כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כמה קילומטרים עובר גולש סקי ממוצע? 20/02/2008 08:17 לתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
לחברי הפורום היקרים? שאלה לי אליכם
במסגרת מחשבותי (כרגע רק מחשבות לצערי) על חופשת הסקי הבאה, תהיתי לעצמי עד כמה חשוב גודלו של האתר.
(כן, כן, אני יודעת ש"הגודל לא קובע")

מנסינכם (העשיר כמובן), כמה קילומטרים בערך אתם עוברים ביום?
ואם כבר התכנסנו כאן,
עד כמה חשוב לכם לא לחזור על מסלולים או שדווקא חזרה על מסלולים היא יתרון עבורכם?

כל תשובה תתקבל בברכה.
לעונים נכונה ינתן פרס יוקרתי - חופשת סקי מפנקת בחרמון (לא כולל כניסה, סקי פס וציוד) Twisted Evil

תודה
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כמה קילומטרים עובר גולש סקי ממוצע? תגובה ל - 1 20/02/2008 09:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 180 הודעות עד כה
כרמית - השנה גלשנו בסלה רונדה. יש להם אתר שמאפשר לבדוק את מרחקי הגלישה על סמך נתוני ה SKIPASS ואפילו מציג סימולציה וויזואלית של הגלישה בחתך יומי. אני גולש בינוני ולא מהר, 25-30 ק"מ ליום. ראי דיווחים יומיים ששלחתי (ממתין שאיתמר יעלה את הדיווח המסודר).
אין לי בעיה לגלוש במסלול יפה כמה פעמים אבל לטעמי "טיול" זה יותר כיף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כמה קילומטרים עובר גולש סקי ממוצע? תגובה ל - 1 20/02/2008 09:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 632 הודעות עד כה
1. אני באופן אישי נהנה לשלב טיולי גלישה שבהם אני מגלה מקומות חדשים וגלישה על מסלולים מוכרים שבה אני יכול לשפר טכניקה, לפתח מהירות וכו'. בשנה שעברה בסלה רונדה גלשנו כל יום באיזור אחר וביום האחרון בחרנו באיזור שהכי נהנינו בו וחזרנו אליו.
2. זולדן (כ150 ק"מ) הייתה מעט קטנה עבורינו. אפשר לקנות סקי פס שמאפשר גלישה יום אחד באתר סמוך ונראה לי שזה היה בדיוק מאזן את המצב. זה לא אומר שהשתעממנו, להיפך, היה שבוע מצויין. אני מסיק מזה שכ200 ק"מ של מסלולים אמורים להספיק לשבוע חופשה של המשפחה שלנו (שנוטה לקחת את הגלישה בקלות, בלי להתחרות בשעון)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כמה קילומטרים עובר גולש סקי ממוצע? תגובה ל - 3 20/02/2008 10:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2165 הודעות עד כה
אנו גולשים בינוניים+ והשנה בסנט אנטון הרגשנו שהאתר קטן.(לא התיחסתי ללך וצורס). הסיבה: הורידי מסלולים כחולים שאינם מעניינים כנל אדומים ואולי גם שחורים קשים מאוד ולפתע כמות המסלולים יורדת ב-50%.אין לנו בעיה לחזור על מסלולים אבל פעמיים שלוש. אח"כ זה מתחיל לשעמם. לדעתי שילוב של טיול עם חזרה על מסלולים יפים אומאתגרים נותנים תמורה נכונה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בנסיעה ובהמתנה בתוך הרכב המפנק תגובה ל - 1 20/02/2008 10:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שועל לבן שועל לבן לא מחובר שועל לבן  משתמש פעיל 314 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תגידו מה קורה פה, אף אחד לא עובד? תגובה ל - 5 20/02/2008 11:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה לבומברדינו, ניר ואיתן.
החכמתי מתשובותיכם.

מיכאל, אני מבינה שאתה לא תענה עד שלא ישודרג הפרס. Sad

אם יש עוד גולשים כמו בומברדינו שקיבלו מידע ממוחשב בסלה רונדה או כאלו שחישבו בעצמם, אשמח לשמוע.

אני אגב, עשיתי ספארי סקי בסקיוולט, שהופיע על המפות, וכתוב שם 14 קילומטר. אח"כ המשכנו לגלוש עצמאית וכבר לא היה לנו כח לחשב. אני מניחה שמשהו כמו 20-25 ק"מ מקסימום. הבנים עשו יותר ממני.

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כשמדובר על שלג, אני קונה כל דבר... תגובה ל - 1 20/02/2008 14:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 519 הודעות עד כה
אם אני מוכן (אפילו) לעלות לחרמון (ולא כפרס של כרמית - אלא לשלם מכספי...), אז זה אומר שאני מוכן לכל דבר.

יחד עם זה, כבר אמרתי את זה בעבר (וגם יוחנן ידידי חושב כמוני), אחד הדברים היפים שיש בספורט הזה הוא ספארי שלג: להתחיל בנקודה א', ולסיים בנקודה ב' מבלי שחזרת (כמעט) על מסלולים.

הגימיק הזה עובד, לא רק אצלי, אלא אתרי הסקי באירופה מתגאים בכך שהם "מציעים" סאפרי סקי, ואף משלטים ומפרסמים אותם (צ'רביניה, קיצבאל, עמק צילר, סקיוולט ועוד ועוד) (בחרמון לא ראיתי Laughing ).

אז ככה:

בצ'רביניה, גלשתי ביום אחד מוולטורנש עד הקצה הצפוני של צרמאט (הלוך חזור), יום מתיש, אני משער שעשינו בסביבות 100 ק"מ סקי נטו (לא כולל מעליות).

בארנה, בחופשה האחרונה, עשיתי מ-ZELL עד גרלוס, הלוך חזור, סדר גודל של 80 ק"מ. (להבדיל מסלה רונה - אין רשום לפי הסקי פאס, אז יכול ליהות שאני טועה, אך לא בהרבה).

בעמק צילר, חוץ מהספארי בארנה עשיתי מיני ספארי ב-HOCH ובפנקן, ובכלל כפי שכתבתי (ואמרתי לך אישית, כרמית) מאד נהנתי מלגלוש במתחם אחר כל יום (למרות שאני מודה שהיו חסרים לי ימים כבפרוש היו הרבה מסלולים שרציתי לחזור עליהם... ולא הספקתי).

כלומר: אם בשבוע סקי ממוצע לישראלי מצוי באירופה (הנמשך 6 ימי גלישה נטו), וה-"ישראלי המצוי" רוצה לא לחזור על מסלולים (או כמעט), בגלישה של 50 ק"מ ביום, הוא זקוק לאתר של 300 ק"מ.

אתר של 300 ק"מ, הוא אתר בגודל בינוני: צ'רביניה, קצבואל, זל אם זה.

אתר כמו זולדן (ללא היום הנוסף ב-OBERGURGL) עם ה-120 ק"מ שלו, הוא קטן, כפי שמשהו כתב בקישרו הזה.

אתר כמו שלושת העמקים, LA PLAGNE (עם LES ARCS) או עמק צילר, הם אתרים שסביר שלא תוכל לסיים את כל אפשרויות הגלישה בשבוע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כשמדובר על שלג, אני קונה כל דבר...לא ממש תגובה ל - 7 20/02/2008 16:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 255 הודעות עד כה
אני מעדיף טיול על גלישה באותם מדרונות.
בממוצע אנחנו גומעים כ 50 -60 ק"מ ביום .
ובימים ארוכים ואינטנסיביים במיוחד אף יותר מזה .
נראה לי שיעמום גדול לבלות שבוע באתר של 100-150 ק"מ .
למרות שאם באתר גדול נתקלתי במסלול יפה אין לי בעיה ךחזור עליו .
אגב בומברדינו שם לב שהנתון לגבי מרחקי הגלישה בסלה רונדה אינו מדויק כל כך אבל ההסבר על כך ארוך מידי אז נדבר על זה בהזדמנות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אדוארדו ודודי תודה על התשובות תגובה ל - 8 20/02/2008 21:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. כרמית, את חייבת להוסיף ל-Bucket list שלך: תגובה ל - 9 23/02/2008 06:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2452 הודעות עד כה
קיצביל, אם נהנת בסקיוולט תהני גם שם.
צילרטל, בעיקר ארנה.
אמדה: שלדמינג, פלכאו וספורטוולט (האתר בין סנט-יוהאן בפונאו לווגראין).
זאלבך.
סרפאוס-פיס-לאדיס.
אגב, האתר המקושר הגדול ביותר באירופה הוא שלושת העמקים בצרפת. כ-600 ק"מ.

כל אחד מהאתרים הנ"ל יציע לך סקיספארי מהנה, בתנאי שלא יצא לך שבוע קיצי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הצעה שונה תגובה ל - 1 23/02/2008 08:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1807 הודעות עד כה
אני רואה שהרוב מעדיפים לעבור כמה שיותר מרחק ביום גלישה. אני לא ממש מופתע מכך. המשיכה לטיול כזה ברורה מאוד. מצד שני, איך מחיזיקם מעמד כל אותם מדריכים מקומיים, כל אותם אנשים שקנו דירה באתר מסויים וחוזרים עליו כל שנה למספר שבועות?
נכון שלצבור קילומטראז' מתאים לאופי הישראלי התזזיתי, אבל גיליתי שגם לחזור על אותו מסלול, ללמוד אותו היטב ואז להשתמש בהכרות עם הסלול כדי לגלוש אותו בצורה יותר מסוגננת ויותר מהירה, זה דבר נהדר. תחשבו כמה מהגולשים שנראים ממש טוב על המסלול, נראים כך משום שהמסלול כבר מוכר להם היטב והם למדו למצוא בו את הקו המתאים ביותר לסגנון גלישתם.
בנוסף, לדעתי, לאחר שלומדים כך מספר מסלולים, היכולת לבחור קו נכון גם על מסלול חדש משתפרת.
כך שאולי כדאי להמליץ למי שרוצה להשתפר ברמת הגלישה דווקא על אתר קטן?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לפאודר ויוחנן תגובה ל - 11 23/02/2008 09:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כנראה ששתי ההצעות לא ממש סותרות, אלא יותר משלימות אחת את השניה.
הארופאים, חלקם לפחות, חוזרים שוב ושוב לאותו אתר. פגשתי השנה שתי גרמניות שכל שנה באות לסקיוולט.
יש לי קרובי משפחה שוויצרים שכל שנה נוסעים לפחות פעם אחת ללצרהיידה, אתר ממש לא גדול. יש להם שם את "המלון שלהם", "המסעדות שלהם" וככה הם אוהבים.
אבל בשבילנו, שנסיעה לסקי זה גם טיול, אולי זה קצת בזבוז ככה.

ההכרות עם המסלול באמת נותנת תחושת בטחון (לפחות לי, חסרת הבטחון)ואפשרות להתרכז בטכניקה. וגם לטייל זה נפלא.
לכן אני מציעה - כל שנה חופשה אחת כזו וחופשה אחת כזו (רק תמצאו לי ספונסר).

ליוחנן, בקשר לאתרים שהצעת-
אני לא בטוחה שאני ממש זקוקה לאתר של 650 ק"מ (שלושת העמקים), שעם 20-25 הקילומטרים שלי ביום יקח לי יותר מחודש רק לסמן V על כולו (שוב צריכה ספונסר...).
בצילרטל הייתי, אם כי אז הייתי בשבוע השני וממש לא מיציתי אותו.
קיצביל ואמדה אחלה, מה זה סרפאוס-פיס-לאדיס?

אבל... אחרי חופשה שניה באוסטריה אני מתחילה לפזול לעבר הארצות השכנות. ובהקשר זה כנראה תהיה שאלתי החדשה (והמאתגרת) לחברי הפורום המכובדים. אני פותחת בשבילה שרשור חדש.

תודה לכולם
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. הצעה שונה תגובה ל - 11 23/02/2008 09:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש פעיל 156 הודעות עד כה
שלום לכולם,

ראשית, גם אני, כמו POWDER מעוניין להביע דעה שונה מהרוב – אני אוהב לחזור על מסלולים. חזרה על מסלול מאפשרת לך להתרכז יותר בגלישה עצמה ושיפור הטכניקה על ידי שימת לב לטעויות. כל זה לא אומר כמובן שצריך לגלוש על מסלול אחד כל השבוע, אבל באמת, להשתעמם משבוע בזולדן?! למי שמשעמם שיתחיל לספור כמה פניות הוא מצליח לעשות על קטע מסוים ובפעם הבאה ינסה להגדיל את המספר. מעולם לא עלה על דעתי לחשב כמה קילומטרים אני גולש ביום ועוד מתוך זה כמה מהם חדשים או לא.
כנ"ל לגבי צבע המסלולים – למי שכבר מחק את כל הכחולים ו-50% מהאדומים אני ממליץ לעלות רמה ולהתחיל לגלוש את אותם מסלולים בגלישת קארבינג (CARVING) – אני מבטיח לכם שקסמם של אותם מסלולים יתגלה מחדש (אני אישית יכול לבלות על מסלול כחול שמתאים לקארבינג יום שלם).

שנית, לדעתי, אוטו מאן דהוא (או "ישראלי מצוי" כפי שציין מישהו לפניי) לא באמת משתעמם מלגלוש את אותו מסלול פעמיים (רחמנא לצלן, אוי לאוזניים שכך שומעות) אבל הרבה יותר כיף לספר איך גלשת "580 ק"מ תוך יומיים בלי לחזור על אף מסלול פעמיים, כולם שחורים וכל זה בעמידה על הידיים", או במילים אחרות לגמור מהר, לרוץ ולספר.

שלישית, אני חושב שתופעת ציטוט נתונים שגויים צריכה להיעלם – זהו חוסר כבוד לפורום וקוראיו. היה פה כבר חכמולוג אחד בסוף השבוע שעבר שמיהר להתקיף אותי עקב זה שהטלתי ספק ביכולתו לגלוש במורד קירות ניצבים ומאז מסתתר בבושת פנים. אני מתכוון לכך שבזולדן יש 146 ק"מ (לא 100, ולא 120) ובקיצבהיל יש 168 ק"מ (ולא 300). אם רוצים להדגיש נקודה מסוימת, כדאי לעשות זאת על סמך מידע בדוק ומדויק.

בברכה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אוטו=אותו, סליחה :-) תגובה ל - 13 23/02/2008 09:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש פעיל 156 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אנשים מבלים עונות תגובה ל - 14 23/02/2008 10:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
אנשים מבלים עונות שלמות באותו אתר (בוויסלר שבקנדה, למשל) ולא נמאס להם.
תמיד תמצא ספוטים חדשים ומהנים (בעיקר אופפיסט) כך שאורך המסלולים הוא לא הקובע. אני בספק אם מישהו כאן ימצה אפילו את החרמון הצנוע שלנו בתוך חודש- תמיד מוצאים איזשהו קו חדש מעניין.

בקשר ללחזור על אותו מסלול- אם אני אוהב מסלול מסויים אני יכול לחזור אליו הרבה מאוד פעמים, לא נהיה לי משעמם או משהו כי אני מכיר אותו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. כמה קילומטרים עובר גולש סקי ממוצע? תגובה ל - 1 23/02/2008 11:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2007 הודעות עד כה
לאמיתו של דבר לא אכפת לי...
אני מוכן למצוא מסלול אחד כייפי ולבלות עליו יום שלם, ואם המעלית אליו מהירה, ללא תורים, ומהמסלול ארוך ומשתנה (גם קטעים מהירים, גם קפיצות אפשריות, ובמיוחד שלג אבקתי מעולה אשמח לבלות עליו יום שלם).
בדר"כ אני מטייל בימים הראשונים עד שאני ממפה לי כמה מסלולים כאלו ואז מתחיל בטיולי חזרות על המסלולים היותר כייפים, וגם בדרך אם נתקלתי בדרכי מאי שם לאי פה במסלול כייפי, אני נתקע עליו כמה סבבים ואז ממשיך, ואני יכול לגלוש אותו בסגנונות שונים, או במהיריות שונות, ולסמן לעצמי איזה מקומות שווים יותר ושווים פחות וכו')
וכן אם יש נוף יפה או טיול על מגלשיים, אז זה נהדר, ואם לא...אז לא.
ובתשובה לשאלה אני חושב שאני גולש בין 70-100 ק"מ ביום גלישה, בחורף הבא יהיה לי מכשיר שמאפשר לבדוק בקלות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. כולכם צודקים, חוץ מאחד... תגובה ל - 16 23/02/2008 18:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה שהגדיל את קיצביל בשקל ותשעים אגורות, על חשבון זולדן.
אני מסכים שכיף לגלוש שוב ושוב על אותם מסלולים, אם הם ארוכים מספיק, לא צפופים ושאיכות השלג בם טובה.
זו הסיבה שגלשתי בקלשאו יום שלם ולא השתעממתי.
אבל בכל זאת, אין כמו "טיולי ספארי" באתר סקי, לעלות מעיירה אחת, לעבור את הרכס ולרדת לעיירה אחרת...
זאת בדיוק הסיבה שאתרים כמו פנקן ופאסו-טונלה, די משעממים מבחינתי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. כרמית תגובה ל - 12 23/02/2008 19:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לחופשת הסקי הבאה תביאי בחשבון את איזור הדולומיטים.
כפרים ציוריים בסגנון אוסטרי, אינסוף מסלולים וסקי-ספארי כמובן ומעל הכל, הנוף עוצר הנשימה של המצוקים (בעיקר באיזור קטינצ'ו).
קבלי קישור לסרפאוס: http://en.serfaus-fiss-ladis.at/
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. icon10.gif  הצעה שונה תגובה ל - 13 23/02/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ססקי לא מחובר ססקי  משתמש בינוני 98 הודעות עד כה
אדם.. כל הכבוד על הגישה. דבר זה ניתן להיקרא "תרבות הסקי" השונה לחלוטין מהתרבות הצה"לית השולטת בכל חלקה טובה וגם בחלקות אחרות כמו הסקי. התחרותיות שאינה אלא במילים ובהתרברבות... כמה מכל המתרברבים באמת מקפידים על הטכניקה ומנסים להשתפר באמצעות שעורים ? אך כמו הרבה דברים במדינה (גודל הסלטים במסעדות) הכמות חשובה יותר מהאיכות .. האיכות הינה בעדיפות אחרונה !!! ומצורפת בזאת תמונה לדוגמא לכבוד הרב שרוכשים בארץ לתחום הסקי והסנובורד.... ג'ינסים
20022008927.jpg
20022008927.jpg(גודל:30.67KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. אזור הדולומיטים תגובה ל - 18 24/02/2008 08:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יוחנן, אזור הדולומיטים הוא אחד המקומות שעלו בדעתי כאופציה לחופשה הבאה. הייתי שם בקיץ האחרון, שבוע שלם רק בעמק ואל די פאסה, עם גיחות לעמקים השכנים. חבל על הזמן!!! וכל הזמן ניסיתי לדמיין לעצמי - איך כל היופי הזה נראה כשהוא מתכסה בשלג.
רכס קטינציו (המוכר יותר בשמו רוזנגארטן), שנמצא מעל ואל די פאסה, הוא אכן אחד היפים אם לא היפה בכולם (כולם מדהימים).

אשמח לשמוע ממי שהיה שם:
1. איך האתרים האיטלקיים בכלל ושל אזור סלה רונדה בפרט? שמעתי דעה, שאני לא בטוחה שהיא נכונה, שהאתרים האיטלקיים נופלים מהאתרים של שכניהם מבחינת הרמה שלהם. האם נכון?

2. אני לא בטוחה שהקפת הסלה רונדה היא לא יותר מידי בשבילי. האם גם בלעדיה כדאי להגיע לשם?

תודה
כרמית

רכס קטינציו מעל ואל די פאסה רכס קטינציו, קיץ 2007
רכס קטינציו מעל ואל די פאסה(גודל:33.42KB)רכס קטינציו, קיץ 2007(גודל:25.46KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. אזור הדולומיטים לכרמית תגובה ל - 20 24/02/2008 08:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האזור יפיפה רמת מעליות ומסלולים שאינה נופלת מאוסטריה. אין שום סיבה לעשות את הסלה רונדה לבד מהצורך לרוץ לספר לחברה(כמו שאדם אמר). הסלה רונדה מורכב מאסופה של כפרים המחוברים בינהם. אך בכיף ניתן לגלוש במסלולי כל אחד מהכפרים עם גיחות לכפרים סמוכים ומסלוליהם.אחרי פעמיים רצופות באוסטריה אני עורג לדולומיטים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. אזור הדולומיטים לאיתן ולכולם תגובה ל - 21 24/02/2008 13:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עד כמה שאני מבינה את אזור הדולומיטים, אם לא עושים את הסלה רונדה, המסלולים בכל אתר בנפרד די מוגבלים. ואז למעשה כדי לעבור לאזורי גלישה אחרים צריך לנסוע והנסיעות שם לא קלות, בגלל שלכל כיוון כמעט צריך לעבור מעבר הרים אחד או שניים. זה לא קל בקיץ וזה בטח עוד יותר קשה בחורף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. לאדם, בנושא ספירת קילומטרים תגובה ל - 13 24/02/2008 14:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כמי ששאלה את השאלה בנושא הקילומטרים בוא ואסביר לך למה אנחנו כן מודדים.
אתה כגולש מתקדם יכול להרשות לעצמך לעשות כל מסלול ספארי, כך אני מניחה לפחות.
לעומת זאת, אני, כגולשת בשלבי הביניים, צריכה להזהר שאת מה שאני מתכננת אוכל גם לסיים. בסקיוולט הוצעו לנו שלושה מסלולי ספארי מוכנים, 12, 17 ו-22 קילומטרים (17 זה ה 14 שכתבתי קודם בטעות). ואין לי דרך אחרת להעריך את הקושי שלהם, מלבד זה שרובם היו אדומים. התחלנו מהקצר ביותר, עלינו לשני ואז נגמר לנו השבוע (ארבעה ימים ראשונים היינו בהדרכה חצי יום). לכן כדי לדעת פחות או יותר איזה מסלולים סביר לנו לקחת בפעם הבאה, בלי להקרע יותר מידי, נעשה החישוב הזה.

וסיבה נוספת, בגלל המספרים המטורפים של קילומטרים שיש באתרים, היה לי חשוב להעריך בגודל אתר יתאים לנו. האם אנחנו צריכים בכלל אתרים כל כך גדולים.

אבל אני מסכימה עם כל מילה שכתבת בנושא ה"רברבנות", ומישהו לפניך כתב "תזזיתיות", "צה"ליות" וכו'. ברור שאפשר וכייף לחזור על מסלולים, זה תורם לטכניקה, נותן בטחון וכו' וכו'. גם את זה עשינו והרבה. באנו להנות.
אני מניחה שרובנו עושים את שני הדברים והם לא סותרים.
לטייל זה כייף, בתנאי שגם מרימים את הראש ועוצרים להסתכל על הנוף, ולא רצים כמו משוגעים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. icon14.gif  לאדם, בנושא ספירת קילומטרים תגובה ל - 23 24/02/2008 14:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום כרמית,

מקובל בהחלט, ואם יורשה לי בחרת בדרך הנכונה של להתחיל בקל ולהתקדם בצעדים מדודים. לא הספקת את השלישי, לא נורא, הרי לך סיבה טובה לחזור.

לדידי, הדרך הנכונה להשתפר ולהתקדם היא לגלוש במסלולים המתאימים לרמתך תוך כדי תרגול האלמנטים הנלמדים בהדרכה ומדי פעם בפעם לדחוף את עצמך קצת מעבר, היינו, לרמת הקושי הבא.

אחרי שגולש תרגל והטמיע אלמנטים חדשים על מסלולים מוכרים\קלים, מעבר למדרון ברמת הקושי הבאה ידרוש ממנו ריכוז ומחשבה על אותם אלמנטים.

קפיצה מהירה מדי ברמות (למרות שאינני אוהב להיקשר לצבעים בואי נציין כחול-->שחור) תשיג בדיוק את התוצאה ההפוכה, כלומר עצירת תהליך הלמידה ורגרסיה לרמה הבסיסית. מי שלא יודע לעשות פניות קצרות בכחול, לא יידע לעשות אותם באדום, קל וחומר בשחור.

מה שכן, יהיה אפשר לספר...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. לגבי הסלה רונדה תגובה ל - 23 24/02/2008 19:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הייתי שם פעמיים, בפעם הראשונה זה היה השבוע הראשון שלי על סנובורד כך שמכל אינסוף המסלולים שהיו שם לא נהניתי וחרשתי בעיקר את המסלולים שבאיזור סלבה.
בפעם השניה (בשנה שעברה) גלשנו בין השאר את הסלה רונדה והייתה אצלנו הסכמה גורפת שזה היה היום הפחות מוצלח בחופשה. מכיוון שמסלול הסלה רונדה הוא מפורסם נראה לי שהמעליות במסלול הן העמוסות ביותר והשלג על המסלולים הוא השחוק ביותר והמסעדות הצפופות ביותר. אין במסלול הזה שום דבר מיוחד מלבד המעגליות שלו. גולשים מהירים מאוד יכולים להשתמש בו כנקודת מוצא לגיחות לכפרים שבדרך אבל מי שלא מתקדם בקצב מהיר או סתם התחיל את היום מאוחר, עדיף שיוותר.
מה שכן, יש הרבה אפשרויות לבלות ימי גלישה (או חצאי ימים) בכפרים השונים. רק בואל גרדנה עצמה יש 3 איזורים שונים שאפשר לבלות בהם מחוץ לסלה רונדה. נהנינו גם בקורברה ולא הספקנו בכלל להיות באראבה.
לגבי קילומטראז', בשנה שעברה הצטרפה לנבחרת המשפחתית האחיינית שלי בת ה7 שעם 3 ימי לימוד בבולגריה וסדרת שיעורים בסימולטור התבררה כגולשת מצטיינת אבל הכתיבה קצב רגוע מאוד והספק יומי נמוך. זה לא הפריע לנו בכלל, להיפך. למרות הבדלי הרמות והסגנונות שלנו בילינו את כל השבוע ביחד ואם היינו צריכים לחכות לה עבור חלקינו זו הייתה הזדמנות לנוח קצת ויכולנו גם לעלות במעלית ולגלוש שוב את אותו המדרון שוב בכיף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. לגבי הסלה רונדה תגובה ל - 25 24/02/2008 20:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לניר,
אמרת שגרתם בסלבה גארדנה וגלשתם בקורברה. למיטב זכרוני צריך לעבור את מעבר גארדנה, וזה משהו כמו 40 דקות נסיעה.
בשביל להגיע לאראבה צריך כבר לעבור שני מעברי הרים לכל כיוון (גארדנה+קמפולונגו או סלה+פורדוי) שזה כבר טחינת מוח רצינית (הכוונה לסיבובים).
וזו בדיוק הבעיה- כדי לעבור מעמק לעמק, בלי לגלוש, צריך לעבור מעברי הרים.

האם מסלולי הסלה רונדה תמיד עמוסים?

אני מבינה שלא הגעתם למרמולדה, אז הנה מה ש"הפסדתם" בקיץ האחרון. גג העולם!

תודה
כרמית
הקרחון תצפית על רכס סלה
הקרחון(גודל:16.53KB)תצפית על רכס סלה (גודל:12.77KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. אדם תגובה ל - 13 25/02/2008 02:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני נוסע לסקי, בעיקר בגלל הנוף, האוירה וחווית הטיול על המגלשיים וגם נהנה מעצם הגלישה.
אני מודע לכך שרמת הגלישה שלי בינונית, לעולם לא אהיה ADVANCED וגם איני שואף לכך.
אני נמנע כמה שניתן ממסלולים שחורים/קשים במיוחד ולא מרגיש שום צורך להוכיח משהו לאף אחד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. לאדם, קודם כל תודה וגם שאלה תגובה ל - 13 25/02/2008 07:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נפלא שיש כאן מישהו מקצועי, שמחזיר אנשים לפרופורציות הנכונות וגם מספק ידע מקצועי ומהימן בצורה ברורה. (לא להסמיק!)

ואם ככה אז אני חייבת עוד שאלה:
שמעתי הרבה את המושגים "מגלשי קארבינג", "גלישת קארבינג".
מה הקשר, אם יש קשר, למי מתאים?
אם תוכל לפרט קצת בנושא אני אודה לך מאד.

ושוב תודה
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. לגבי הסלה רונדה תגובה ל - 26 25/02/2008 11:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באמת הנסיעה לקורברה הייתה יחסית ארוכה (בסביבות חצי שעה למיטב זכרוני) זה לא היווה בעיה עבורינו והנסיעה הייתה די נחמדה.

אין לי מושג אם מסלולי הסלה רונדה תמיד עמוסים, עשיתי את המסלול רק פעם אחת. אגב, גם אז זה לא שהתורים במעליות היו ענקיים, הם היו ארוכים יותר משאר המעליות. ההגיון שלי אומר שהסלה רונדה, בגלל שהוא מהווה מוקד משיכה יהיה עמוס יותר יחסית לשאר המסלולים. זה לא שאני מציע לך לתכנן שבוע בלי אף פעם להתחבר לסלה רונדה, ממש ממש לא. כל מה שאני אומר זה שלהקדיש יום שלם להקפה של כל המסלול זה סתמי בעיני.

תודה על התמונות. נראה לי שבפעם הבאה בסלה רונדה נתמקם בצד השני והמרמולדה תהיה נגישה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. לניר, לגבי הסלה רונדה תגובה ל - 29 25/02/2008 11:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם תתמקם בעמק ואל די פאסה המקסים או באראבה תוכל לדעתי להגיע בקלות למרמולדה. מהראשון בנסיעה קצרה (שוב מעבר הרים, אבל נמוך יחסית, מעבר פדאיה)ומהשני בגלישה ישירה.

ותודה על כל העצות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. כרמית את לא מבינה את איזור הדולומיטים תגובה ל - 22 25/02/2008 11:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תתקשרי אלי ואתן לך סקירה מקיפה
0544-350365
סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. כרמית תגובה ל - 26 25/02/2008 11:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הטוב שבזה הוא שאת מגיעה מסלווה לקורברה בגלישה ולא בנסיעה. יקח לגולש בינוני לא יותר משעה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. לאיתן תגובה ל - 32 25/02/2008 12:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל אני לא מתיימרת להבין מכיוון שהייתי שם רק בקיץ. בגלל זה אני "חופרת" לכם עם שאלות.

דבר שני, אני חושבת שאני ואני סבורה שגם ניר כמוני (לא בטוח), גולשים קצת שונה ממרבית החברים כאן. אני לפחות לא בטוחה שאני יכולה או רוצה לעשות את הסלה רונדה או יכולה להגיע לאזורים מרוחקים בגלישה (וגם לחזור מהם...). התרשמתי שגם ניר אוהב לגלוש באיזי ולהתמקד כל פעם באזור אחר.

אתה מגיע לקורברו בשעה, אני כנראה בשעתיים (לא ממש בדקתי, סתם הכפלתי בשתיים)ולא בטוח שנכון בשבילי "לבזבז" שעתיים על הדרך, שאני בטוחה שהיא מאד יפה, אבל תשאיר לי פחות זמן לאזור קורברה עצמו.
שלא לדבר על המרמולדה, שהיא מאד רחוקה מואל גארדנה (בדיוק בצידו השני של הרכס).

אנסה להתקשר בערב ואשמח מאד אם תתקן את שגיאותי.

תודה
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. תתקשרי ואתן לך פרופורציות נכונות תגובה ל - 33 25/02/2008 12:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. גלישת קארבינג (CARVING) תגובה ל - 28 25/02/2008 13:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום כרמית,

מצ"ב לינק למאמר על גלישת הקארבינג - הוא מקיף ואינפורמטיבי:
http://www.ski4u.co.il/_Uploads/78article_carving.doc

לגבי מגלשי קארבינג, תוכלי גם לקרוא הסבר מפורט במאמר אבל ככלל, כיום כל המגלשיים הם מגלשי קארבינג (בעלי רדיוס פנייה מסויים) והמגלשיים הישנים בעלי הפרופיל הישר כמעט ונעלמו כליל - זוהי מהפכה של ממש בענף שהחלה באמצע שנות התשעים ומסתיימת בימים אלו.

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. אדםפרשן" מסתיימת בימים אלו" תגובה ל - 35 25/02/2008 15:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש פיתוחים חדשים שטרם נחשפנו אליהם?כבר בא לי להחליף את הסקיס שלי ואני רק מחפש תירוץ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. אדםפרשן" מסתיימת בימים אלו" תגובה ל - 36 25/02/2008 15:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי איתן,

כוונתי הייתה שהמהפכה כבר הושלמה - היום כמעט 100% מהמגלשיים על ההר הם מגלשי קארבינג וכנ"ל לגבי המגלשיים המיוצרים והנמכרים.

לגבי תירוצים, צור איתי קשר - אני אלוף Smile

בחופשה האחרונה סופק לי תירוץ חיצוני - גנבו לי את המגלשיים באישגל. בסוף יום גלישה נכנסתי לחנות והשארתי את המגלשיים בחוץ על המתקן, כשיצאתי אחרי כמה דקות הם כבר לא היו (אישתי וחבריי טענו בתוקף שנתתי כמה יורו לאיזה ילד כדי שיסחוב אותם...). כפי שאתה מבין הייתי חייב לנקוט בפעולות מיידיות על מנת לשפר את מצב רוחי Wink

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. כרמית מורידה את הכובע - איך גירית את כולנו להשיב תגובה ל - 17 25/02/2008 16:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
ולהכנס לדיון ותוך כדי כך לראות ממה האחר נהנה.
אוסיף ואומר את דעתי.
בשנים ה אחרונות (4-5) אני מלווה את נבחרת האקדמיה לסקי שמייצגת את ישראל בתחרויות סקי הרחבי טירול ובאירופה.
עד לפני שנה התאמנו באתר קטן ונחמד בשם AXAMS (אדם מכיר היטב) - וכך 5 פעמים בשנה (כאשר נחה עלי הרוח) הייתי עולה על מגלשי הסקי - ומתחילה לחרוש את ההר.
הרבה אפשרויות אין . אתר קטן . למרות זאת חרשתי את האתר הלוך וחזור וכפי שאדם אומר - זה זמן לשפר את הגלישה.

כל סופ שבוע היינו נוסעים לתחרויות בכל מיני חורים בטירול. זה היה מדהים בעיני - כמו יוחנן אני אוהבת לעצור לנשום את האויר והנוף. הנוף משתנה עם שינוי מזג האויר. מדהים בעיני לראות את השמיים האפורים כאשר יורד שלג ואז לאט לאט השמש דוחפת את העננים השחורים אפורים ושולחת קרניים ארוכות לעמק. לא אלאה אותכם בתיאורים היות ולא אסיים.
ובעונה האחרונה עקב מיעוט השלג באקסמס נסענו כל יום ל-KUETAHI גם אתר קטן יחסית.ובעונה זו לא גלשתי בכלל. הייתי על ההר קרוב לילדים עם הציו