כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אישגל 14/02/2008 12:54 לתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1687 הודעות עד כה
מסקנות לאחר שבוע גלישה באישגיל. לי האתר הזכיר את לה פלאן, אבל יותר תלול, עם רכבלים יותר מהירים, יותר עמוס ובלי סקי אין סקי אאוט.
עומס – שבוע של חג באוסטריה, אתר מלא לגמרי. מערכת רכבלים מאוד יעילה, אוסטרים ממושמעים שממלאים את כל הכיסאות, בלי להמתין לחברים, כך שלרוב זמן ההמתנה היה הי 2-3 דקות בלבד. מצד שני, חלק גדול מהמסלולים דמו לפקק באיילון. ממליץ על מסלולי 5,7,38 אדום שהם עמוסים הרבה פחות. הצד לכיוון SAMNAUN בכלל הזכיר לי את צרפת עם מסלולים רחבים וללא עצים. הירידה לעיירת SAMNAUN נחמדה ולא קשה, יש שם מספר חנויות בהן ניתן לקנות שוקולד קצת יותר בזול (מחזירים עודף באירו), די עמניין לראות עיירה עם כניסה שתוכננה על ידי האדריכל של גיימס ריצ'רדסון.
שלג טרי – היה לנו שבוע מאוד מגוון – שלג קשה ויום שמש, יום מעונן עם 2 סנטימטר שלג, יום מושלג (עם גשם בעיירה בצהריים) ולאחר מכן שוב ימי שמש. לאחר ירדת השלג חלק מהמסלולים אינם מטופלים, הם בכוונה משאירים שלג עמוק שבמהלך היום הופך לבאמפס רכים. אני מאוד נהנתי (בערב הרוב הגדול של המסלולים עובר טיפול). קחו בחשבון שזה לא מתאים לכל אחד.
בבוקר לדעתי כדאי לעלות במעלית ה FIMBABAHN משום שהתורים שם קצרים יותר (אם כי הסילברטה מהירה יותר והגונדולה של פרנרהנג עולה גבוה יותר).
אוכל – לטעמי אין שום טעם בהמלצות, האוכל היה איכותי בכל המקומות בהן היינו. המקום היחיד שהיה קצת יותר טעים (וקצת יותר יקר) היה הטרופנה אלם. גם מסעדת הסטקים סבאבה.
ציוד סקי – החנויות קצת מאכזבות בעיני, מבחר יפה של קסדו וגוגלס (יקר) ומוגבל של מגלשיים. המבחר הטוב היותר בהשכרה נמצא ב ספורט ADLER ברחוב הראשי. אני שכרתי בחנות של ISCHGL RENT ליד מעלית הפרנרהנג (חנות קטנה עם שלט ירוק, הכניסה קצת מעל החנות של אינטרספורט). שירות גרוע, ניסו לדחוף לגולש בינוני סקי סלאלום תחרותי ונעלי כניסה אחורית מיושנות. לא הייתי חוזר עליהם. המבחר לרוב מוגבל למגלשי סלאלום וקצת GS, קשה למצוא משהו קצת יותר רחב.שכרתי מהם כי בשאר החנויות בסביבה המבחר היה דל מאוד, אבל באופן עקרוני כדאי מאוד להגיע לרחוב הראשי לשם השכרת ציוד.
4 ימים ראשונים גלשתי על HEAD SUPERSHAPE MAGNUM – מגלש עם פרופיל דומה למגלש סלאלום אך רחב יותר באמצע (דומה לסדרת ה DYNASTAR CONTACT, ה- ROSSIGNOL Z וה- ATOMIC METRON) אורך מגלש 166, רדיוס 14מטר. סקי מהיר, יציב, אחיזה מעולה גם בקרח, דורס ערמות שלג שעל המסלול. חיסרון – במהירות נמוכה קשה לגרום לו לפנות.
ביום החמישי החלפתי ל SALOMON X-WING באורך 174, רדיום של 17 מטר – סקי מאוד, מאוד רך שהי די חביב בשלג עמוק והתנהג לא רע בבאמפס, אך היה מאוד קשה לגלוש איתו בקצב מהיר יותר (אפשר על מסלולים מטופחים מאוד). ביום האחרון לקחתי סלאלום קארוור TIGERSHARK של וולקל – אורך 153, רדיום סיבוב של 12 מטר ורוחב מגלש במרקכז של 65 מילימטר. מאפייני סקי שלאלום רק פחות עצבני מסקי תחרותי, מגיב מספיק מהר והפתיע אותי עד כמה היה יציב (אבל רק כשגולשים על הסכינים). מאוד קל לגלוש איתו עם טכניקת קארווינג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אישגל תגובה ל - 1 14/02/2008 17:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yuval103 לא מחובר yuval103  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
מה מחירי ההשכרה והאם המחירים זהים בכל החנויות ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הי פאודר. שמח שנהנתם. תגובה ל - 2 14/02/2008 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2105 הודעות עד כה
איך היה המלון. היכן אפסנתם את הציוד. התור בסילוורטה לא היה זוועתי בבוקר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. icon12.gif  פאודר-שכחת לכתוב זויות הקאנטים תגובה ל - 3 14/02/2008 20:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
ברוך השב
אכן טעיתי להיכן נעלמת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ברוך שובך תגובה ל - 1 14/02/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
יפה מאד, איך ידעתי שמהר מאד בדווח שלך תעבור לפרטים שאני לא מבין כלום בהם, אבל אני מת עליך.
שמח שנהנת ומזג אוויר היה בסדר איתכם.
הייתי רוצה לראות אותך גולש, שלח איזה קליפ ואל תצתנע!!!

ניסים מהפורום מחפש את עזרתך בנושא מיגלשיים, ואמרתי לו שיש משוגע אחד שלא קונה מגלשיים משלו כי כל יום אוהב להחליף דגם בחנות ההשכרה. נחש מי זה... Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אכן מחפש דחוף את עזרתו של פאוודר תגובה ל - 5 14/02/2008 23:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניסים לא מחובר ניסים  משתמש פעיל 1026 הודעות עד כה
שלחתי מייל * 2.
הגיע?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אכן מחפש דחוף את עזרתו של פאוודר תגובה ל - 6 15/02/2008 11:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המייל הגיע, אבל משום מה (כנראה בעיות בשרת) אני לא מצליח לשלוח את התשובה. אנסה שוב היום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אישגל תגובה ל - 1 15/02/2008 11:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מחיר השכרה לציוד VIP (ללא נעליים) 145 אירו. הרמה הנמוכה יותר זולה בכ 30 אירו. ניתן להשכיר ציוד ב KAPPL בכ 30 אירו פחות או להזמין מראש דרך האינטרנט (נדמה לי שאדם מאיגוד המדריכים שם לא לינק לפני כשבועיים)
בניגוד לאתרים אחרים, בהם חנויות ההשכרה פתוחות בשבת עד 8-9 בערב, באיגיל סוגרים ב6. לנו היה עומס בדרך כך שהגענו לאחר הסגירה, ובשל כך נאלצתי לחפש ציוד בבוקר (אולי אני אקנה?), לכן החיפוש הוגבל לחנויות שליד פרנרהנג.
איתן, התאכסנו ב"מלון 3* - 800 מטר מהמעליות". בתרגום -צימר נאה, עם חדרים גדולים, ארוחת בוקר עשירה, אבל בעלת הבית פתחה לכמה שעות את הקבלה וכו, -כלומר זה לא מלון, אלא "צימר" מחופש. לגבי המרחק -, אלו היו 800 המטר הארוכים ביותר שהלכתי מימי (תכל'ס 2 קילומטר בקלות) הצימר היה ממוקם במקום שנקרא VERSAHL. מסתבר שגם הסקי בוס נוסע רק פעם ב 20 דקות (דווקה מאוד מקפיד על הלו''ז) ולא כל 5 דקות כנהוג באתרים אחרים. מונית עולה 10 אירו ביום לכיוון. בנוסף, למרות שבעלי הדירה ענו למיילים באנגלית, הם אינם מבינים מילה באנגלית. סך הכל היה בסדר, אבל לא נחזור לשם.
ל"מלון" יש לוקרים ליד FINBABAHN, לוקר לציוד של שנים (בדוחק) עלה 10 אירו. יש עוד בתי מלון שמציעים את זה, וזה נחמד. יש גם לוקרים שעובדים על מטבע של 2 אירו, אפשר להשאיר ציוד בחנויות שלי הרכבל וגם למעלה על ההר.
כמו שכבר המלצתי - לדעתי בבוקר כדאי לעלות דרך ה FINBABAHN גונדולה חדשה, עם חימום למושבים, התרשמתי ששם היו התורים הקצרים ביותר. אפשר להגיע עליה מהרחוב הראשי דרך מנהרה - DORFTUNNEL שבה יש "מדרכות נעות" כמו בשדות תעופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אחלה דיווח!!! תגובה ל - 8 16/02/2008 01:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avikozo לא מחובר avikozo  משתמש פעיל 545 הודעות עד כה
גם אני הייתי באישגל באותה תקופה,חבל שלא נפגשנו!!!!

אבי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אחלה דיווח!!! תגובה ל - 9 16/02/2008 14:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מעניין מאוד, באיזה מלון לנת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אישגל - טיפ לגבי השכרת ציוד תגובה ל - 1 17/02/2008 16:06 לתגובה קודמת
צחי ע צחי ע לא מחובר צחי ע  משתמש מתחיל 21 הודעות עד כה
מחירי השכרת הציוד באישגל יקרים, ואני ממליץ למי שמגיע עם רכב לבדוק את האפשרות של השכרת הציוד בקפל (KAPPL) שנמצאת במרחק 10 דקות נסיעה. ממילא עוברים דרך קפל בדרך לאישגל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:יזם ישראלי-קנדי קנה אתר סקי
להודעה הבאה:מישהו נוסע לחופשת סקי עם ילדים בגיל 12 +- ב-1.3 ?