כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מאירהופן - 3-8/2 , פשוט נפלא - דיווח ותמונות 11/02/2008 21:47 לתגובה הבאה
  ofir_turcan לא מחובר ofir_turcan  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
טוב, כמו שרבים כבר כתבו כאן, אין הרבה טעם לחזור על הסופרלטיבים על העיירה ואתר הגלישה, כל מילה נוספת, מיותרת.
ברצוני לציין שהגעתי לאוסטריה בנסיעה ברכב מפראג, דבר שהסתבר כטעות כנראה - הפקקים היו איומים גם הלוך וגם חזור, דרך של 5-6 שעות מקסימום לקחה לנו 9 שעות!(נסענו בשבתות, גם טעות כנראה).
העיירה מלאה בהרבה הולנדים,בריטים,רוסים,גרמנים ועוד ועוד, המון צעירים.
אנחנו לנו בgasthof siegelerhof , בערך 40 יורו לאדם+א.בוקר. מלון סביר, לא יותר מזה. המיקום מצוין הוא צמוד למלון berghof ותחנת סקיבוס צמודה אליו. ההמלצה שלי - לאכול במלון Berghof. בכל יום יש מנות יומיות - menu1 - מחיר של 8.5 יורו כולל מרק,מנה עיקרית בשרית+סלט ומנה אחרונה - דיל נהדר. menu2 - מחיר של 14.5 יורו בערך, רק המנה העיקרית יותר "נחשבת". מומלץ ביותר, ולו רק בגלל השירות הנהדר (Frans-Yosef,Gery) והכיף בלשבת במקום מכובד, כאשר בארוחת הערב יש גם הופעת זמר/נגן.תמונה מצורפת.
אין הרבה מה להרחיב על האתר עצמו, רק ברצוני לציין שביום האחרון לגלישה החלטנו לקחת את ה-Green Line שזה סקיבוס שנוסע ממאירהופן עד לקרחון Hintertux, נסיעה של 35 דקות, ונמצאים בגן עדן של גלישה, גם משם צירפתי תמונה. קרחון עד, עם מרחבים אין-סופיים של שלג ומתקנים מעולים. יש לציין אם זאת שאני גולש לא רע, יותר מ-10 שנים(סקי) והאתר מתאים בעיקר לגולשים מתקדמים, למרות מסלולים כחולים. פשוט לא תמיד קל להשתחל בין כמויות הגולשים במסלול, צריך קצת נסיון.
לגבי קניות, החנות הטובה ביותר עם המבחר הגדול ביותר היא Hervis, שזו רשת חנויות בכל אירופה, אם מחירים סבירים, אבל עדיין כדאי לחכות לסוף עונה או סיילים. אני אישית חיפשתי קסדה, ושם המבחר הוא אדיר (בסוף לא קניתי..כנראה לא השתכנעתי בנחיצות שלה).
בכל זאת מילה על האתר Penken, המלצה שלי היא לעבור לצד השני עם הגונדולה לכיוון Rastkogel, המקום מקבל הרבה שמש והמסלולים עשויים היטב, מסלול 3A נהדר, קל ומוביל לכיוון Eggalm.במסעדה של הרכבל לכיוון Eggalm יש אחד הSpare-Ribs הטובים ביותר שאכלתי..ואכלתי..

בקיצור מומלץ בחום (או בקור...)
IMG_2555.JPG IMG_2592_1.jpg
IMG_2555.JPG(גודל:24.57KB)IMG_2592_1.jpg(גודל:22.19KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מאירהופן - 3-8/2 , פשוט נפלא - דיווח ותמונות תגובה ל - 1 11/02/2008 22:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1404 הודעות עד כה
אחלה דווח. תודה על הטיפים. אנחנו שם בקרוב.
הדיל שלנו עם בית הספר לסקי כנראה עם Hervis. רציתי לשאול לגביהם האם הם משכירים נעליים שאפשר לגלוש איתן שבוע ואז להחליט אם לקנות.
האם יש המלצות על אפרה סקי?

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. ברוכים השווים תודה על הטיפים תגובה ל - 1 11/02/2008 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מאירהופן - 3-8/2 , פשוט נפלא - דיווח ותמונות תגובה ל - 2 11/02/2008 22:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אין לי מושג לגבי נושא השכרת הציוד ב-Hervis, אלא רק שזו חנות כולבו גדולה לכל נושא ציוד סקי/סנובורד.
לגבי אפרה-סקי, אם אתם בקטע של לסיים יום גלישה בסביבות 16:00, וישר ללכת לחגוג ולרקוד, אז צמוד לתחנת ה-Penkenbahn יש את ה-Ice Bar, שהומה אדם, מוזיקה ובירה, נחמד מאוד, והכל בעמידה!
גם פאב MO's שנמצא קצת הלאה במורד הרחוב הראשי חביב מאוד(מעושן לטעמי) עם מוזיקה חיה לפעמים. במלון Strass שגם קרוב מאוד ל-Penkenbahn, יש אפרה סקי נחמד עם הופעות כל יום, המון הולנדים מגיעים לשם והאווירה נחמדה.
אם אתה בקטע של יותר בילויי לילה, מועדונים וכ'ו (כמוני יותר), אזי החל משעה 22:00 בערך כל יום יש 2 מועדונים עיקריים -Schlossel Alm שנמצא במעלה הרחוב הראשי ממש אחרי הגשר מעל הנחל. אני הייתי ביום שהיו בו בעיקר שירים גרמניים...אבל גם שירים בינלאומיים, צריך להסתכל על הפרסומים השונים כדי לדעת איזה יום מתאים יותר. מקום חביב, לא גדול במיוחד עושה רושם אהוב יותר על מקומיים וגרמנים.
יש את ה- Speak Easy Arena, שנמצא במתחם ה-Strass קרוב למעלית. כל יום יש אירוע אחר, שוב, לעקוב אחרי פרסומים. אני הייתי ביום שלישי של שירי 80-90, חביב מאוד, גדול למדי ומאוד מגוון באנשים(המון כוסיות..) מומלץ.
מעבר לכך יש את כל הפאבים האחרים, פאב ספורט עם קזינו - WINWIN עם בירה זולה במיוחד. פאב אנגלי - Scotland Yard מעושן ודחוס.פאב טרנדי עם 2 קומות - CohiBar - כולם די מרכזיים וניתן להגיע אליהם בקלות בשיטוט במרכז העיירה. יש עוד המון שבטוח פיספסתי אבל אלו העיקריים שגם הייתי בהם.

תהנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מעניין... תגובה ל - 4 11/02/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
אופיר, תודה על הדווח.
איך הגעת לפראג? למה?
מעניין איך אנשים מתלהבים מהקרחון...
לא שלא נהנתי, אך כאשר אני הייתי הייתה הרבה רוח וקר, ותנאיי הגלישה באותו יום היו יותר טובים באתרים הרגילים (פנקן, הוך וארנה).

מ.א.: אתה בשעה 16:00, לאחר יום הגלישה: פיפי ולמיטה אם לא אני מספר לאשתך... מה אתה שואל על אפרה סקי!!! התבייש לך... Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מ.א אם תהיה בהינטרטוקס בחנות NENNER תגיד תגובה ל - 2 11/02/2008 23:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
שאני שלחתי אותך ותקווה להנחה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כל העיירה צופציק וחצי. אומנם נהגתי להסתובב שם בקיץ תגובה ל - 4 11/02/2008 23:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ובסתיו אך אני משערת שהיא לא גדלה בחורף.
תבקרו בבריכה מדי פעם נחמד בפרט עם ילדים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אדוארדו - לרקוד על השולחנות הלום בירה זה בושה??? תגובה ל - 5 11/02/2008 23:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כן - אבל בדיוק בשביל זה יש חופשת סקי Laughing

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. חן חן תגובה ל - 6 11/02/2008 23:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הבנתי שלהינטרטוקס עולים רק במזג אויר יפה. לפי התחזית של עופר ימי החסד של מזג אויר יציב הולכים להסתיים בדיוק עם הגיענו...
אם את מסדרת לי יום נאה - אני קופץ ל- Nenner Smile

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מעניין... תגובה ל - 5 12/02/2008 00:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האמת שבאמת נפלנו על יום יפהיפה, אפשר לראות מהתמונה, עם ראות מדהימה מצד אחד לכיוון ZUGSPIZ על גבול גרמניה וצד שני לכיוון הדולומיטים. נכון הייתה גם קצת רוח אבל בגדול היה שווה להגיע.
פראג זה סיפור אחר, לא קשור לפורום, אבל העניין הוא שגם אם לוקחים רכב ממינכן למשל, לא מתחמקים מהפקקים עד וכולל צילרטל, למרות האוטוסטרדות. עדיף לקחת רכבת לדעתי, במיוחד היות והתחנה האחרונה שלה בצילרטל היא במאירהופן. אין לי פרטים לגבי הרכבות ולוחות זמנים, את זה ניתן לברר בפורום או באתרים הרשמיים של הרכבות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מ.א קיבלת תגובה ל - 9 12/02/2008 00:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. ולמי שיתקשה למצוא icebar ..... תגובה ל - 4 12/02/2008 14:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה

IMG_1587.JPG
IMG_1587.JPG(גודל:24.21KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. ולמי שיתקשה למצוא icebar ..... תגובה ל - 4 12/02/2008 14:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 126 הודעות עד כה

IMG_1587.JPG
IMG_1587.JPG(גודל:24.21KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. שאלה בקשר לרכב תגובה ל - 1 12/02/2008 14:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rookie לא מחובר rookie  משתמש מתחיל 33 הודעות עד כה
סגרנו למאירהופן ב-8 למרץ, עם רכב (עצמאי).
השאלה האם צריך שרשראות שלג בכלל (אם רוצים להגיע גם לקרחון ולכל המקומות מסביב).

וחוץ מזה - מי עוד מגיע בתאריך הזה ? אנחנו בחור ובחורה בני 30, נשמח להתרועע Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. כן, צריך שרשראות... תגובה ל - 14 12/02/2008 15:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
אני הייתי בקפרון (אוסטריה) ב-23.3, ירד יומיים שלג והיינו צריכים שרשראות שלג.
לא הייתי עולה לקרחון ביום של סופה, או מיד אחריו, אבל אם אתם ישנים בלילה ויורד שלג 12 שעות רצוף, יש מצב שאתם צריכים שרשראות שלג לצאת מחניית המלון, וכמובן תלוי מה מקום המלון, אם מיד מפנים או לוקח קצת זמן.

הנושא הוא קריטי ביום הטיסה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. תודה, השאלה מה קורה במאירהופן תגובה ל - 15 12/02/2008 15:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כי העיירה עצמה נמוכה ולא אמורה להיות בעיה..לא ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. תגיד - בירושלים לא ירד שלג? תגובה ל - 16 12/02/2008 17:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תאמין לי גם במינכן יורד שלג. מניסיון. גם במיירופן.
אתה רוצה לחסוך שרשראות, על חשבון הסיכון להתקע באיזה חור? או יותר גרוע להחליק בכביש, לסכן את עצמך ואת האחרים?
יאללה - מה לא ברור? חיבים שרשראות!

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. ומה עם צמיגי חורף? ומה עם מדבקה? תגובה ל - 17 12/02/2008 17:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא פחות חשוב משרשראות -צמיגי חורף, צמיגים שנדבקים לכביש הקרחי. גם כשהכביש נראה נקי, תתכן עליו שכבת קרח דקה וצמיגי החורף מונעים החלקה. תדאג להזמין בהשכרה מראש.
אם לא השתכנעת - דע לך שהחוק האוסטרי מחייב צמיגי חורף. אם שוטר תופס אותך בלי:
1. לא בטוח שיאפשר לך להמשיך לסוע ברכב
2. אתה מקבל קנס גבוה.

ועוד פרט טכני - באוטוסטרדות באוסטריה חיבים מדבקת דרכים (עלות 8 יורו) שאם נתפסים בלעדיה- 120 יורו קנס.

ולאחר כל ההפחדות - סעו בכיף ותהנו Smile

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. טוב..שכנעת אותי תגובה ל - 18 12/02/2008 18:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בדיוק בגלל זה שאלתי. אם יש סיבה טובה - נשלם את התוספת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. הופעות חיות טובות יש גם ב MO'S תגובה ל - 4 12/02/2008 18:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול כחול מסלול כחול לא מחובר מסלול כחול  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. שאלה בקשר לרכב תגובה ל - 14 13/02/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כדאי לקחת שרשראות, על כל מקרה. לפני שבוע במאירהופן לא ירד שלג בכלל אבל בFinkerberg שזו עיירה קצת מעל מאירהופן ירד שלג, בכל מקרה מפלסים שם, אבל לך תדע.
לגבי Hintertux הקרחון, למה לקחת רכב לשם אם אפשר פשוט לעלות על הסקי בוס שנקרא Green Line שכלול בסקי פס, ותוך 30-35 דקות מביא אותכם לקרחון. הדרך לשם גם מלאה בסיבובים מסוכנים וחדים ולפעמים צרים, אבל נהגי הסקיבוס מקצועיים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. טוב..שכנעת אותי בהשאלה מעולם הביטוח תגובה ל - 19 13/02/2008 18:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
זה כמו לרכוש ביטוח .
אתה משלם עוד 30 אירו (התוספת) בשביל לא לסכן 1200 אירו ( מחיר החבילה ) .
מלבד זאת שכפי שנאמר לגבי צמיגי חורף זו חובה .

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. שאלה בקשר לרכב תגובה ל - 14 14/02/2008 09:25 לתגובה קודמת
  batya_f לא מחובר batya_f  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
גם אנחנו נהיה במיירהופן באותו שבוע, במלון Edenlehen . יש לנו שיטה להרוויח עוד יום וחצי סקי: אנחנו טסים בשישי מוקדם בבוקר, נוסעים עד האתר, מוצאים מקום לינה ללילה הנוסף ברגע האחרון(אף מלון לא רוצה לשריין מראש יום נוסף מעבר לשבת עד שבת.),קונים סקי פס, מארגנים ציוד, ולמחרת בשבת בבוקר כבר גולשים. בשבת שבסוף החופשה אפשר לגלוש עוד חצי יום, כי אנחנו טסים לציריך, והטיסה הביתה היא ב- 21.30 כך שהרווחנו עוד יום וחצי סקי! בנוסף על כך אנחנו נמנעים מכל הפקקים שבדרך!
עוד עצה מנסיוננו: אין שום צורך ללון קרוב למעלית הפנקן ולהמתין בתורים הארוכים. אם יש לכם רכב, סעו איתו למעליות האחרות המקושרות לאותו מרחב גלישה, יש שם מגרשי חניה גדולים ותורים קצרים ביותר! חוץ מזה מאד נוח להגיע עם הרכב גם לשאר האזורים הנהדרים הכלולים בסקי-פס. הנסיעות הן מאד קצרות ואין צורך לחכות לאוטובוס ולזחול דרך הרבה תחנות עד למעלית. אפשר גם ללון בהיפאך - הכל קרוב ונוח מאד. אנחנו מסכימים עם כל מה שנאמר לגבי אוסטריה- לדעתנו מקבלים תמורה טובה בהרבה מאשר בצרפת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיפ טוב לגבי החרמון=זמן=חיסכון בכסף
להודעה הבאה:סיכום שבוע בקלאב מד איים לה פלאן