| 1. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה |
03/02/2008 18:32  |
| |
אורקה |
6 הודעות עד כה |
|
|
אוקיי, באמת שחרשתי את הפורום. לחלק מהשאלות מצאתי תשובות ולחלק לא, אז אני אפרסם אותן ואני מצטער אם אני חוזר על משהו שנכתב אלף פעמים 
כמה פרטים כלליים, אני יוצא לטיול באפריקה, התכנון הוא לשנה החל מאפריל הקרוב. מתחיל בדרום ועולה צפונה כך שאינשאללה, צפוי מזג אוויר סביר.
הדברים שחסרים לי הם:
1. אוהל - למיטב הבנתי, אוהל זה מצרך חשוב ביבשת השחורה, בעיקר בגלל שהוא מוזיל את עלויות הטיול. אני מחפש אוהל 3 עונות לשני אנשים. שתי השאלות בהקשר הזה - א) מה הוא משקל/נפח(סגור) סביר-טוב לאוהל כזה שיעלה לי על הגב? ב) יש הצעות לדגמים שעושים את העבודה, במחירים סבירים?
2. תיק גדול - יש לי כבר 8 שנים בערך תיק של KARRIMOR (הדגם יצורף בהמשך...) של 65 ליטר. אני חושב שהתיק אולי לא יתאים לי כ"כ לטיול. הוא סבבה לגמרי להסתובב איתו בעיר מפה לשם, אבל לא בטוח שזה יהיה טוב לטרק שבאמת דורש את התיק הגדול על הגב. במקרה הזה, רק שאלה אחת... מה הסיכוי שאני אצטרך לעשות טרק באפריקה, עם התיק הגדול על הגב (למיטב הבנתי כל טרק חייבים פורטר גם ככה)שבגללו יהיה שווה להשקיע בתיק חדש (ככה בקטנה, הצעות לדגמים בנפחים דומים זה גם סבבה לשמוע)
זהו להיום, בהמשך... בנזיניות ומעילים של LOWE.
תודה מראש,
אורקה
|
|
|
|
| 2. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 1 |
17/02/2008 22:21   |
| |
אורקה |
6 הודעות עד כה |
|
|
אה.. טוב... מישהו?
הזמן לוחץ... אני מתכנן לקנות את הציוד עוד השבוע, אז אני אשמח לקצת חוות דעת מקצועית
|
|
|
|
| 3. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 1 |
17/02/2008 22:38   |
| |
אורקה |
6 הודעות עד כה |
|
|
אה.. טוב... מישהו?
הזמן לוחץ... אני מתכנן לקנות את הציוד עוד השבוע, אז אני אשמח לקצת חוות דעת מקצועית
|
|
|
|
|
| 5. ג'ינג'י נוסע לאפריקה או מה חשוב להביא ליבשת השחורה תגובה ל - 4 |
18/02/2008 09:57   |
| |
אורקה |
6 הודעות עד כה |
|
|
דבר ראשון, תודה
לגבי האוהל - נראה לי ש-1500 יהיה הגבול העליון שלי.
לגבי תיקים - כבר החלטתי שאני הולך לקנות תיק חדש.. גם פה אני אשמח להמלצות לדגמים, נראה לי שהחיפוש מתמקד ב-lowe או gregory. מחיר עומד על 1000-1400 משהו כזה (עדיפות ל-1000 ) נפח, לא מתחת ל-65 לא מעל ל-75.
בנזיניות - whisperlite זו הבחירה שלי כנראה.
המעיל הוא מעיל סינטטי של lowe, לא רשום הדגם על המעיל עצמו, אבל בכל מקרה הוא חם ונעים ודוחה (לא עמיד) במים, אבל, עם מעיל גשם קל ונחמד, הוא יעשה את העבודה, אז גם לגבי זה אני סגור.
בקיצור - אוהל ותיק הם הנושאים החשובים עכשיו.
אני מקווה שזה מספיק מפורט..
שוב תודה מראש.
אורי
|
|
|
|
|
|
|
| 9. המלצה על אוהל תגובה ל - 3 |
25/02/2008 08:10   |
|
|
אהלן ג'ינג'י, אל ייאוש! גם אני טס לאפריקה בקרוב, וכבר הספקתי להתארגן על כלהציוד, אולי אני אוכל לעזור לך. באוהלים אני בחרתי באוהל של חברת Ferrino (חברה איטלקית מצויינת)מדגם MTB - שוקל קילו ושטות, ומתקפל בערך לנפח של שק"ש מקצועי. האוהל הוא בעל שדרה אחת ונשען על היתדות, שזה גם מה שחוסך במשקל ובנפח מצד אחד, אבל מצד שני יכול להיות מאוד מתסכל עם אתה נתקל בקרקע סלעית או שסתם היתד פוגעת באיזה סלע ומתעקמת - ולכן מומלץ מאוד לא להסתפק ביתדות שמגיעים עם האוהל (לפחות האלו שהגיעו עם הFERRINO התעקמו אפילו באדמה הרכה של הנגב) ולקנות יתדות חזקות ועבות יותר, אני מצאתי בלמטייל ב"ש. לגבי העלות - קניתי את האוהל מאדם שנתן לי מחיר מצויין (פחות מ-1000 שקל) אבל בלי אחריות, כיוון שהעסק לא כל-כך רשמי... אם אתה מעוניין, אני יכול לתת לך את האימייל שלו ותוכל לבדוק אם נשאר לו, ובטח לקבל מחיר אפילו יותר טוב משלי.
לגבי בישוליה, אני מתאר לעצמי שכבר הסקת שאין מה לדבר על גזיה (קשה להשיג גז באפריקה). אני אישית העדפתי כהליה על בנזיניה, פשוט כי אני מעדיף לחכות שעה לאורז מאשר לאכול אותו לא מבושל - לבנזיניות יש מוניטין לא נעים של קלקול בדיוק כשאתה צריך אותן, ולך תתחיל להתעסק איתה אחרי יום שלם של טיפוס, בגשם שוטף כשהחושך מתחיל לרדת... והכהליה גם שוקלת ותופסת מקום של רבע גזיה אולי. קצת קשה להשיג כהליה, אם תרצה אני אוכל להגיד לך איפה אפשר להשיג.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
| 11. אל דאגה,אנחנו לא פה כדי לבאס תגובה ל - 10 |
04/03/2008 23:52  |
 |
ירון ה. - הנהלת הפורום |
1997 הודעות עד כה |
|
|
ובלי קשר,עשית בחירות טובות.
לגבי התרמיל,לא יודע,אני תמיד נטיתי לכיוון התיקים הקלאסיים,והייתי הולך על הLOWE, למרות שאני מניח שאקבל פה בטח המון ביקורות על זה שלא בחרתי בתיק של גרגורי,אני אישית,מחבב אותם יותר (את LOWE),אבל אין פה עניין מקצועי נטו,זה הרבה עניין של טעם ושיקולים מטופשים שלי.
ירון
[עודכן ב:04 מרץ 2008 23:52:]
|
|
|
|