כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מחפש טיפ: רכישת ביגוד סקי 01/02/2008 14:10 לתגובה הבאה
  bijokak לא מחובר bijokak  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
אהלן,
אני גולש יחסית טרי, מעוניין לרכוש חליפת סקי, מלאה או שילוב של מכנס וחולצה. אני גולש גם סקי וגם סנובורד עם העדפה לסקי. יש לי חבר שגר בארה"ב ואני יכול להזמין אליו ולדאוג שזה יחזור אלי. השאלות שלי הן:
1. האם כדאי להסתבך עם הזמנה בחו"ל (אין ביכולתי להוציא סכומי עתק) והאם ההזמנה תצא באמת זולה משמעותית בהתחשב בערך הדולר היום?

2. על אילו חברות אני יכול לסמוך שהציוד שלהן יהיה אמין ולא אקבל חתול בשק כך ש במינוס 10 מעלות לא אוכל לצאת מהמלון בגלל איכות הציוד?

3. והיה ואני מזמין באינטרנט , איך אני יכול להיות בטוח שהחליפה בארה"ב תתאים לי במידות?

4. מה לגביי רכישת ציוד יד שניה בארץ?

ובכלל מי שיכול לתת לי טיפים בעניין רכישה שכזו - אשמח.

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מחפש טיפ: רכישת ביגוד סקי תגובה ל - 1 01/02/2008 14:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1890 הודעות עד כה
תתחיל בסיבוב בחנות עודפים (נניח למטייל עודפים ברעננה) ותראה מה המבחר, ומה המחירים, ומה נוח לך.
כעקרון מנסיון ביגוד טרמי וגרביים אין בעיה להזמין באינטרנט
ביגוד עליון, גוגלס, קסדה כדאי למדוד ולוודה שנוח ומתאים.
כפפות מאוד כדאי באינטרנט, אבל בדרך כלל יוצא לא מתאים, ולא מה שחשבת. (לקח לי 3 פעמים להזמין כפפות עד שהגיעו כאלו שאני מרוצה מהם), ולסנובורד ממש אי אפשר (בגלל המגינים).
יש כאן משמאל
http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=11126&pr oject_id=172&postid=159&dest_id=&dest_type=
לינק לגבי ביגוד למתחילים
תכין לך רשימת "מה צריך" ולך לעשות שופינג...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מחפש טיפ: רכישת ביגוד סקי תגובה ל - 1 01/02/2008 19:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eytam לא מחובר eytam  משתמש בינוני 63 הודעות עד כה
היי,
נתחיל בשאלה הכי קלה....חברות!
אם תזמין ציוד של החברות הבאות לא נראה לי שתתאכזב: North Face, Lowe Alpine, Columbia,Rossingol,Spyder....יש עוד אבל לאו הגדולות.

דברים שהייתי ממליץ לך...
1. חשוב מאוד שבמעיל יהיו הרבה כיסים..בסקי תמיד דוחפים לשם כל מיני דברים...החל מפלאפון וכלה בממחטה להוריד את האדים.
2. תוודא שיש לך פנימית מפליז שניתן לנתק אותה...ככה אם קר שמים ואם חם אתה לא תמות מחום.
3. תוודא שיש במכנס שאתה קונה פתחי אוורור...לפעמים חם....
4. תוודא שגם במעיל וגם במכנסיים יש חצאיות...אלו פיסות ניילון שנמצאות בכדי למנוע משלג להיכנס לתוך הנעליים והמכנסיים.
5. אם אתה יכול להרשות לעצמך לרכוש Gore Tex תלך על זה.

לדעתי אם תצליח לקנות את מה שאתה רוצה בארה"ב אתה תחסוך כ-20 עד 30 אחוז...מה לעשות יותר זול שם.
אני ממליץ שתלך לחנויות בארץ ותמדוד...אחרי שתמצא מה נח לך ומה אתה רוצה תקנה בדיוק את אותו הדגם וגם תדע את המידות.

איתם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מחפש טיפ: רכישת ביגוד סקי תגובה ל - 3 02/02/2008 10:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 526 הודעות עד כה
בניגוד למה שמקובל לחשוב המטרה הכי חשובה של ביגוד הסקי היא דוקא להיפטר מהחום ולא לשמור עליו. בשום אופן לא לקנות מעיל מחמם. יש מעילים עם ריפוד פנימי מחמם שמרגיש מאוד נעים ביום חורף כשמודדים אותו אבל אם הוא לא מתפרק המעיל נופך למלכודת חום ובזמן פעילות מאומצת כמו סקי אתה תתבשל, תזיע, תירטב ואז תקפא מהרוח במעלית.
עכשיו, אחרי שאתה יודע להיזהר ממלכודת החום תקרא את כל מה שכותבים המומחים לגבי איטום, נידוף ושאר פרמטרים לגבי ביגוד.
כפפות סנובורד אגב, אפשר למדוד בחנות בארץ ולהזמין מחו"ל. הקניה בארה"ב דרך האינטרנט יכולה להיות משתלמת מאוד. לא רק ששער הדולר נמוך אלא גם היכולת לחפש באינטרנט ולהשות מחירים מביאה לירידה של מחירים (בדיוק כמו שבארץ קניה באינטרנט יכולה לחסוך כסף). בארה"ב כל נושא הקניות באינרטנט מאוד מפותח ולכן החיסכון גדול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. המלצת האם הפולניה תגובה ל - 1 04/02/2008 02:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
מכנסיים חייבים למדוד! מעיל פחות קריטי.
אם תזמין ולא יתאים עליך, לא שווה אפילו דולר.
בארה"ב המידות גדולות יותר ביחס לאירופה וישראל.
לדוגמא, חולצות במידה L-XL בישראל מתאימים לי. בארה"ב זה M-L.
אם היית מגיע לפה, ברשת "כלבוקיר" אפשר לקנות חליפה ב-100$. נכון שזה לא מותג כמו ספיידר , אבל בשביל ביגוד ראשוני, זה יספיק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. המלצת האם הפולניה תגובה ל - 5 04/02/2008 07:00 לתגובה קודמת
  yuval103 לא מחובר yuval103  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
בהמשך לשאלה ,

האם יותר זול לקנות כפפות בארץ או בתחילת מרץ באוסטריה ?

למי יש אתר מכוון באינטרנט שמוכר ביגוד סקי אמין ובזול ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:צור ומיכאל, זהו עם ההימורים?
להודעה הבאה:תוספת דלק למחיר החבילה ??