כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלול להרי הרוקיס הקנדים 09/02/2008 12:40 לתגובה הבאה
רונית  משתמש לא מוכר
אנחנו 2 זוגות בשנות החמישים לחיינו שמעוניינים לטייל בהרי הרוקיס הקנדים בתיחלת יוני במשך 7/8 ימים
אין לנו עניין לבקר בוונקובר כיוון שביקרנו שם לפני שנה.
אנו נגיע מניו יורק

אני מבקשת עזרה בתכנון המסלול (אנו לא "מטיבי לכת") ובטיפים יעילים.

תודה רבה

רונית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלול להרי הרוקיס הקנדים תגובה ל - 1 09/02/2008 17:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6294 הודעות עד כה
שלום
הצעה :-
אם יהיה אפשר שתטוסו מניו יורק לאדמונטון אפשר לבדוק התחלה באדמונטון וסיום וחזרה בטיסה מקלגארי,אם יתברר כי מבחינת טיסות והן בהחזרת רכב יש עדיף לשוב בסיום לאדמונטון תעשו זאת על כביש מס 2 צפונה מקלגארי.
בכך לא תעשו את דרך ה-cefield parkway דרך הנופים האולטימטיבית-כביש מס 93 הלוך וחזור, למרות שדרך אגב אני מאוד בעד לעשות אותו בשני הכיוונים,ואם אדרש מוכן להסביר מדוע.

דרך לא קצרה היא מאדמונטון לג`ספר, והפסקת המנוחה המתבקשת אחרי הנסיעה הארוכה. את הפסקת הצהריים תעשו בג`ספר,במרכז המבקרים תצטיידו בחומר הנחיה או שכבר קיבלתם קודם. אחרי זה סעו אל הדרך המובילה אל - MALIGNE CANION נמצא 11.5 קמ רבע שעה מג`ספר, דורש כמובן מסלול הליכה,לא חייבים לעשות את כולו ולחתוך חזרה מאחד הגשרים שמעל הערוץ. התחנה הבאה עוד 36 קמ נוספים MALIGNE LAKE שימו לב שאם אתם רוצים שייט באגם של שעה וחצי להביא בחשבון שב-17:00 יוצא השיט האחרון(יש כל שעה עגולה),ואולי תצטרכו להגיע קודם! לכאן ורק אחר כך תעשו את הקניון.אין ספק יום מעייף,לכן אם לא תצאו לשייט -לא סוף העולם. למחרת הייתי יורד מג'ספר דרומה על כביש 93 30 קמ`=30 דקות אל מפל אטבסקה ואחריו עוד 25 קמ`=15 דקות למפלי סנוופטה. אחר כך חיזרו לכיוון ג`ספר על מנת לעלות לביקור מלא הוד באדית קוול(אגב לפעמים בתחילת יוני עדיין חסומה העליה לאדית קבל), חיזרו לג`ספר להתאוששות,ואם ברצונכם לעלות ברכבל שבוויסטלר לתצפית = 5 דקות מהעיירה (4 קמ), אפשר במקום זאת לא רחוק מג`ספר לבקר באגמים פטריציה, ופירמיד. ביום הנסיעה על ה-93 דרומה מגיעים כמובן לקרחון אטבסקה הנצחי שם רוב אלה שמכבדים את עצמם עושים את הטיול הרכוב עליו? ובהמשך דרומה לאחר הקרחון חובות ביקור ממש לא הרבה קצת דרומה באתר היפה ושמו Mystaya Canyon מכאן עד לייק לואיז 72 קמ`,אבל עוד לא גמרתם את אתרי ה-MUST הסמוכים כי עוד 32 קמ` נוספים מגיעים לתצפית על Peyto Lake ,מכאן ענין של 30 דקות ו-40 קמ מגיעים לצומת לייק לואיז ומשם המגנט מתחיל לעבוד ומן הסתם תמצאו את עצמכם לשפתו של האגם עצמו ללקק את האצבעות.
לא עושה את החשבון מתי הגעתם לכן לא יודע להגיד אם כבר כעת לפני שנוסעים אל המגורים בסביבה יש לדעת שללייק מוריין ירום הודו מלייק לואיז 20 דקות נסיעה,אבל הייתי אומר להשאיר את הביקור בו ליום אחר,ישנה אפשרות לכם למחרת בגלל קירבת מגורים אפשרית או באיזור לייק לואיז או בעיירה פילד-לעלות אל לייק מוריין ,ואולי כמו רבים אחרים שלא מודים בכך אבל חוזרים לעוד הצצה במראה הבלתי נשכח של לייק לואיז (ולחשוב שמישהו כאן בפורום כתב בעבר שהאגם לואיז סתם ממוסחר!).
ביום הזה אפשר לשלב כמובן את אתרי הפארק של יוהו ומדובר בדרך העולה ומתפתלת אל-Takakkaw Falls ולאחר שחוזרים לכביש מס 1 ממנו עוד 28 קמ` אל הפניה הבאה לאגם Emerald שגם הוא עושה לנו את זה. לאחר מכן עושים את הדרך בכיוון העיירה באנף ,אבל לא לפני שאם נותר עוד כח(אם לא אז משאירים אותו ליום המחר!) ומדובר בקניון ג`ונסטון אליו אני מציע לעבור לנסיעה מאיזור לייק לואיז-על כביש 1A לשם הגיוון. הפסקה בעיירה באנף לפני שנוסעים להתמקם אני מניח באחד ה-B&B שבקנמור, את היום הבא יש להקדיש לאתרי העיירה באנף לעלות לתצפית מהר סולפור(נפלא) הצצה במלון באנף ספרינג,אגמי הוורמיליון(3 במספר),אפשר להרגע בבריכת ה-Hot Springs Pool לא חובה, ואם רוצים סיבוב קל נוסף מעבר לכביש מול העיירה באנף לסיבוב אגמים נוסף לא בשמיים כמו שאומרים אבל קרוב מאוד אליה ,מדובר ב-Lake Minewanka Loop הכולל גם את אגם ג`ונסון. וכמובן אם לא עשיתם יום קודם את קניון ג`ונסטון אפשר להתחיל את היום האחרון ברוקיס בביקור אצלו 25 קמ -30 דקות בחזרה מזרחה על כביש 1A
מבאנף לקלגארי שעה וחצי,ואם צריך לחזור לאדמונטון-להביא בחשבון משהו כמו 3 שעות ומחצה.
לא נכנסתי ללחלוקה מחייבת של הימים שיעמדו לרשותכם כל עוד לא נקבעו נקודות ההתחלה והסיום
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלול להרי הרוקיס הקנדים תגובה ל - 1 05/05/2008 21:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רונית בייער לא מחובר רונית בייער  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
היי מוני
תודה גדולה גדולה על העזה.
סוף סוף נקבעו נקודות ההתחלה - קלגרי 5.6.08 בצהרים ונקודת הסיום באדמנטון 13.6.08 בצהרים.
האם תוכל לעזור לנו בחלוקת הימים?
תודה רבה
רונית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלול להרי הרוקיס הקנדים תגובה ל - 3 05/05/2008 23:02 לתגובה קודמת
  מוני לא מחובר מוני  משתמש פעיל 6294 הודעות עד כה
שלום
הצעתי
5/6 הייתי נשאר להצצה בקלגארי ולן בה

6/6+7/6 אפשר לחלק באמת שני לילות קנמור,ואו באנף

8/6+9/6 שני לילות בלייק לואיז או פילד

10/6 נסיעה לג'אספר

11/6 ג'אספר

12/6 ג'אספר

13/6 להביא בחשבון דרך לא קצרה לאדמונטון לכן לצאת בשעה סבירה.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חושבים שהייתם במסיבות טובות??????
להודעה הבאה:ארה"ב עם ילדים

חיפוש מהיר

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף

שאלות נפוצות