כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תביעה נגד החרמון 21/02/2008 15:02 לתגובה הבאה
  boazkaniel לא מחובר boazkaniel  משתמש בינוני 91 הודעות עד כה
חברי פורום יקרים,

השנה הקמתי יחד עם שותפה בית ספר להדרכות סקי וסנובורד פרטיות בחרמון. בית הספר הוקם לענות על צורך של גולשים לקבל הדרכה פרטית ברמה גבוה גם לגולשים מתחילים וגם למתקדמים (ילדים + מבוגרים) וברמת שירות גבוה (כל הדברים שבית הספר לסקי בחרמון לא מספק).
כמובן שלקח לאנשי החרמון בדיוק שבוע לשלוח לי תביעה משפטית ובקשה לצו מניעה.הם הרי חושבים שההר הוא רק שלהם וכל פעילות הקשורה בסקי שלג בארץ חייבת לעבור דרכם (הדרכת סקי, השכרת ציוד וכו').
התענות המועלות בו הם מגוחכות ולהערכתינו נוכל בנקל להסירו ולהמשיך בעבודתינו. יחד עם זאת בזכות בקשתם לצו ובזכות הטענות המועלות בו נוצר חלון הזדמנויות משפטי לבירור מעמיק של הסוגיות החשובות: של מי בכלל הר חרמון, מי נתן לאנשי נווה אטי"ב את התרנגולת המטילה ביצי זהב, למה אין מכרז על הקרקע, הגבלים עיסקים ועוד סוגיות רבות אשר הועלו בפורום בעבר.

ניהול התיק מאוד מורכב וכולל את : אתר החרמון, מינהל מקרקעי ישראל, הממונה על הגבליים עיסקיים, מינהל הספורט, משרד הביטחון, מועצה אזורית רמה"ג ועוד.

החלטנו לפנות לחברי הפורום, אשר ספורט סקי השלג יקר לליבם, בבקשה לתמיכה במהלך. אשמח לקבל כל עזרה או מידע בסוגיות הנזכרות לעיל.

בכבוד רב,

בעז קניאל
0545920921
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לכל המקטרגים על החרמון. תגובה ל - 1 21/02/2008 19:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2105 הודעות עד כה
הנה יצא בועז בראש המחנה. התקשרו ותנו לו עזרה. זה מה שרציתם במשך שנים. רציתם שיקום מישהו להלחם במונופול. הנה הוא קם. אז תנו כתף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תביעה נגד החרמון תגובה ל - 1 21/02/2008 22:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bebebe לא מחובר bebebe  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
בהצלחה
קשה להאמין שקימת אפשרות להלחם בבירוקרטיה שלנו,ואם כן זה יהיה לנכדים שלנו להמשך טיפול.
לי במתקונת הנוכחית אין מה לחפס בחרמון .
יש לחלקינו בעיה והיא הילדים שהם דור ההמשך ,ולמענם אין בררה ונאלץ לעלות וליסבול.
לא תמיד אפשר לקחתם לחו"ל מסיבות רבות.
אותי מרגיז ביותר כפילות התשלום הניפרד לכניסה ולסקי פס, התור לכיסאות הקטנים והבלעדיות שנותנת להם לזלזל בציבור הגולשים.
בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תביעה נגד החרמון תגובה ל - 1 22/02/2008 11:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
oferyko oferyko לא מחובר oferyko  משתמש מתחיל 26 הודעות עד כה
אני לא זוכר איכן קראתי, אבל כשנתבקשה הרשות להגבלים עיסקיים לתת דעתה האם יש להכריז על החרמון כמונופול, אז היא סרבה לכך ונימקה את החלטתה בכך שיש אפשרויות בחירה אחרות. אני לא זוכר בדיוק את נוסח הנימוק אבל זו הייתה רוחו.
מגוחך...

בועז, ישר כח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תביעה נגד החרמון תגובה ל - 4 22/02/2008 14:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
greena greena לא מחובר greena  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
שמתי קישור לנושא באתר שלנו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. "והבלעדיות שנותנת להם לזלזל בציבור הגולשים" תגובה ל - 3 22/02/2008 19:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 67 הודעות עד כה
גם אם יש להם בלעדיות, זו גישה עסקית מאוד מטומטמת לזלזל בלקוחותיהם.
גישה של "בין כה וכה יבואו, גם אם לא נשקיע" פשוט לא נכונה כלכלית במקרה הזה. אמנם האתר זה הוא סוג של מונופול, אבל מצד שני זו לא חברת החשמל או משהו דומה שבכל מקרה חייבים לקנות. יש גם אפשרות לא להגיע, והרבה גולשים בוחרים באפשרות זאת.

השקעה באתר ובלקוחות משמעותה יותר לקוחות וגם הרבה יותר לקוחות חוזרים - רק תראו כמה תלונות יש בפורומים וכמה גולשים שלא מגיעים, או לכל היותר מגיעים פעם בכל חורף, ותבינו שהם למעשה מפספסים המון לקוחות והמון כסף.

שיפור מתמיד ומשמעותי של האתר משמעותו יותר לקוחות והרבה יותר כסף, במיוחד בשנים האחרונות כשיש הרבה יותר ישראלים שמתעניינים בסקי.

אני מקווה שהם מבינים את זה שם, ואם לא - שילכו לקורס בסיסי בשיווק...

מצד שני, אולי יכול להיות שגם זה לא ממש באשמתם - יכול להיות שמבחינה לוגיסטית המדינה והאתר פשוט לא מתאימים להשקעות גדולות. סה"כ מדובר במדינה מדברית שסקי הוא לא דבר מובן מאליו בה, ובאתר שטבעית הוא די קטן ועם שלג לא הכי איכותי שיש, וייתכן שפשוט לא משתלם להשקיע מעבר להשקעה הנוכחית בכל העסק...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. "והבלעדיות שנותנת להם לזלזל בציבור הגולשים" תגובה ל - 6 23/02/2008 10:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1687 הודעות עד כה
האתר בהחלט מצדיק שיפור, הבסיס טוב, ההר מספיק תלול ועם די מדרונות. הבעיה היא גישה עסקי ושיווקית מיושנת וכוחנית, וחוסר הבנה של צרכים של גולשים כיום - למשל - למה אין סנופארק? למה אין הפרדה בין המסלול של המעלית הצרה (מסלול למתחילי) לסיום שאר הסלולים? ואלו רק דוגמאות ממש קטנות.
יש הרבה מקום לשיפור השירות, יש הרבה מקום למכירת שיורתים נוספים, יש הרבה מקום לשיפור רווחיות. אבל.....

הרבה בהצלחה לבועז, לטובת כולנו! אם יש משהו שאוכל לעזור בו (למרות שאינני משפטן ואינני כלכלן) אשמח.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. "והבלעדיות שנותנת להם לזלזל בציבור הגולשים" תגובה ל - 7 23/02/2008 22:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 508 הודעות עד כה
לפי מה שאני יודע כל נושא החרמון מאוד בעייתי מבחינה חוקית. בכלל לא בטוח שמותר לאנשי נווה אטיב לגבות כסף על כניסה לחרמון. אני מתפלא דוקא שהם תבעו אותך. יש להם הסטוריה של שימוש באמצעים כוחניים ולא חוקיים נגד המתחרים שלהם.
כל נסיון לנתח מונופול באמצעים כלכליים הוא לא נכון. זה לא משנה שניהול נכון היה מכניס להם יותר כסף, מה שקובע הוא שמכיוון שאין שוק חופשי גם ניהול גרוע אפשרי. אם היו להם מתחרים הם היו חייבים להשתפר או להעלם מהמפה.
בועז, אני מוכן לעזור במה שאפשר. יש לי רקע משפטי מסויים וכשמשהו מעצבן אותי (והנהלת החרמון מאוד מעצבנת אותי) אני יכול להיות נודניק מהסוג שאי אפשר להיפטר ממנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תביעה נגד החרמון -הגיע הזמן אחת ולתמיד תגובה ל - 1 24/02/2008 17:57 לתגובה קודמת
  shep לא מחובר shep  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שבוע שעבר נסעתי לשישי שבת לחרמון
והחלטתי לצאת מוקדם במיוחד בשביל לעלות סוף סוף לחנייה עליונה
הגעתי לחרמון כבר ב6 והייתי בין ראשוני המשוגעים,
כאשר בסביבות השעה 7 נפתח השער הראשי,
אך החרמון ברוב חוצפתי לא אישר עלייה לאף אחד לחניון העליון
כמובן פרט לחבורת המושחטים המקושרים אשר כן עלו.
יום הגלישה היה נורא מלא קרח ותורים עד אין סוף.

ביום השני לגלישה (שבת) היה ממש מעולה, ללא תורים בכלל
רק מה ...כנראה שאנשי החרמון החליטו שלא הגיוני המצב בו אין
תורים והגולשים יכולים לעלות מיד למעלה (במעליות האיטיות להחריד)
והחליטו לאחר זמן קצר לסגור את הרכבל האמצעי החדש ולאפשר
רק למבקרים לעלות בו, מייד התחילו תורים עצומים בכל שאר הרכבלים
אשר סתמו את כל האיזור,
כאשר דיברתי עם אחת האחריות הוסבר לי כי זהו רכבל לגולשים ולמבקרים
אם כן מדוע הרכבל נסגר לגולשים??!?! כמו כן מדוע כאשר שילמתי
על סקי פס מלא לא הוזהרתי כי הרכבל מיועד גם למבקרים?

זהו אתר מושחט ומונופוליסטי אשר מתנהל כעסק פרטי בשוק הכרמל!

נושא מעצבן נוסף הוא שאלה שרבים מאיתנו שאלו
מדוע לא נפתח החרמון ביום הראשון בו ירד שלג השנה - יום שישי
אלא רק יום אחרי?

מסתבר שבאחד הימים אשר החרמון היה סגור , האתר נפתח במיוחד לאוליגרך אברומביץ אשר הגיע בכבודו עם מסוק פרטי ונחת שם!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:איפה אתם אוהבים את הסקי שלכם?
להודעה הבאה:Les Deux Alps - מי היה ומוכן לספר קצת?