כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. יום סקי בחרמון - לאלה שחושבים שאי אפשר ...הסרטון ! 12/02/2008 22:50 לתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
יום שני שעבר, ביתי ושני חברים, היה בסה"כ יום כיף. תתרשמו...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. יום סקי בחרמון - לאלה שחושבים שאי אפשר ...הסרטון ! תגובה ל - 1 12/02/2008 23:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
יפה אדוארדו, כולם מקטרים ואתה נהנה...
האמת שגם הבת שלי נהנתה באותו היום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יום סקי בחרמון - לאלה שחושבים שאי אפשר ...הסרטון ! תגובה ל - 1 13/02/2008 01:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1026 הודעות עד כה
יפה יפה.

איש אשכולות!!
גם צלם, גם במאי, גם עורך, גם נהג, (בטח) גם כספומט...
גם מבשל (אבל זה מסרט אחר)
וגם יודע לגלוש לא רע........

ומה שמוכיח שאפשר להנות גם בחרבון (טעות הכתיב במקור) למי שמצליח לתאם ציפיות.

ולגבי הטיפ של המסעדה למעלה..אל תגלה לכולם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. יפה לך אדוארדו. מזל שלמדת לערוך כעת אפשר להנות תגובה ל - 1 13/02/2008 01:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה -אקדמיה לסקי לא מחובר רינה -אקדמיה לסקי  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חן חן למשיבים... מתי הספקתם? העלתי את הקליפ בלילה תגובה ל - 4 13/02/2008 08:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon14.gif  סרטון מעולה !!! תגובה ל - 1 13/02/2008 08:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  בר לא מחובר בר  משתמש בינוני 113 הודעות עד כה
רק לפני 3 שבועות לא ידעת איך עורכים סרטונים Shocked
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אדוארדו - איזה תבשילים אתה מגיש לנו! תגובה ל - 5 13/02/2008 09:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1397 הודעות עד כה
הקליפ הראשון על מיירהופן היה סטייק אנטרקוט במיתבל פילפלת והקליפ על החרמון הוא פרפה חלבה עם זיגוג דבש.
יאמי.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הערה לאדוארדו והערה למ.א. תגובה ל - 7 13/02/2008 09:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 654 הודעות עד כה
ל-א. - למה רק הצלם עם קסדה?
ל-מ.א. - רוטב פלפל הולך בד"כ עם פילה, שאין לו מי-יודע-מה טעם משל עצמו. האנטרקוט נתח הרבה יותר בשרי מכל הבחינות - גם הטעם. לכל היותר להדגיש את טעמו עם גרגרי מלח גסים - ויותר גדולים יותר משובח.
ולקרוא לחרמ(ב)ון פרפה חלבה עם זיגוג דבש - גם לזה יש לי שתי הערות:
1. בכל מתכון, אתה לא יכול לקבל יותר מאשר המוצרים שאתה מכניס. אם תשים אנטרקוט כשר, אל תתפלא למה יוצאת סוליה. אם תשים לרוטב יין שמריח יותר כמו חומץ, אל תתפלא שלא טעים. כמו שאומרים הטבחים - אל תבשל עם ין שלא היית שותה אותו לאותה ארוחה. כך גם עם החרמון - המנה שאתה משתמש בה קובעת את טעם התבשיל, ובמקרה הזה לא ניתן להוציא ממנו יותר מבמבה.
ב. לא ברור לי איך חלבה הולכת עם זיגוג דבש. זה זיגוג שמתאים בד"כ למוצקים - פירות (אני אוהב אגסים) או נתח גדול של צלי (כתף עגל, למשל - הולך מצויין גם עם האגסים מהסוגריים הקודמים). קבל מתכון לפרפה חלבה שמצאתי באינטרנט:

החומרים :
6 חלמונים
2 כפות סוכר
80 גרם חלבה, מפוררת
1 כף אמרטו
400 מ"ל שמנת מתוקה

ההכנה:
טורפים את החלמונים, הסוכר, החלבה בקערה עד שהם מתאחדים. מניחים את הקערה מעל סיר מים רותחים ברתיחה עדינה, בלי שהמים יגעו בקערה, וממשיכים לטרוף מעל האש עד שהחלבה נמסה לגמרי והבלילה תופחת (כ- 10 דקות). מוסיפים את הליקר וטורפים. מסירים את הקערה מעל הסיר, ומעבירים לקערה נוספת ובה מים וקוביות קרח. ממשיכים לטרוף עד שהבלילה מתקררת. מקציפים את השמנת לקצפת ומקפלים אותה בעדינות לתוך בלילת החלבה. מעבירים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות. מעבירים למקרר כשעה לפני ההגשה.

תספר לי איך יצא לך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. יין טוב לבישול... תגובה ל - 8 13/02/2008 17:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כמה שאתה צודק לגבי יין טוב לבישולים.
למדתי את זה לפני כמה שנים, ומאז, אותו יין שאני שותה עם הארוחה, אני גם מבשל.
גם אצלי יש תמיד יין אדום ויין לבן פתוח במקרר (עם פקקי וואקום) כי רק אני שותה, אז אין לי בעיה לבישול.

לקמצנים שמשתמשים ביין/חומץ ישן: יין משובח לבישול שמים ממלא מעט אז אל תבכו.

מיכאל: כאשר אתה נוסע לסקי עם הבנות, זאת רמת התבשילים? בנסיעה הבאה אני מתחפש ל-"בת" שלך... Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אחלה סרטון ויום נפלא בחרמון. תגובה ל - 1 13/02/2008 18:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2448 הודעות עד כה
מעולם לא ציינתי שאין אפשרות להנות בחרמון, ממש כפי שניתן לשרוד נקישה ברולטה רוסית...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מיכאל - אני מרגיש שאתה מתקרב לשלב קריטי תגובה ל - 8 13/02/2008 20:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בו חובת ההוכחה עליך.
אני סופר לך שוקרוט פרפה חלבה ואנטריקוט Laughing
ואם נצרף אליך את אדוארדו...חבל"ז

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לא מאיימים על יונה ביין תגובה ל - 11 13/02/2008 20:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. החרמון ורולטה רוסית תגובה ל - 10 13/02/2008 21:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
אהבתי את הדימוי של יוחנן.
זה ממש ככה.
הבת שלי (השניה) היתה שם היום. לכאורה יום אידאלי - ערפילי, טמפ. לא גבוהות ואולי אפילו קצת שלג, מעט גולשים ועוד פחות מבקרים.
ככה חשבתי אתמול, אבל...רק המעלית למטה היתה פתוחה. באסה.

ואני לא אלאה אותכם בכל תלאותינו בחרמון, גם ככה יש פה יותר מידי קיטורים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מ.א גם אני כהרגלי נדחפת לארוחה טובה ושתיה ... תגובה ל - 11 15/02/2008 21:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה -אקדמיה לסקי לא מחובר רינה -אקדמיה לסקי  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
מי נוהג חזרה ??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. התקפת F5 תגובה ל - 14 15/02/2008 21:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלוש פעמים ניסיתי להעלות הודעה עם אותה תוצאה.
רינה - אני חושב שקודם כל נעבור את מפגש הרכיבה של ה-29 ואז נתחיל לתכנן תכניות קולינריות, שממילא לא יבוצעו לפני שאחזור בסוף מרץ מפלכאו.
ולמי שרוצה לדעת איך באמת נראה F5 - הנה התמונה
F-5E.jpg
F-5E.jpg(גודל:23.38KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. פילה אנטריקוט ומה שביניהם תגובה ל - 8 15/02/2008 23:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Alon Alon לא מחובר Alon  משתמש פעיל 952 הודעות עד כה
מיכאל לגבי פילה לא הייתי משתמש במונח - "אין לו מי-יודע-מה טעם משל עצמו". הטעם של הפילה הוא ללא ספק המעודן מבין הנתחים אותם אנחנו אוכלים כסטייק יותר מהסינטה (סירלוין) ובודאי מהאנטריקוט, אל זה לא הופך אותו לחסר טעם. שימוש ברוטב חזק מידי או בכמות מוגזמת "מעלימה" את הטעם של הפילה ולכן לטעמי עדיף לאכול אותו ללא רוטב ובכל מקרה לא להטביע אותו ברוטב מאוד דומיננטי (רוטב פילפל יכול להעשות ברמות שונות של חוזק לעיניין זה).
עם כל הכבוד לאנטריקוט הבשרי שבחבורה לטעמי שום דבר לא מתחרה בפורטרהאוס איכותי.

עושים מה שאפשר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. פילה אנטריקוט ומה שביניהם תגובה ל - 16 16/02/2008 00:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעקרון, אני מעדיף שלא לשים רוטב מכל סוג שהוא על סטייק. מכסימום שמן זית, מלח ופלפל. אני צריך שלסטייק יהיה צורה וטעם של בשר אמיתי. בשבילי פילה זה סתם גוש שעולה הרבה כסף. פורטרהאוס זה טוב, וגם ביסטקה א-לה פיורנטינה (אכלתי אחד כזה מעולה ליד תחנת הרכבת בפירנצה), נתח אחורי מעולה שקבלתי בלימוזין לפני כמה חודשים (חיתוך מלמעלה למטה שנותן לך בצלחת סינטה, שייטל ושפיץ שייטל), ניו-יורק קאט, פריים ריב. גם תלוי איזה בהמה תרמה את הנתח. האם זו פרה ישראלית או שרולה צרפתית? אכלתי פעם בשוויץ סטייק מעולה - יבוא מנברסקה. בקר שהוא תערובת של טקסס לונגהורן עם שרולה.
האמור לעיל כמובן מתייחס לסטייק במובנו הקלאסי ולא חל על צלעות לבן (בד"כ עם דבש ושום, או דבש, שמן ורוטב סויה ולפעמים מיץ תפוזים) או עוף לסוגיו (בד"כ ברוטב יקיטורי) או בתנור.

די לדבר על אוכל בשעות כאלה. לא אוּכל להרדם בלילה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. מ.א גם אני כהרגלי נדחפת לארוחה טובה ושתיה ... תגובה ל - 14 16/02/2008 08:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזו שאלה? אני!
אבל עכשיו אני מחפש את ההזמנה ולא מוצא אותה Laughing

חוץ מזה את לא נדחפת. ההיפך מכך!!!

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. זה פורום סקי? תגובה ל - 13 16/02/2008 13:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענת לא מחובר ענת  משתמש פעיל 2084 הודעות עד כה
כ"כ הרבה דיבוריעם על אוכל... ולי לצהרים יש רק עוף Crying or Very Sad

יופי של סירטון, מחזק לי את הרצון לקחת את הילדים לחרמון למרות כל החששות ....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. יום סקי בחרמון - לאלה שחושבים שאי אפשר ...הסרטון ! תגובה ל - 1 16/02/2008 16:34 לתגובה קודמת
  סקיפי לא מחובר סקיפי  משתמש בינוני 63 הודעות עד כה
איזה יופי.
לא ידעתי שאפשר להוציא גם קליפ מאתר "המשולשים"...
Laughing אחלה סרט נראה שנהנתם מאוד!
סקיפי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה הבאה:מה הריב על מעלות ואחוזים