|
|
|
| 4. יש סיבה למה דווקא אורגון? תגובה ל - 3 |
10/02/2008 12:22   |
|
|
הנסיעות מסאן פרנסיסקו לצפון אורגון ומשם לווגאס יהרגו אתכם. לדעתי גם חבל להגיע עד שם ולא להמשיך עוד צפונה להר סט הלן והר רייניר במדינת וושינגטון - מה שיוסיף עוד לנסיעה. הייתי מציע לטוס לפורטלנד, לשכור רכב משם ובסוף המסלול לטוס מפורטלנד (או מסיאטל) לווגאס.
אם לא חובה להגיע לאורגון ניתן לבנות מסלול יפיפה מסאן פרנסיסקו דרך סולט לייק סיטי, הפארקים של יוטה לווגאס.
|
|
|
|
| 5. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 3 |
10/02/2008 13:45   |
|
ראשית, אורגון היא מדינה נפלאה עם מראות מרהיבים. בחירה מצויינת לטיול בן שבוע.
שנית, אני מבין ששבעה ימים זה מה שתרצו להקדיש - לא כולל ס"פ וללא הנסיעה (או הטיסה) לווגאס.
ושלישית, אני מבין שנקודת היציאה מסן-פרנציסקו היא נתון שאין עליו עוררין ואין טעם להציע יציאה ממקום אחר.
לאור כל הנ"ל, הייתי מציע לכם מסלול הכולל את התחנות הבאות:
מסן-פרנציסקו לפארק הוולקני לאסן. משם לפארק הלאומי רדווד. עוברים את הגבול לאורגון וממשיכים למערות אורגון. משם לפארק הלאומי קרייטר-לייק, וממשיכים לחופי אורגון - בציר 101 מדרום לצפון: רידספורט, אזורי הדיונות, פלורנס (אתר מערות אריות הים, כף "פרפטוא") ולדפורט וחוף מפרץ "אלסיה", פארק המדינה סאות'-ביץ', ניופורט (והאקווריום), דיפו-ביי, אזור הכרמים ויקבי היין במקמינוויל ולבסוף - פורטלנד היפה.
אורך המסלול כולו - 1218 מייל. ארוך, אך אפשרי בשבוע. לגבי זמן השהייה בכל אתר - זה תלוי במה שאתם אוהבים לראות ומה מעניין אתכם. את חופי אורגון אפשר לעשות מהר או לאט יותר. אפשר לוותר על אתרים למען אתרים אחרים. למשל - ויתור על רדווד פארק לטובת יום בפורטלנד או ההיפך.
דוד
הטיול שלנו בקרוואן במערב אמריקה מן הקיץ האחרון:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1053466
|
|
|
|
| 6. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 5 |
10/02/2008 18:12   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
כמה הערות
1)כבר היו דברים מעולם ולפני שפונים לביקור בלאסן וולקניק פארק
לברר בנקודה הנקראת Red Bluff אם אין יותר מדי חסימות שלג בפארק
ואני אומר זאת מתוך נסיון של חברים שנסעו לפארק ביוני.
2)בנוסף לרשימה של דוד ,לדעתי בהגיעכם לפורטלנד חובה לא להחמיץ ביקור ממש לא רחוק ממנה והכוונה לColumbia Gorge ,ואני מוכן למסלל לכם את הביקור שם.
3)אם לאסן פארק נגיש,מצטרף למחשבה של דוד אולי לוותר על הרדווד(מודה שלא עשינו את הפארק לכן קח אותי בערבון מוגבל)כל זאת
למען רווח את הטיול שלכם צפונה מסן פרנסיסקו.
4)אם אחרי שגם אורי יגיד את דברו(ואני מציע לחכות למוצא פיו) יהיה לך עדיין רלוונטי שארשום את החלוקה ומרחקי הדרך מוכן אהיה לעשות זאת.
מצרף תמונה מהקולומביה גורג ויש עוד כהנה מפלים במיתחם הזה.
מוני
 |
| 000045.JPG(גודל:13.98KB) |
|
|
|
|
| 7. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 3 |
10/02/2008 18:16   |
|
|
לא ברורים הנתונים: האם יש לכם תכנית לנסיעה לאורך מספר רב של ימים שראשיתה ס"פ וסופה בוגאס ואתם מבקשים את עזרתנו בחלק של 5-7 ימים שיעבור באורגון? או שמא 7 ימים זה כל מה שיש לדרך מס"פ לוגאס? בא תבהיר את נקודה זו.
היה והמעבר באורגון הוא חלק מטייל ארוך יותר. אני מציע לנסות לדחוף את החלק של הצפון מערב כמה שיותר לתוך הקיץ. בתחילת יוני אפשר לטייל באיזור זה אבל זה לא אידיאלי: דוד פרנקל יכול לספר לכם איך פארק לאסן היה מכוסה שלג בתחילת יוני שעבר, בקרייטר לייק ההפלגה על האגם מתחילה רק בסוף יוני, ויש עוד דוגמאות.
|
|
|
|
| 8. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 6 |
10/02/2008 18:43   |
|
מוני, אם אתה שואל למען הדיון הפילוסופי, הרי שלדעתי פארק רדוווד עדיף. ודאי אם מדובר ביוני, שגם אם הכבישים פתוחים בלאסן, הרי שהקרקע עדיין בוצית\מכוסה שלג וטיול רגלי לבאמפאס הל, לדוגמא לא אפשרי. ברדווד לעומת זאת, יש להניח שלא תהינה בעיות. סייג אחד לנושא רדווד - חלק ניכר מכבישי הפארק סגור בפני קראוונים.
כתבתי "למען הדיון הפילוסופי", כי אני חושב שידידנו לא הבהיר את כוונותיו - מה בדיוק תכנית הטיול הכללית שלהם, שמתוכה הוא מבקש את עזרתנו ב-7 ימים. לא חושב שיש טעם להציע מסלול לפני שברורים האילוצים.
והנה הטיפ שלי בנושא רדווד
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=49206&var_n ame=continent&var_id=15&cat=
|
|
|
|
| 9. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 8 |
10/02/2008 19:03   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
אורי
שמעת איזה צליל של פילוסופיה בתגובתי?
לא היינו ברדווד לכן בפירוש לא חושב שאני יכול לקבוע אם לעשות או לא,ומאחר וזכרתי את הדווח היפה שלך אז טבעי והגיוני שנשמע דעתך בנידון.
לגבי לאסן רשמתי הערה,ולגבי קרייטר בהקצבת הימים הנתונה לא חושב
שנחוץ גם להוסיף שייט באגם! ונכון שגם ברים דרייב שבקרייטר לייק עלולה(ואני מדגיש רק עלולה) להיות הפרעה אם זה בתחילת יוני.
מוני
 |
 |
| קרייטר 4.jpg(גודל:12.76KB) | קרייטר 5.jpg(גודל:13.36KB) |
|
|
|
|
| 10. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 9 |
10/02/2008 19:43   |
|
|
התכוונתי שזה דיון פילוסופי, כי כל עוד לא קיבלנו הבהרות מהשואל הרי שאנו עוסקים בטיול היפוטטי שמתקיים בתחילת יוני, שמתחיל בס"פ ומסתיים בפורטלנד ואורכו 7 ימים. אבל ייתכן והאילוצים הם שונים לחלוטין ובהתאם התשובות.
מסכים שאפשר ליהנות מקרייטר לייק גם בלי השייט, אבל השייט היה חוויה אדירה עבורנו. למי שמסוגל פיזית לרדת בשביל הסלול עד לרציף (ולעלות את זה אח"כ! מדובר ב-230מטר הפרש גובה) מומלץ לדעתי לעשות זאת. אנחנו אגב, לקחנו שייט מוקדם שהוריד אותנו בוויזרד איילנד וטיפסנו לראש ההר. האי הזה שנראה פצפון מהכביש ההיקפי הוא בעצם חתיכת הר געש, 250 מטר גובה מעל פני האגם ולוע בקוטר של מאות מטרים. זו מערכת אקולוגית סגורה ומאוד מעניין לראות אילו זני צמחים וחיות הצליחו לחצות ולהתבית באי. מלבד זה, השייט כולל הסברים מאוד מעניינים על אופן היווצרות האגם, האי ועוד כל מיני.
|
|
|
|
|
| 12. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 11 |
11/02/2008 08:30   |
|
|
יוסף שלום,
ראשית תודה על המחמאות. אני בסה"כ נהנה לטייל, ולכן אוהב לעזור לאחרים שאולי יפיקו משהו מהנסיון שלי.
אשר לתכנית הטיול שלך, אני חושש שלא לקחתם בחשבון את מרחקי הנסיעה האדירים במערב ארה"ב. רק כמה דוגמאות:
1. נסיעה מל"א לס"פ על הכביש המהיר תקח יום שלם ואם רוצים לנסוע לאורך כביש החוף מספר 1 רצוי 3 ימים.
2. המרחק מס"פ ליוסמיטי הוא 4 שעות נהיגה נטו. גם מרחקי הנהיגה בתוך הפארק אינם מבוטלים. לכן להקדיש יום ליוסמיטי משמעותו להיות שם רק כמה שעות ולא לראות 90% ממה שיש לפארק להציע. אנחנו היינו שם יומיים וקצת ויום נוסף לא היה מזיק.
3. להגיע מיוסמיטי לקרייטר לייק בדרומה של אורגון צריך יום שלם רק של נהיגה. אם גם רוצים לראות דברים בדרך (ויש) צריך 3 ימים ויותר.
אני אהיה ישיר ואומר לך שבעייני המסלול אינו בר-ביצוע, לפחות לא בכללותו. השאלה הנשאלת היא מה דברים שחשובים לכם יותר ומה פחות. נשאלת גם השאלה האם הטיסות סגורות.
* אם הטיסות סגורות, אני הייתי מציע במסגרת של 14 יום להתמקד בעיקר בקליפורניה, וגאס וסביבתה. אם מאוד חשוב לכם גם להגיע לאורגון, אפשר בתוספת טיסה פנימית וויתור על וגאס וחלקים אחרים בטיול לתפור משהו. בעיני זה לא אידיאלי.
* אם הטיסות לא סגורות, צריך לראות איך להתאים יעד התחלה וסיום שיתאימו יותר למה שאתם מעוניינים לראות, מבלי שתדרשו לנהיגות של שעות רבות.
|
|
|
|
| 13. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 12 |
11/02/2008 10:08   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
הי
הדרך בין פורטלנד אורגון ללאס ווגאס רק הגה 17-18 שעות.
כך שאם תתעקש על מסגרת החלוקה שרשמת תהיה חייב לטוס מפורטלנד לווגאס.
אכן יום אחד ליוסמיטי ובחודש פורה כמו יוני לא מספיק.
לעומת זאת נראה שקליפורניה היא לא עדיפוית אצלך בגיחה הזאת למערב,לכן אפשר 2 ימים לכבישים 101 ו-מס 1 בין לוס אנגלס וסן פרנסיסקו,ותר על היום ליוסמיטי והוסף אותו לסן פרנסיסקו.
אם יוסכם עליך לטוס מפורטלנד לווגאס אפשר יהיה להציע תוואי מפורט יותר לעיונך,וכמו כן החלטה לגבי גורלו של פארק היוסמיטי.
מוני
 |
| מבט ביוסמיטי(גודל:7.70KB) |
|
|
|
|
| 14. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 13 |
11/02/2008 11:14   |
|
yosefg - אני תומך בעמדה שהוצגה כאן ע"י עמיתי, ורק להוסיף למה שאמרו:
בסיוע תוכנת STREETS & TRIPS חישבתי עבורך את המסלול בהתאם לעידכונים שנתת.
מסלול היוצא מסן-פרנציסקו, עובר דרך יוסמיטי, משם לפארק הוולקני לאסן והלאה לאורגון דרך כל הקטע עליו כתבתי בתגובתי הקודמת, ומסתיים בפורטלנד, אורכו - 1428 מייל (נסיעה נטו).
אם תוסיף לכך את הדרך מפורטלנד ללאס-וגאס (ברכב כמובן), המסלול צומח ל- 2578 מייל. לא מאד רחוק מפי שניים. למעשה, הדרך המהירה ביותר ללאס-וגאס מפורטלנד היא פשוט לחזור חזרה בכמעט אותו תוואי בו נסעת לצפון, רק שבכבישים מהירים וללא ירידות לצירי משנה וכניסות לאתרים. לצורך המחשה - עיין במפה המצורפת.
לדעתי התכנון הכללי שלכם לא כל-כך מוצלח. ראשית, כל תכנית המתחילה בסן-פרנציסקו ומטפסת לצפון אורגון ומשם חזרה ללאס-וגאס, חייבת להיות ארוכה הרבה יותר משבעה-שמונה ימים. גם בטיול מהיר מאד ומקוצר עם וויתור על הרבה דברים בדרך לא תספיקו לראות הרבה. וכמו-כן, בדרך כלל בטיול (כלשהו) כדאי לא לחזור באותו תוואי אלא רק אם מדובר בדרך הכרחית וקצרה יחסית. ככלל - כדאי לנסוע בציר אחד צפונה ובציר אחר לגמרי דרומה חזרה, ועל שני הצירים להקדיש זמן לכניסה לאתרים. דהירה חזרה כל הדרך לווגאס על כבישים מהירים נראית מתאימה יותר לסוכני מכירות ולא לטיילים.
שונה הדבר כמובן אם תחליטו לחזור מפורטלנד לווגאס - בטיסה, כלומר הדרך לווגאס לא תיכלל במנין הימים. גם אז מדובר בטיול די צפוף, אבל אפשרי.
ועוד, ובהמשך למה שאמרו קודמי: יום בסן-פרנציסקו זה כלום. יום ביוסמיטי זה לא מספיק.
ואשר למזג האויר ביוני: מזג אויר יכול להיות מצויין, ויכול גם להתפקשש. מצטרף להמלצה לבדוק תנאים במקומות כמו יוסמיטי, לאסן וקרייטר לייק. ביוני יכולים להיות ימים נפלאים, אבל גם ימים בהם תסעו מטרים ספורים מגדת הקרייטר ובכל זאת לא תראו אותו בגלל הערפל הסמיך (כמו שקרה לנו), שלא לדבר על שייט.
דוד
 |
| מסלול.gif(גודל:21.41KB) |
|
|
|
|
|
| 16. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 15 |
12/02/2008 22:44   |
|
|
דוד נתן לך הצעה מפורטת בהודעתו הראשונה ומה שנשאר זה לגזור חלק או שניים כדי להכניס את זה למסגרת של 6 ימים. את המרחק מס"פ לגבול אורגון תוכלו לעשות ביומיים לאורך החוף ופארק רדווד, או ביום אחד על הכביש המהיר I5, אולי בשילוב עצירה בפארק שאסטה.
לשאלתך על מזג האויר: באפריל מעברי ההרים בהרבה מהפארקים בצפון מערב סגורים ובד"כ גם במאי. גם תחילת יוני, יכול עדיין להיות בעייתי. אם אורגון היא המקום שאליו חשקה נפשכם להגיע, הרי שלהגיע בתחילת יוני זו פשרה מתקבלת על הדעת. אבל יש מקומות במערב ארה"ב שעונה זו הרבה יותר מתאימה להם.
מאחר וכתבת שעדיין כלום לא סגור, אז הרשה לי לשאול אותך מדוע בחרתם דקווא בל"א כנקודת התחלה וסיום? הרי אינכם מעוניינים לראות את העיר עצמה וגם לקטע הנסיעה מל"א לס"פ אינכם ממש מקדישים את הזמן המספיק. התחלה מוגאס וסיום בפורטלנד יתאימו הרבה יותר למסלול שאתה מתכנן. אולי אפילו התחלה בוגאס, משם טיסה לס"פ וסיום בפורטלנד יהיה עדיף.
|
|
|
|
| 17. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 15 |
13/02/2008 18:36   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
נסיון בכל זאת להיות ספציפי יותר בכבישים בהצעה הבאה:-
כפי שנאמר הקצבת הימים קטנה מדי,ועדיין לא ברור כמה ימים בין 5-6
תבחר בפועל ,לכן ארשום לך מן מסלול לא מחייב כך שאל תתיחס למקומות שאני חושב שתלונו,ומאחר וראיתי שאתה לא מחזיק מערים גדולות ואתה מעדיף להיות בתנועה בדרכים,אז אולי ביום האחרון המיועד לסן פרנסיסקו הייתי בצהריים נפרד ממנה ועושה 340 קמ עם המהירים 505,80 ו-5 ומקדם אותך ללינה ב-Redding או 50 קמ קודם ל-Red bluff, ואז וממשיך על ה-299 מערבה אל כביש 101 עושה עליו צפונה חוצה עם ה-101 את Redwood National park ללינה ב-Crescent city ,ובמקרה ותהיה לכם אפשרות להתקדם ללינה עם ה-199 לצד של אורגון-יקל עליכם למחרת מוקדם יותר להגיע ללייק קרייטר בו תעשו רק את ה-rim drive בצידו המזרחי של האגם, לינה שלישית אולי ב-Diamond Lake טיפה צפונה לקרייטר לייק.
ביום הבא שיוקדש לקטע המרכזי של חופי אורגון סעו עם ה-138 אחרי הקרייטר עד למפגש עם 38 איתו תגיעו לכביש החוף 101,סעו צפונה ובלו באתרי החוף ולונו באחת העיירות.
ביום הבא מאמין שאחרי Lincoln City תפנו מזרחה לפורטלנד עם כבישים 18 ו-99W,ולקטע הארוך הזה מלייק קרייטר דרך חופי אורגון ועד פורטלנד אתם צריכים לדעתי יומיים ו 2 לילות.
נשאר לכם לבקר ביום השישי מזרחה לא רחוק מפורטלנד באחת מפינות החמד של אורגון לצד הנהר קולומביה ואני מתכוון ל-
Columbia River Gorge National Scenic Area ,לשם כך תתחברו אל המהיר 84 מזרחה,ותצאו ממנו בזמן מה-84 המהיר אל הכביש המקביל הצידי הנקרא:- historic columbia river highway ולעשות זאת מיציאה מס 17 לנוע על הכביש הצידי הזה בכיוון מזרח וקודם שווה לסטות אל ה-Crown point שהיא נקודת תצפית חובה! על נהר הקולומביה,שם מבנה הנקרא vista house (ומרכז מבקרים לבירור שאלות), ואחר כך לשוב אל הדרך הצידית ולבקר בשרשרת המפלים עד שיחזיר אותכם אל המהיר ושם תחזרו מערבה לפורטלנד.
מוני
 |
| פורטלנד מהגן היפני.(גודל:87.94KB) |
|
|
|
|
| 18. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 17 |
13/02/2008 20:01   |
|
|
כפי שאמר אורי, הצעתי הראשונית למסלול בעינה עומדת. ההצעה של מוני טובה ומשתלבת בזה, אך הייתי מתקן בה כמה דברים קלים :
יום ראשון - יציאה מס"פ ונסיעה בכביש 5 עד RED BLUFF, כניסה לכביש 36 עד לפארק הוולקני לאסן. סה"כ 252 מיילים. לינה באזור הפארק (למשל במינראל). אם יצאתם בבוקר ולא התברברתם, תגיעו לפארק לא יאוחר משעות הצהריים ויהיה זמן של מספר שעות לבקר בו.
יום שני - חזרה לכביש 5 ונסיעה צפונה. מעבר הגבול לאורגון. ירידה לכביש 199 והמשך למערות אורגון. סה"כ 322 מיילים. לינה באזור (למשל בגראנטס-פאס). הביקור במערה איננו ארוך - כשעה או פחות, ותוכלו לעשות אותו באותו יום אם תצאו בזמן בבוקר ותגיעו בזמן לפני הסגירה.
יום שלישי – נסיעה של כ- 150 מייל לקרייטר-לייק. הזמן לבילוי במקום מותנה בראש וראשונה במזג האוויר, אך גם בחשק וברצון שלכם: רק להתרשם מן הנופים, או גם טיול רגלי ושייט. אם התנאים והרצון יאפשרו לכם למצות את שארית היום במקום אפשר ללון באזור הקרייטר כפי שהציע מוני. או שלא – ותתקדמו.
יום רביעי - נסיעה לכיוון כביש 5 לרוזנבורג, וממנה דרך כביש 38 לאזור הדיונות ולחוף ברידספורט, עולים על כביש 101 ונעים עימו צפונה לאורך החוף לכיוון פלורנס ואחריה לואלדפורט. מקרייטר לפלורנס – פחות מ-200 מייל. לואלדפורט – עוד 35 מייל. מואלדפורט לניופורט – עוד 16 מייל. מתקדמים בקצב שלכם, יורדים לתצפיות ומתרשמים. לא לפספס את אתר מערות אריות הים (יש שילוט על הכביש) ואת כף "פרפטוא" - נקודת תצפית גבוהה מעל האוקיינוס. בקרו באקווריום בניופורט ובעיירה עצמה. לינת לילה לאורך החוף באחת מן העיירות.
יום חמישי – המשיכו בכביש 101 להספיק מה שלא הצלחתם אמש (למשל את האקווריום). 12 מייל צפונית לניופורט עצרו ובקרו בדיפו-ביי. מדיפו ביי פותחים בנסיעה של 101 מייל המביאה אתכם לתוך פורטלנד. לינה בפורטלנד, ותוכלו להספיק גם לבלות בה ערב חביב.
יום שישי – לפי הזמן העומד לרשותכם ועיתוי הטיסה יש לכם את האופציות הבאות: המשך ביקור באתרים שונים שבפורטלנד היפה, ו/או נסיעה בהתאם להמלצתו החמה של מוני (אני לא הייתי שם) ל- Columbia river gorge (מרחק של כ- 46 מייל לכל כיוון) ולאחר מכן לחזור לטיסה לנמל התעופה הבינלאומי של פורטלנד.
דוד
|
|
|
|
| 19. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 17 |
13/02/2008 21:03   |
|
מוני, אם הכוונה לקצר לעבר רדווד, הרי שהדרך הקצרה היא לנסוע על ה-101 צפונה עד איזור יוריקה או מעט דרומה משם. או שמה יש סיבה אחרת שבגללה אתה מציע לנסוע לכיוון רדינג ומשם מערבה?
אני חוזר שבעיני, אם הזמן קצר ויש רק יום וחצי יומיים, הציר הנ"ל דרך פארק רדווד עדיף על נסיעה דרך לאסן. בעייני זה עדיף בכל עונות השנה ובודאי אם בתחילת יוני מדובר, ובעיקר אם אינכם מבקרים ביוסמיטי. עצי הענק זה בעייני אחת החוויות המרשימות של צפון קליפורניה.
 |
| רדווד(גודל:12.34KB) |
|
|
|
|
|
|
| 22. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 21 |
13/05/2008 16:04   |
| |
מוני |
6295 הודעות עד כה |
|
|
לדעתי אתה אומנם תגיע מיעד ליעד אבל בעיקריים שבהם לא ישאר לכם
זמן איכות לביקור תכלס.
עכשו ביחס לכביש החוף 101 באורגון והוא באמת חמוד והתצפית באסטוריה מגבעת עמוד ה-Culeman על משפך נהר הקולומביה לאוקינוס ועל הגשר שמקשר בין וואשינגטון סטייט ואורגון הוא מרהיב( ראה אתר אינטרנט מצורף ובו תלחץ על התמונה להגדלה) אבל אם תעשו אותו עד אסטוריה יגזול לכם הדבר זמן חשוב להמשך שגם כך הוא צפוף צפוף.
אנחנו היינו ביום בהיר אך למזלנו הרע הערפל שהיה ביום הזה על החוף ושליוה אותנו עד לינקולן סיטי,מנע מאיתנו צילום הגיוני.
אני יכול רק לנסות למזער בדרך הבאה:-
אנחנו אומנם לנו בלינקולן סיטי(בסט ווסטרן),אבל למרות שיום קודם
אתם עושים 420 קמ של חוף מיורקה ממליץ שבכביש 18 מיד אחרי לינקולן סיטי,תקדמו אותכם ללינה מזרחה כמה שתוכלו למשל עד MecMinnville,ולמחרת תעקפו את פורטלנד וסעו בכיוון מזרח עם המהיר 84 ופונים למקביל שלו ביציאה 16 ואפשר גם ב-17 אבל לא יאוחר מיציאה 22!ובשלט שמכוון אל נקודת התצפית Crown Point ושם במבנה ה-Vista House יתוו לכם ויסמנו לכם על המפלים העיקריים,שלאורך הכביש ואל אלה הפנימיים הדורשים הליכה אליהם.
בסיומו של הכביש הצידי והמקביל ל-84 המהיר תעלו חזרה על המהיר ותתחילו לרדת עם ה-5 המהיר דרומה ותקדמו אותכם ללינה לפחות עד סיילם כי אם לא כך מה ישאר לכם בקרייטר לייק למחרת.
לשאר הדרך הייתי אומר משמעת התחלה בשעה סבירה ומה שתספיקו בלאסן ואם שביליו הפנימיים יהיו בכלל נגישים שכן בתאריך שלכם אין סיכוי.
מוני
|
|
|
|
| 23. מסלול לטיול באורגון ל 5-7 ימים תגובה ל - 21 |
13/05/2008 17:10  |
|
|
יוסף שלום - אני מבקש להצטרף ולהדגיש את מה שמוני כתב (בעדינות אופיינית) במשפט הראשון שלו - לא יישאר לכם זמן תכלס לביקור במקומות שהגעתם אליהם! וזה חבל נורא. ביומיים הראשונים יהיו לכם 5-6 שעות נהיגה כל יום. מהקולומביה לקרייטר לייק - מעל 5 שעות נהיגה. מקרייטר לייק ללאסן 5 שעות נהיגה. ואלה זמנים נטו ויחד עם עצירות מתבקשות לאוכל, פיפי, דלק וכו' אתם תמצאו את עצמכם ימים שלמים ברכב, כאשר רק בסוף היום תגיעו לשעות ספורות למקום שלכבודו התכנסתם.
מעבר לזה אתם מגיעים לאיזור שבו מזג האויר לא תמיד עושה הנחות לתיירים. גשם וערפל בהחלט יכולים להיות מנת חלקכם, לפחות בחלק מהימים. קראתי השנה יותר מדיווח אחד שדיבר על שנת שיא מבחינת צבירת שלג באיזורים אלה. בלאסן אין ספק שהשבילים יהיו כולם מכוסים שלג וגם לגבי קרייטר לייק כדי לברר מראש מה המצב.
אני מציע לכם לשקול עכשיו שוב את הרעיון להצפין עד נהר הקולומביה. הייתי שם ואני יכול לספר לכם שזה מקום יפה - אבל לא שווה שבגללו תנהגו כ"כ הרבה.
ועוד שתי הערה\שאלה: בעבר חשבתם לטוס מפורטלנד לוגאס - מדוע שניתם למסלול מעגלי החוזר לסן-פרנסיסקו? מסלול קווי לפורטנלד היה בודאי מסדר לכם מסלול נח יותר.
|
|
|
|