| 1. סקי הכי קרוב למילנו |
05/02/2008 12:37  |
| יויו |
 |
|
|
|
מצאתי טיסה למילנו הלוך : ישיר וחזור עם עצירה ברומא סה"כ כ 350 יורו. לא זול מי יודע מה אבל כיוון שאני מוגבל בזמן (חופשה מקוצרת) ובתאריכים (אחרי ה 20 במרץ) זה מה יש. אני מתכוון להשכיר רכב ממילנו ל-5 או 6 ימים כך שסה"כ ישארו לי 4 ימי גלישה מלאים ואולי עוד איזה חצי יום עם קצת מזל.
אני מחפש אתר כמה שיותר קרוב למילנו כדי לא לבזבז זמן יקר בכבישים. ראיתי את פילה שהוא כ- 90 ק"מ מי היה? מי מכיר? מה אפשרויות הלינה(לא שבוע מלא אלא רק כמה ימים) למישהו עם רכב צמוד שיכול להתנייד כמה ק"מ בים לאתר. איזה אתרים נוספים ממש קרובים שאפשר לחבר לסקיפס.
אולי מישהו מכיר עוד אתרים קרובים עד 150-200 ק"מ עם מספיק מסלולים (לפחות 100 ק"מ)? מקום שניתן ללון קרוב אליו במחירים סבירים ושגם המלון ברמה סבירה ונקי (אני עם הגברת).
תודה מראש על כל העזרה אני בינתיים ממשיך לחפש אשמח לקבל טיפים והתנסויות מאתרים קרובים למילנו.
תודה
|
|
|
|
|
| 3. סקי הכי קרוב למילנו תגובה ל - 1 |
05/02/2008 14:05   |
 |
רק לבן - הנהלת הפורום |
1868 הודעות עד כה |
|
|
|
א. טוס בבוקר, אבל תחזור בלילה (דרך רומא ותרויח יום סקי שלם)
ב. צ'רביניה, פילה (מתאים למתחילים) ולה טויל כולם במרחק של 2.5 שעות (בנהיגה איטלקית, ללא פקקים), גם אם תניח 3 שעות דלת לדלת תגיע היטב.
פילה מתאים למתחילים, ויש מגוון דירות על המסלולים (ודירה היא פתרון מצוין, כי מזמינים לשבוע, והיומיים הלא מנוצלים עולים פרוטות) , צ'רביניה יותר גבוה, וסביר שהשלג יהיה טוב, אני מציע לחכות עם בחירת האתר עד תחילת מרץ.
|
|
|
|
|
| 5. סקי הכי קרוב למילנו תגובה ל - 4 |
05/02/2008 14:40   |
|
|
השוואה בין פילה לצ'רביניה:
פילה הרבה יותר קטן ולא מקושר. מדובר בהר מעל אאוסטה. המגורים הם באתר עצמו. צ'רביניה הרבה יותר גדול כשלעצמו ומקושר לצרמאט - משלש את גודל המסלולים. כנגזרת, המסלולים בפילה הרבה יותר קצרים. המגורים - בעיירה מתחת לאתר. כפי שכתבתי בעבר, הייתי במלון cime bianche בצ'רביניה. נמצא על מסלול 3 - אם יש מספיק שלג מאפשר סקי אין - סקי אאוט.
ענין נוסף הוא שבפילה כל המסלולים כמעט מתנקזים לאותו מסלול מרכזי.
מצד שני, צ'רביניה מוכת רוחות, מה שגורם לא אחת לסגירת המעליות העליונות וחסימת האפשרות לעבור לצד השוויצרי. ייתכן שהבעיה קטנה יותר בחודש מרץ.
|
|
|
|
| 6. סקי הכי קרוב למילנו - אולי משהו שונה? תגובה ל - 4 |
05/02/2008 17:57   |
| |
yohanand |
2450 הודעות עד כה |
|
|
אוהב סקי ספארי מאתגר? כן !!!
רוצה להתנסות באתר שעדיין לא "נטחן" ע"י ישראלים? בטח !!!
יויו, ישנו אתר גדול נוסף בקרבת צ'רביניה. ממוקם כולו באיטליה ועל פי הנתונים מאתגר בהרבה.
האתר נקרא ski-monterosa ומקשר בסקי שלושה עמקים: אלניה (המזרחית- שעתיים נסיעה ממלפנסה), גראסוני ושמפולוק. האתר פתוח לגלישה עד סוף אפריל.
הבעיה בצרביניה שאם תגלוש רק באיזור האיטלקי, תשתעמם. המעבר לזרמט לא תמיד מתאפשר, תלוי במזה"א וגרוע מכך, אם תעבור ותתפתח סופה, לא תוכל לחזור.
אני הייתי מעדיף להתמקם בגראסוני שנמצאת בעמק המרכזי (כשעתיים נסיעה ממלפנסה).
צירפתי קישור מתאים.
אגב, בכל האתרים שהוזכרו כאן, הלינה היא בסגנון האיטלקי ולא האוסטרי. תוכל למצוא לינה וארוחת בוקר ב-30 יורו ללילה בקלות.
|
|
|
|
|
| 8. סע לצ'רביניה תגובה ל - 7 |
06/02/2008 08:30   |
 |
eduardox |
475 הודעות עד כה |
|
|
|
תרשה לי לחלוק עם חברי הטוב, יוחנן.
שבוע 4 ובלי ציפיות למאות ק"מ ולאו דווקא משהו חדש, סע לצ'רביניה, אפילו אם לא תוכל לעבור לשוויץ זה יספיק לך ולא תשתעמם.
יוחנן שיש לו אלפי ק"מ של גלישה, מחפש את החידוש, לכן הוא מציע את MONTEROSA שלא יכול היה לבוא לגלוש איתי לפני שנתיים, כי פשוט לא יצא.
יוחנן, עוד נגלוש שם ביחד עם הנכדים.
MONTEROSA הוא מחלף אחד לפני המחלף לצ'רביניה, חצי שעה הבדל.
פעם בדקתי מחירי לינה, ב-MONTEROSA יש פחות הצע והמחירים יותר יקרים בהשואה להצע הגדול שיש בצ'רביניה או VALTOURNECHE, בזו אחרונה המחירים הם אפילו 10 יורו יותר זול מצ'רבינה.
ולילה אחד במלון 3 כוכבים עם בוקר וערב אתה יכול לקבל ב-45 יורו/
|
|
|
|
|
| 10. סע לצ'רביניה תגובה ל - 9 |
06/02/2008 16:08   |
|
|
הסקי פס משותף
בתוספת קטנה (יותר משקל 90) מרחיבים גם לצרמאט
הנסיעה פשוטה. אין מעברי הרים. נוסעים ממילנו מערבה לכיוון טורינו ולפני טורינו פונים לכיוון מנהרת מון בלאן. ישנם שני כבישים מקבילים - כביש אגרה וכביש חופשי. באמצע עמק אאוסטה פונים ימינה (צפונה) לצ'רביניה ומטפסים בהר בערך 15 ק"מ בהילוך שני-שלישי. הכביש פנוי ונקי משלג/קרח עד לעיירה. אין בעיה בכלל. בעיירה עצמה בסמטאות הגבוהות יכול להיות קצת בעייתי עם קרח.
הלינה יותר זולה קצת בוולטורננש. אם אתה עם רכב, זה לא בעייתי. אתה נוסע מכס' 2 דקות מהמלון עד למעלית, ומשם בעוד שני כסאות אתה בצרביניה. לחזור מאוד פשוט - אתה גולש בחזרה לוולטורננש. לפי מה שראיתי במצלמות האתר, אין בעיה בירידה.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. מלון ב-VALTOURNECHE תגובה ל - 14 |
08/02/2008 21:56   |
 |
eduardox |
475 הודעות עד כה |
|
|
במלון המצורף הלינק, הייתי 3 פעמיים, אוכל טוב, נקי.
מחיר ללא ארוחת ערב: 40-45 יורו לחדר יחיד.
45-60 עם חצי פנסיון, ממליץ על חצי פנסיון.
בולטורנשה, עם חניה, 5 דקות מהמעליות בולטורנש, 10 דקות נסיעה מהמעלית בצרביניה.
צרביניה וולטורנש מתאים ל-3 ימים לפחות, + תוספת של עד יומיים בצרמאט, זה מתאים.
בהצלחה.
|
|
|
|
| 16. לינק לחיפוש לינה תגובה ל - 14 |
09/02/2008 17:46   |
| |
yohanand |
2450 הודעות עד כה |
|
|
גם לאדוארדו וגם לי לא היה כל קושי למצוא לינה למספר ימים.
משיטוט קל באתר יש BB ב-30 יורו ללילה בוולטורננש.
בהצלחה!
|
|
|
|
|
| 18. לינק לחיפוש לינה -תודה רבה ! תגובה ל - 17 |
11/02/2008 11:45   |
|
|
בצ'רביניה אין הנחה על רכישה מוקדמת של סקי פס באינטרנט.
למיטב ידיעתי, אתה יכול לקנות במלון שאתה מתאכסן בו את הסקי פס. מאחר והמעבר לצד של צרמט עלול להיות סגור, לעניות דעתי שווה להמתין עם הרכישה ליום שאתה מגיע ולתחזית מזג האויר הספציפית
|
|
|
|
| 19. יויו עשה טובה וצור איתי קשר תגובה ל - 17 |
26/02/2008 01:45   |
|
|
אני מארגן לעצמי, יותר נכון כבר ארגנתי בעזרת אדוארדו המסור (והיודע כל) חופשת סקי ב ד י ו ק כשלך ואשמח לחלוק איתך את ממצאי ולשמוע את שלך כדי ששנינו נהנה כמה שיותר.
אני ב052-6136138
או במייל
מני
|
|
|
|
| 20. לינק לחיפוש לינה -תודה רבה ! תגובה ל - 17 |
26/02/2008 09:55   |
 |
רק לבן - הנהלת הפורום |
1868 הודעות עד כה |
|
|
|
אתה צודק, יש כייף בארגון עצמאי (וגם חסכון בכסף).
לגבי רכב, 30 דקות גג באינטרנט ומצאת את הכי זול, יש 4 חברות רלבנטיות: avis, ofran, sixt, alamo וכל פעם מישהו יוצא יותר זול (באופן די משמעותי). תשווה מחירים כעת, אם יש מישהו שזול באופן משמעותי, אז תזמין.
חפש באתר של מדונה, יש שבוע במרץ שבו הסקי פאס בחינם לשוהים בבתי מלון שמשתתפים במבצע, אגב במרילבה ישנן הרבה דירות על המסלולים, אני בעקרון מעדיף דירה, פשוט משיקולי נוחות (קפה זמין, קצת פירות ונשנושים, שתיה קלה וכו') וזה גם הרבה יותר זול (גם אם תוכלו כל ערב במסעדה לבחירתכם ולא אתה המנה היומית של המלון), ובבוקר, קונים בסופר כמה מצרכים ואתה אוכל את מה שאתה הכי אוהב (בצרפת סנדביץ מבגט טרי עם גבינת עיזים, באיטליה לחם טוב עם פסטו ופרושוטו ומוצרלה...)
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
| 24. תודה לכל הפורום הנהדר הזה תגובה ל - 23 |
26/06/2008 12:41   |
| |
יויו |
28 הודעות עד כה |
|
|
אז הנה התמונה -פיספסתי אותה קודם
מדונה די קמפיליו סוף מרץ 2008
 |
| DSC00347.jpg(גודל:28.02KB) |
|
|
|
|
| 25. אני חושב שצריך לאסור בחוק תגובה ל - 24 |
26/06/2008 13:37  |
|
או לכל הפחות בתקנון האתר, העלאת תמונות סקי בחודשים יוני-ספטמבר.
בכפוף לכך, שאם הטמפרטורה בתל אביב תהיה 17 מעלות ליותר משלוש שעות מחוץ למזגן יוּתר להעלות תמונות ללא הגבלה
|
|
|
|