כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon12.gif  חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור?? 01/02/2008 18:19 לתגובה הבאה
יויו  משתמש לא מוכר
שלום פורום יקר

השנה אני קצר בזמן מסיבות שונות, ולכן מנסה לארגן לי ולזוגתי הגולשת, חופשה בת 5 ימים בלבד באזור סוף מרץ, אחרי ה-20/3.
ניסיתי לפנות לסוכנות או שתיים ואין מה לדבר על פחות משבוע. יותר מזה הם אומרים שאף מלון באף אתר סקי לא ייתן לי פחות משבוע. לגבי טיסות המצב גם לא משהו ניסיתי דרך אתרי אינטרנט של איסתא ועוד כל מיני כאלה ואני לא מצליח למצוא טיסה למילנו או ורונה או משהו באזור משום שאני מעדיף איזה אתר בדולומיטים. כל הטיסות או לא ישירות ונמרחות על יום שלם או יציאה וחזרה כעבור שבוע שוב או רשימת המתנה (למרות שזה בעוד כמעט חודשיים - נראה לי מוזר).
אני מוכן לקבל כל רעיון וכמעט כל אתר העיקר לגלוש כמה ימים החורף.
כל מי שיכול לעזור ברעיונות ,טיפים וכו' או שאירגן כזאת מין חופשה מקוצרת בעבר ויכול לעזור, אשמח מאוד כי אני כבר מתחיל להתיאש.
אולי אני מחפש מוקדם מידי וככל שיתקרב חודש מרץ יהיו יותר טיסות?

תודה מראש לכל העוזרים והעונים Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיסות תגובה ל - 1 01/02/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
אל תלך דרך סוכנים ובטח לא דרך דילים, שם סביר להניח שלא תמצא פחות משבוע.
היום אפשר להזמין בבטחון טיסות דרך האינטרנט ואפילו לשלב שתי חברות בהלוך ובחזור (מי שמאפשר זאת, למשל TUI ןסאן דור).

ראיתי טיסה לוורונה של ישראייר ב 412 דולר בסוף מרץ.
סאן דור לא טסים לורונה, אבל אם אתה לחוץ בימים אולי תתגמש על מינכן.
נסה גם בארקיע וב TUI (חפש בגוגל).

ואל תתיאש, המחיר יכול לרדת או לעלות, זה הרבה עניין של מזל. פשוט לעקוב כל כמה ימים.

בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור?? תגובה ל - 1 01/02/2008 19:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 727 הודעות עד כה
הייתי בשנה שעברה בחופשה מקוצרת של שלושה ימי גלישה (+יומיים נסיעה וחזרה) בצ'רויניה.
טיסה - 299$.
מלון - מצאתי לימים שרציתי. גם ציוד השכירו לי למספר הימים שהייתי צריך.
תבדוק באתרי האינטרנט ו/או מייל ללשכת התיירות המקומית. סוכנים בארץ יגידו לך שאין פחות משבוע, כי זה מה שהם מזמינים. זה לא מה שקורה בפועל בחו"ל.
למה דוקא דולומיטים? טוס למינכן וקח אתר באוסטריה או גרמיש בגרמניה. לא חסרות טיסות זולות למינכן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור?? תגובה ל - 1 01/02/2008 20:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  konus לא מחובר konus  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
1. טיסה דרך TUI למיכנן באיזור ה-300 דולר. יש להם טיסות בחמישי ובשבת. ניתן לקחת רק כיוון אחד אצל TUI ולשלב כיוון אחר עם סאן-דור, ישרא-איר ואחרים. לא צריך סוכן - ניתן לעשות הכל דרך האינטרנט.

2. רכב גולף-class בערך ב-300 דולר, אולי אפילו פחות.

3. נסיעה ממינכן לאינסברוק - כשעתיים באוטוסטראדות.

4. באיסברוק אין בעייה לקחת מלון במחיר טוב למספר ימים שרוצים ולא משבת לשבת כמו באתרים הגדולים. אנחנו לקחנו לפני כשבוע מלון במרכז אינסברוק ב-40 יורו ללילה לבן אדם.

5. במרחק נסיעה של כ-30 דקות מאינסברוק יש הרבה אתרים קטנים שמספיקים יום-יומיים כל אחד (כולל הקרחון בשתובאי עם 65 ק"מ מסלולים בגובה 3200 מטר), יש גם סקיפאס משותף. האתרים עצמם כמעט ריקים בימי חול, וגם בסופי שבוע הרבה פחות מלאים מאתרים כמו מאיירחופן למשל, בסופי שבוע באים לשם בעיקר מקומיים. הנה לינק למפה של האתרים באיזור תחת סקיפאס משותף:
http://www.ski-innsbruck.at/panorama.php

6. חוץ משתובאי גם Shlick2000 ו-Axamer Lizum מומלצים ביותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור?? תגובה ל - 1 02/02/2008 08:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1890 הודעות עד כה
אין ברירה אלא לארגן לבד
כנס לאתר חיפוש טיסות זולות (כולל אפילו yahoo travel ) ומסה את השלבים הבאים:
1. טיסות סדירות זולות לאחד היעדים הבאים: (שים לב שטיסה זולה כוללת התוכה שהיה של מוצאי שבת).
ג'נבה, מילנו, מינכן (פחות טוב כי בגרמניה חופש), או ציריך. ובמיוחד חפש טיסות שיוצאות מוקדם בבוקר וחוזרות מאוחר בלילה (אפילו עם קונקשיין), לדוגמא למילנו ישיר וחזרה דרך רומא בלילה, של אליטליה, כך שאתה נוחת במילנו ב-9 בבוקר, יכול להגיע בצהריים לאתר קרוב ואפילו לנסות קצת מסלולים באותו יום, ובמיוחד ביום החזרה, הטיסה יוצאת ב20:30 בערב, ממילנו, בלי בעיה אתה יכול לגלוש בצ'רביניה עד 14:00, להתקלח בדירה, להכנס לאוטו לנהוג חזרה ולחזור לארץ בזמן.
2. אתרים קרובים (כדאי גבוהים כי בכל זאת מדובר בסוף מרץ)
צ'רביניה, פילה, לה טויל קרובים למילנו
אבוריאז, שמוני, ארגנטין, פליין קרובים לג'נבה
וכו' (שים לב שאוסטריה פחות טובה בעונה הזאת).
3. חפש באתרי האינטרנט מלון לתאריכים שלך
אם לא מצאת קח דירה לשבוע...מקסימום תשכור דירה לשבוע ותשתמש רק ב-5 ימים, עדיין יהיה הרבה יותר זול. שים לב שישנם אתרים שהשבוע הזה נחשב מחוץ לעונה ויכול להיות כי הדירות או המלונות כוללות סקי פאס.
4. רכב לא תהיה בעיה למצוא בכל שדה תעופה.

בברכת סקיטוב, רק לבן, raklavan@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור??כבר עזרתם!עוד קצת... תגובה ל - 5 02/02/2008 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יויו  משתמש לא מוכר
תודה לכל העונים ונותני הטיפים
מצאתי טיסה הלוך עם ישראייר וחזור דרך TUI (האם הם אמינים?) סה"כ משבת עד חמישי. הלוך 225$ וחזור 207$ האם זה מחיר סביר לטעמכם או שווה להמתין עוד קרוב יותר למרץ ולקחת סיכון.
ממינכן אני אקח רכב רק לא הבנתי מה אמרת ,רק לבן, לגבי מינכן סגור בשבת. מה הכוונה? האם לא ניתן להשכיר רכב מהארץ ולקבל אותו בשדה תעופה של מינכן בשבת??? או שלא הבנתי כראוי.
עוד דבר KITZBUHEL או KIRCHBERG באיזה מהם יותר סיכוי למצוא מלון רק ל-5 לילות? איזה יותר כפר אלפיני קסום? מה עדיף מהם? איזה מלון מומלץ ע"י מי שהיה או שמע??
תודה לכל העוזרים. יצאתי לסופשבוע עם תקווה קלושה לסקי ואני מסיים אותו עם מצב רוח מרומם שיש מצב טוב שהכל יסתדר בסוף...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור??כבר עזרתם!עוד קצת... תגובה ל - 6 02/02/2008 20:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1890 הודעות עד כה
אמרתי שבגרמניה יש חופש בשבוע של ה-22/3 ולכן סביר כי:
1. אתרי אוסטריה יהיו עמוסים יחסית ואולי יהיה קשה למצוא מלון ל-5 ימים
2. הדרך ממינכן דרומה לאוסטריה תהיה עמוסה מאוד.

נסה טיסות ישירות, אליטליה למילנו תעלה 500 דולר הלוך ושוב, עם מגוון שעות, וגם לציריך (475$), הנסיון כאן עם TUI הוא פחות טוב, היו היום חברה שטסו עם TUI בשעות אחה"צ במקום בבוקר, כי החברה הודיעה על שינוי השעות, ובמקרה שלך, כדי להפיק 4-5 ימי סקי מחופשה של 5 ימים צריך תזמון טוב.
מכל המקומות אגב, במינכן הרכב הכי זול, ואין שום בעיה לשכור רכב במינכן.

בברכת סקיטוב, רק לבן, raklavan@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כמה תשובות תגובה ל - 7 02/02/2008 20:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ליויו (מה זה השם הזה?),

1. אין שום בעיה להשכיר רכב במינכן בשבת. יש חברות שהדלפקים שלהן נסגרים בלילה, כל יום לא רק בשבת, ואת זה צריך לוודא אם נוחתים אחרי 23:00.

2. אנחנו שכרנו לפני שבועיים אופל אסטרה, ששודרגה לסטיישן, לשבוע ב 282 יורו כולל נהג שני וביטול השתתפות. היתה לי גם הצעה ב 262 יורו ללא נהג שני. בסוף רק בעלי נהג אז זרקתי 20 יורו, לא נורא.

3. אנחנו היינו בסקיוולט, השכנה של קיצביל, אבל נסענו פעמיים עד קיצביל, פעם אחת מצפון ופעם שניה מדרום. בנסיעה השניה עברנו דרך Kirchberg והיא נראתה לנו עיירה מקסימה. יש בה קרוב ל 8000 מקומות לינה (לקוח מהאתר שלהם) אז לא נראה לי שתתקשה למצוא מקום לינה. אני מצרפת לך את האתר.
קיצביל לעומת זאת נראית לי פחות כפרית, אבל לא ממש הסתובבתי בה. אני רק מניחה שהיא גם יקרה יותר.

4. טסנו חזרה עם TUI (הלוך עם סאן דור). לא היתה שום בעיה, ההפך, אחת הטיסות היותר נעימות שהיו לי. לא מחממים את המטוס בטרוף כמו סאן דור, אוכל בסדר ואפילו קיבלנו חטיף קטן בנחיתה וסוכריה ביציאה. נחמד.
לגבי איחור הטיסה היוצאת מהארץ זה נעשה למיטב ידיעתי מספיק זמן מראש וניתנה לאנשים האפשרות לביטול ללא קנס. זה אכן באסה, אבל זה יכול לקרות בכל טיסת שכר.
מחירי הטיסות נראים לי סבירים. אם תחכה לדקה ה 90 אולי תמצא מחירים זולים יותר אבל אולי גם לא תטוס. לדעתי בחיפוש מדוקדק מספיק זמן מראש אפשר להוזיל עלויות בסעיפים אחרים (לינה, השכרת ציוד, שעורים) שיקזזו את מחיר הטיסה היקר יותר. כך אני נוהגת תמיד.

בהצלחה
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור??כבר עזרתם!עוד קצת... תגובה ל - 6 02/02/2008 21:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  konus לא מחובר konus  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
שני דברים:

1. היתי ב-קירכברג / קיזביל. האתר נמוך יחסית ואם אני זוכר נכון - הנקודות הגבוהות שם באיזור ה-1800 מטר. מה שאומר שיש סבירות גבוהה לתנאים בעייתים בסוף מרץ. אם כבר אתר גדול בתאריכים האלה אזי תלך לכיוון של זולדן או סנט-אנטון.

2. בהחלט עניין החופשה של הגרמנים בסוף מרץ קיים ובכלל שכחתי עליו. אכן אני זוכר שכאשר שאלנו את המדריך בזולדן שנה שעברה באמצע מרץ לגבי מדוע האתר לא מפוצץ - נאמרק לנו שעוד מעט תתחיל "הגל השני" של העונה כאשר יגיעו הרבה גולשים מגרמניה שסמוכה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. חופשה מקוצרת -מי יכול לעזור??כבר עזרתם!עוד קצת... תגובה ל - 9 03/02/2008 01:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
יויו, מכיוון שאתה מתכנן על סוף מרץ, רצוי מאד ללכת על אתרים גבוהים.
רצוי ואפשרי להזמין לינה כשבוע לפני היציאה, ובכך לוודא שמצב השלג באתר המבוקש יהיה טוב. את זה תוכל לעשות בקלות דרך האינטרנט. לינה בחדרים/דירות פרטיים לא מחייב שבוע שלם.
אם תמצא טיסה למינכן, רצוי לא להגיע בשבת בגלל העומס בכבישים. אתרים כמו זולדן ואוברגורגל יתאימו בהחלט. גם נסיעה ארוכה יותר לדולומיטים אפשרית, רק תוודא לפני שאתה מזמין לינה, שמצב השלג סביר.
אם תמצא טיסה למילנו, צ'רביניה (כשעתיים נסיעה) תתאים וגם לדולומיטים תוכל להגיע, אם תהיה מוכן לסוע יותר מ-5 שעות.
לינה זולה יותר תוכל למצוא בולטורננצ'ה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. כמה תשובות תגובה ל - 8 04/02/2008 11:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יויו  משתמש לא מוכר
יויו זה כינוי שהדביקו לי מזמן מזמן ופשוט נדבק.
ומה זה כרמית השניה? ומי זאת הראשונה?
לגבי הרכב שהשכרתם האם מהארץ או בשדה תעופה במינכן? מה זול יותר? ומה זריז יותר כי אני דחוק בזמן?
לגבי סקיוולט כמה קרוב הוא לקירשברג והאם הוא אתר צפוף או יחסית בלי תורים במעליות. האם יש קרחון באתר זה והאם הוא גבוה ומתאים לסוף מרץ?
איזה עוד אתרים נמצאים המרחק נסיעה של עד שעתיים ממינכן??
תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. כמה תשובות תגובה ל - 11 04/02/2008 12:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יויו,

כרמית השניה זה פשוט כי כרמית כבר היה תפוס. אבל הכינוי הזה מתחיל לעצבן אותי, אני חייבת למצוא משהו אחר.

רכב אני תמיד מזמינה מהארץ. למיטב ידיעתי המחירים טובים וגם לא תגיע לשם ותתחיל לחפש הצעה טובה בין הדלפקים. כאן אני מבררת בנחת, בעברית, מחפשת הנחות וכו'. גם בקיץ וגם עכשיו שכרתי רכב מאופרן במינכן והיה מצויין. שם זה סוכנות באדג'ט. היתה לי הצעה יותר זולה רק מ"רנט דירקט" אבל ללא נהג שני.

המרחק מקירכברג לבריקסן, שהיא העיירה הקובה ביותר במתחם של סקיוולט, הוא 5 ק"מ בלבד. אבל המפנה בבריקסן הוא דרומי וזה עלול להיות בעייתי במרץ.
המרחק לאלמאו, בצידו הצפוני של סקיוולט, הוא 16 ק"מ, משהו כמו 20 דקות נסיעה. מאלמאו יש עליה מצויינת.
יש עיירה בשם Reith bei Kitzbühel שנמצאת ממש באמצע הדרך בין קירכברג לאלמאו. עברנו בה באחד משיטוטינו עם הרכב בסוף יום הגלישה. התפלאתי מה עושה עיירה ענקית כזו, עם תשתית תיירותית מפותחת (בתי מלון גדולים, חנויות השכרת ציוד סקי) מחוץ לעמקים הראשיים והכבישים הראשיים. מהסתכלות במפה אני מבינה שיש לה מיקום מצויין בין סקיוולט לקיצביל. נראית עיירה אלפינית מקסימה, אבל לא יודעת יותר מזה.

סקיוולט הוא אתר לא גבוה (1830 במתחם המרכזי ו 1892 בווסטנדורף) ואין לצידו קרחון. עלול להיות בעייתי בסוף מרץ. אין תורים בכלל (לפחות לא כשאנחנו היינו, בסוף ינואר, שזה לא שיא העונה).

אתרים נוספים במרחק פחות משעתיים - למיטב ידיעתי סנט יוהן של טירול (עוד שכן של קיצביל וסקיוולא, אבל אתר קטן. מיירהופן זה קצת יותר משעתיים בלי פקקים.

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. כיוון קצת אחר תגובה ל - 1 04/02/2008 12:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Alon Alon לא מחובר Alon  משתמש פעיל 952 הודעות עד כה
העוגן בחופשה קצרה זו הטיסה, הפשרה זו הלינה (אם נוסעים בעונה).
לגבי טיסה אני בשנים האחרונות תמיד טס לחופשות של 4-5 ימים (תמיד עם שבת בפנים) ובגלל אילוצי ימים תמיד טס לציריך - מספר טיסות כל יום לעומת מינכן שמאוד מוגבלת בימי הטיסה (אני מדבר על טרום TUI).
המשמעות של ציריך היא ללכת על מספר אתרים בשוויץ או אתרי מערב אוסטריה, המוכרים סן אנטון ואישגל (שעתיים - שעתיים וחצי מציריך) הם גם עם תנאי גלישה טובים בד"כ בשולי העונה יחסית לרוב אתרי אוסטריה.
לגבי לינה תמיד ניתן "לנדוד" לעיירות הלווין של העיירות הראשיות (באישגל למשל יש את See ו- Kapple בצד אחד ואת Mathon בצד השני) באילו אפשר למצוא לינה לכל קומבינציית ימים בסבירות גבוהה, מדובר על 5-15 דקות נסיעה מאישגל ועם רכב זה עיניין של מה בכך. אני מניח שגם בסן אנטון ניתן למצוא לינה בסן כריסטוף או עיירות קרובות אחרות.

עושים מה שאפשר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. כיוון קצת אחר תגובה ל - 13 04/02/2008 14:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יויו  משתמש לא מוכר
מצאתי כנראה טיסה סדירה למילנו וחזרה בדיוק בימים הנחוצים לי קצת יותר יקרה 340 יורו עם אליטליה. וכנראה שזה יהיה הכיוון ושנה הבאה לאוסטריה לשבוע מלא כמו שצריך (אם הכל יסתדר).פשוט הפחידו אותי עם כל הפקקים והגרמנים שגם ככה קשה לי איתם אז כשהם בחופשה בטח יותר יהיה לי קשה.
אני אחפש עכשיו אתרים בקרבת מילנו עם רכב להשכרה ל- 5 ימים ומקווה שהכל יסתדר לי.
בכל אופן תודה רבה עזרתם לי מאוד עד כה ובהחלט נפתח לי המוח לכיוונים אחרים בעזרתכם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. צרביניה קרובה למילנו. כשעתיים נסיעה. תגובה ל - 14 04/02/2008 21:07 לתגובה קודמת
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה הבאה:מצב השלג בחרמון?