1. דיווח מלא של שבועיים באזורים שונים |
25/02/2008 23:51  |
 |
אסף מהאקדמיה הישראלית לסקי |
5 הודעות עד כה |
|
|
|
אני אסף מירון מהאקדמיה הישראלית לסקי, אני שוהה באוסטריה מתחילת ינואר (החמישה בינואר) ואני חוזר ארצה באמצע אפריל.
אני נמצא עם יום הירשפלד מהאקדמיה לסקי שנמצאת פה גם עכשיו.
כל השבוע הזה היינו בתחרויות.
השבוע התחיל באליפות אנגליה, שנערכה בבורמיו (הרבה מדינות בהן הענף מפותח אך אין הרבה סקי, עורכות את האליפות הלאומית שלהן בארצות אחרות.
כמו ישראל). ביום ראשון הייתה לנו תחרות SL (סלאלום = מקצה הסלאלום בו השערים בו הם הצמודים ביותר מכל המקצים, ולכן הטכניקה היא מעט שונה
וכך גם הדרך בה עוברים את השערים שונה). התחרות הייתה קשה. בrun הראשון גלשתי בסדר, ובrun השני עשיתי טעות שעלתה לי ב2 שניות בערך.
ביום השני הייתה לנו תחרות GS (ג'יאנט סלאלום = סלאלום ענק, סלאלום בו המרחק בין השערים הוא בינוני), המסלול היה דיי טוב וגלשתי לא רע.
ביום השלישי הייתה תחרות הSUPER G (סופר ג'יאנט = סופר ענק. מקצה הסלאלום הכי מהיר בו מותר להשתתף בגיל שלי (16) ומגיעים
מעל 100 קמ"ש (המהירות הכי גדולה שנמדדה כשגלשתי היא 110 קמ"ש).
גלשתי לא רע והגעתי מקום 5 לגיל שלי.
התחרות הייתה בבורמיו. האתר הוא מאוד מאוד גדול ונערכות שם הרבה תחרויות במסגרת הגביע העולמי (הליגה הקשה ביותר בעולם של הסקי האלפיני).
כתוצאה מכך, המקום מאוד מפותח .
לאחר מכן, נסענו למקום אחר באיטליה, סנטה קטרינה (santa caterina). אני לא זוכר כמה גדול היה האתר אבל המסלולים מאוד טובים.
יש הרבה מסלולים קלים שכיף לגלוש וגם כמה קשים .
ביום הראשון היתה תחרות SL. בRUN הראשון רציתי מאוד להישאר בתחרות כך שלא הסתכנתי יותר מדי ופשוט נשארתי בפנים (בסוג התחרויות הזה יש שני RUNS
והתוצאה הסופית היא חיבור של שני הזמנים בשנים הRUNS). בRUN השני גלשתי טוב יותר.
ביום השני היתה גם תחרות SL מאוד דומה ליום הראשון, אך גלשתי פחות טוב.
אחרי 2 התחרויות האלו חזרנו לבסיס באוסטריה ויצאנו בבוקר שלאחר מכן לתחרות GS.
התחרות הזאת הייתה שונה בסוגה מהתחרויות האחרות. התחרויות הקודמות היו תחרויות שנקראות "תחרויות FIS" (האיגוד הבינלאומי של הסקי - faderation
international ski), והן תחרויות בינלאומיות והן החשובות ביותר. לתחרויות אלו יש נקודות לפיהן נקבעים החוקים והמעמדות של האנשים.
התחרות שעשינו באותו יום היית תחרות במסגרת הליגה הטירולית (טירול TIROL הוא האיזור האוסטרי בו אנחנו שוהים). לליגה הטירולית יש גם נקודות שדומות לFIS.
בתחרות עצמה גלשתי לא רע, ובטקס הפרסים קראו lucky bip number (מתחרים שמקבלים פרסים במזל =) ), והקריאו אותי, ונתנו לי
30 אירו (אירו שווה בערך 5.72 שקלים).
היום היה לנו יום חופשי מסקי אחרי שבוע ארוך של תחרויות, ויום , אני ועוד ילד שנמצא פה, ללכת לבריכה.
אנחנו שוהים במקום שנקרא m?ltal, עיירה שנמצאת באיזור שנקרא wildschenau שהוא חלק מאיזור שנקרא tirol.
הבריכה ממוקמת בעיר w?rgel הקרובה לעיירה שלנוו. עיר מאוד יפה, בה יש הרבה מאוד אטרקציות. לא יותר מדי מלונות והרבה חנויות.
שני האתרים בהם אנחנו מתאמנים נקראים schatzber בעיירה auffach ואתר בעיירה niderau (שתיהן בwildschenau).
האתר בNIDERAU קטן מאוד, אך schatzberg הוא אתר מאוד גדול, ומומלץ מאוד למי שאוהב off-piest.
|
|
|
|
|
|
| 4. איזה סיפור יפה... כל הכבוד אסף תגובה ל - 1 |
26/02/2008 16:33   |
 |
eduardox |
475 הודעות עד כה |
|
|
אתה בגיל של הבת הקטנה שלי, ועליך אני שומע הרבה דרך רינה. עם יום אנו מתכתבים בקביעות, אבל היה נחמד לקרוא את הסיפורים הדומים שלך.
מרתק.
אתה כותב יפה מאד, ותאור המקומות לינה ותחרויות מרמז על בקיאות גדולה מהסובב אותך. תאה לא רק "מתחרה" בסקי, אלא גם מבין איפה אתה נמצא (כולל השמות הקשים של העיירות - לא לי שאני מבין קצת גרמנית - אבל ללא ספק כן קשה לישראלי בן 16 - כל הכבוד).
ב-WORGL הייתי בנובמבר, כאשר גלשתי עם הבת הקטנה שלי בקפרון, ורצינו להגיע ל-HINTERTUX אך סופה אימתנית מנעה זאת ממנו.
בשדה התעופה נפגשתי עם אורית ואבא של יום ואז התחברתי לרינה ולכל נושא האקדמיה, וגם שמעתי רכילות טובה עליך.
אני מאחל לך הצלחה ושתוריד חזק את הניקוד.
|
|
|
|
| 5. הגיית השמות האסטריים - איזה מזל שעשיתי COPY תגובה ל - 4 |
26/02/2008 17:06   |
| |
רינה ב |
323 הודעות עד כה |
|
|
אדוארדו, שכחתי לספר לך/כם כי דרך הסקי הילדים מקבלים גירויים שונים.
אחד מהם זה רכישת שפה. אסף וענבל למשל למדו גרמנית באופן מסודר הם יכולים להסתדר יפה מאוד באוסטריה גרמניה ועוד כמה מדינות קטנות.
שאר ילדי הקבוצה מבינים קצת ויכולים לבקש דברים בסיסים.
האנגלית שלהם ברמה של דוברי אנגלית. והנה לך תשובה לגבי הגיית שמות המקומות.
נראה לי כי אם אסף ויום ימשיכו לבקר באיטליה השפה הבאה תהיה איטלקית
|
|
|
|
| 6. כל הכבוד,בגיל 16 = מהירות 100 קמ"ש , גיל 20 =? תגובה ל - 1 |
26/02/2008 19:24   |
|
|
הודעה ללא תוכן
|
|