כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - אירופה מתכוננת להגעתו של איתן 25/02/2008 20:47 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
כפי שכבר כתב איתן סלווה לא פעם, האמצעי הטוב ביותר לתחזיות ארוכות טווח לטובת תכנון נסיעה הוא מעקב אחרי מועדי הנסיעות שלו לסקי ותכנון על נסיעה בשבוע שלאחר מכן. נראה שגם הפעם זה הולך לעבוד, עם שלגים חדשים סוף סוף באמצע השבוע הבא.
אין צורך להכביר מלים על המצב של אירופה כיום אחרי בצורת ארוכה (כמעט 3 שבועות מאז השלג האחרון ב-7/2) שלוותה בחום גבוה החל משבוע שעבר. את המדרונות הירוקים שבחלקים הנמוכים של האתרים כבר יהיה קשה להציל מבחינת גלישה עם מערכת אחת, אבל לפחות מבחינת המראה שלג טרי יעשה הרבה יותר טוב לעיניים.
החל מהיום יש מגמה של השתפרות בטמפרטורות, אם כי השתפרות היא מושג יחסי - ירידה של רום ההתקרחות ל"רק" 2000 מטר בשעות הצהריים. במקביל נכנסת בימים הקרובים מערכת מכיוון צפון אירופה עם משקעים ולמרבה המזל היא תעצר במדרונות הצפוניים של האלפים ומשקעים חדשים ירדו רק באופן מינורי יחסית באוסטריה, שוויץ, צרפת ואיטליה בימים הקרובים. השימוש בביטוי למרבה המזל הוא כמובן בהתחשב בטמפרטורות שהיו גורמות למשקעים להתבטא כגשם ולא שלג. מזג האוויר יהיה יותר מעונן, ביום חמישי אפילו יותר קריר באוסטריה ובלילות ניתן יהיה להפעיל תותחים, אבל סה"כ מדובר על מזג אוויר אביבי ולא חורפי. יוצאת מן הכלל תהיה צ'כיה הצפונית יותר שבה צפויים השבוע יותר משקעים, כולל שלגים.
בשבת וראשון תכנס לפרק זמן קצר רמה לדרום אירופה שתתבטא בעליה נוספת בטמפרטורות, אך החל מיום שני תכנס כנראה סוף סוף מערכת חורפית שתגרום לירידה בטמפרטורות ושלגים בימי אמצע השבוע. נראה שמדובר על כיומיים-שלושה חורפיים בכל רחבי אירופה, ופירוט טוב יותר אוכל לתת רק ביום שישי.
לסיכום - טמפרטורות חמימות ומעט משקעים בהמשך השבוע (בצ'כיה חורפי יותר), עליה קצרה בטמפרטורות בתחילת השבוע ומיום שני הבא סוף סוף מערכת חורפית עם ירידה בטמפרטורות ושלגים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עדכון תחזית מז"א - אירופה מתכוננת להגעתו של איתן תגובה ל - 1 25/02/2008 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 397 הודעות עד כה
היי עופר
מחכה לסיבוב שני בבנסקו .האם המשפט "ימים חורפיים בכל אירופה" יהוו חסינות גם לבולגריה היפה? בתאריכים 3.3-9.3
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עדכון תחזית מז"א תגובה ל - 1 25/02/2008 21:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
talmoneta talmoneta לא מחובר talmoneta  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
היי עופר,
אני עוקבת בדריכות ובכסיסת ציפורניים אחרי הדיווחים שלך בשבוע וקצת האחרון. אני, בדיוק כמו המכור, אהיה בבנסקו בין ה 3 ל 9 במרץ. תוכל להרחיב קצת בעניין בולגריה למעננו?

תודה רבה,
נטע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עופר, תוכל לזרוק איזו עצם לגבי מרילווה בשבוע הבא? תגובה ל - 3 25/02/2008 21:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון . לא מחובר דורון .  משתמש פעיל 1271 הודעות עד כה
מצטער להטריד, אבל כל העניין של מורדות דרומיים, פסגות צפוניות וואדיות מערביות לא עושה לי את זה. אני לא מחבר את התמונה בראש.
פשוט מחפש מידע בשביל חבר שנוסע בשבוע הבא למרילווה, ורוצה לדעת למה לצפות.
עוד דבר: אני לא רוצה כמובן לחלוק על ארבעת ליצני קיצביל, אבל חבר אחר (שימו לב: זה אומר שיש לי יותר מחבר אחד!) חזר מסן-אנטון שלשום. הוא אומר שהשלג שם לא היה מדהים, אבל בהחלט בסדר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עדכון תחזית מז"א - אירופה מתכוננת להגעתו של איתן תגובה ל - 2 25/02/2008 22:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למכור וגם לנטע - בולגריה, שבה תנאי הפתיחה טובים יותר מהרבה מקומות באוסטריה, תהיה בשבוע הבא בפיגור פאזה אחרי האלפים. בהתאם לכך שהמערכת תנוע ממערב למזרח תוסיפו יומיים שלושה לכל מה שכתבתי ואז זה יגיע לבולגריה. יום הגעתכם 3.3 יהיה יום חם ולאחריו תתחיל ירידה הדרגתית בטמפרטורות כשמיום חמישי בערך יתחילו גם השלגים. מאחר שזה עדיין קצת רחוק, כדאי לחכות ובתחזית של יום שישי אנסה לתת משהו מדויק יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה רבה! תגובה ל - 5 25/02/2008 22:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
talmoneta talmoneta לא מחובר talmoneta  משתמש מתחיל 34 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עופר תודה בשמי ובשם כ-200 חברי הקבוצה של רגינה תגובה ל - 1 25/02/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עופר, תוכל לזרוק איזו עצם לגבי מרילווה בשבוע הבא? תגובה ל - 4 25/02/2008 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מרילבה לא תהיה שונה משאר אירופה - חם בראשון ושני בבוקר ובאמצע השבוע מערכת עם ירידה בטמפרטורות ושלגים.
לגבי אוסטריה כעת - קשה להשוות בין סנט אנטון הגבוהה לקיצביהל הנמוכה שבה הפסגה הגבוהה ביותר היא ב-2000 מטר. ללא ספק באתרים הגבוהים של מערב אוסטריה (סאן אנטון, אישגל, סולדן וכו') תנאי השלג כיום טובים יותר מאשר באתרים המזרחיים יותר של טירול ואמאדה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. נשמע מבטיח תגובה ל - 1 25/02/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  icemano לא מחובר icemano  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
אמנם נראה לי שאני מעדיף את התחזית של snow-forecast.com אם הבנתי אותה נכונה אבל בשמחה אקח גם את התחזית שלך Smile

תוכל בבקשה להסביר קצת יותר מה לפי דעתך יהיה המצב ב zillertal שם תכננתי לשהות בשבועיים הבאים החל מהשבת הקרובה.

איך השלג הרטוב (אחרי הגשם והחום) יקבל את הטמפרטורות הנמוכות? המדרונות יהפכו לקרח?
האם תותחי השלג באמת יכולים להפוך את מצב השלג לסביר?
לגבי המערכת החורפית, האם הצפי הוא לסערת שלגים רצינית אשר תשבית את האתרים?

מתנצל על השאלות שאולי נשמעות בכייניות מה אלא שבימים אלא אני מנסה לדלות כל זיז של תחזית אופטימית אפשרית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. icon8.gif  עדכון תחזית מז"א - אירופה מתכוננת להגעתו של איתן תגובה ל - 1 26/02/2008 09:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shelly55 לא מחובר shelly55  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
היי עופר
אנחנו אמורים לשהות בבנסקו בשבוע של ה-19 למרץ, מה ידוע לך על הצפי של השלג ? נכון להיום במצלמות מיום ליום נראה פחות שלג ויותר אפור- די מדאיג. יש לך תשובה מעודדת בשבילי ? תודה מראש....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עדכון תחזית מז"א - אירופה מתכוננת להגעתו של איתן תגובה ל - 1 26/02/2008 23:08 לתגובה קודמת
  alikr לא מחובר alikr  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
הי עופר.
תודה רבה על העדכון המפורט.

האם תוכל לפרט ולהסביר קצת יותר איך בדיוק משפיע מזג האוויר על ספינדל בצ'כיה ? אני נוסע בתחילת שבוע הבא (הראשון למרץ) ואין לנו מושג מה קורה...

בנוסף, אם למישהו יש המלצה טוב לאתר על מזג אוויר, נשמח מאוד לשמוע.
תודה רבה.
אליק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הדרך הזולה להתקשר מחו"ל לארץ והפוך
להודעה הבאה:שאלה לעופר