| 1. חזרתי מסקי ליד ג'נבה |
13/02/2008 09:46  |
| |
natic |
28 הודעות עד כה |
|
|
לפני שטסתי נברתי הרבה בפורום וקיבלתי מספר עצות אז אמרתי לעצמי שאני צריך לכתוב פה איזה כתבת סיכום שתעזור קצת לאנשים שאולי גם רוצים לעשות טיול באופי כזה.
טסתי עם בן דוד לאחותו שגרה בג'נבה, אצלה ישנו בלילות ועם הרכב שלה התניידנו.
טסנו בדיל של הרגע האחרון משבת לשבת ב190 דולר. במהלך 3 ימים עם הרכב ובעזרת הGPS הגענו להרי היורה בבוקר וחזרנו בערב הביתה (עד 40 דקות נסיעה לכל כיוון ללא כבישי אגרה, 30 קילומטר). המקום הומלץ פה ע"י אדוארדו (זה המקום להודות לך איש יקר!).
ביומיים הראשונים של הסקי גלשנו בCOL DE LA FAUCILLE שהוא אתר נחמד וקטן (יחסית לאחרים באירופה, לא יחסית לחרמון) וכמו שאמר אדוארדו, מאוד שקט ולא הומה (היינו בדיוק בשבוע שלפני הסקי ויקאשיין של הצרפתים/שוויצרים). גם המחירים בהתאם (פירוט בהמשך).
ביום השלישי גלשנו בLELEX/CROZET שנמצא במרחק עוד 10 דקות נסיעה מCOL DE LA FAUCILLE ובכלל הבנתי בדיעבד שישנה דרך קיצור שמובילה אותך ישר לשם וחוסכת נסיעה לFAUCILLE ואז לLELEX/CROZET.
LELEX/CROZET הוא אתר לקצת יותר מתקדמים ובאמת יצא טוב שהגענו אליו רק ביום השלישי לסקי ככה שצברנו קצת נסיון.
בזמנו כששאלתי בפורום איפה לעשות סקי ליד ג'נבה היו שאמרו לא לערבב ביקור משפחתי וסקי והיה את אדוארדו שהמליץ על המקום הזה. בדיעבד אני יכול להגיד שאני שמח על ההחלטה שלי גם מבחינה כלכלית שיצא לי זול מאוד, גם מהבחינה שהרווחתי גם ביקור משפחתי וגם מהבחינה שכנראה אני לא מכור לסקי (כמו שאני מכור לביתר למשל ) ברמות שהייתי נהנה מ-7 ימי סקי בשבוע או משהו כזה, כמו שנהוג בחופשות הסקי, הספיקו לי 3, אולי עוד יום אחד היה מהנה גם, וזהו, עד הפעם הבאה.
מה עוד אני יכול לתרום לכם במספרים שכדאי לדעת על המקום?
- השכרת מגלשי סקי ליומיים וחצי עלו לי 28 יורו (סתם בשביל שתקבלו אינדיקציה על מחירים).
- סקי פס ליום זה 27 יורו, ל3 ימים זה 52 יורו (אין פה טעות במספרים). הסקי פס הוא משולב לכל האתרים וישנו עוד אתר אחד או 2 קטנים שלא הייתי בהם.
- האוכל במסעדות גם לא יקר ברמה קיצונית.
- האתר נמצא בצד הצרפתי אז למי שבא עם רכב משוויץ עדיך לתדלק בשוויץ, יותר זול, 1.73 פרנק שוויצרי לליטר (בסביבות 6 שקל).
טוב נראה לי שכיסיתי בצורה נרחבת ובכל הפרטים שיש לי אז אם יהיה לי עוד משהו אוסיף ואם יש לכם שאלות אז תרגישו חופשי.
יאללה ביתר!
נתי.
|
|
|
|
|
| 3. חזרתי מסקי ליד ג'נבה תגובה ל - 2 |
13/02/2008 12:18   |
| |
natic |
28 הודעות עד כה |
|
|
אני שוקל כניסה לתחרות.. מה אתה אומר, יש לי סיכוי? 
דווקא ה-30 דק' נסיעה היו מאוד נחמדות אני מאוד אוהב את זה באופן אישי אבל ייתכן שאתה צודק וכשהשלג בחוץ זה משהו אחר... לא אדע עד שלא אנסה, ולא אנסה עד שלא יהיה לי ג'ובות! 
ייתכן גם ששבעתי מ-3 ימים רצופים שקרעו לי את הגוף והרגו לי את השרירים...
|
|
|
|
|
|