כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלות בקשר לשביל ישראל 03/02/2008 02:00 לתגובה הבאה
  Anonymous23 לא מחובר Anonymous23  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום לכולם!
אני חדש כאן,

קוראים לי יובל ואני מתכנן להתחיל את שביל ישראל מדרום בעוד כשלושה שבועות.
רציתי לשאול אם מישהו יכול לתת לי טיפים בנושא הכנה מוקדמת מבחינת ספרות ומידע - אני רוצה לקרוא לפני על המקומות שעוברים בדרך,
נראה לי שחבל לעשות מסלול של חודשיים ולפספס את כל הדברים המעניינים שבדרך.

הייתי שמח אם מישהו יכל לייעץ לי על 1-2 ספרים שכדאי לקרוא לפני, ספר קטן וקל משקל שכדאי לקחת לדרך ויכול לתת קצת פירוט על אתרים תוך כדי השביל,
ומגדיר צמחים טוב ששוקל פחות ממילון אוקספורד...

עוד דבר - לכל בעלי הנסיון עם תרמילים שונים ומשונים - אני מתכוון לקנות תרמיל לשביל שישמש אותי עוד כחצי שנה גם בדרום אמריקה או במזרח - עדיין לא החלטתי.
איזה נפח כדאי לקחת? 60+10 מספיק או שכדאי ללכת על 70 + 10?
הגובה שלי הוא 175 ואני די רזה אם זה משנה,
התכנון כרגע הוא או להתחיל את השביל לבד או עם ידידה בעלת בעיות אורטופדיות, כך שבכל מקרה כנראה שהתיק הזה יצטרך לשאת הרבה ציוד.
אני מתלבט בין 3 תיקים:
SALEWA 60+10 Liter דגם Capehorn
SALEWA 70+10 Liter דגם Capehorn
Deuter Eclipse 60+10
תודה רבה!

[עודכן ב:04 פברואר 2008 07:46:] על ידי מנהל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלות בקשר לשביל ישראל תגובה ל - 1 06/02/2008 10:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  s k לא מחובר s k  משתמש פעיל 190 הודעות עד כה
מציע לך בחום להנס לפורום טיולים וידיעת הארץ בתפוז, ריכוז מומחים ומידע רב נמצא שם בפורום תחת קטגוריית מאמרים.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. וגם בפורום מזרח תיכון שלנו :-) תגובה ל - 1 07/02/2008 09:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עמית פ. מחובר עמית פ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 673 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובה לגבי שביל ישראל תגובה ל - 1 14/02/2008 12:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  miriam7 לא מחובר miriam7  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
יובל שלום,
אני מציעה לך להכנס לקישור הבא, שם תוכל למצוא מידע רב על מסלולי טיולים בארץ.

בהצלחה Smile

[עודכן ב:14 פברואר 2008 12:44:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. וגם בפורום מזרח תיכון שלנו :-) תגובה ל - 3 14/02/2008 22:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  s k לא מחובר s k  משתמש פעיל 190 הודעות עד כה
האמת ששקלתי לא פעם לכתוב לך שעם כל הכבוד, אין מה להשוות בין הפורומים, ולא מצרות עין, פשוט עובדה.
אך לאחר שראיתי כי נכנסה מנהלת חדשה שעד כה מגלה נמרצות וידע רב לפחות לכל מה שנוגע לצפון אני נותן לה את כל הקרדיט ומאחל לפורום הזה רק פריחה.

למרות זאת אציין שלצערי פורום מזרח תיכון הוא אמנם גלובלי ומכיל גם את ירדן, סיני, טורקיה(מזרח תיכון = טורקיה? מילא..) כך שהמדינה הקטנה שלנו נבלעת בין עשרות שאלות על המדינות השכנות, קצת חבל. הצצה קלה לפורום שציינתי קודם לכן יוכיח כי המדינה שלנו יכולה להכיל דפים על גבי דפים של מידע, רשמים, חוויות ועצות רק על המדינה הקטנה הזו ששמה ישראל.

"שמרו את הטבע קרוב ללבכם...ומפעם לפעם טפסו על הר או בלו שבוע ביער. רחצו ונקו נפשכם." ג'ון מיור 1890
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תשובה לגבי שביל ישראל תגובה ל - 4 14/02/2008 22:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2011 הודעות עד כה
לגבי הספר,יצא לך לעבור על "שביל ישראל" של מר גילת?

לגבי התרמיל,ובכן, אם אתה יכול להסתפק בגודל של 60 ליטר, (ואם אתה אורז נכון,אין שום סיבה שהוא לא יספיק),לך עליו, תמיד עדיף תרמיל קטן יותר.

לגבי הפירמה,אני הייתי בוחר ב SALEWA שהוא תיק מעולה שלהם,מיועד למשקלים גבוהים וחזק מאוד, אגב, מדדת עוד תרמילים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תשובה לגבי שביל ישראל תגובה ל - 6 14/02/2008 22:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2011 הודעות עד כה
אה,הרגע הבנתי שהתבלבתי בתיק,התכוונתי לקומברה,בכל מקרה,גם התרמיל הזה יעשה את העבודה, למרות שהוא לא עוצמתי כמו הקומברה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. בקשר למגדיר צמחים תגובה ל - 1 18/02/2008 17:45 לתגובה קודמת
  נטע נטע לא מחובר נטע נטע  משתמש פעיל 443 הודעות עד כה
הי,
אני מהפורום השכן (שמח אצלנו, אתה מוזמן!) - מזרח תיכון.
לגבי מגדיר צמחים ששוקל פחות מאוקספורד המלא - אין דבר כזה, ככל הידוע לי.
עד כמה אתה מגדיר צמחים? עד כמה חשוב לך לדעת מהי בדיוק כל כתמה עבת-שורשים? אם מאוד - אז יש רק מגדיר אחד שכדאי לקחת - הצהוב הגדול, של נעמי פינברון ואבינעם דנין (אירוסים על העטיפה). אם אתה ממקוששי היד-שניה - אז גם המגדיר של זהרי (מיכאל) עשוי לעשות עבודה טובה. אם כי, הוא קצת ישן (הוצאה אחרונה 1989, עם עובד, לבן עם כלניות על הכריכה).
ואם אתה לא חייב לדעת כמה פסיגים יש לכל נבט, והאם העלים מסודרים בדור, או שהטרף קצרצר, אז אפשר להסתפק במדריכי הפרחים העממיים, אלו שאפשר להגדיר איתם בעזרת הצבע של הפריחה, למשל.
והכי טוב והכי ידידותי (וגם הכי מקל על הגב), זה למצוא לעצמך מגדיר צמחים אנושי Smile שילך אתך את השביל.
טיול נעים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה הבאה:שאלה לקודקודי האתר