|
| 2. כמה כסף צריך לקחת לאוסטרליה..? תגובה ל - 1 |
24/02/2008 13:15   |
 |
יעקב שפירא |
131 הודעות עד כה |
|
|
עפ"י חישוב מאוד מאוד כללי של עלות מחייה של 1,500$ (אמריקאי) לחודש באוס' ונ"ז, פלוס כרטיס טיסה של בערך 1,800$ נוספים אנחנו מדברים על משהו כמו 8,000$ , בלי קניות של ציוד וכאלה ( אם את צריכה ).
כיום שער הדולר הוא בערך 3.5 ש"ח ( טוב, טוב, בדקתי. 3.59 שקל לדולר ). אז זה יוצא 28,000 שקל לכל העסק. בגלל שינויים הייתי מנסה לארגן עוד קצת כסף "למקרה ש..." - לא בהכרח אצלך בחשבון, אבל שאם יהיה צורך - שיהיה.
שוב, כל זה מאוד מאוד כללי...
המייל שלי:
jake_shapi@yhaoo.co.uk
|
|
|
|
|
| 4. כתבה באתר זה מדברת על סכומים נמוכים משמעותית תגובה ל - 3 |
24/02/2008 15:20   |
| |
גד |
3 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 9. בלי להתייחס שניה להערכות הכספיות תגובה ל - 1 |
24/02/2008 23:33   |
|
|
ואני, אגב, עם אור בעניין, אני לא חושבת שכדאי לך לשכור קראוון. קשה לי לראות איך השכרה כזו ל-3 חודשים היא עניין משתלם כלכלית. ההשכרה עצמה תהיה כנראה יקרה יותר מאשר השכרת רכב פריווט רגיל ותשלם לאכסניות (שלא לדבר על קמפינג). נוסף על ההשכרה, צריך לשלם גם על החניה בקראוון פארק. אני משערת שדלק לקראוון יותר יקר מדלק לרכב רגיל (פשוט צריך יותר דלק). מעבר לזה - הרבה יותר קשה לנהוג בקראוון מאשר ברכב קטן. ל-3 חודשים אפשר בהחלט לקנות רכב, במיוחד אם מדובר בכמה שותפים, אבל גם אם שוכרים, עדיין יותר משתלם לשכור רכב קטן. נראה לי שאם זה שותפים "רגילים" ולא זוג או משהו, אז דווקא ההפסקה אחד מהשני והמפגש עם אנשים נוספים בערב יכול דווקא להועיל לשותפות.
|
|
|
|
|
| 11. אתה לא ממש צודק, אייל תגובה ל - 10 |
25/02/2008 22:46   |
|
|
העניין הוא לא איך אתה שומר את הכסף, אלא בכמה אתה מעריך את שוויו, אלא יותר נכון, בכמה אני (לצורך העניין) מעריכה את השווי. לדוגמה, כשאני טיילתי לפני שנתיים, הדולר היה משהו כמו 4.6-4.7 ואני הוצאתי בחודש ומשהו באוסטרליה כ-8000 ש"ח, שאז היו שווים כ-1700$. לעומת זאת, אם היום אני מעריכה שהטיול עולה כ-1700$ אמריקאי לחודש, היום זה שווה בערך 6200 ש"ח, זו ירידה של כמעט 25%. הדולר האוסטרלי, לעומת זאת, שווה היום כ-3.3 ש"ח, לפני שנתיים הוא היה משהו כמו 3.5. בקיצור, מה שאז יכולת לקנות ב-1700$, זה לא מה שאתה יכול לקנות היום ב-1700$. לכן, הדרך של אור היא כנראה נכונה, ואת ההערכה צריך לתת במטבע מקומי.
|
|
|
|
|
|
|
| 15. יש לזה שתי סיבות תגובה ל - 14 |
03/03/2008 16:46  |
|
|
אחת - הירידה של הדולר האמריקאי: כמו שאמרנו קודם, כשאני טיילתי הדולר היה משהו סביב 4.6 ועכשיו הוא שקל שלם פחות, שזו ירידה של כ-25%. לכן ה-1500$ שלי היו שווים הרבה יותר שקלים מה-1500$ של היום.
הסיבה הנוספת היא שככל שזמן הטיול קצר יותר העלות לכל חודש גבוהה יותר. אני הייתי באוסטרליה כחודש וחצי והוצאתי שם כ-8000 ש"ח שהיו שווים אז משהו כמו 1700$, את כל הבילויים והאטרקציות עשיתי באותו חודש וחצי. לעומת זאת, מי שמטייל במשך 4 חודשים, פורס את אותן אטרקציות ע"פ 4 חודשים ולא ע"פ חודש וחצי ולכן ההוצאה לכל חודש היא יותר נמוכה.
שתי הסיבות האלה ביחד מביאות ביחד להערכה שונה מההערכה שפורסמה כאן.
|
|
|
|