כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לארה"ב 05/02/2008 12:35 לתגובה הבאה
דנה2008  משתמש לא מוכר
היי,
מבקשת עזרה בחישוב עלות ותכנון טיול לארה"ב ביולי-אוגוסט.
אני נוסעת עם 3 ילדים (11,13,15), בלי מובגר נוסף.
חשבתי על טיול של כשבועיים, ניו יורק, פארקים, נייאגרה ועוד קצת...

מהו סדר גודל של העלות? כיצד ניתן להשיג כרטיסים זולים לטיסות?
מקומות לינה מומלצים?
ו...כל טיפ נוסף יתקבל בשמחה
תודה
דנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול לארה"ב תגובה ל - 1 08/02/2008 16:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סלומון לא מחובר סלומון  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
דנה שלום

אנחנו משפחה של 5 אנשים 2 מבוגרים ו 3 בנים מתכננים טיול בקיץ
הקרוב לארה"ב, הצד המזרחי .
לפי חישוב שלי עלות טיול של 20 יום בערך 50,000 ש"ח .
רק טיסה בין 5500 $ ל 7500 $ . האמת אנחנו בהתחלה לקחנו הצעה מאל על וקבלנו את המחיר היקר ואני מדברת על לפני כחודש , אח"כ קבלנו הצעה עם איבריה וחניית ביניים והיתה הוזלה משמעותית במחיר .
החלטנו על הטיסה עם חניית ביניים .
לגבי בתי מלון בערך 100$ ליום תלוי באזור אוכל גם להערכתי 50 $ ליום . ולגבי האטרקציות שתהיי זה כבר תלוי .
בכל מקרה אני מציעה לך להכנס לפורום של טיולים לארה"ב , שם תקבלי הרבה טיפים ומאד נחמד. גם אני התחלתי מבולבלת ועכשיו מבינה קצת יותר.

בברכה
מיכל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול לארה"ב תגובה ל - 2 08/02/2008 23:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חגיתY לא מחובר חגיתY  משתמש פעיל 790 הודעות עד כה
הי מיכל.
לא בטוחה שהערכת המחיר שלך היא ריאלית. לנו בפסח 2006 עלה בסביבות 12.000$ (55.000 ש"ח). אז נכון שהדולר עלה בשקל יותר - שזה המון, אבל לנו ירדו 3 ימי לינה וכלכלה באורלנדו (שזה "כסף קטן"), וירדה לינה בניו-יורק (שזה מאד משמעותי). מעבר לכך שפסח זול יותר מהקיץ. מרבית המשפחות שכתבו בפורום - העריכו את הטיול שלהם בהרבה יותר.

חשבון פשוט:
כרטיסים - 5500(לנו עלו 5000-כולל טיסה מאורלנדו לוגאס וחזרה ל-NY).
כלכלה - 1000 (בפועל כדאי להקציב 70$ ליום לפחות, וגם זה אומר א. בוקר + צהרים כלכלה עצמית, ערב - מסעדה פשוטה. (באורלנדו בוילה הוצאנו פחות כי בישלנו, בימים רגילים - יותר).
לינה - 2000 - נראה לי סביר (לינה בחדר אחד) - השאלה כמה ימים תלונו ב-NY ואיפה. לינה במנהטן ל-3 לילות יכולה בקלות להוסיף אלפיה (גם הוילה וגם המוטלים בהם ישנו עלו 70$ בממוצע).וייתכן שהלינה ביולי-אוגוסט תעלה הרבה יותר.
פארקים באורלנדו - 1200$ לפחות (אם הולכים רק לדיסני).
אטרקציות נוספות - 50$ ליום - עוד 1000$.
ולא הזכרתי רכב, דלק, קניות, מזכרות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול לארה"ב תגובה ל - 3 09/02/2008 07:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6609 הודעות עד כה
אכן, החישוב של חגית ריאלי למדי. אם כי מחירי האטרקציות התייקרו ומתייקרים כל הזמן, כך שגם אם לא מבקרים בפארקי שעשועים גדולים, כדאי לקחת בחשבון 70-100 דולר ליום לכניסות לאתרים. יוצא מן הכלל טיול בטבע. הוא זול משמעותית. תמורת 50 דולר לכולכם לשנה תוכלו להכנס חופשי לכל הפארקים הלאומיים בארה"ב.
לגבי טיסות, מאד חשוב סוכן טוב שמבין עניין ויודע למצוא את הטיסות הכי מוצלחות והכי זולות עבורכם. יש המון אפשרויות וקומבינציות. כל סוכן יכול להזמין הכל, אבל הבעייה שלרובם יש אינטרנס (עמלות יתר) להזמין בחברה מסויימת וחלקם פשוט לא יודעים אילו טיסות כדאי לכלול בכרטיס הבינלאומי ומה להוציא. לעיתים שינוי קטן בתאריך או בסדר היעדים יכול לחסוך מאות דולרים. מה שמתאים למסלול אחד למשפחה בהרכב אחד ממש לא מתאים לאחרת. מה שבטוח, כדאי להזדרז. ככל שתחכו המחירים רק יעלו.
אם אתם מעוניינים בהמלצות על סוכני נסיעות שאני מכירה וסומכת עליהם והם מומחים לארה"ב, שילחו לי מייל.
לגבי כרטיסים לאטרקציות מאד חשוב לחפש קופונים, מבצעים, הנחות וכד'. לעיתים נדרשת הזמנה מראש לחלק מהאטרקציות ולעיתים כדאי לקנות חבילות של כרטיסים או פאסים מוזלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול לארה"ב תגובה ל - 1 05/05/2008 17:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  raychoo לא מחובר raychoo  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
דנה שלום!
בדומה לך, גם אני מתכננת טיול קיץ בארה"ב עם ילדים (בן 13 ובת 10) ללא מבוגר נוסף.
כבר מסוחררת מרוב מידע ולא סגרתי בינתיים דבר. די מוטרדת מכל העניין, בעיקר מהעובדה שלא יהיה איתי מבוגר נוסף כדי להתחלק בנטל. עד כדי כך - שאפילו שוקלת טיול מאורגן - שלא נדע:) ואני דוברת אנגלית ברמת שפת אם - ממש אין לי תירוצים...מאד מעוניינת לדעת כיצד את מתכננת את הטיול...האם כולל שכירת רכב, תחבורה ציבורית...איזה מסלול וכו'.
ואם למישהו כאן יש ניסיון שיכול לעזור....אשמח
ריי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טיול לארה"ב תגובה ל - 5 05/05/2008 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 408 הודעות עד כה
ריי ערב טוב
על מנת לעזור כמה שאלות:
1. האם הטיול הינו טיול הבר-מצווה של הבן ?
- אם חיובי אזי הטיול אמור להיות טיול לילד עם קצת להורה. וכך יוצא שהטיול אמור להיות למדינת פלורידה + עוד משהו.
2. אל אף שאת דוברת את האנגלית בשפת אם האם היית בעבר בארה"ב ?
- אם חיובי אזי את מכירה איך השיטה עובדת, ורק החלטה ומהירה האם לצאת לבד עם הילדים.
- אם שלילי אזי האם את מוכנה נפשית לנסוע במכונית ולנווט לבד.
3. בהמשך לשאלה/תשובה 1, מה מגבלת הזמן שיש לך. שבועיים או חודש ?
4. כמה זמן יש לך להכנת הטיול ?
- האם כל יום אחר הצהריים או רק בסופ"ש

ממתין לתגובתך, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טיול לארה"ב תגובה ל - 6 05/05/2008 21:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 408 הודעות עד כה
ריי שוב אני
ראיתי את המייל הנוסף שלך
כאמריקאית את מכירה איך השיטה עובדת
חזרתי מטיול בארה"ב לפני שנתיים עם ילדי באותו גיל 13 ו- 9.5.
היה נהדר, אני הייתי 45 יום. נכון הייתי עם אישתי אך היא היתה הילדה השלישית. סתם ...
הכל תלוי בהכנה והורדת סיכונים. אם קונים ומבצעים את כל הרכישות שניתן מהארץ ולא משאירים דברים ליד המקרה הטיול הולך חלק מבלי לתת פתרונות מיידים.
היום קיימים אתרים עם מפות בתלת מימד + אתרי התיירות שאת רואה הכל ולכן אין מה לפחד.
אני מציע שביום העצמאות תחליטי לכאן או לכאן.
אין זמן לעוד מחשבה. את מתחילה לפספס את הרכבת באם את רוצה לטייל באופן עצמאי.
בגדול ממליץ על טיסה ישירה לאורלנדו. להיות שם לפחות 5 ימים עדיפות ל- 7. באם את פוחדת כל כך ניתן ללון בתוך הפארקים (יקר בטרוף אבל פותר בעיות אחרות), משם בטיסה לבופאלו. לקחת רכב ולטייל במפלי הניאגרה, אלף האיים ירידה לאזור האימישיים, וושינגטון ומנהטן ניו יורק. משם לחזור לארץ. באם עזרת כח ניתן מוושינגטון לטוס לחוף המערבי ולנחות במדינת ילדים נוספת והיא לאס ואגס, כן-כן לאס ואגס. הבן שלי זוכר עד היום את עיר האורות. ו.....
תחליטי ונדבר, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. טיול לארה"ב תגובה ל - 1 08/05/2008 08:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 836 הודעות עד כה
אנחנו נסענו בספטמבר האחרון לשלושה שבועות וחצי למערב כולל וגאס וניו יורק בעלות כוללת של כ- 60,000 ש"ח (כולל טיסות באל על, רכב לשלושה שבועות, לינה, אוכל, אטרקציות וקניות). היינו זוג + 2. ההבדל היחידי יכול להיות אם באורלנדו תכנסו ליותר מ- 4 פארקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בשביל כרטיסים טובים לטיסות תצטרכו לעבוד תגובה ל - 1 11/05/2008 15:05 לתגובה קודמת
  stamir לא מחובר stamir  משתמש פעיל 410 הודעות עד כה
אם אין לך סוכן מצויין שאכפת לו מאוד ממך אף סוכן לא יעשה לך את עבודת הרגליים הזו.
אם היה לך סוכן כזה לא היית שואלת כאן.

אני כותב כרטיסים טובים ולא כרטיסים זולים כי האיכות לא נמדדת רק במחיר על הכרטיס, ישנן הוצאות נוספות שצריך לקחת בחשבון.

למשל רוב הסוכנים יציעו לך כרטיסים הלוך ושוב לניו יורק.
למה? כי מסלול הטיול שלך לא ממש מעניין אותם אלא אם תבואי עם דרישות ספציפיות.
אבל את רוצה ניאגרה ופלורידה, מדובר במרחקים עצומים, אולי כדאי לך יותר טיסה לטורונטו וחזרה לארץ ממיאמי? המסלול העודף עולה לך המון כסף.
טיסות ישירות ליעדים אלו אם אני זוכר נכון יש רק לאל על. אם יש לאל על כרטיסים אטרקטיביים ליעדים הללו מה טוב, אבל אם לא? צריך חניית ביניים - כנראה באירופה.

השוואת מחירי טיסות עם חניית ביניים זוהי בכלל מלאכת מחשבת.
למה?
בגלל שלכרטיסים יש כל מיני טוספות והיטלים כמו מס נמל, תוספת דלק, מס ירוק, היטל ביטחון היטל מרצון והיטל מששון.
האחוז של התוספות הללו הוא פרופורציה גדולה ממחיר הכרטיס הבסיסי, לעיתים מחירי התוספות הללו גבוהות יותר מהמחיר הבסיסי.
לסוכן יש כאן שתי דילמות:
(1) כשהוא מקליד את בקשתך הוא מקבל השוואת מחיר רק על המחיר הבסיסי, לא על הסופי. הוא צריך לעשות סימולציה של הזמנה כדי להגיע למחיר הסופי.
בהתחשב בכך שיכולים להיות לך כמה יעדים אפשריים, למשל בצפון טורונטו בופאלו או רוצ'סטר ובדרום מיאמי או אורלנדו, הרבה חברות תעופה אפשריות, ומספר תאריכים אופציונליים (תזוזה של יום יכולה לשנות במאות דולרים לכרטיס), מדובר על המוני אופציות.
כמה עבודה את חושבת שהוא כבר ישקיע בך?
(2) הסוכן מקבל עמלות רק על המחיר הבסיסי, עמלות שונות מחברות תעופה שונות. מכאן ברור מהו האינטרס שלו.
(3) אם רוצים לשלב טיסות פנימיות בארה"ב, למרחקים גדולים עסקה כדאית כי חוסכים ימי נהיגה וזולים יותר מהשכרת רכב, אזי לסוכן הן שקופות, בשבילו חברות כמו AIRTRAN או NORTHWEST לא קיימות.

ההמלצה שלי היא לעשות שופינג.
תחליטו מה המסלול הרצוי לכם, רצויות מספר אופציות, שבו מול סוכני האינטרנט הגדולים כמו EXPEDIA לראות אלו חברות בכלל טסות לשם, בידקו מחירים בתאריכים האופציונליים.
אחרי כן גשו למספר משרדי נסיעות, בידקו המלצות ומחירים שלהם ותחליטו.

אם תעבדו כמו שצריך תשקיעו הרבה מאוד עשרות של שעות אינטרנט (אפילו מאות) כדי לבשל את העיסקה הטובה ביותר. להערכתי ההשקעה הזו שווה כל שניה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיול לפלורידה ביולי-אוגוסט
להודעה הבאה:לינה מחוץ לציריך