1. ציוד לנפאל |
20/02/2008 19:50  |
| |
tamch |
12 הודעות עד כה |
|
|
שלום,
קראתי רבות באתר ונכון שהדעות חלוקות, אבל בניסיון למקד את כל התשובות בכל זאת.. מה צריך לקחת לנפאל, למישהי שמתכננת לטרק הרבה ולמשך כחודש וחצי? (מלבד מנעליים טובות ותיק טוב)..?
תודה
|
|
|
|
| 2. ציוד לנפאל תגובה ל - 1 |
20/02/2008 21:26   |
|
|
ביגוד טוב , פליס טוב ומעיל גשם טוב.
ביגוד לקור.
הטכנון הוא ציוד על הגב או פורטר?
חודש וחצי בנפאל זה טרק וחצי.
|
|
|
|
| 3. ציוד לנפאל תגובה ל - 2 |
20/02/2008 22:52   |
| |
tamch |
12 הודעות עד כה |
|
|
נכון לעכשיו, התכנון הוא עם ציוד על הגב..
העניין הוא שקראתי שהרבה ממליצים שכדאי לקנות תיק קטן (אם אחליט לקחת פורטר), פליזים, כובע, כפפות, מקל הליכה ומעיל גשם שם.
אודה אם בעל/ת ניסיון יכול להמליץ לי לגבי הרשימה ש"הרכבתי" לי (הכוונה לדברים שאביא מהארץ):
- תיק גדול (60 ליטר)
- נעליי גורטקס
- כמה זוגות גרביים
- הרבה תחתונים
- חולצה תרמית אחת
- דגמ"ח אחד טוב (כזה שמתפרק)
- שק"ש
- סנדלי שורש (בעיקר ליעדים שיבואו אחרי נפאל)
- פנס ראש (?)
- מגבת שמתייבשת מהר
- מנעול+ כבל
אם אני מחליטה לקנות שק שינה ולא לשכור שם, איזה מומלץ לטיול כזה, בעונה זו בנפאל?
וכנ"ל לגבי דגמ"ח וחולצה תרמית- על אילו דגמים אתם ממליצים?
בקיצור, אם מישהו זוכר לטובה דגמים ששימשו אותם בנאמנות..
תודה
|
|
|
|
| 4. ציוד לנפאל תגובה ל - 3 |
20/02/2008 23:08   |
|
בעיקרון שק שינה לא ממליץ לך לשכור שם. האיכות לא משהו ולרוב יהיה לך קר עם שק שינה שכור.
מומלץ שק שינה מינוס 7 (תקן אמריקאי)
(זה בגדול כי לא כתבת מתי אתה נוסע)
לדעתי כדי להחליט מראש אם לוקחים פורטר או לא, אם לוקחים פורטר עדיף להשקיע בתיק הקטן אם לא לוקחים אז להשקיע בתיק הגדול.
אישית לא ממליץ על פורטרים.
ציוד בנפאל מאוד לא איכותי, הוא שקול לפליס/מכנסים שאתה יכול למצוא בזול בסופר/שוק בארץ. לשיקולך.
מעיל גשם אין שם טובים.
מקלות הליכה יש שם טובים, אבל צריך להיזהר הרבה זויפים וכו'.
הערות לרשימת ציוד:
2 זוגות גרבים (גרבי טיולים מיוחדות) מספיק.
2 זוגות מכנסים ארוכות מבד סנטטי מתפרקות.
תחתונים לא יותר מ5 זוגות.
פנס ראש - ללא ספק.
אין לך שום דבר חם ברישמה: הייתי מוסיף מיקרופליס ופליס עבה.
ביגוד שנמכר בחניות ציוד רציניות בארץ ברובו טוב. אין טעם להידבק עם מוצר. בשקי שינה חשוב המילוי אם זה סנטטי אז מילוי טוב יש לחברת POLARGUARD או PRIMALOFT (מדובר רק בסיב הרבה חברות משתמשות במילוי הזה, למשל TNF MH וכו')
|
|
|
|
|
|
| 7. ציוד לנפאל תגובה ל - 6 |
21/02/2008 10:41   |
|
|
S.K. - מקבל את הערה שלך על הפורטר וזה שזה עלול להשפיע על לא מנוסים. הסיבה שאני לא אוהב פורטרים זה כי אני מרגיש שזה מגביל אותי ואני מעדיף את החופש שלי. מה שגם הם מוענים ממך ללכת לאיבוד וחלק מהחוויות הכי כיפיות שלי היו ללכת לאיבוד, אם זה איזה ילדה בת 9 שהיא היחידה שיודעת אנגלית בכל הכפר ומנסה להסביר שאני לא איפה שאני חושב שאני וכו'.
אז אני אחדד פה ואומר שמי שלא עשה טיולים בארץ או במקום אחר עם ציוד על הגב לאורך זמן לא יודע להעריך אם הוא מסוגל לעשות את הטיול עם ציוד על הגב. חשוב לזכור כי בגבהים האלה משקל של 15 ק"ג על הגב זה הרבה מאוד.
אצלי בראש כל הטרקים בנפאל לוקחים לפחות 20 יום (ואני בהחלט מחזק את התקווה שלך שלא כולם עושים את האנפורנא)(האגמים ולנגטנג אני מחשיב כטרק אחד)
-----
לגבי הציוד בנפאל, את יכולה למצוא שם דברים נחמדים אבל מי שלא יודע להבחין בין מה שטוב למה שגרוע לרוב יפול על הגרוע. הבעיה שלך היא משקל אם את מתכננת לעשות את זה ציוד על הגב, כל גרם חשוב.
תחתונים, יש ימי מנוחה (ימי הסתגלות) במהלך הטרק תעשי כביסה.
הציוד החם בנפאל = ציוד שהוא חם אבל כבד!! פי 3 ואולי יותר ממה שאתה יכולה להביא מהארץ. תנסי למצוא בעודפים. אני עוד לא מכיר מישהו שהתחרט על זה שהמלצתי לו להביא את הפליס / מעיל פןך מהארץ להפך חזרו אלי והודו לי על זה.
עוד הערה, ישראלים רבים לוקחים פורטר אחד על 10 אנשים לוקחים בקבוק ואת כל הציוד שלהם (אבל כל מה שהביאו מהארץ) שמים על פורטר חד מסכן בלי בושה. אם את לוקחת פורטר, תזכרי שהוא גם אדם והוא לא צריך לקחת יותר מ 20 ק"ג , נכון שהוא יכול, נכון שגם הנפאלים מנצלים אותם ותראי אותם סוחבים ארגזי בירה שחישוב מהיר יביא אותך ל 100 ק"ג משקל לפעמים. אבל זה לא סיבה להיות חלק ממעגל הניצול הזה. אם לוקחים פורטר יש לעשות את זה בהגינות.
------------
איזה טרקים את מתכננת לעשות?
|
|
|
|
| 8. ציוד לנפאל תגובה ל - 7 |
21/02/2008 15:32   |
| |
tamch |
12 הודעות עד כה |
|
|
תודה! אני אגיע לעודפים בימים הקרובים.. אקנה את הציוד הבסיסי בארץ.
האמת שחשבתי על טרק האגמים הקפואים +הלנגטן, שאותו כנראה כן אעשה עם פורטר ואת האראונד (ללא פורטר). העניין הוא שנוסף למה שכתבתם, כבר שמעתי מכמה אנשים שאולי כדאי לוותר עליו (ארוך מדי) למען כמה טרקים אחרים, מרשימים לא פחות.. גם כאן אני פתוחה להמלצות 
(אגב, אני מעוניינת לעשות גם רפטינג). מקווה שאני לא מנסה לדחוס ייותר מדי..
|
|
|
|
| 9. ציוד לנפאל תגובה ל - 8 |
21/02/2008 18:34   |
|
|
הטרק הכי טוב בעיני בנפאל הוא ה EBC , אחריו הלנגטנג , אגמים , ABS וארואנד .
היתרון היחיד באראונד הוא היתרון החברתי יש שם מלא מלא מלא תיירים והרבה ישראלים. דווקא זה הטרק היחיד שהייתי אומר לקחת פורטר כי לוגיסטית זה הכי פשוט.
את הלגנטנג והאגמים ניתן לחבר על ידי מעבר הרים שנקרא ganja la , בתאריך שאת מגיע זה התאבדות לעשות אותו. ובכל מקרה אני שעשיתי אותו מאוד לא ממליץ לאנשים לעשות אותו. אלה היו כמה ימים שבחנו את היכולת הישרדות שלי לגבולות שלא מומלץ להגיע.
המלצה אחת לרפטינג, לא כל כך חשוב אצל מי את עושה אבל אם בסוכנות של סוויסה לא מוציאים טיולים כי המים מסוכנים תאמיני להם ואל תצאי אם חברה שכן מוציאה.
האורך מידי זה לא הסיבה לוותר על האראונד הוא פשוט לא כל כך מיוחד, אין הרבה נוף הררי של הימליה כמו בשאר הטרקים.
החסרון של האוורסט הוא שהוא יקר יותר (צריך לטוס פנימה והחוצה) וגם אם מתחילים אותו לבד את תשארי לבד כל המסלול. עושות אותו בעיקר קבוצות של זרים שלא ממש מעניין אותן הטייל הבודד.
|
|
|
|
|
| 11. האורך כן קובע תגובה ל - 9 |
21/02/2008 22:14   |
| |
s k |
194 הודעות עד כה |
|
|
את דעתי בנושא הבעתי לא פעם, מי שבא לטיול מוגבל ויחסית קצר בנפאל לי נראה לא נכון להוציא את רוב הזמן על טרק יחיד.
יש הרבה דברים וטיולים אחרים שניתן לעשות בנפאל ומטייל המגיע למדינת עולם שלישי ומתכנן אי אילו פעילויות נוספות צריך לקחת בחשבון זמן התאקלמות לאווירת המדינה, זמן להתארגנות ומנגד להתאוששות מטרקים ואפילו לקחת בחשבון כמה ימי מחלה...
יש כאלה שלא נהנים מהליכה בכלל, יש כאלה שטרק של שבוע יספיק להם, יש כאלה שלא יודעים בכלל מה זה טרק או איך מרגישים שהולכים עם תרמיל במשקל 20 ק"ג על הגב יום אחרי יום... אבל מה, כולם יודעים עוד בטירונות בצבא שהם יעשו את האראונד אנאפרונה? למה? כי כולם עושים.
ומה עם טרקים אחרים או לכל הפחות טרק של כמה ימים לפני לראות בכלל אם נהנים מזה?
מה עם רפטינג, ביקור בערים העתיקות, מנוחה בפוקרה, ספארי בצ'טואן?
ראוי על כן למטייל חסר נסיון וחסר הזמן לתכנן היטב את הזמן העומד לרשותו כולל תקלות וכל מיני זמנים מתים ולא לרוץ אחרי הטרק הידוע ביותר רק משום שהוא ידוע ולא להשאיר כמעט זמן לכל הדברים האחרים.
אגב תאי, תמיד נחמד לראות אותך כאן.
|
|
|
|
|
| 13. תומר אשמח לשמוע חוויות מה- ganja la תגובה ל - 12 |
22/02/2008 14:32   |
|
|
ראשית, תאי נראה לי שאתה מתכוון לTOMER אותו פגשת בנפאל בקיץ האחרון.
שנית, אני רוצה לחזור ולומר שהמסלול מסוכן ולא מומלץ על כן.
אני אתחיל את הסיפור בכך שאת הטרק ללאנגטנג עשיתי עם עוד חבר בחודש מאי, מה שאומר תקופת המונסונים ומי שמזלזל בעלוקות הנפאליות לא פגש מפלצת כזו מימיו.
ציוד הגשם איתו טיילתי היה מעיל גורטקס של קרימור, עם קובע מתקפל וחותלות שקניתי בנפאל. (לא נושמות אבל זה לא הפריעה לי)
(אני מתייחס לציוד גשם הזה כי הטיול הזה שינה לי את כל התפיסה לגבי ציוד גשם בטיולים)
לפי הטרק הזה עשיתי את הEBC לאחריו עשיתי את הארואנד+ABC ברצף.
החלטתי שאני לא מוותר על עוד שני הטרקים המומלצים הערכתי את הויזה ונשארתי חודש שלישי בנפאל. עכשיו פתחתי את הלונלי של נפאל והתחלתי לקרוא על המסלול ואז ראיתי את האפשרות לחבר בין באגמים ללאנגטנג.
(אני התחלתי מהצד של הלאנגטנג) רק מה שהיה שם משהו חריג ביותר בספר, כתוב שם "people die there" שאת זה עוד לא ראיתי כתוב אף פעם אז אמרתי משהו פה מסוכן. אחר כך התעמקתי עוד והבנתי שכל עוד המקומים אומרים שהפס פתוח ולוקחים מקומי שיסביר את הדרך אין בעיה.
אמרתי אם נמצא מקומי שיקח נלך על זה (הבאנו ציוד מיוחד משום שמדובר ב 3 ימים ללא גסט האוס), אני אציין שמכיוון שזהו החודש השלישי שלי בנפאל קצב העלייה שלי במסלול היה מהיר מאוד לא עשיתי את כל העצירות המוגדרות מכיוון שלא היה לי צורך בהן.
אז לקחנו מדריך מקומי שהביא איתו אוהל לשינה בBASE CAMP ויצאנו לדרך, המקומיים הסבירו לנו שאחרי הפס יש בתים של רואים herders hats שנוכל לישון בהם ושהמסלול ברור ואין סיכוי שנטעה. כל זה נכון רק איך שירדנו מהפס והמדריך הסתובב לחזור התחיל גשם מטורף וערפל כך שהמסלול היה גלוי בערך 3 מטר קדימה.
הפס עצמו הוא סכין, של דרדרת מכל צד והפוטנציל לשבור איבר הוא אדיר. למרות שהיו לנו קצת צרות (חבר שלי נפל שם ובמזל לא קרא לו כלום) עלינו וירדנו בשלום מהפס.
אבל כמו שאמרתי הערפל הוא היה האיוב שלנו שכן אחרי זמן מסויים סמנו לב שאנחנו לא על המסלול ובעצם אין לנו מוסג איפה אנחנו ביחס אליו (הייתה לנו מפה אבל היא לא ממש עזרה לנו) עלינו וירדנו כל גבעה במין היקף סביבנו על מנת למצוא את השביל, ואז קרה דבר מדהים שאני לא אשקח כל ימי חיי, באמצע הערפל ולמשך 2 שנים בדיוק יצאה קרן שמש עוצמתית וניקתה את הערפל בדיוק מהשביל כך הצלחנו למצוא אותו חזרה.
המטרה שלנו כאמור הייתה להגיע לבקתות של רואים רק שמכיוון שהתברברנו הגענו רק בחושך לאזור הבקתות ולא הצלנו למצוא אותן, הלכנו עם מקלות ההליכה כמו עיוורים בחושך, אפילו נכנסו לשיח ובעזרת שקיות בנינו עמדה על מנת להתמודד מול מזג האוויר הקשה. שוב עם יותר מזל מכל דבר אחר מצאנו את הבקתות ויכלנו להירגע, רק שפתאום גילנו שאנחנו לא לבד ואנו מלאים בעלוקות. באותו רגע חשבו שזה הרבה עלוקות אבל כמה ימים אחר כך גילנו מה זה הרבה עלוקות.
עכשיו התחילה לנו בעיה חדשה אמרו לנו שיש מקור מים ליד הבקתות רק מה לא מצאנו אותו ולא היה לנו איפה למלא מים, איללו הגשם שהצטבר בכל מנה נקודות כנראה שהיינו מתייבשים שם.
ביום שלמוחרת הגענו לכפר לא זוכר כבר את שמו רק לא הייתי שמח כך לראות אנשים כבר הרבה זמן.
למחורת יצאנו מהכפר על מנת לעשות את טרק האגמים. שוב היה גשם שתמיד טופס אותך שכבר לא שווה לחזור לכפר, ופה גם נכנס עניין המעיל, מכיוון שיש לי משקפים והכובע של המעיל לא מכיל רצועת כיווץ אמצעית המשקפים שלי התמלאו אדים ולא ראיתי כלום, בעצם הלכתי כגולם אחרי חברי. דבר נוסף שלא שיחק למזלנו היה שלט שאומר לפנות נפל והשביל שהמשיך ישר והיה נראה המרשים יותר הוביל אותנו לאבדון. בערך ב 12 בלילה מצאנו בקתה, ולמזלנו היו שם כמה עצים שנשארו ויכלנו להדליק אש. ואז ראינו מראה מזעזע, החותלות שלנו זזות, טוב לא ממש זזואת אבל מאות של עלוקות היום על החותלות שלנו, איך שהורדנו אותן זרקנו את החותלות לאש. למחורת חזרנו על עקבתינו ומצאנו רואה צעיר שאמר הנה הפניה, בדיוק הוא הגיע שהגענו לפניה. כשהגענו לכפר אחרי זה דאגו לנו שם כמו אמא פולניה טובה אחרי ששמענו את מהללינו.
בקיצור חוויה, שלימדה אותי את חשיבות הציוד שלי, אחרי הטיול הזה קניתי מעיל אחר שאינו יוצר אדים על משקפי.
בכל מקרה אני מניח שהסיפר הזה מסביר מדוע אני לא ממליץ על המסלול.
|
|
|
|
|
| 15. תומר אשמח לשמוע חוויות מה- ganja la תגובה ל - 14 |
22/02/2008 15:04   |
|
|
נכון שאפשר ללכת מ GIRI אבל יש עם זה שתי בעיות. הקטע הזה נכון להיום נשלט על ידי המורדים ויש שם חיכוכים. (נכון שלתיירים לרוב לא קורה כלום אבל זה עדין לא נעים)
דבר שני, החלק הזה "משעמם" יותר ומגיעים לחלק ה"מעניין" עייפים, לדעתי את השבוע הזה עדיף להשקיע בטיול צד חריגים בטרק כמו ללכת ל מחנה בסיס של AMA DABLM וכו'.
|
|
|
|
|
| 17. תודה רבה! תגובה ל - 16 |
12/03/2008 16:27   |
| |
tamch |
12 הודעות עד כה |
|
|
תודה רבה לכל המגיבים..! החלטתי להתחיל עם הלנגטנג+ האגמים הקפואים ולאחריו את ה EBC (מתכוונת לטוס ללוקלה).. אם ישאר לי עוד זמן, כנראה אעשה חלק מהאראונד אנאפורנה (שוב, אני רוצה להספיק גם רפטינג ועוד דברים בנפאל).. נכון לעכשיו, אני מתכננת להיות שם כחודש וחצי, אלא אם אחליט שטרם מיציתי והמזג אוויר (חודש מאי) יאפשר לי.
יש המלצות לראפטינג מסוים?
ושק שינה, גם פה הדעות חלוקות.. אני תוהה אם לקחת של TNF -7 תקן אמריקאי ששוקל 1.225 ק"ג (זה נחשב הרבה יחסית)? או לשכור שם. הנטייה היא לקחת, כי יש לי, אבל לא יודעת מה לעשות איתו אח"כ כשאמשיך לצפון הודו..
תודה מראש 
|
|
|
|
| 18. תודה רבה! תגובה ל - 17 |
12/03/2008 20:16   |
|
|
למה לא יהיה לך מה לעשות איתו בצפון הודו?
אני ממליץ לך לקנות שק שינה בארץ.
|
|
|
|
|
| 20. תודה רבה! תגובה ל - 19 |
13/03/2008 23:06   |
|
|
מה את מגדירה צפון הודו?
בלה לא מספיק סדין בשום שלב.
ואם את כבר בצפון הודו ובקטע של טרקים לא שווה לעשות שם?
(הרבה יותר מעניין שם מנפאל)
והטרק מ"מנאלי ללה" הוא הטרק היפה ביותר באזור הזה של כדור הארץ לדעתי.
|
|
|
|
| 21. תודה רבה! תגובה ל - 20 |
14/03/2008 12:39   |
| |
tamch |
12 הודעות עד כה |
|
|
אני מתכננת לעשות טרקים גם שם (באיזור הימצ'אל פרדש ואח"כ להצפין. בין היתר את הטרק ממנלאי ללה, בסביבות יוני, עליו כבר הספקתי לשמוע לא מעט).. אני רק עכשיו מתחילה לקרוא על צפון הודו כדי להתרשם.
גם לעניין זה, אשמח לשמוע המלצות - מקומות שמומלץ לראות/ טרקים. מסלול לכחודשיים (נוחתת בדלהי).
כמה שאלות... חח
ואקח איתי את השק"ש..
|
|
|
|
| 22. תודה רבה! תגובה ל - 21 |
15/03/2008 22:54  |
|
|
לדעתי הטרק ממנאלי ללה הוא חובה.
אבל יש לקחת בחשבון שבעיקרון הוא מצריך אוהל וכו'.
בכל מקרה לשק שינה את תמצאי שימוש רב גם בצפון הודו.
|
|
|
|