כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה 03/02/2008 18:32 לתגובה הבאה
  אורקה לא מחובר אורקה  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
אוקיי, באמת שחרשתי את הפורום. לחלק מהשאלות מצאתי תשובות ולחלק לא, אז אני אפרסם אותן ואני מצטער אם אני חוזר על משהו שנכתב אלף פעמים Smile
כמה פרטים כלליים, אני יוצא לטיול באפריקה, התכנון הוא לשנה החל מאפריל הקרוב. מתחיל בדרום ועולה צפונה כך שאינשאללה, צפוי מזג אוויר סביר.
הדברים שחסרים לי הם:
1. אוהל - למיטב הבנתי, אוהל זה מצרך חשוב ביבשת השחורה, בעיקר בגלל שהוא מוזיל את עלויות הטיול. אני מחפש אוהל 3 עונות לשני אנשים. שתי השאלות בהקשר הזה - א) מה הוא משקל/נפח(סגור) סביר-טוב לאוהל כזה שיעלה לי על הגב? ב) יש הצעות לדגמים שעושים את העבודה, במחירים סבירים?
2. תיק גדול - יש לי כבר 8 שנים בערך תיק של KARRIMOR (הדגם יצורף בהמשך...) של 65 ליטר. אני חושב שהתיק אולי לא יתאים לי כ"כ לטיול. הוא סבבה לגמרי להסתובב איתו בעיר מפה לשם, אבל לא בטוח שזה יהיה טוב לטרק שבאמת דורש את התיק הגדול על הגב. במקרה הזה, רק שאלה אחת... מה הסיכוי שאני אצטרך לעשות טרק באפריקה, עם התיק הגדול על הגב (למיטב הבנתי כל טרק חייבים פורטר גם ככה)שבגללו יהיה שווה להשקיע בתיק חדש (ככה בקטנה, הצעות לדגמים בנפחים דומים זה גם סבבה לשמוע)

זהו להיום, בהמשך... בנזיניות ומעילים של LOWE.
תודה מראש,

אורקה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 1 17/02/2008 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אה.. טוב... מישהו?
הזמן לוחץ... אני מתכנן לקנות את הציוד עוד השבוע, אז אני אשמח לקצת חוות דעת מקצועית Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 1 17/02/2008 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אה.. טוב... מישהו?
הזמן לוחץ... אני מתכנן לקנות את הציוד עוד השבוע, אז אני אשמח לקצת חוות דעת מקצועית Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 1 18/02/2008 09:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 111 הודעות עד כה
אוקיי, נראה לי שהסיבה שמתקשים לענות לך היא שחלק מהשאלות פה מתאימות יותר לפורום אפריקה והחלק השני פשוט לא מספיק ממוקד.

לגבי השאלה על אוהל: ישנם הרבה מאוד סוגי אוהלים במחירים שונים ומשונים. ביקשת אוהל במחיר סביר אבל לא ציינת מה זה מחיר סביר מבחינתך וזה דבר משמעותי...
אוהלי 3 עונות הם כעיקרון לא דבר זול וטווח המחירים של אוהלים איכותיים ינוע בין 1200 ל- 3500 ש"ח. (עם סטיות בודדות לכאן או לכאן). אם תהיה יותר ספציפי לגבי סכום כללי שחשבת להשקיע נוכל לעזור יותר.

לגבי קרימור: כעיקרון התרמילים של קרימור הם תרמילים איכותיים, אבל קח בחשבון שמערכות גב התקדמו מאוד מאז שרכשת את התרמיל שלך. אם תרשום את הדגם של התרמיל שלך נוכל לענות בצורה ממוקדת יותר.

לגבי בנזיניות: אני אישית אוהב את MSR. שוב אם תציין תקציב נוכל לרשום דגמים.

מעילים של LOWE - אני בעד באופן כללי. באיזה דגם \ סגנון מעיל מדובר?

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 4 18/02/2008 09:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דבר ראשון, תודה Razz
לגבי האוהל - נראה לי ש-1500 יהיה הגבול העליון שלי.
לגבי תיקים - כבר החלטתי שאני הולך לקנות תיק חדש.. גם פה אני אשמח להמלצות לדגמים, נראה לי שהחיפוש מתמקד ב-lowe או gregory. מחיר עומד על 1000-1400 משהו כזה (עדיפות ל-1000 Razz ) נפח, לא מתחת ל-65 לא מעל ל-75.

בנזיניות - whisperlite זו הבחירה שלי כנראה.
המעיל הוא מעיל סינטטי של lowe, לא רשום הדגם על המעיל עצמו, אבל בכל מקרה הוא חם ונעים ודוחה (לא עמיד) במים, אבל, עם מעיל גשם קל ונחמד, הוא יעשה את העבודה, אז גם לגבי זה אני סגור.

בקיצור - אוהל ותיק הם הנושאים החשובים עכשיו.

אני מקווה שזה מספיק מפורט..
שוב תודה מראש.

אורי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. לג'ינג'י אין בעייה, יואל מרקוס כתב בעיתון הארץ כי תגובה ל - 5 23/02/2008 22:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלימלך זורקין  משתמש לא מוכר
הבחור שהתייצב בבנק אמריקאי ידוע לדרוש את הכסף בגין הריגתו של מורניה אנר, שלום קוראים לי ג'ינגי.... עם 5 מ' $ בכיס לא הייתי חוסך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לג'ינג'י אין בעייה, יואל מרקוס כתב בעיתון הארץ כי תגובה ל - 6 23/02/2008 23:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הא?
למי יש 5 מ'$??
זה כאילו מצחיק והכל, אבל למישהו אולי יש תשובה יותר עניינית לשאלה שלי??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אוהל לשניים המיועד לנשיאה בתרמיל אמור לשקול תגובה ל - 7 24/02/2008 22:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלימלך זורקין  משתמש לא מוכר
עד 2 ק"ג (משקל כולל). ישנם דגמים רבים, את כולם יש להזמין מחו"ל, בזמנו נתנו כאן המלצות רבות לאוהלים הנ"ל. מחירם בחו"ל יכול לנוע בין 250$ ועד 350$. על זה יש להוסיף דמי משלוח, ומכס.

עדיף אוהל מסוג "עומד מעצמו".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. המלצה על אוהל תגובה ל - 3 25/02/2008 08:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
gallin gallin לא מחובר gallin  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
אהלן ג'ינג'י, אל ייאוש! גם אני טס לאפריקה בקרוב, וכבר הספקתי להתארגן על כלהציוד, אולי אני אוכל לעזור לך. באוהלים אני בחרתי באוהל של חברת Ferrino (חברה איטלקית מצויינת)מדגם MTB - שוקל קילו ושטות, ומתקפל בערך לנפח של שק"ש מקצועי. האוהל הוא בעל שדרה אחת ונשען על היתדות, שזה גם מה שחוסך במשקל ובנפח מצד אחד, אבל מצד שני יכול להיות מאוד מתסכל עם אתה נתקל בקרקע סלעית או שסתם היתד פוגעת באיזה סלע ומתעקמת - ולכן מומלץ מאוד לא להסתפק ביתדות שמגיעים עם האוהל (לפחות האלו שהגיעו עם הFERRINO התעקמו אפילו באדמה הרכה של הנגב) ולקנות יתדות חזקות ועבות יותר, אני מצאתי בלמטייל ב"ש. לגבי העלות - קניתי את האוהל מאדם שנתן לי מחיר מצויין (פחות מ-1000 שקל) אבל בלי אחריות, כיוון שהעסק לא כל-כך רשמי... אם אתה מעוניין, אני יכול לתת לך את האימייל שלו ותוכל לבדוק אם נשאר לו, ובטח לקבל מחיר אפילו יותר טוב משלי.

לגבי בישוליה, אני מתאר לעצמי שכבר הסקת שאין מה לדבר על גזיה (קשה להשיג גז באפריקה). אני אישית העדפתי כהליה על בנזיניה, פשוט כי אני מעדיף לחכות שעה לאורז מאשר לאכול אותו לא מבושל - לבנזיניות יש מוניטין לא נעים של קלקול בדיוק כשאתה צריך אותן, ולך תתחיל להתעסק איתה אחרי יום שלם של טיפוס, בגשם שוטף כשהחושך מתחיל לרדת... והכהליה גם שוקלת ותופסת מקום של רבע גזיה אולי. קצת קשה להשיג כהליה, אם תרצה אני אוכל להגיד לך איפה אפשר להשיג.

בהצלחה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 5 04/03/2008 18:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב,
אז להלן ההחלטות שלי למי שזה מעניין אותו וגם למי שרוצה לתת ביקורת (בונה.. כי חבל להתבעס על הכסף שכבר הוצא).
אוהל - קניתי את ה-MICRA של SALEWA ששוקל 2 וחצי קילו (כולל) ויספיק לי ולשותף לנסיעה שלי (קצת בצפיפות.. אבל עדיף בשביל לחסוך במשקל..)
תיק - אני מחכה שיגיע ללמטייל הטריקוני של GREGORY, ואני אעמיד אותו מול ה-cerro torre של LOWE (המלצות אחרונות? - זה הזמן!).
קניתי את ה-whisper lite שבשימוש ראשון נראתה לי אחלה.
זהו בגדול.

אז תודה רבה רבה על כל התגובות,
ושיהיה לכולנו טיול נעים.
gallin - מתי אתה מתכנן לטוס? נשמע כאילו אתה יודע על מה אתה מדבר לגבי טיולים שם, אז אני אשמח אם תיצור איתי קשר במייל.

שוב תודה רבה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אל דאגה,אנחנו לא פה כדי לבאס תגובה ל - 10 04/03/2008 23:52 לתגובה קודמת
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1997 הודעות עד כה
ובלי קשר,עשית בחירות טובות.

לגבי התרמיל,לא יודע,אני תמיד נטיתי לכיוון התיקים הקלאסיים,והייתי הולך על הLOWE, למרות שאני מניח שאקבל פה בטח המון ביקורות על זה שלא בחרתי בתיק של גרגורי,אני אישית,מחבב אותם יותר (את LOWE),אבל אין פה עניין מקצועי נטו,זה הרבה עניין של טעם ושיקולים מטופשים שלי.

ירון

[עודכן ב:04 מרץ 2008 23:52:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:התייעצות לגבי שק"ש
להודעה הבאה:GPS MIO C320