. אל תסכים לשלם את התוספת ואם צריך לך לעורך דין שישלח להם מכתב מאיים. בארץ המצליח זה יכול להספיק להוריד אותם ממך, יש מספיק פראיירים שישלמו בלי למצמץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחפש טיפ: רכישת ביגוד סקי
להודעה הבאה:שבוע קסום בסקיוולט (Skiwelt)