כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הסיוט של כל גולש 15/02/2008 19:42 לתגובה הבאה
  גולש מתוסכל לא מחובר גולש מתוסכל  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
לפני שבועיים חזרתי מחופשת סקי בסלה רונדה, ביום השני שברתי את שתי העצמות ביד שמאל שלי. זה נורא ביאס אותי, נכון גם שנה הבאה אני מקווה לנסוע, אבל עדיין שמחכים לזה כל השנה ועל היום השני שוברים את היד - זה מבאס, עם יד שבורה בעיירת סקי אין לך מה לעשות. השתעממתי כל דקה ואף פעם לא חשבתי שאני יגיד את זה בסקי, אבל רציתי לחזור הביתה. חיכיתי לחופשה הזאת כל השנה. בלילה של הטיסה התרגשתי כמו לא יודע מה. ברגע שנפלתי על היד חשבתי שלא יכול להיות שזה קורה לי. כל כך פחדתי שזה שבר. אפילו לא רציתי להסתכל על היד כי ידעתי מה אני יראה שם (יד עקומה מכוערת עם בליטות). יום אחרי הנפילה, שהייתי עם הגבס לא האמנתי שזה קרה לי, נורא התבאסתי.

אבל לא נורא דברים כאלה קורים לטובים ביותר (עכשיו אני מבין איך זה קרה לי ... סתם) ולא צריך להיות כל כך עצובים בגלל זה כי תמיד יש את שנה הבאה ועם אין אז לא נורא. בקיצור לקח שלי (המלצה בשבילכם) -תנסו לא לשבור את היד בסקי, לפחות לא בהתחלה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. איך זה קרה? ויש מסקנות? תגובה ל - 1 15/02/2008 19:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
קודם כל, ממש מצטער לשמוע Sad .

תוכל לפרט איך זה קרה? והאם כתוצאה מהמקרה המצער יש לך עצות ומסקנות איך אולי אפשר למנוע פציעה דומה בעתיד?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הסיוט של כל גולש תגובה ל - 1 15/02/2008 20:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
גלוש עם יד שבורה.. או לפחות תנסה..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תאמין לי ניסיתי תגובה ל - 3 15/02/2008 21:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אתה מוכן קצת להרחיב? תגובה ל - 3 15/02/2008 22:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 125 הודעות עד כה
אתה גולש , .סנובורד? שם שברים של ידיים שכיחים יותר אבל של שורש כף יד. זה היה סקי? מה היה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. איך זה קרה? ויש מסקנות? תגובה ל - 2 16/02/2008 00:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה קרה שניסיתי לפנות שמאלה עם הסנובורד ואז איבדתי שיווי משקל ועפתי אחורה על היד, השבר לא היה בשורש כף היד אז אני לא יודע אם יש מגינים לאזור הזה של היד. כדי למנוע פציעה כזאת קודם כל חייבים מגינים ליד מה שלא היה לי אבל גם עם היה לי אני לא בטוח שזה היה עוזר לי. גם גלשתי במהירות גבוה מדי וזה אחת הסיבות העיקריות שהתרסקתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. איך זה קרה? ויש מסקנות? תגובה ל - 6 16/02/2008 14:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 59 הודעות עד כה
דווקא ראיתי מגינים כמעט לכל היד (וגם לכל מקום אפשרי בגוף...), ודי התלבטתי אם הם יעילים. לפי איך שהם נראים, הם גם יכולים להגביל מאוד את התנועה, מה שיכול לעיתים בעצמו לגרום לתאונה. בקיצור, עוד לא החלטתי אם אני כדאי לי לקנות כאלה.

האם הפינוי והטיפול היו יעילים? והכיסוי של הביטוח? בחלק מהביטוחים אפשר גם לקבל פיצוי במקרה כזה על זה שבעצם לא הייתה לך חופשה, בנוסף על הכיסוי של הטיפולים, אולי תבדוק את זה.

אגב, אני מקווה שאני לא יותר מדי מציק בשאלות. כשהייתי בחופשה מאוד הטריד אותי הנושא של אפשרות פציעה, והתעניינתי הרבה במגינים ובאיך אפשר להימנע מפציעות. בוסף עברתי בשלום חופשה של שבועיים ועוד יומיים בחרמון (טפו טפו טפו חמסה חמסה)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הסיוט של כל גולש תגובה ל - 1 16/02/2008 15:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חושב לא מחובר חושב  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
באמת סיוט.
הפחד הגדול הוא תמיד מפציעות...
היתרון של גולשי הסנובורד וגולשים בכלל שזאת התמחרות ולא מוותרים על הגלישה גם לאחר פציעות...

תרגיש טוב, תהיה בריא, ושנה הבאה קצת יותר בזהירות...

תמיד חושב...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. איך זה קרה? ויש מסקנות? תגובה ל - 7 17/02/2008 23:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל אתה ממש לא מציק בשאלות, להפך אני אוהב לענות לשאלות.
לגבי המיגנים אני מתאר לעצמי שיש מגינים לאזור שנפצעתי. כשנפלתי ההיתי קרוב למעלית שלקחה אותי לגונדולה שהורידה אותי לעיירה, כך שלא היה פינוי, לגבי הטיפול, הוא היה על הפנים הם שמו לי גבס שבכלל לא עזר, רק שחזרתי לארץ הורידו לי את הגבס שמו לי פלטות ביד ועשו לי גבס חדש. לגבי הביטוח אנחנו בודקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. איך זה קרה? ויש מסקנות? תגובה ל - 9 18/02/2008 09:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1654 הודעות עד כה
החלמה מהירה ובהצלחה עם הביטוח!
האמת דווקא מעניין לשמוע על האבחון והטיפול שם (טופלת בבית חולים, מרפאה של העיירה?) ומה הייתה דעתם של הרופאים כאן. גם על השתלשלות נושא ביטוח מעניין לשמוע (אצל מי הביטוח, איך תהליך התביעה, מה קיבלת בסוף).
אז שוב, החלמה מהירה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הסיוט של כל גולש תגובה ל - 1 18/02/2008 09:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברלה  משתמש לא מוכר
תהיה בריא
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הסיוט של כל גולש תגובה ל - 1 20/02/2008 12:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  rati לא מחובר rati  משתמש פעיל 172 הודעות עד כה
זה ממש לא נעים עם שבר אך גרוע יותר זה שבר ברגל. לפני 3 שנים שברתי בסקי בסלה רונדה עצם מעל העקב במקום שאמור להיות מוגן ע"י הנעל וזה קרה בגלל גולש אחר שניסיתי לברוח ממנו אחרי שראיתי איך שהוא גולש אך לא עזר לי והוא נבהל ודחף אותי. בקיצור פינו אותי עם אלונקה - מזחלת למרפאה בסלבה והטיפול היה מעולה. שמו לי גבס והרופא אמר שקיים חשש שאאלץ לעבור ניתוח כי העצם זזה, אך הקיבוע היה כל כך טוב וכשחזרתי לארץ הצילום הראה כי העצם חזרה למקום וכך נמנע ניתוח. בקיצור חדשיים בגבס ואח"כ פיזיוטרפיה. אגב בסלבה קבלתי זיכוי על הסקי פס וגם על הציוד על הימים הנותרים (2) ולגבי הביטוח הכל הוחזר. מאחר ונאלצתי להקדים את הטיסה אל על אירגנה לבעלי ולי 2 מקומות והביטוח החזיר את כל ההפרש במחיר הטיסה. היה רק ויכוח על החזר התשלום למונית שהיה 300 אירו. הם היו מוכנים להחזיר רק על נסיעה באוטובוס אך התעקשנו כי לא הייתי מסוגלת לעלות לאוטובוס כי אסור היה לי לדרוך על הרגל והרכב ששכררנו נשאר אצל החברים שהיו אתנו. בקיצור אסור לוותר לחברות הביטוח - אם מתעקשים מנצחים אותם בסוף. בהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. משהו חשוב לגבי תאונות סקי תגובה ל - 12 20/02/2008 12:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלכס לא מחובר אלכס  משתמש בינוני 125 הודעות עד כה
אתם יודעים שכשיש הנתגשות בין שני גולשים, הגולש שבא מלמעלה נושא באחריות. כלומר הוא אשם. אפשר לקחת את הפרטים שלו ולתבוע אותו על הנזק. זאת סיבה נוספת למה כדאי להיות ערני בזמן גלישה ולא לפגוע במישהו- אתם עלולים לצאת בנזק כלכלי לא קטן....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הסיוט של כל גולש תגובה ל - 12 20/02/2008 14:37 לתגובה קודמת
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1654 הודעות עד כה
איזה ביטוח היה לך?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איך לארגן חופשה מקוצרת ב- LES ARCS ?
להודעה הבאה:איפה אמא?