כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מסלולים בחרמון 11/02/2008 10:27 לתגובה הבאה
  natic לא מחובר natic  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
תגידו חבר'ה,, איך המסלולים בחרמון ביחס לשאר האתרים מבחינת החלוקה לכחול-אדום-שחור... של ראיתי שישנם רק 3 מסלולים כחולים בחרמון וכל השאר אדומים. במידה ואני גולש מתחיל -בינוני אז האדומים של החרמון הם אדומים קלים יותר (מאירופה למשל)? או שיישארו לי רק שלושת הכחולים לגלוש בהם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מסלולים בחרמון תגובה ל - 1 11/02/2008 11:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
תראה, תכלס יש כחול אחד עיקרי בחרמון (מסלול בית ספר). השאר מסומנים במפה אבל לא מתוחזקים (לפחות כך היה בשנה שעברה). האדומים של החרמון (ממליץ על ואדי חתול ושיאון) אכן אדומים במקום טוב באמצא שבין כחול לשחור, אבל ראיתי אדומים מאתגרים יותר (בססטרייר למשל חלק מהאדומים ב- 45 מעלות, כלומר על גבול השחור).
ככלל הצבע (שיפוע) הוא לא הכל: הרבה פעמים מצב השלג במסלול משמעותי הרבה יותר. לדעתי אדום קרחי מסוכן יותר משחור פאודרי.

טיפ לחיסכון: תתחיל בסקי פס חלקי של מסלול בית ספר (130 ש"ח) ואם תרגיש נוח ותרצה לשדרג לסקי פס מלא (220 ש"ח) תצטרך להוסיף את ההפרש פלוס עוד כמה שקלים (תברר מראש בקופות כמה תוספת).

- מ.א.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מסלולים בחרמון תגובה ל - 1 11/02/2008 12:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הראל לא מחובר הראל  משתמש בינוני 76 הודעות עד כה
במידה וגלשת באירופה ולא יצא לך לגלוש בחרמון, קח בחשבון שחווית הגלישה שצפוייה לך שם שונה ממה שהכרת ושקול ברצינות להמנע ממנה בכלל כי רוב הסיכויים שתתבאס. לגבי המסלולים מה שכתב מסלול אדום נכון חלקית בלבד כי רוב הזמן השלג בחרמון אינו מזכיר כלל את הדבר האמיתי, הטמפרטורה, אין מה לעשות גורמת למשטח קרחי ומסוכן בבוקר
ודייסי וביצתי בצהריים, בכלל נכון לימים האחרונים מצב השלג גרוע במיוחד, והימים היחידים בהם השלג סביר הם מייד לאחר סופה כשהטמפרטורה נשארת נמוכה, אלא שאז האתר סגור כמעט תמיד...
בקיצור נסה את מזלך לאחר הסופה הקרובה ואם תתפוס יום טוב כמו שאני תפסתי לפני שבועיים, אולי תצליח ליהנות כנגד כל הסיכויים, קח בחשבון גם תורים איומים בכניסה, בתור לסקי פס, בתור להשכרת ציוד ובתור למעליות ותנמיך ציפיות
תיהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מסלולים בחרמון - ואני חשבתי שמדובר בבדיחה תגובה ל - 3 11/02/2008 12:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 736 הודעות עד כה
המסלולים בחרמון לא מזכירים שום דבר בארופה
הסיבות שתיים - אחת, איכות השלג ששווה משהו בד"כ שעתיים ביום
השניה, "איכות" ו"תרבות" הגלישה של רוב הגולשים ב"אתר" זה
היום היחיד שאולי מצדיק לבקר באתר הוא יום מעונן וזועף, בו רוב הסיכויים שהטמפרטורה נמוכה דיה כדי שלא תהיה דיסה בצהריים ורוב המבקרים הפוטנציאליים ידירו רגליהם. (ראה דוגמה למטה)
בשנה שעברה עליתי עם הבת שלי (שהיתה אז בת 10). ירדנו למטה פעם אחת בצהריים לאכול משהו וכל שאר היום עלינו וירדנו בשיאון. לבת שלי נסיון של שבועיים בחו"ל. היא ירדה בשיאון בלי בעיה בכלל.
תמונה051.jpg
תמונה051.jpg(גודל:1.57KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. גם על ה"דייסה" אפשר להינות תגובה ל - 3 11/02/2008 13:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
הייתי בשבוע שעבר, וסה"כ היה ממש כיף. כשהייתי, עברו כמה ימים די חמים מאז הסופה של שבוע לפני, ואכן היה די קרחי בבוקר ו"דייסתי" מ 10-11.
עדיין, זה סקי וזה מהנה, זה מוסיף אפילו אתגר מסויים. וזה פשוט שונה מהשלג באירופה בעונה זו (אגב באירופה באפריל יש לעיתים גם את תופעת הקרח בבוקר / דייסה בצהריים).

כמובן שבאתי מתוך הנחה שאני עושה סקי בישראל ולא באתר איכותי באירופה, והציפיות היו בהתאם.

לגבי השאלה המקורית, המסלולים האדומים לדעתי פחות תלולים מהמקובל באירופה. יותר מן אמצע כזה בין אדום לכחול. אבל אני חושב שהבעיה העיקרית למתחילים בהם היא בעיקר שהשלג די קשה לגלישה, בגלל התופעות שהוזכרו (אלא אם זה אחרי סופה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אז איזה יום מומלץ תגובה ל - 5 11/02/2008 13:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  natic לא מחובר natic  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
איך יום שישי לחרמון באופן כללי? יותר טוב משבת מבחינת העומס או דומה?
מה אתם אומרים על שישי זה שלאחר השלגים שמתוכננים בין לישי לחמישי?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. היום המומלץ?? תגובה ל - 6 11/02/2008 14:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הראל לא מחובר הראל  משתמש בינוני 76 הודעות עד כה
בחרמון אין יום מומלץ - הכול עניין של מזל, אם תקרא דיווח שלי מלפני שבועיים, תראה שהמתנתי 3 שעות בכניסה ולקח לי 5 וחצי שעות לחזור למרכז, בכלל חשוב שתדע לגבי החרמון: אתר סקי צריך לענות על מספר פרמטרים: שלג משובח,מגוון מסלולים ואפרה סקי מגוון, לא כל האתרים בעולם עונים על שלושת הפרמטרים, אבל כולם עונים על לפחות אחד לעיתים על שניים, והטובים עונים על שלושתם. החרמון לעומת זאת אינו עונה על אף פרמטר ולכן ספק רב אם הוא ראוי להקרא "אתר סקי"... יש רק פרמטר אחד בו עולה החרמון על רוב אתרי הסקי בעולם והוא המחיר - שאינו מבייש אתרי סקי ברמה גבוהה ביותר (וכמובן השירות הגרוע...)
בנוסף זהו אתר הסקי היחידי בעולם שגובה כסף גם עבור הכניסה וגם עבור הסקי פס...
ואולם היותו של החרמון אתר הסקי היחידי בארץ,גורם ללא מעט גולשים להעפיל אליו שוב ושוב מידי שנה, ולאחר מכן לקלל את עצמם על שעשו זאת, ולחזור אל הפורום ולקטר, ולהשבע שלא יחזרו שוב על הטעות, תוך ידיעה ברורה שהם שוב יכנעו ליצר ויעפילו אל ההר...וחוזר חלילה.
יש רק אדם אחד שיושב כל היום ומחייך, קוראים לו מנחם ברוך , הוא גר בנווה אטיב והוא מנהל את האתר כבר שנים...
תיהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. יום שישי עשוי להיות עמוס באמת תגובה ל - 6 11/02/2008 14:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גם בגלל שזה אחרי הסופה, וגם כי בסוף השבוע תמיד יותר עמוס שם, אם כי בד"כ שישי פחות עמוס משבת.
ימים שני-רביעי בד"כ הכי טובים מבחינת עומס.
לדעתי ביום כמו היום, כשהאתר נראה ממש ריק, תוכל להנות יותר מאשר ביום אחרי סופה. אמנם השלג הרבה פחות טוב, אבל כשיש שם עומס זה פשוט בלתי נסבל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הבעיה היא שאתה משווה אותו לאתרים איכותיים תגובה ל - 7 11/02/2008 14:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין סיכוי שהוא יהיה אתר שאפילו מדגדג אתר מהאלפים האירופאיים, אני חושב שהוא גם לא מתיימר להיות כזה (חוץ מהמחיר...).
האתר פשוט לא יכול להיות עם שלג טוב או מגוון מסלולים עקב מאילוצים טבעיים. גם אפרה סקי לא ממש מתאים, רוב האנשים קופצים ליום, ואפילו לא לנים שם. זה אתר שמתאים לגיחה קצרה של סקי.

אין ספק שיש המון דברים שהם יכולים לשפר שם, אבל עדיין זה נחמד מאוד שיש לנו פה דבר כזה, בהתחשב בזה שזו מדינה כמעט מדברית, וזה יכול להיות מאוד מהנה אם נופלים על יום לא עמוס ועם שלג סביר. רק צריך לבוא עם רמת ציפיות מתאימה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. הגעה לחרמון = רולטה רוסית. תגובה ל - 1 11/02/2008 19:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
נתי, הגעה לחרמון לצורך גלישה, זה כמו משחק ברולטה רוסית. קרא בבקשה תגובת גולש שהיה שם שבוע שעבר. למרות שתראה בפורום תגובות סבירות לגבי החוויה מהחרמון, ישנם אחרים, ואני נמנה עמם, שנכוו קשה ולא יחזרו לשם לעולם (למטרת סקי כמובן).
התרחיש שעברתי וגם אתה עלול לעבור:
המתנה של שעתיים ויותר בכניסה לאתר. כניסה לאתר ב-10:00. המתנה שעה וחצי להשכרת ציוד וחצי שעה לסקיפס. יציאה לשלג ב-12:00. עמידה בתור של המעלית למשך חצי שעה כל פעם ותור של 45 דקות בשיאון.
לאחר 3 גלישות, 5 דקות מכסימום כ"א, בין המוני ישראל ועל גבי מחית רטובה של תפו"א, שנקראת שלג, החלטתי לקצר את הסיוט ולחזור הביתה.
אין שום סיבה להדחף בתור למעליות במשך חצי שעה, על מנת לגלוש 5 דקות בתנאים לא נאותים.
בפעם קודמת שנכוויתי, הגעתי לחרמון לאחר סופה והצהרת האתר על תנאי גלישה טובים. לאכזבתי, ירד גשם כבד באותו בוקר. כמובן שמיד חזרתי הביתה (איזור המרכז).
עד לפני כעשור, היה עוד ניתן להנות מגלישה בחרמון. בשנים האחרונות מסת הגולשים עלתה, אבל האתר כמעט ולא גדל, לכן העומס שנוצר, גדל מעבר לכל פרופורציה.
לחרמון כדאי להגיע עם ילדים, להשתעשע בשלג בחורף ולהנות מהפריחה באביב, אבל לא לסקי.
חסוך את מאות השקלים, ותשקיע אותם בשדרוג החופשה הבאה שלך בחו"ל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. ועוד משהו על החרמון תגובה ל - 10 11/02/2008 21:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
בסידרה קודמת של התייחסויות לחרמון אני שאלתי אם היה מישהו במקום גרוע יותר. אני חושב שאפילו אתרים במקומות נידחים בעולם לא נותנים שירות ברמה כזאת נמוכה.אני לא אשכך את הבית קפה הזה עם 4 שולחנות שצריך לעמוד כדי שיתפנה מקום. אני זוכר את השולחנות האלה מאז שהייתי בתיכון, ואני עכשיו בן 46. לפני שבוע הייתי שם עם אשתי ושניים מילדיי שהם גולשים מתחילים. היה נורא חם והשלג היה על הפנים, אבל זאת לא הנקודה.הם היו נורא צמאים.חיפשתי להם ברז מים. אתם יודעים לאן שלחו אותי?לשרותים!אז הלכתי למטבח ועשו לי טובה נתנו למלות מימייה וגם מישהו השגיח שאני לא אגנוב איזה מלפפון. תגידו, מה זה?מישהו יגיד לי שזה נורמלי?קניתי סקי פס לרכבל של בית ספר ולרכבל 2 כדי להיות עם הילדים. כשרציתי לשדרג אותו ולעלות פעם אחת למעלה, אמרו לי שאי אפשר. והאמת? ראיתי מלמטה כתם חום ענק באחד הסמלולים ועבר לי החשק לעלות. אני חושב שחרמון זה מקום גלישה בין הגרועים שיש
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. מסכים עם יוחנן ואלכס תגובה ל - 11 11/02/2008 23:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
גם אני מנפגעי החרמון ללעולם לא אדרוך שם וכל מי שישאל אותי אעשה הכל שלא יגיע לשם .
מבחינתי זו חבורה של נוכלים שהשטלתה על אדמות מדינה ועושקת את המבקרים בה .
אין סוף לסיפורים , יש להם שנה להתכונן כדי שהכל יעבוד במשך חודש ואולי טיפה יותר ותמיד הכל עקום , מעליות מקולקלות חוסר ציוד ואין ספור תקלות .
כפי שנאמר כלום עם שום דבר !!!!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. מסכים אבל.... תגובה ל - 12 12/02/2008 11:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Hemli's Hemli's לא מחובר Hemli's  משתמש בינוני 54 הודעות עד כה
הכל עניין של עלות מול תועלת
מי שאין לו בעיה להוציא 400 ש"ח עבור כמה שעות גלישה בתנאים גרועים - יש סיכוי שדוקא יהנה.
ללא ספק מדובר ב"אתר" הגרוע ביותר בהשואה לכל אתר אמיתי
אין ויכוח שיש אין סוף דברים שצריך לשפר
ובכל אם מתאימים ציפיות - ניתן להנות.

הגענו ב6:45
נכנסנו נ 8:15
שעה לציוד + סקי פס
9:15 יצאנו לגלוש
שעתיים על קרח
הפסקה - אין איפה לשבת
שעתיים על שלג לא סביר
הפסקה - אין איפה לשבת
שעתיים על דייסה.
התורים למעליות היו כ 10 ד' כל פעם.
חזרה הביתה בלי פקקים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. צודק.בוא נראה את הצד החיובי תגובה ל - 13 12/02/2008 12:55 לתגובה קודמת
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה
איפה עוד יש לך כזה גוון?ואם תלמד לגלוש על סקטים,אז שעתיים ראשונות תהינה עוד יותר נפלאות.ואיזה גוון! כל שעתיים משהו אחר.וזה שאיןאיפה לשבת?זה טוב לכושר.מכין אותך לאתרים גדולים, מסלולים מאתגרים.מה זה לשבת באמצע יום גלישה? באת לגלוש או להתפנק?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:בית ספר לסקי ב pettneu אוסטריה
להודעה הבאה:למי שלא יכול בלי - כדאי לתכנן לחרמון מחמישי הבא