כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. איפה אתם אוהבים את הסקי שלכם? 23/02/2008 09:20 לתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
חברי הפורום החביבים,

באיזו מדינה ממדינות אירופה הכי נהנתם לגלוש?
רמת האתרים, יתרונות, חסרונות ודברים שמאפיינים.

אני יודעת שלא נכון לעשות הכללות, אבל בכל זאת אני מניחה שיש דברים אופיניים לכל אחת מהן (אפרה סקי סוער באוסטריה, כפרי סקי מכוערים בצרפת וכו')

תודה לכולם
כרמית

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כנראה שאוסטריה היא ה-דבר כרגע תגובה ל - 1 24/02/2008 09:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
וניתן להתרשם כך גם מכל ההודעות הנלהבות בפורומים...

השילוב מנצח: כפרים מקסימים ויפהפיים, נופים מדהימים, רכבלים ברמה גבוהה מאוד, אחזקת מסלולים ברמה מעולה, חיי לילה סוערים, יחס אדיב... שכחתי משהו?

אצלי שוויץ מקום שני - כמו אוסטריה, רק עם פחות חיי לילה (יש כאלה שדווקא יעדיפו את האווירה היותר רגועה), ובעיקר בד"כ אתרים יותר קטנים. הנופים בד"כ אפילו יותר מדהימים...

צרפת - לא הייתי, אבל כנראה שגם לא אהיה. פשוט מבני הבטון המכוערים שנראה שיש בכל פינה באתרים ממש לא עושים לי את זה.

בולגריה / צ'כיה - גם לא הייתי, אבל נשמעות חביבות. מצד שני, אני לא בטוח שהאתרים מספיקים לשבוע לגולש בינוני ומעלה. וגם, אם העניין הוא לחסוך כסף, אז לדעתי עדיף לנסוע לאוסטריה ולקחת צימר וטיסה זולים (אפשר למצוא כאלה בכל שבוע).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. איטליה כמובן תגובה ל - 2 24/02/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
היתרון יחיד בעיני לאוסטריה הינו מספר אתרים גדולים בעוד שבאיטליה ככל הידוע לי האתר הגדול הינו הסלה רונדה ושאר האתרים אינם גדולים(למעט ססטרייר שאיני אוהב).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. powder יש לך מחליף? ולעניין עצמו.... תגובה ל - 1 24/02/2008 12:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 397 הודעות עד כה
בשנים הראשונות נסעתי לאלפים הצרפתיים והאיטלקים בדר"כ למועדונים הידועים.שם אהבתי את המרחבי השלג הגדולים (פורט דה סולייל,ספייס קיליי,סלה רונדה)ונהנתי מסקי אין\אוט.השנה נסעתי לאוסטריה בפעם הראשונה (אם מחשיבים את ואל גארדנה לאיטליה),שם גיליתי שלנסוע בסקיבס או ברכבת בכדי לגלות אתרים ומרחבים חדשים זה לא כל כך נורא ולא מסובך (בעזרתם של חבריי בפורום),ואפילו נהנתי מאוד מההתנסות החדשה.ספארי סקי יכול להעשות גם אם היא לא רצופה כמו למשל בדולומיטים במסלול הסלה רונדה .שלא נדבר על האפרה סקי המייחד את אוסטריה,שעליו דברנו כבר רבות. קשה לי להחליט איזה אתר הוא המועדף עלי, אבל אני סבור שהחופשה הבא (בשנה הבאה)תהיה באוסטריה.

נ.ב
החופשה הקרובה תהיה כנראה ב3.3.08 עם הילדה בבנסקו שבבולגריה,מבטיח להביא דיווח ממצה כשנחזור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אנשים מגזימים... תגובה ל - 4 24/02/2008 13:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Janitor לא מחובר Janitor  משתמש מתחיל 29 הודעות עד כה
כולם אומרים שבאוסטריה יש אפרה סקי תוסס וכל זה, אבל אני אישית לא מבין מה צריך יותר מכמה פאבים טובים- שבכל אתר סקי מכובד יש כמה כאלה.
באמת שזה נראה כאילו אתם מנסים ליחצן את אוסטריה. כולם מדברים על העיירות הציוריות הנהדרות באוסטריה אבל כמעט ואף אחד לא מזכיר שבחלק גדול של העונה בעיירות שם אין בכלל שלג בגלל גובהן- דבר שמוריד מהיופי (מבחינתי) משמעותית.
עוד דבר שמוריד לי ברוב האתרים באוסטריה היא העובדה שיש צורך בגונדולה על מנת להגיע לאתר עצמו ושהאתרים לא מקושרים בסקי.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני אגיע בעתיד לאוסטריה ובטוח אהנה שם, אבל אנשים מציגים את האתרים באוסטריה כאילו הם מושלמים ואין להם חסרונות.

[עודכן ב:24 פברואר 2008 13:46:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שוויץ תגובה ל - 2 24/02/2008 17:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ערן,
שוויץ מעניינת אותי במיוחד. הייתי שם מספר פעמים בקיץ ויש לי אהבה גדולה אליה.
אם תוכל לפרט איפה היית בסקי בשוויץ, אשמח לשמוע.

למיטב הבנתי, השוויצרים דוברי הצרפתית (דרום-מערב שוויץ) פחות נחמדים, ודוקא הם זכו באתרים הגבוהים יותר. במזרח שוויץ, אזור מקסים לא פחות, אבל האתרים נמוכים יותר. הייתי פלימס-לאקס בקיץ, סוף הדרך!!!
בניגוד לישראלים רבים אני חושבת שהשוויצרים אנשים נחמדים ואדיבים ביותר (בלי הכללות כמובן).

תודה
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. לאיתן תגובה ל - 3 24/02/2008 17:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי איתן,

נדמה לי שהאתרים הכי גדולים נמצאים דווקא בצרפת, לא? (שלושת העמקים, פורט דה סוליי)לא שלאוסטרים חסר גודל...
אז למה לא צרפת?

למה אתה לא אוהב את ססטרייר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. כרמית אני מפונק תגובה ל - 7 24/02/2008 17:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
את צרפת איני אוהב כי בסקי אני מחפש ערך מוסף חוץ מהגלישה כמו נוף עיירות יפות גלישה בין עצים וכו'.איני אוהב את מדבריות השלג.היה לנו ניסיון כזה באלף דואז.
את ססטרייר איני אוהב מאחר וזו עיירת רפאים. אין שם כלום חוץ ממרחבי גלישה.
דווקא עיירות כמו ואל גרדנה מספקות את כל צרכי. ניתן למצוא מלונות קרובים למסלולים,האתר גדול ויפה, עיירות נעימות לשיטות אחה"צ ואיטלקים המדברים איטלקית ומבשלים אוכל איטלקי במקום צרפתים או אוסטרים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. דווקא הגובה באירופה אינו ייתרון... תגובה ל - 5 24/02/2008 21:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yohanand לא מחובר yohanand  משתמש פעיל 2450 הודעות עד כה
מבחינת היופי והנוף. מעל 2000 מטר כבר אין עצים ומה שנשאר זה "מדבריות שלג". כמובן שהגובה תורם לאיכות השלג.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. דעתי כדעת איתן תגובה ל - 8 24/02/2008 21:28 לתגובה קודמת
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
לאחר כמה שנים של גלישה בצרפת דרך מועדון הים התיכון. אני מעדיפה את אוסטריה.
בתחילה היה קשה לחשוב על הליכה לכיוון הסקי בס ,אך מהר מאוד התרגלתי.
אפרה סקי- לא היה לי הזדמנות לבדוק באוסטריה והסיבה לא כי אני מתנזרת משתיה מדי פעם אלא אחריות על נבחרת הילדים שמנעה ממני להשאירם ישנים ולצאת.
ולכן .....כעת חוככת בדעתי האם לצאת לסקי אמיתי עם מבוגרים הפעם... Rolling Eyes
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חי מקיצבהיל והסביבה - הקיץ בשיאו !!
להודעה הבאה:תביעה נגד החרמון