כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. כמה כסף צריך לקחת לאוסטרליה..? 24/02/2008 10:51 לתגובה הבאה
  zaza88 לא מחובר zaza88  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
אני מתכננתץ לנסוע רק בספטמבר לאוסטרליה לתקופה של שלושה חודשים ועוד חודש לבלות בניו זילנד.
היות ואני מתכוונת לשכור קרוואן, ואגב אני מחפשת שותף שותפים, כמה כסף בערך אני אצטרך למחייה לחודש..?
האם שלושים אלף ש"ח יכסו כרטיס טיסה וארבעה חודשים בנ"ל?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כמה כסף צריך לקחת לאוסטרליה..? תגובה ל - 1 24/02/2008 13:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
עפ"י חישוב מאוד מאוד כללי של עלות מחייה של 1,500$ (אמריקאי) לחודש באוס' ונ"ז, פלוס כרטיס טיסה של בערך 1,800$ נוספים אנחנו מדברים על משהו כמו 8,000$ , בלי קניות של ציוד וכאלה ( אם את צריכה ).

כיום שער הדולר הוא בערך 3.5 ש"ח ( טוב, טוב, בדקתי. 3.59 שקל לדולר ). אז זה יוצא 28,000 שקל לכל העסק. בגלל שינויים הייתי מנסה לארגן עוד קצת כסף "למקרה ש..." - לא בהכרח אצלך בחשבון, אבל שאם יהיה צורך - שיהיה.

שוב, כל זה מאוד מאוד כללי...

המייל שלי: jake_shapi@yhaoo.co.uk
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יותר תגובה ל - 2 24/02/2008 15:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  costello2 לא מחובר costello2  משתמש פעיל 370 הודעות עד כה
לפני שנה+ ההערכה של 1500 דולר לחודש למטייל הישראלי החסכן יחסית בפסיפיק הייתה סבירה. בשנה האחרונה הדולר האמריקאי צנח - אבל הדולר האוסטרלי והניו זילנדי נשארו פחות או יותר באותה הרמה מול השקל, וכיוון שעלות המחייה בארצות האלו בטח לא ירדה אני מאמין שכיום 2000 דולר לחודש היא הערכה סבירה בהחלט.

30 אלף שקל לטיול של ארבעה חודשים, כולל טיסות ורכב שכור זו הערכה אופטימית מידי לטעמי - אני הייתי מכוון יותר לכיוון ה-40,000...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. כתבה באתר זה מדברת על סכומים נמוכים משמעותית תגובה ל - 3 24/02/2008 15:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  גד לא מחובר גד  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
http://www.lametayel.com/archive/article.asp?id=10594&po stid=245&dest_id=&dest_type=
פה מדובר על טיול באוסטרליה, ניו זילנד ותאילנד ב40-50 אלף ש"ח ל6-7 חודשים. מה מקור ההפרש (אני גם לא ממש מתמצא בעניין)?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. צריך לשנות את "ההערכה הרווחת" תגובה ל - 4 24/02/2008 16:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 781 הודעות עד כה
מי שכתב את הכתבה כנראה חזר ביוני 2007 אחרי חצי שנה, ז"א שהוא יצא בסוף 2006 אז התבצע החישוב והתכנון. מאז קרו מספר דברים...

ההערכה הרווחת שכתבו כאן במשך הרבה זמן הייתה 1500-1000 דולר אמריקאי.
כרגע שערי המטבע (במיוחד הדולר האמריקאי) לא יציבים, לכן ההערכה לפי דולר אמריקאי לא יציבה. ההפרשים במקרה הזה הם (בהערכה גסה מאוד) משהו שבין 15 ל30 אחוז.

בנוסף לזה, כולם מעגלים, אם פעם ההערכה הייתה 1500 דולר אמריקאי לחודש, ואנשים מוסיפים לזה 20 אחוז, זה יוצא מספר לא עגול, כך שרובם יכתבו 2000.

העלויות הן לרוב משהו כמו -+2000 דולר מקומי (אוסטרלי/ניוזילנדי לחודש) ולדעתי עדיף להיצמד לזה. ולשנות את "ההערכה הרווחת בפורום"

בכל מקרה, אני מאמין שתמיד כדאי שיהיו קצת רזרבות למקרה ש... דפקת רכב שכור ביום האחרון לטיול (לי זה קרה... )

[עודכן ב:24 פברואר 2008 16:14:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. צריך לשנות את "ההערכה הרווחת" תגובה ל - 5 24/02/2008 17:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zaza88 לא מחובר zaza88  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
וואו חברה תודה רבה על העזרה.. נראה לי אני באמת יכוון לכיוון ה-40 יותר.
מה לגבי עבודה שם במקרה שיחסר כסף ואני ארצה להאריך את הטיול, האם זה אפשרי? כי הבנתי שיש הגבלה לויזה לחצי שנה (אני פשוט מאוד טרייה בנושא הזה של אוסטרליה- לגבי הגבלות וכדומה).. אשמח לשמוע מאנשים שעבדו שם חוויות או עצות..
תודה רבה למשיבים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. צריך לשנות את "ההערכה הרווחת" תגובה ל - 6 24/02/2008 18:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
התשובה היחידה (והמוצדקת) שתקבלי בפורום הזה היא שעבודה בנ"ז איננה חוקית אלא אם יש לך ויזה מתאימה, ואם את ישראלית, כנראה שאין.
וופינג זה חוקי ( עם ויזה מתאימה ) אבל אין שכר.
לגבי אוס' - אותו סיפור.

כמו שעמית תמיד אומר - למה לקלקל למטיילים שיבואו אחרייך בזה שתוציאי שם רע לישראלים ברשויות האוסטרליות?
אפשר לעבוד בארץ עוד קצת זמן ולמנוע...

המייל שלי: jake_shapi@yhaoo.co.uk
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. צריך לשנות את "ההערכה הרווחת" תגובה ל - 7 24/02/2008 18:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 781 הודעות עד כה
להגיד שלא מדברים על עבודה בפורום מילא....

אבל להגיד דברים לא נכונים, בשביל מה?!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בלי להתייחס שניה להערכות הכספיות תגובה ל - 1 24/02/2008 23:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
ואני, אגב, עם אור בעניין, אני לא חושבת שכדאי לך לשכור קראוון. קשה לי לראות איך השכרה כזו ל-3 חודשים היא עניין משתלם כלכלית. ההשכרה עצמה תהיה כנראה יקרה יותר מאשר השכרת רכב פריווט רגיל ותשלם לאכסניות (שלא לדבר על קמפינג). נוסף על ההשכרה, צריך לשלם גם על החניה בקראוון פארק. אני משערת שדלק לקראוון יותר יקר מדלק לרכב רגיל (פשוט צריך יותר דלק). מעבר לזה - הרבה יותר קשה לנהוג בקראוון מאשר ברכב קטן. ל-3 חודשים אפשר בהחלט לקנות רכב, במיוחד אם מדובר בכמה שותפים, אבל גם אם שוכרים, עדיין יותר משתלם לשכור רכב קטן. נראה לי שאם זה שותפים "רגילים" ולא זוג או משהו, אז דווקא ההפסקה אחד מהשני והמפגש עם אנשים נוספים בערב יכול דווקא להועיל לשותפות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. צריך לשנות את "ההערכה הרווחת" תגובה ל - 5 25/02/2008 18:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אייל_פ85 לא מחובר אייל_פ85  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
אתה צודק, אבל השקל הישראלי יציב לא פחות (ואולי אף יותר) מהדולר הניו זילנדי והאוסטרלי, ולכן - אלא אם אנשים שומרים את הכסף שלהם בדולרים אמריקאיים - אין לירידה של הדולר יותר מדי משמעות.
הוא יותר חלש מול הדולר האוסטרלי, אבל אפשר לקנות יותר ממנו בפחות שקלים, כך שזה מתאזן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אתה לא ממש צודק, אייל תגובה ל - 10 25/02/2008 22:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
העניין הוא לא איך אתה שומר את הכסף, אלא בכמה אתה מעריך את שוויו, אלא יותר נכון, בכמה אני (לצורך העניין) מעריכה את השווי. לדוגמה, כשאני טיילתי לפני שנתיים, הדולר היה משהו כמו 4.6-4.7 ואני הוצאתי בחודש ומשהו באוסטרליה כ-8000 ש"ח, שאז היו שווים כ-1700$. לעומת זאת, אם היום אני מעריכה שהטיול עולה כ-1700$ אמריקאי לחודש, היום זה שווה בערך 6200 ש"ח, זו ירידה של כמעט 25%. הדולר האוסטרלי, לעומת זאת, שווה היום כ-3.3 ש"ח, לפני שנתיים הוא היה משהו כמו 3.5. בקיצור, מה שאז יכולת לקנות ב-1700$, זה לא מה שאתה יכול לקנות היום ב-1700$. לכן, הדרך של אור היא כנראה נכונה, ואת ההערכה צריך לתת במטבע מקומי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. אתה לא ממש צודק, אייל תגובה ל - 11 26/02/2008 00:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אייל_פ85 לא מחובר אייל_פ85  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
אני מסכים.
לא אמרתי שלא צריך לתת הערכה במטבע מקומי, אין לי ספק שזה נכון יותר ומדויק יותר.
הנקודה היחידה שלי הייתה שלא צריך להתרגש מהירידה של הדולר, כי השקל נשאר די יציב מול המטבעות האוסטרלים/ניו זילנדים.
לכן, גם אם בעבר 1500 דולר (אמריקאי) לחודש היו מספיקים, וכיום צריך 2000, אין לזה יותר משמעות, כי אפשר לקנות יותר דולרים בפחות כסף.
ז"א, הטיול לא התייקר לישראלים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. כמה כסף צריך לקחת לאוסטרליה..? תגובה ל - 1 02/03/2008 01:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  bellalipova לא מחובר bellalipova  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אהלן.
אני גם מתכננת לטוס באזור ספטמבר, וכרגע אני לבד ומחפשת שותפים.
יש מצב שנדבר אולי במסנג'ר או משו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. כמה כסף צריך לקחת לאוסטרליה..? תגובה ל - 13 03/03/2008 15:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  idanmalka לא מחובר idanmalka  משתמש בינוני 108 הודעות עד כה
אחרי חודש וחצי בחוף המזרחי עם בת זוגתי
אפשר לומר שההערכה של 1500 דולר מופרכת לחלוטין ...
אומנם זה בגלל שטיילנו בזוג ולא לבדי אבל יצא לנו סכום של כמעט 4000 דולר לחודש וחצי ...כנראה שאני בזבזן גדול אבל הרוב היה על דברים בסייסים לגמרי ...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. יש לזה שתי סיבות תגובה ל - 14 03/03/2008 16:46 לתגובה קודמת
אחת - הירידה של הדולר האמריקאי: כמו שאמרנו קודם, כשאני טיילתי הדולר היה משהו סביב 4.6 ועכשיו הוא שקל שלם פחות, שזו ירידה של כ-25%. לכן ה-1500$ שלי היו שווים הרבה יותר שקלים מה-1500$ של היום.

הסיבה הנוספת היא שככל שזמן הטיול קצר יותר העלות לכל חודש גבוהה יותר. אני הייתי באוסטרליה כחודש וחצי והוצאתי שם כ-8000 ש"ח שהיו שווים אז משהו כמו 1700$, את כל הבילויים והאטרקציות עשיתי באותו חודש וחצי. לעומת זאת, מי שמטייל במשך 4 חודשים, פורס את אותן אטרקציות ע"פ 4 חודשים ולא ע"פ חודש וחצי ולכן ההוצאה לכל חודש היא יותר נמוכה.

שתי הסיבות האלה ביחד מביאות ביחד להערכה שונה מההערכה שפורסמה כאן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר