כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מקסיקו או קוסטה ריקה? 19/02/2008 16:25 לתגובה הבאה
  מרב2005 לא מחובר מרב2005  משתמש בינוני 148 הודעות עד כה
היי,

יש לי חודש חופש ואני מתלבטת לאן לטוס.

הייתי במקסיקו והתאהבתי באיסלה מוחרס - אני רוצה חופשה דומה, בעיקר בעיקר בטן גב על חוף יפה....אוכל טוב, אנשים יפים ואווירה רגועה...

ממה ששמעתי יש את זה בקוסטה ריקה, אבל אני מפחדת להתאכזב...ושוקלת לחזור לאיסלה (אבל לא חבל לחזור לאותו מקום בפעם השניה?..)

אשמח לדעות שונות.

מרב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מקסיקו או קוסטה ריקה? תגובה ל - 1 19/02/2008 21:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoav752 לא מחובר yoav752  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
מצטרף לשאלה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מקסיקו או קוסטה ריקה? תגובה ל - 1 20/02/2008 00:20 לתגובה קודמת
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 483 הודעות עד כה
נתחיל בתשובה הרציונלית : החופים במקסיקו שונים מהחופים בקוסטה ריקה. באיסלה ובכלל בצד הקריבי של מקסיקו החופים מאופיינים בים רגוע, שקט, "פלטה", צלול, תורכיז וכו' וכו' כמיטב המאפיינים של הים הקאריבי.. לעומת זאת בקוסטה ריקה החופים סוערים יותר , גליים , ויותר מתאימים לגלישה ברובם (ישנם כמה רגועים יותר אבל אפילו בצד הקריבי הם סוערים , וזה גם תלוי בעונה). לעומת זאת בקוסטה ריקה החופים יותר בתוליים מאשר איסלה/קנקון/פלייה ,מה שמתאפיין בטבע החופי שלא מרושת בבתי מלון/מסעדות וכל מה שבנו במקסיקו בשביל התיירים האמריקאיים , אלא עצי דקל , ג'ונגלים חיות וכו'. (כמובן שיש בקוסטה ריקה גם חופים יותר תיירותיים באופיים,אבל רובם לא).

הפן השני של התשובה הוא יותר "פסיכולוגי" (בגרוש). לגבי תחושת האכזבה : בדר"כ יהיה קשה לשחזר הרגשה של פעם ראשונה במקום מסויים בביקור החוזר בו. לכן , אם תחזרי לאיסלה שוב ,את תהני כמובן , אבל אף פעם לא תוכלי לשחזר את ההרגשה של הפעם הראשונה שהיית במקום.

it's five o'clock somewhere
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה על קופאן הונדורס?
להודעה הבאה:כדורים נגד מלריה - איזה כדאי ?