כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות 03/02/2008 20:25 לתגובה הבאה
  halachmi לא מחובר halachmi  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
שלום,
אני ובן זוגי מתכננים טיול במערב ארה"ב בקיץ הקרוב. אשמח להערות והצעות:

לוס אנג'לס - 4 ימים (כולל פארקים)
נסיעה לגרנד קניון - יומיים עם עצירות בדרך (איפה כדאי לעצור וללון?)
גרנד קניון - יומיים
נסיעה ללאס וגאס + שהייה - 3 ימים
סכר הובר - יום
נסיעה לפארק יוסמיטי - יום או יומיים?
פארק יוסמיטי - 3 ימים
נסיעה לס.פ - יום
ס.פ - 3 או 4 ימים?
נסיעה לילוסטון - יום או יומיים?
פאר ילוסטון - 3 ימים
חזרה לס.פ - יום או יומיים?
כביש 1 - 3 ימים
תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 1 03/02/2008 21:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2261 הודעות עד כה
המרחק בין ס"פ לילוסטון זה בטח לא יום וגם יומיים זה בלחץ רב. זה יותר יומיים וחצי, שלושה. אם גם רוצים לראות משהו בדרך ולא רק לנהוג צריך יותר זמן. חוץ מזה, בסמוך לילוסטון יש את הגרנד טיטון ואם כבר עושים את המאמץ להגיע לחלק זה של העולם כדאי להקדיש לפחות 4-5 ימים לשני פארקים אלה.

בקיצור, אם אתם רוצים להגיע ליולסטון אני מציע לארגן את המסלול בצורה שונה. במסלול כפי שכתבתם, תבלו יותר מדי זמן רק בנהיגות, וחבל. לא ברור מההודעה כמה ימי טיול יש ברשותכם במדויק והאם העובדה שאתם מתחילים ומסיימים בל"א היא סגורה (האם הטיסות כבר מוזמנות).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 2 03/02/2008 23:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1274 הודעות עד כה
שלום.
המסלול שבניתם בנוי בצורה של דילוגים לא הגיוניים המרחקים עצומים.
הייתי מייעץ ללמוד קצת את המפה.
כדברי אוֹרִי לא נתתם את מספר ימי הטיול כך שאי אפשר לייעץ איך ואיפה לשנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 2 04/02/2008 09:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dhz לא מחובר dhz  משתמש פעיל 1990 הודעות עד כה
המרחק מסאן פרנסיסקו לילוסטון הוא גדול ביותר, כנראה נעל 1000 מייל, ולכן באמת מדובר בכ- 3 ימי נסיעה שפויים (לא נהיגה של יום ולילה). אפשר בהחלט לעשות טיול מהדרך הזו ויש אתרים בדרך ששווים עצירה וביקור. למשל, Sacramento, אגם טהו, Reno בנבדה, אגם המלח הגדול ביוטה וכו'. מובן שלצורך זה יש להקדיש זמן נוסף.

אם אין לכם את הזמן הזה ולאור המרחק הגדול בו מדובר, אני ממליץ לשקול טיסת פנים מסאן פרנסיסקו לאיזור הפארקים, קרי ל- Jackson בוויומינג או ל- Billings במונטנה, או סולט לייק סיטי ביוטה (שרחוקה קצת יותר מהפארקים). ככה תחסכו זמן נהיגה יקר שיאפשר לכם להנות יותר מהפארקים הללו. אגב, אני עשיתי את הדבר הזה בעצמי. הייתי מטעם העבודה בסקרמנטו וטסתי לסולט לייק סיטי לצורך הביקור בפארקים הללו.

במקרה זה, לאור החיסכון בזמן, הקדישו 5 ימים לפארקים (2 לגרנד טטון ו-3 לילוסטון). גם זה לא יספיק לכסות את הכל, אבל תוכלו לקבל תמונה טובה מאד שלהם.

הערות נוספות: גרנד קניון - לטעמי יום נטו יכול להספיק לביקור במקום, אלא אם רוצים לעשות מסלולי הליכה (וכמובן תלוי כמה ארוכים וכמה מסלולים).

הביקור בסכר הובר יכול להתבצע באחד מהימים שאתם שוהים בלאס וגאס. זה בהחלט במרחק של טיול יום מהעיר. אפשרות אחרת היא לבקר בו בדרך מהגרנד קניון ללאס וגאס (בהנחה שאנחנו מדברים על הגדה הדרומית של הגרנד קניון).

את הדרך מלאס וגאס ליוסמיטי ניתן לעשות ביום אחד של נהיגה ארוכה, כאשר אני מניח שתכנסו לפארק מצידו המזרחי (Tioga Pass).
אלטרנטיבה אחרת היא לנסוע מהצד המערבי של ההרים ואז לבקר גם בפארק סקוויה כל חשבון אחד מהימים שהקצבתם ליוסמיטי. הנסיעה בדרך זו ארוכה קצת יותר. צריך לבדוק במפה אם זה משמעותי.

אחרי החזרה מילוסטון, ניתן לשקול טיסה לסאן פרנסיסקו + נהיגה בכביש 1 או טיסה ישירות ללוס אנג'לס וחזרה לארץ.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 4 05/02/2008 16:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית כל תודה על התגובות המהירות.
בעיקרון אין הגבלת זמן - אנחנו טסים ללוס אנג'לס ומתכננים טיול במערב שלאחריו יהיה טיול במרכז אמריקה של כשלושה חודשים, כך שהחלק של ארה"ב פתוח, אנחנו יכולים להאריך אותו בעוד שבוע-שבועיים במקרה הצורך.
אשמח לקבל הצעות למסלול חלופי שעובר בנקודות שציינתי (כולל מקומות ששווה להיות בהם בין ילוסטון לס.פ.). חשבתי על מסלול מעגלי מכיוון שאני רוצה לנסוע בכביש 1 מס.פ לל"א כפי שהומלץ לי, ואז לקחת טיסה מל"א למקסיקו.המסלול עוד בחיתוליו כך שכל הצעה אחרת תתקבל בברכה.

תודה מראש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 5 05/02/2008 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כתבת שאתם יכולים להאריך את המסלול בשבוע שבועיים - אבל לא כתבת כמה זמן תכננתם מלכתחילה Smile מההודעה הפותחת עושה הרושם שחשבתם על 28-30 יום - האם אני טועה? כמו כן לא כתבת באילו תאריכים מדובר.

בהנחה שברצונכם לכלול את היעדים שרשמת בהודעה הפותחת, הרשה לי להציע את המסלול הבא:
נחיתה בס"פ -> יוסמיטי -> מונטריי -> כביש 1 -> ל"א -> וגאס -> הובר דאם -> גרנד קניון -> לייק פאוול -> ציון -> ברייס -> סולט לייק -> טיטון -> ילוסטון -> סיום בסולט לייק.

מסלול כזה ניתן לביצוע להערכתי ב-30 יום. אם יש יותר זמן אפשר בהחלט להוסיף יעדים יפים מאוד למסלול. אם סולט לייק אינה יעד נח לסיום מבחינת טיסות המשך, אפשר גם לעשות את המסלול הפוך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 6 05/02/2008 21:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה, אני אשקול את האלטרנטיבה שהצעת. אכן צדקת, חשבתי על כ- 30 יום אבל הכל פתוח כרגע. אנחנו מתכננים לטוס בתחילת יולי.
יש משהו שמאוד מטריד את בן זוגי - עניין הלינה. האם אתה מכיר אתר שדרכו ניתן למצוא אכסניות זולות? בן זוגי טוען שהלינה מאוד יקרה ומצד שני אני די מפונקת ורוצה מיטה נקייה ומקלחת נקייה.
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 7 05/02/2008 23:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדגיש רק למען ההגינות שבחלק הדרומי של המסלול שרשמתי טרם הייתי.

לגבי הלינה: השאלה מה נחשב יקר. הנסיון המצטבר שלי ושל אשתי הוא שאפשר למצוא מוטל סביר לזוג ב-55-70$ (והיו גם מקרים שפחות ב-50$). כשאני אומר סביר אני מתכוון: מיטה נקיה, מקלחת ושירותים צמודים, מגבות נקיות, חימום\קירור, כמעט תמיד טלויזיה, בהרבה מקרים גם מיקרו ומקרר בחדר. בערים וב"מלכודות תיירים" תצטרכו כנראה לשלם מעט יותר. לגבי אכסניות אין לי נסיון. אם תעשו מסלול כמו שרשמתי או דומה לו, לפחות מחצית הזמן תהיו מחוץ לערים ושם אני לא חושב שאכסניות זה אופציה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 8 06/02/2008 15:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה ושאלה אחרונה לבינתיים - האם כדאי לתכנן ממש כל יום ולהזמין מקומות לינה בכל מקום כבר מעכשיו או שניתן פשוט להזמין מוטלים רק בנקודות שאנחנו יודעים שנהיה מספר ימים ואת השאר כבר נמצא שם, כלומר בימים שאנחנו רק נוסעים האם ניתן פשוט לחפש מקום לישון בדרך או שעדיף ממש לתכנן כל פרט? מדובר בחודש יולי וזה קצת מלחיץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 9 06/02/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1274 הודעות עד כה
שלום.
כל אחד והעדפות שלו אני מאלו שמעדיף להזמין מראש למה שאפשר זה מאפשר להגיע מאוחר לכל מקום מבלי לדאוג אם יהיה ואיפה לישון.ישנם מקומות שקשה למצוא מקום בקיץ.
ברוב המקרים אפשר למצוא השאלה בטיב המקום ןהמחיר.
ברוב בתי המלון ניתן לבטל בחלק באותו יום עד 72 שעות לפני הגעה כך שאפשר גם לשנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מסלול במערב ארה"ב - אשמח להערות / המלצות תגובה ל - 10 06/02/2008 19:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני במחנה של אלון. למרות שבעבר כאשר טיילנו אישתי ואני באירופה, לא היינו מזמינים לינה מראש בשום מקום - באיזורים האלה במערב היתרונות של הזמנה מראש מבטלים בעיני את היתרונות של לא להזמין מראש.
1. כפי שכתב אלון - הידיעה שמחכה לכם מקום בסוף היום ואפשר לנצל את הזמן עד שעת האור האחרונה, זה יתרון חשוב.
2. באיזורים אלה המרחקים בין ישוב אחד לשני הם גדולים לעתים, ואם לא תמצאו מלון במחיר שמתאים לכם תאלצו או לשלם יותר או לנסוע מרחק רב (לפעמים שעה).
3. בשני הטיולים האחרונים שעשינו הקיץ ניצלתי את ההזמנה מראש לודא שיהיה תמיד מקרר ומיקרו בחדר, מה שאפשר לנו לטייל עם ציידנית וכלים חד פעמיים ולהכין את האוכל בעצמנו. יותר זול ויותר טעים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מחיר חדר במלון תגובה ל - 8 07/02/2008 14:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש לשים לב שמחיר החדר תלוי קודם כל במיקום. למשל, באמצע שום מקום, על אם הדרך מחיר החדר יהיה זול בהרבה ממחיר חדר במלון טוב פחות ליד National Park, שלא לדבר במרכז ניו יורק או עיר גדולה אחרת. לא רק זאת אלא שבריחוק מסוים מאתרי תירות ניתן גם להשתמש בקופונים ללינה ואז המחיר יכול לרדת באמת לפחות מ- $50 לחדר ללילה.

רק לשם קבלת מושג, לנתי ב- Econo Lodge שהוא מלון די דפוק (אבל עדין עונה לקריטריונים שנתן אורי) באלבקרקי בכ- $40 ללילה ושלמי יותר מפי 3 עבור חדר ב- Comfort In ליד ילוסטון. רוב המלונות בהם לנתי היו בין $60 ל- $80, אבל היו חריגים לשני הכוונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הזמנת חדרים מראש תגובה ל - 11 07/02/2008 14:22 לתגובה קודמת
בעבר נהגתי לא להזמין חדרים מראש, אלא להגיע למקום ולחפש חדרים במלונות. היתרונות של גישה זו הן: אפשרות לבדוק את המלון לפני שלוקחים בו חדר. יתרון נוסף הוא האפשרות לנצל קופונים שמקטינים את העלות.
בטיול הנוכחי שילבתי את שתי הגישות. במקומות בהם יכולתי להנות מקופונים, הלכתי עם הקופונים ולא הזמנתי מראש. בכל מקום אחר הזמנתי מלון מראש. לא מדובר בהזמנה של שבועיים מראש, אלא מספר ימים או אפילו יום אחד מראש. ההזמנה היתה בדרך כלל במלונות השיכים לאחת הרשתות ודרך אתר האינטרנט של הרשתות. היתרונות של גישה זו הן שזה הרבה יותר נעים (ופחות מלחיץ) לדעת היכן אתה מתכוון ללון בסוף היום, ואתה גם יודע את העלות של הלינה הזו. הסיכון די קטן כשאתה מזמין חדר באחד ממלונות הרשת כי אתה מכיר כבר את הסטנדרט של המלון ושל החדר.

לצורך כך, אני מאד ממליץ שאם יש לכם מחשב ניד עם תמיכה ב- WiFi, קחו אותו אתכם לטיול בארה"ב. זהו משאב חשוב מאד שעוזר לכם בטיול. בכל מלון כמעט יש תמיכה בחיבור חינם לאינטרנט דרך ה- WiFi.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול משפחתי בקיץ: פרק ג' - New-England ועוד...
להודעה הבאה:תכנון טיול משפחתי לארה"ב

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף