|
| 2. שאלות בקשר לבליז תגובה ל - 1 |
18/02/2008 23:54   |
| |
אייל ה. - הנהלת הפורום |
3267 הודעות עד כה |
|
|
שלום לך,
עבדך הנאמן הוא ישראלי ששהה בבליז. אני לא מצליח להצביע על סיבה מדוע מדלגים עליה, ומצד שני אותו דבר אני יכול לומר על הומדורס ו/או ניקראגווה, למשל. אבל לעניינו:
1. כעיקרון, בליז בטוחה לא יותר ולא פחות מכל מדינה אחרת בסביבה. וזה אומר שיש דיווחים של מקרי שוד (כלפי תיירים), ומצד שני-איפה לא?! יש לנקוט בכל מקרה משנה זהירות בריכוזי אוכלוסייה גדולים (בליז סיטי, למשל) ולשמור על כללי זהירות בסיסיים.
2. אם לא לצלול (וכן, מאד מומלץ לצלול!) אז העזר בקישור המצורף.
3. אני לא יודע למה אתה מצפה כשאתה כותב 'נחמדים', אבל בסך הכל הכללי, האנשים בהם נתקלתי מסבירי פנים ואדיבים כלפי תיירים.
4. כמו בכל מקום, יש ויש. דאג לבדוק את איכות תחזוקת הציוד, גיל הציוד, הסדר, הנקיון. בכללי, אני מצאתי כי הרמה סבירה ומעלה בכל המועדונים איתם צללתי.
5. יש תיירים, בעיקר באיים. אולם גם בתוך ביבשת. אני לא יודע איך קרה וידידתך לא נתקלה במבקדים. אולי כיוון שאנגלית היא שפה ראשונה שם (לצד ספרדית) ויש שם הרבה אנגלים, היא לא הבחינה בין מקומיים לתיירים (רק מעלה אפשרות). בכל מקרה, תשתית תיירותית קיימת.
הנאה מובטחת. בהצלחה!
אייל
|
|
|
|
| 3. הטיול שלנו לבליז תגובה ל - 1 |
19/02/2008 11:16   |
| |
chenal |
150 הודעות עד כה |
|
|
|
היינו בבליז לפני שנתיים (בשילוב עם גואטמלה) והתאהבנו במקום. האוכלוסיה מאד מגוונת ומעניינת, יש קריביים, גריפונה, אינדיאנים, מנוניטים ועוד כל מיני סוגים. הטיול שם הוא מאד נוח, גם בגלל השפה (אנגלית) והמטבע (דולר בליז=1/2 דולר ארה"ב). האוירה הכללית מאד נעימה וממש לא הרגשנו שיש יותר איום מבגואטמלה.
המסלול שלנו: הגענו מליוינגסטון בגואטמלה, עברנו פורטו באריוס והגענו באותו יום לפלסנסיה, עיירת חוף חביבה (לא להחמיץ את קוקטייל "פלסנסיה בריז" בבאר המקומי). משם נסענו לבליז סיטי, ישר לקחנו מונית לטרמינל של הסירות ושטנו לקי קולקר, שם היינו כ- 5 ימים מדהימים. משם, דרך בליז סיטי נסענו לסן איגנסיו, שם לקחנו כמה טיולים בסביבה ואז חצינו באזור טיקל לגואטמלה בחזרה.
היו מקומות שרצינו להגיע ונאלצנו לוותר בגלל לחץ של זמן, בעיקר אזור אורנג'-ווק.
יש הרבה תיירים בבליז, בעיקר אמריקאים, אבל ישראלים לצערי לא מצאנו (מצריך היערכות מבחינת ספרי קריאה). אף פעם לא נתקלנו ביחס לא טוב בגלל היותנו ישראלים ואף למעלה מכך: שיחה לעומק עם גריפונה חביב בקי קולקר העלתה כי הדת שלהם מושפעת מאד מהיהדות ושבשפתם יש כמה מילים מהתנ"ך.
שיהיה בכיף.
|
|
|
|
|