| 1. עלויות |
24/02/2008 12:38  |
|
|
אנחנו מתכננים טיול לחוף המזרחי בפסח.
בגדול: ניו יורק, וושינגטון, מפלי הניאגרה, אורלנדו.
מפישפושים שערכתי באינטנרט ובחישוב גס מאד נראה לי שהסיפור עומד להיות יקר - 70000 ש"ח לזוג + 2 ילדים בני 15 ו 13.
האם אני מגזימה בהערכותי?
מישהו שעשה זאת לאחרונה יכול לכוון אותי ?
תודה
|
|
|
|
|
| 3. עלויות תגובה ל - 1 |
24/02/2008 14:16   |
| |
dhz |
1989 הודעות עד כה |
|
|
ראשית, אני מצטרף למוני בבקשה למתן פרטים נוספים על הנסיעה המתוכננת:
1. כמה ימים.
2. האם יש לכם דרישות למלונות ברמה מסוימת.
3. איזה גודל/סוג רכב אתם רוצים לשכור.
אני רוצה להפנות אותך לטיפ שכתבתי שיכול לתת לך כוון בהערכת העלויות. הוא לא יספק לך מספרים, אבל יפנה אותך למקומות בהם את יכולה לברר נתונים.
|
|
|
|
|
| 5. עלויות-המשך שאלתי תגובה ל - 3 |
24/02/2008 20:16   |
|
|
תודה לכולם על התגובה המהירה. לבקשתכם אפרט יותר:
אנחנו מקצים לטיול שבועיים מתוכם 4 ימים באורלנדו, 4 ימים בניו יורק,יומיים בוושינגטון,יומיים במפלי הניאגרה, ואני מאמינה שהיומיים הנותרים יבוזבזו בטיסות.
בוושינגטון יש לנו משפחה כך שלא תהינה הוצאות לינה שם.
רכב: עדיף ואן כך שיהיה מקום לארבעתינו ולמיזוודות.
לינה: אנחנו מוכנים נפשית לותר על מלונות פאר ולהסתפק אפילו במוטל סביר.
לא פוסלים גם ארוחות מהירות או אפילו קניות בסופר והכנה עצמית.
אין לי בעיה לקבל הערכת מחיר $$$$.
ושוב תודה!
|
|
|
|
| 6. עלויות-המשך שאלתי תגובה ל - 5 |
24/02/2008 20:41   |
| |
דודו מרמת גן |
3956 הודעות עד כה |
|
|
|
עלויות בהערכה גסה (אל תתפסי אותי על הדולר) נעות בסדר גודל של כ 120-130 דולר ממוצע ליום לאדם לפי הפירוט הבא:
בתוך החשבון - ההוצאות המשותפות, למשל של חדרי מלון, שכירת רכב ודלק וגם הוצאות נפרדות כמו כרטיסי כניסה לאתרים, תחבורה ציבורית וכו'.
ההערכה כוללת בתי מלון, תחבורה - טיסות פנים, תחבורה ציבורית, רכב שכור+דלק וביטוח, אוכל, כניסות לאתרים, מוזיאונים, הצגות, פארקי שעשועים.
לא כולל - טיסות מהארץ ובחזרה, קניות ומתנות.
מנסיוני, איך שלא זזים ומאיזה כיוון שלא מסתכלים על ההוצאות, בשורה התחתונה זהו סדר הגודל של ההוצאה.
מומלץ לעשות חיפוש בפורום למשל על הערך עלויות. תמצאי יותר תגובות משתקבלי כמענה לשאלתך כאן.
|
|
|
|
|
|
|
| 10. עלויות-המשך שאלתי תגובה ל - 9 |
25/02/2008 20:37   |
| |
may east |
1693 הודעות עד כה |
|
|
|
סורי,
אני לא מטעה בכלום.
מלונות *רבים* במקומות שונים כן מחשיבים מחיר לפי תוספת האנשים בחדר !
רוצה דוגמא ? נסה להזמין מלון מיראז' בלאס וגאס - תוספת של אדם שלישי ורביעי בחדר (גם ילדים) זה 30$ או 60$ (לא זוכר)
מלון אדיסון בניו יורק - המחיר הוא בהחלט לפי מספר האנשים בחדר ! וכתוב שם במפורש שמעל גיל 1 ! זה כמו מבוגר. המחיר ל 2 ול 4 הוא בהחלט לא אותו דבר !
אז לא הטעתי, ואכן צריך לבדוק ספציפית לכל מלון את ההנחיות שלו.
בקשר לשכירות רכב - אני מניח שהקורא הוא עם ראש על הכתפיים, וברור ששכירות רכב היא לכולם ולא לפי מספר הנוסעים.
לדעתי בשבועיים המסלול לא הגיוני, כי למרות לקיחת שני ימי בזבוז על טיסות, זה לא מספיק.
ובכל מקרה לא מדובר בטיסה פנימית אחת, כי מאורלנדו צריך גם לחזור לניו יורק, לא ? וגם נניח שהחזרה ממיאמי אז הטיסה הטרנסאטלנטית יותר יקרה.
איך בדיוק עושים את ניו יורק, ניאגרה, וושינגטון ואורלנדו עם טיסה אחת בשבועיים ??
לעשות יומיים בכל מקום לא לוקח בחשבון את יום ההדעה וההתמקמות, ואת יום היציאה. המסלול לדעתי מאוד מאוד לחוץ.
לדוגמא: 4 ימים באורנלדו, זה אומר יומיים נטו בפארקים (אולי שלושה). בשביל זה להגיע עד לשם ?
וטיסות ניו יורק-באפלו-אורנלנו-וושינגטון יעלו בקירוב 400$ (לא הלכתי לבדוק , זוהי הערכה)
|
|
|
|
| 11. הנה התחשיב שלי תגובה ל - 10 |
25/02/2008 21:15   |
| |
גלית הותיקה |
1714 הודעות עד כה |
|
|
|
עשינו טיול דומה, 23 יום, זוג + 2 ילדים בפסח האחרון. הזמנו טיסות באלעל קונקט זמן רב (שנה מראש) וכרטסנו מוקדם כך חסכנו הרבה כסף. המחיר היה בין 1,100-1190 דולר כולל טיסות הפנים (לילדים יותר זול כמובן).
עלות הטיול עבורנו, כולל בזבוזים, אוכל, דלק, קניות, אתרים וכל מה שתעלו על דעתכם עמדה על 11,000 דולר.
במקרה שלכם, יהיה יותר יקר באופן טבעי בגלל כמה סיבות:
1.אם זה פסח הקרוב ועוד לא רכשתם כרטיסים, המחיר יהיה יותר גבוה.
2. יש לכם ילדים בוגרים כך שלא תוכלו לרכוש כרטיס ילדים כפי שאנחנו עשינו.
מאידך, אנחנו נסענו ל - 23 יום ואתם רק לשבועיים, כך שיש קיזוז יחסי. בכל מקרה, מוטלים באורלנדו יכולים לנוע סביב 50 דולר - 70 דולר ללילה במוטל סביר של רשת טובה. רכב באורלנדו זול מאד.
בנוסף, הטיול שלכם עמוס למשך הטיול המתוכנן, אנחנו עשינו פחות בהרבה יותר זמן. צריך לעשות שינוי לדעתי בתוכנית הטיול. אחת מן השתיים, או להוריד את ניאגרה או להוריד את וושינגטון ולהאריך את משך השהות באורלנדו.
אגב, אם אתם חובבי קניות מותגים, כדאי להוסיף 1,000 דולר לפחות על התקציב שלי וכן עוד 1,200 דולר עבור פערי המחיר שנקבת בהם לטיסות. לעניות דעתי, 13000 דולר לשבועיים יספיקו (אלא אם תבחרו במלונות יוקרה שעלותם 500 דולר ללילה כמובן) על כל יום שהות נוסף הייתי מוסיפה 250- 300 דולר ליום (לינה במוטל, מחיה, כניסות לאטרקציות, חלק יחסי בהשכרת רכב).
|
|
|
|
|
|
|
| 15. הנה התחשיב שלי תגובה ל - 11 |
03/03/2008 15:15   |
|
|
גלית,
איך את מציעה לתכנן את השבועיים האלו ?
אני מוכנה לותר על מפלי הניאגרה .
וושינגטון חובה עלי לבקר,ועל ניו יורק כמובן שלא אותר.
על אורלנדו הילדים לא יוותרו.
אנא עזרי לי לסדר את הטיול בין שלושת המוקדים האלו.
תודה
נטאשה
|
|
|
|
|
|