כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כמו כולם, מבקש עזרה 18/02/2008 00:32 לתגובה הבאה
  uriklar לא מחובר uriklar  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
התחלתי עכשיו לעבוד על תכנון טיול שיהיה בין אפריל לספטמבר.

עכשיו לפי מיטב המחקר המעמיק שביצעתי (לא מעמיק במיוחד) התכנון הטוב ביותר שלי בהנחה שאני רוצה להיות בארגנטינה ובברזיל, יהיה להתחיל בברילוצ'ה ומשם לעלות למעלה לבוואנוס איירס, ברזיל, בוליביה.
השאלה שלי היא:
א>האם זה נשמע סביר?
ב>עד כמה מזג האוויר באמת יהיה רע בחודשים אפריל-מאי בארגנטינה ובמאי-יוני בברזיל. כל מה שאני יודע זה שבטבלת החודשים המומלצים לטיול כתוב X. האם ה-X הזה באמת נורא כמו שהוא נראה או שאני בכל זאת יוכל לטייל בהנאה בחודשים הנ"ל.

תודה מראש!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לא טוב בכלל תגובה ל - 1 18/02/2008 16:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2644 הודעות עד כה
"לא בעונה" של הדרום (פטגניה) אומר "מאוד קר" והרבה מקומות סגורים.
צפון ארגנטינה\ דרום ברזיל יהיו בסדר, וצפון ברזיל בסדר גמור
אלקנה

"מה שחושב לא מפסיק לשאול." (אלברט איינשטיין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לא טוב בכלל תגובה ל - 2 19/02/2008 06:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שאתה "מאוד קר" אתה מתכוון שאין לי מה לדאוג לגבי גשם וסופות? שזה מסתכם בקור?
או שאני מפרש אותך באופטימיות? האם אתה חושב שטרקים שאני בונה עליהם יכולים להיות סגורים או בלתי ניתנים לביצוע?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. לא טוב בכלל תגובה ל - 3 19/02/2008 09:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  31zohar לא מחובר 31zohar  משתמש פעיל 399 הודעות עד כה
אנחנו מבינים שאתה מחפש "בכח" אישור לכך שניתן לטייל בתקופה הזו בפטגוניה, אבל מה לעשות, זו כבר לא שיא התקופה בפטגוניה. אתה מגיע רק עד ברילוצ'ה כך שממילא לא תעשה את הטורס דל פניה והפיץ רוי עם קשר או בלי קשר למזג האויר. לא תבקר בפריטו מורנו וכו'...
אבל, מלבד טרקים כן תוכל לשהות בברילוצ'ה ולהנות בה (במיוחד אם אתה חובב בשר) ולצאת לטיולי יום (אם תיפול על מזג אויר טוב), נסיעה לאורך שבעת האגמים וכו'...
אולי גם תספיק לטפס על הויאריקה בפוקון שגם זה משהו, אבל זה רק אם תגיע ממש באזור תחילת אפריל לפוקון (שאל כאן את החברה מתי בדר"כ נגמרת עונת הטיפוס שם, כי אני לא סגור. אולי שווה לך מברילוצ'ה לנסוע ישר לפוקון ואז לחזור לברילוצ'ה- כמה פעמים כבר יצא לך בחיים לטפס על הר געש?).
תהנה כמה שתהנה ואז תחזור לבואנוס, תאכל עוד קצת בשר, תעבור לאיגוואסו ומשם לברזיל, בוליביה ופרו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. גשם יש בקיץ תגובה ל - 3 19/02/2008 09:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2644 הודעות עד כה
בחורף זה בד"כ שלג.
באפריל בברילוצ'ה יש יותר סיכוי שלא תוכל לצאת לטרקים מאשר שתוכל.
אני חושב שכדאי לוותר על ברילוצ'ה (אלא אם אתה מתעקש, ואז אולי, אולי, מז"א יאפשר טיול יום אחד או שניים, ועם רכב תוכל לטייל בסביבה- גם לא אידאלי בכלל).
בצפון ארגנטינה, ברזיל בוליביה ופרו תוכל לטייל בלי בעיה בחודשים האלו.
אלקנה

"מה שחושב לא מפסיק לשאול." (אלברט איינשטיין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. גשם יש בקיץ תגובה ל - 5 20/02/2008 06:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הפנמתי...
ניגשתי לכל העניין בגישה שחובה לטעום קצת מהכול בכל מחיר אבל זאת ללא ספק הדרך הלא נכונה לגשת לתכנון טיול כזה.
אני מאמין שאני באמת יוותר על דרומה לבואנוס וינצל את הזמן להנות מבואנוס איירס כמה שיתאפשר.

תודה לכם על התגובות, הן ממש עזרו לי! ואל תדאגו, אני עוד ישוב עם הרבה שאלות אחרות : )
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. גשם יש בקיץ תגובה ל - 6 22/02/2008 15:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 373 הודעות עד כה
אורי שלום
בניגוד לדעתם (וכנראה שגם בניגוד לנסיונם) של ידידי הנ"ל,
אני שמח לבשר לך שבאזורי האגמים הצ'יליאני והארגנטינאי אתה יכול לטייל בהצלחה ובשמחה ובששון, אפילו עד אמצע חדש מאי.
נכון, ייתכן ותאלץ לחכות לעיתים יומיים או שלושה למזג אוויר טוב- אך במקרים מעין אלו נתקלים גם המטיילים בשיא העונה.
נכון, יהיה קר יותר לטייל והימים יהיו קצרים יותר-אז מתלבשים חם יותר, ומגיעים לאתרי הקמפינג מוקדם יותר.
הסיכויים הם שהרוב הגדול של הטרקים יהיו פתוחים, ובעיקר באפריל, ואף יעטו על עצמם מרבד זהוב-אדום עשוי יערות לנגה אדירים.
גם העונה בויאריקה לא נגמרת כ"כ מהר, אלא בסוף אפריל/תחילת מאי,
ובקיצור גבר, יש לך 6-5 שבועות להינות מן החלק הצפוני של פטגוניה, ואפילו לקנח באמצע מאי בחצי האי ואלדס (סמוך לפינה הצפונית- מזרחית של פטגוניה) ולחזות בלוויתנים הראשונים השבים הביתה מן הגלות (!!) ובשאר חיות ים מיוחדות למיניהן.
סע ועשה חיים ושמור על עצמך, וזכור לא לקבל כל מילה כתובה או דעה אישית כתורה מסיני (גם לא את שלי).
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אלי למייל.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. גשם יש בקיץ תגובה ל - 7 22/02/2008 19:03 לתגובה קודמת
באמת מודה לכל העוזרים. מה שאני יעשה זה פשוט לתכנן איזה סיבוב בצפון פטגוניה ושנגיע נראה מה המצב...

אבל כמו שהבטחתי השאלות לא נגמרות כאן!

אני מחפש מקום טוב לעשות בוף באנג'י. לא חייב להיות גובה מטורף או משהו כזה.. העיקר שהחבל לא יקרע Smile
אם מישהו מכיר ויכול להמליץ.
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת: right time in lima, sao paolo
להודעה הבאה:צריכה עזרה בתכנון הטיול

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף