1. מאיירהופן למתחילים |
13/02/2008 14:12 |
| |
ירוק |
16 הודעות עד כה |
|
|
מאיירהופן למתחילים
26/01/08 – 02/02/08 – בן 33 – סקי פעם ראשונה.
לא רוצה לחזור על דיווחים שכבר מופיעים, הדיווח שלי הוא מזווית של טירון בסקי שיוצא לראשונה בחייו לחופשת סקי.
הגעה :
מנסיוני ומהשוואות מול חברים שהגיעו לאתר ברכב ו/או תחבורה ציבורית, מומלץ לסגור הסעה מהשדה למלון במאיירהופן.
מעבר לכך שמובן שזו הצורה הנוחה ביותר, הנהגים המקומיים מכירים את הדרכים ועוקפים את הפקקים ה מ ט ו ר פ י ם שיש, בעיקר בחזור. כמו כן לך חפש בחזור מאיפה השכרת את הרכב ולמי להחזיר אותו ואתה הרי בלחץ לטיסה…
אז נכון שעם רכב אפשר לעצור בכל מקום, אבל גם הנהג יעצור לכם איפה שתבקשו.
מאיירהופן – אפרה סקי :
מומלץ עם ההגעה לעשות סיבוב בעיירה, יש המון מקומות טובים לאכול ולבלות, כבר ציינו אותם פה בדיווחים קודמים.
אפרה סקי מטורף לחלוטין…. מקווה שתצליחו לשמור על הבגדים שעליכם….חח.
נקודה חשובה !!! : לא לפספס את מסיבת האיגלו ביום שלישי בשעה שמונה ב- WHITE LOUNGE באהורן !!!
קונים כרטיס מראש בקופת המעליות של אהורן – 20 אירו. שימו לב – אין מעליות מ 20:05 עד 22:45 – לא לאחר !.
אפשר לבלות עד 4 בבוקר כל יום ולקום בשמונה בשביל הסקי. בדקתי וגיליתי שמהיום השלישי ואילך האנגהובר כבר סטטי ולא מורגש.
סקי :
למתחילים יש את אהורן, אין תור במעליות, שקט, מסלולים קלים. מומלץ גם למתקדמים לבלות שם מספר שעות. מסלול אדום מדליק שיורד לעיירה (סופו שלג מלאכותי) וביקור יומי בWHITE LOUNGE - אם בכל זאת פספסתם את המסיבה…
יש חניית רכבים.
פאנקן – להגיע למעליות לא יאוחר מ 9:30 אלא אם כן יש לכם זמן רב לבזבז.
מתחילים בד"כ לא יוצאים מגבולות אלה, אך בכל מלון יש מפה המחולקת חינם עם כל המסלולים והאפשרויות. כמו כן האתר מצוין מבחינת השילוט שלו. לא הולכים לאיבוד.
אין חניית רכבים.
אוף פיסט :
מדיווחים שקיבלתי מחברים שפגשתי באתר שגולשים בסנובורד הבנתי שיש אפשרויות אוף פיסט הזויות.
נשמע אחלה.
חארקירי :
הרבה גולשים יורדים אותו, לא מבין בזה מספיק בשביל המלצות.
יום אחרון :
ביום האחרון קורות כל תאונות הסקי המוזרות. לא לזלזל, להיזהר. היו 6 פינויי מסוקים ו – 2 במזחלת שאני ראיתי.
בסה"כ לא היה יום שלא מאפשר גלישה, בכל הרמות.
ביגוד :
אני שהתחבטתי בשאלת הביגוד זמן כה רב:
סיפור השכבות עובד פיצוץ.
שכבה שנייה – מיקרו פליז נחוץ רק בימים קרים ממש, היו לנו סה"כ יומיים כאלה.
לנשים מומלץ לקנות כפפות דקות לאותם ימים חמים יותר (שמעתי את הבנות מתלוננות).
יש לקנות בעיירה ב – 5 אירו.
שהייה :
אני הייתי בייגרהוף שמומלץ בגלל המסעדה המפורסמת שלו (ארוחת בוקר וערב כלול בדיל)
מבחינת מיקום, אין טוב יותר מה – STRASS שממוקם צמוד למעליות לפאנקן ולאייס בר (תבלו שם הרבה)
האוכל בSTRASS לא להיט…
ארוחת צהריים אוכלים על ההר, תעשו את השיקולים שלכם.
כעקרון בחופשה לא בא לי לשטוף כלים ומכאן הבחירה במלון ולא בדירה.
ציוד סקי ובית ספר :
בכל חנות ציוד סקי יש שלוחה של בית ספר כלשהו.
מומלצים SMT או SKISCHOOL 3000 – מדריכם ברמות בינלאומיות, דוברי שפות גרמנית, הולנדית, איטלקית, צרפתית ואנגלית.
עלות ציוד סקי לשישה ימים + הדרכה בקבוצה 5 ימים, 4 שעות ביום - 169 אירו.
עלות סופרסקיפאס מלא לשישה ימים (כל האתרים,כולל סקיבאס) 175 אירו. (מקבלים אירו 1 חזרה כשמזדכים עליו)
שונות :
חנות קטנה במעלה העיירה אחרי המעליות של אהורן, נגר שמבצע עבודות יד מדהימות.
BAKERY – במורד העיירה אחרי מלון STRASS – מאפייה ברמה גבוהה.
לסיכום :
אפרה סקי משובח. כחיית פאבים ומועדונים אני ממליץ בחום.
מסלולים מעולים למתחילים ומתקדמים.
עיירה שמחה ונעימה.
מתאים גם למשפחות.
קחו בחשבון את עלויות האובר וויט בשדה למי שבא עם ציוד – ניתן להתמקחות.
להביא סבון !!!
ביי בינתיים
לשאלות נוספות אני כאן.
 |
 |
| חילוץ 1.JPG(גודל:13.82KB) | שיכור באייס בר.JPG(גודל:13.88KB) |
|
|
|
|