| 1. טיול לארה"ב |
05/02/2008 12:35  |
| דנה2008 |
 |
|
|
|
היי,
מבקשת עזרה בחישוב עלות ותכנון טיול לארה"ב ביולי-אוגוסט.
אני נוסעת עם 3 ילדים (11,13,15), בלי מובגר נוסף.
חשבתי על טיול של כשבועיים, ניו יורק, פארקים, נייאגרה ועוד קצת...
מהו סדר גודל של העלות? כיצד ניתן להשיג כרטיסים זולים לטיסות?
מקומות לינה מומלצים?
ו...כל טיפ נוסף יתקבל בשמחה
תודה
דנה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. טיול לארה"ב תגובה ל - 1 |
08/05/2008 08:12   |
|
|
אנחנו נסענו בספטמבר האחרון לשלושה שבועות וחצי למערב כולל וגאס וניו יורק בעלות כוללת של כ- 60,000 ש"ח (כולל טיסות באל על, רכב לשלושה שבועות, לינה, אוכל, אטרקציות וקניות). היינו זוג + 2. ההבדל היחידי יכול להיות אם באורלנדו תכנסו ליותר מ- 4 פארקים.
|
|
|
|
| 9. בשביל כרטיסים טובים לטיסות תצטרכו לעבוד תגובה ל - 1 |
11/05/2008 15:05  |
| |
stamir |
410 הודעות עד כה |
|
|
|
אם אין לך סוכן מצויין שאכפת לו מאוד ממך אף סוכן לא יעשה לך את עבודת הרגליים הזו.
אם היה לך סוכן כזה לא היית שואלת כאן.
אני כותב כרטיסים טובים ולא כרטיסים זולים כי האיכות לא נמדדת רק במחיר על הכרטיס, ישנן הוצאות נוספות שצריך לקחת בחשבון.
למשל רוב הסוכנים יציעו לך כרטיסים הלוך ושוב לניו יורק.
למה? כי מסלול הטיול שלך לא ממש מעניין אותם אלא אם תבואי עם דרישות ספציפיות.
אבל את רוצה ניאגרה ופלורידה, מדובר במרחקים עצומים, אולי כדאי לך יותר טיסה לטורונטו וחזרה לארץ ממיאמי? המסלול העודף עולה לך המון כסף.
טיסות ישירות ליעדים אלו אם אני זוכר נכון יש רק לאל על. אם יש לאל על כרטיסים אטרקטיביים ליעדים הללו מה טוב, אבל אם לא? צריך חניית ביניים - כנראה באירופה.
השוואת מחירי טיסות עם חניית ביניים זוהי בכלל מלאכת מחשבת.
למה?
בגלל שלכרטיסים יש כל מיני טוספות והיטלים כמו מס נמל, תוספת דלק, מס ירוק, היטל ביטחון היטל מרצון והיטל מששון.
האחוז של התוספות הללו הוא פרופורציה גדולה ממחיר הכרטיס הבסיסי, לעיתים מחירי התוספות הללו גבוהות יותר מהמחיר הבסיסי.
לסוכן יש כאן שתי דילמות:
(1) כשהוא מקליד את בקשתך הוא מקבל השוואת מחיר רק על המחיר הבסיסי, לא על הסופי. הוא צריך לעשות סימולציה של הזמנה כדי להגיע למחיר הסופי.
בהתחשב בכך שיכולים להיות לך כמה יעדים אפשריים, למשל בצפון טורונטו בופאלו או רוצ'סטר ובדרום מיאמי או אורלנדו, הרבה חברות תעופה אפשריות, ומספר תאריכים אופציונליים (תזוזה של יום יכולה לשנות במאות דולרים לכרטיס), מדובר על המוני אופציות.
כמה עבודה את חושבת שהוא כבר ישקיע בך?
(2) הסוכן מקבל עמלות רק על המחיר הבסיסי, עמלות שונות מחברות תעופה שונות. מכאן ברור מהו האינטרס שלו.
(3) אם רוצים לשלב טיסות פנימיות בארה"ב, למרחקים גדולים עסקה כדאית כי חוסכים ימי נהיגה וזולים יותר מהשכרת רכב, אזי לסוכן הן שקופות, בשבילו חברות כמו AIRTRAN או NORTHWEST לא קיימות.
ההמלצה שלי היא לעשות שופינג.
תחליטו מה המסלול הרצוי לכם, רצויות מספר אופציות, שבו מול סוכני האינטרנט הגדולים כמו EXPEDIA לראות אלו חברות בכלל טסות לשם, בידקו מחירים בתאריכים האופציונליים.
אחרי כן גשו למספר משרדי נסיעות, בידקו המלצות ומחירים שלהם ותחליטו.
אם תעבדו כמו שצריך תשקיעו הרבה מאוד עשרות של שעות אינטרנט (אפילו מאות) כדי לבשל את העיסקה הטובה ביותר. להערכתי ההשקעה הזו שווה כל שניה.
|
|
|
|