1. קסדה - יש המלצות? |
11/02/2008 22:54  |
| |
ofir_turcan |
15 הודעות עד כה |
|
|
|
אחרי שבוע גלישה במאירהופן שמתי לב שהמודעות לבטיחות וקסדות גברה מאוד לעומת שנים קודמות, ולא רק בבטיחות לילדים.
אי לכך התעניינתי בקסדות לרכישה. ממה ששמעתי מכמה מוכרים בחנויות סקי שונות, הבנתי שבעיקרון אין הרבה הבדלים בקסדות, כולם קלות, מיוצרות בסין תחת שם מותג כזה או אחר, מורכבות מאותו החומר המגן. ההבדלים העיקריים הם בפתחי איוורור השונים ובספוגים שמחזיקים את הראש. יש קסדות בצבעים שונים, גדלים שונים, אפשרויות פתיחה וסגירה של פתחי האיוורור, אפשרות לכיווץ/הרחבה של הקסדה על הראש להתאמה אישית, ואפילו קסדה שאפשר לחבר למכשיר MP3 ולשמוע דרך האוזניות בקסדה עצמה.
המחירים נעים מ-35 עד 200 יורו.
פה נשאלת השאלה, האם ההבדלים הם כאלו שעבור קסדה שהתאימה לי לראש עם פתחי איוורור שניתנים לסגירה ב-40 יורו, יש כזה הבדל מקסדה שעולה 150-200 יורו?
מדדתי קסדה של GIRO,התאימה לי פיקס לראש (לא מדדתי עם גוגלס..) ועולה 40 יורו, כדאי לקנות או לא?
האם מישהו קנה קסדות אחרות והתאכזב מסיבה מסויימת? למה לשים לב כשקונים קסדה? מזיעים הרבה בקסדה?
תודה , אופיר
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 8. בר בדרך כלל כאשר שוכרים ציוד על קסדה לא משלמים תגובה ל - 6 |
12/02/2008 09:04   |
| |
רינה ב |
323 הודעות עד כה |
|
|
הייתי מציעה לך לנסות כמה קסדות ולראות מה נוח לך. תאמר להם בשכירות כי בסופו של התהליך אתה רוצה לרכוש-יתכן שיתנו לך לנסות קסדות חדשות.
וכמובן כפי שנכתב לא לשכוח לנסות עם גוגלס- חשוב מאוד. אם הגוגלס שלך ישנים וזקוקים להחלפה עשה זאת ביחד.
לענבל יש קסדה שעלתה כ-40 -50 יורו לפני כמה שנים והיא מוכיחה את עצמה. קסדה ללא מותג.
כאשר אתה עולה מהרכבת כמה מטרים לאחר הפיצה (מומלץ) מצד ימין חנות גדולה לציוד ספורט (ואופניים בקיץ). אם לא תמצא נסה גם חנות זו.
אני גרועה בשמות חנויות - אך אני יכולה לקחת אותך לשם
|
|
|
|
|
| 10. באתר של Harvis יש גם מחירים תגובה ל - 7 |
12/02/2008 10:21   |
| |
בר |
121 הודעות עד כה |
|
|
בדקתי באתר של Harvis (בגרמנית בלבד)ויש שם צילומים של מבחר קסדות כולל מחירים.
המחירים נראים סבירים - מ 40 ועד 100 יורו
|
|
|
|
|
|
|
| 14. נראה לי שעדיף לקחת את הקסדה ביד כשטסים תגובה ל - 13 |
12/02/2008 13:19   |
|
כמה התייחסויות לכל מה שנאמר למעלה -
1. אני לוקח את כל הציוד איתי למטוס ולא שולח אותו בבטן. יש לי תיק גב של LINE בו אני לוקח את הנעליים, מכנסיים, גרביים, קסדה וביגוד תרמי תחתון (המעיל עלי). כך אני יודע, שכל מה שהכרחי לגלוש נמצא עלי ומצידי שמברשת השיניים והתחתונים לא יגיעו. אני באתי לגלוש ולא לשום מטרה אחרת. גם אשתי קנתה תיק כזה, של transpack
קישור לתיק כמו שלי (מודל מאוחר יותר) - http://www.snowshack.com/detail/SNW+LN-02229
התיק של אשתי (עלה הרבה פחות מהמחיר המצויין) -
http://www.snowshack.com/detail/SNW+TP-04285+GB
2. מצאתי בחיפוש קצר באינטרנט קסדה של ג'ירו hi-fi ב-100 דולר בארה"ב. כמה נקודות למחשבה - חלק לא קטן מהמוצרים הם אמריקאים; היום הדולר חלש שזה לא מילה מול היורו והמחירים בין ארה"ב לארופה הם לפחות דולר - יורו; אין כמו המציאות בארה"ב.
3. אני מתייחס לקסדה כפריט לא פחות חשוב מהנעליים. כמו שאני לא חושב לשלוח את הנעליים למטען, אני לא מעלה על דעתי לא לקחת את הקסדה איתי, שלא תקבל מכה. הלא ברור, שבפעם הראשונה שהיא תהיה אמורה להציל אותי יתברר שהיא כבר סדוקה מהטלטולים בתא המטען - ואז זה "קצת" מאוחר להחליף.
|
|
|
|
|
|
|
| 18. מיכאל צודק. תגובה ל - 14 |
12/02/2008 18:40   |
| |
רינה ב |
323 הודעות עד כה |
|
|
אין ספק שאתה צודק.
נסיוני ב-5 שנים האחרונות (50 טיסות) . פעם אחת לא הגיע ציוד והסיבה היתה כי מוינה לאינסברוק טסים במטוסים קטנים. נבחרת גדולה עם כל הציוד שזה אומר 2 זוגות מגלשיים לפחות לכל גולש וספרי לימוד לא היה מקום וכנראה גם בעית משקל. חלק מהנבחרת לא קיבלו מזוודות חלק לא קיבלו תיקי נעליים ואני.....נשארתי עם מברשת השיניים בתיק האישי .
אנחנו עדיין ממשיכים לשלוח את כל הציוד במטוס.
לגבי קסדות - תחלופת הקסדות אצלנו גדולה יותר. אם קסדה מקבלת מכה חזקה -מחליפים אותה.
|
|
|
|
| 19. מה ההבדל בין קסדת סקי לאופניים ? תגובה ל - 11 |
12/02/2008 22:11   |
| |
shac |
66 הודעות עד כה |
|
|
|
הניסוח הנכון, מה ההבדל בין קסדת סקי לקסדת אופניים... ?
העץ הוא אותו עץ, הסלע נשאר במקומו, וכשאתה מתעופף לך בנעימים במהירות 20-120 קמ"ש לעבר אחד מהם, הראש שלך יגיב זהה לשניהם, וזה כבר פחות נעים.
אז, השאלה המתבקשת כאחד שלא מבין בקסדות סקי, אבל יש לו קסדת אופניים ב-400 שקל, זה האם אפשר לעשות הצרחה ביניהם,
ולהתבזות באתר סקי כאשר, א-שויענ-גאזונט, קסדת אופניים לראשי.
(?)
|
|
|
|
|
|
| 22. הכל שאלה של סטטיסטיקה תגובה ל - 18 |
13/02/2008 09:44   |
|
את נסעת 50 פעמים ולא הגיע לך פעם אחת = 2%
אנחנו נסענו 5 פעמים ולא הגיעה מזוודה של שירה פעם אחת = 20%. גם אם נחשב את שירה כחמישית מהכמות המשפחתית, אני עדיין בסיכון כפול משלך.
ואם הסיכון שלי הוא על פעמיים מכסימום בשנה ולא על עשר - התממשות הסיכון משמעה שאני מפספס 50% מהסקי השנתי ולא 10%.
|
|
|
|
| 23. מיכאל- לא מכירה אותך אך אתה מצליח להצחיק אותי תגובה ל - 22 |
13/02/2008 12:02   |
| |
רינה ב |
323 הודעות עד כה |
|
|
כל פעם מחדש.
נהנת מהכתיבה שלך..............
ובכותרת הקודמת כתבתי לך שאתה צודק.לא חזרתי בי
|
|
|
|
|
|
| 26. תודה. בין הפותרים נכונה יוגרל כדור שלג תגובה ל - 25 |
13/02/2008 20:45   |
| |
shac |
66 הודעות עד כה |
|
|
טוב, כמו שחשבתי, זה בעיקר הקטע האסטטי,
חוץ מהנקודה הכאובה של הגוגלס, שתיבדק מתישהוא.
מינוס עשרים אני ירגיש בפעם הבאה רק ב - 2009 אא"כ יקרה משהו דרסטי כמו כתישת כדור הארץ ע"י אנדרואיד, אבל שוב, לי הרי יש קסדה בדיוק בשביל הדברים האלו.
|
|
|
|
|
| 28. הכל שאלה של סטטיסטיקה מיכאל? תגובה ל - 24 |
14/02/2008 09:56   |
|
|
לא קניתי נעליים בשביל שהן לא יגיעו ואצטרך לשכור בחנות. הנעליים בסופו של דבר הן הפריט הכי חשוב בסקי. גם ביגוד תרמי אפשר לקנות בחנות.
ולאדוארדו - לא התכוונתי לקנות באינטרנט חתול בשק. ראיתי כ"כ הרבה פעמים נעליים במבצעי סוף עונה באינטרנט שכמעט בכיתי למה אני לא קונה - אבל עמדתי בכך, כי פריט צריך לשבת טוב. התכוונתי שתכנס לחנות באוסטריה, תמצא לך קסדה שיושבת טוב על הראש, תרשום את הדגם והגודל ותחפש באתר אינטרנט אמריקאי - ורוב הסיכויים שתמצא ב-30% פחות. בנוסף, ברוב האתרים יש טבלאות מדידה. הקסדות בד"כ נמדדות בהיקף הראש, אם כי מדידה זו מתעלמת מהצורות השונות של הגולגולת האנושית. לא הייתי מסתמך על ההיקף כאינדיקציה להתאמה.
|
|
|
|
|