כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. 4X4 בנמיביה ותחבורה בוצאונה 26/02/2008 19:37 לתגובה הבאה
  lioralb לא מחובר lioralb  משתמש בינוני 63 הודעות עד כה
היי, 2 שאלות:
1 כדי להגיע לשמורה עם כלבי הים האם נדרש 4X4 או שמספיק להסתפק ברכב רגיל.
כפי שאני מבין רוב המקומות מספיקים לרכב רגיל, השאלה האם יש אפשרות להשאיר את האוטו באיזור של קאוקלנד ומשם לקחת טיול מאורגן פרטי של חצי יום בג'יפ? האם יש סוכנויות מקומיות שם שמוציאות טיולים יומיים לראות את ההימבה???

2 תחבורה ממאון בוטסאנה לוינדהוק נמיביה, ככל הנראה אודי קמפ כבר לא עושים את זה. נשאלת השאלה כמה קל לתפוס נהג מונית ולשכנע אותו לקחת אותנו את הדרך הזו, וכמה זה יעלה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תשובה חלקית תגובה ל - 1 27/02/2008 20:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ili ili לא מחובר ili  משתמש פעיל 3446 הודעות עד כה
לגבי בוטסוואנה
האוכלוסייה מאוד דלילה, הם גם רגילים שם לבעלי תקציב "שמן"
לנו היה קשה לתפוס טרמפים עם קבוצות מאורגנות / תיירים - אפילו בתשלום
טרמפים הצלחנו רק עם מקומיים- חלקם בתשלום
חצייה לנמיביה תעלה לכם יקר - הרכב שיוצא גם צריך לחזור לבוטסוואנה
זה קצת קטע בעייתי- ביחוד אם אתם לחוצים בזמן

אני מציעה שתשלחו מייל לקמיליון או ל cardboard box בווינדוק יש את המיילים במדור 1001 - תראו מה הם עונים.

במקרה הכי גרוע תחזרו חזרה לגבול ותתפסו את האוטובוס לווינדוק, אם אתם מתכוונים לטייל באטושה תרדו לפני ואל תמשיכו לווינדוק

זו חוויה לתפוס טרמפים בבוטסוואנה- מאוד מקובל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תשובה חלקית תגובה ל - 2 28/02/2008 06:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4323 הודעות עד כה
ובקשר ל cape cross - מושבת כלבי הים - ניתן להגיע עם רכב פרטי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובה חלקית תגובה ל - 3 28/02/2008 09:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eugeng eugeng לא מחובר eugeng  משתמש בינוני 64 הודעות עד כה
1. למושבת כלבי הים אין צורך ברכב 4*4 וגם אפשר להגיע להימבה ברכב רגיל, אומנם לא הכפרים הקלסים, אך ליד Kamanjab יש כפר של הימבה בחוות גלבינגן . אפשר לבקר אצלם, באתר שלהם יש אפשרות לכתוב להם או דרך חברת התיירות שאני נסעתי אתם אלבטרוס שאירגנו לי את הביקור
2. אני חושב שכדאי לחזור ל Kasane ומשם יש אוטובוס לוינטהוק, אפשר לרדת בדרך ב Tsumeb, לקחת רכב להסתובב אתו ולהחזיר אותו בוינטהוק אם תוספת מחיר עבור החזרה במקום אחר. בדרך אפשר לעבור גם דרך ההימבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תשובה מלאה תגובה ל - 4 15/03/2008 19:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  alongi לא מחובר alongi  משתמש מתחיל 30 הודעות עד כה
שלום

נסענו ממאון לוינדהוק בקיץ האחרון וזה לא היה פשוט. האכסניות שili כתבה לך עליהן מוציאות נסיעה בין שתי הנקודות אך רק פעם בשבועים, וקשה לתפוס דווקא את המועד שלהם. חוץ מזה הנסיעות שלהם לא זולות.
אם אתם מגיעים ממאון כמונו הבעיה קצת יותר גדולה, יש אוטבוס שיוצא כל בוקר ממאון (8:00) לghanzi שם מחליפים אוטובוס ומגיעים לגבול בסביבות 15:00-16:00. מהגבול בין המדינות אין תחבורה ציבורית לתוך נמיביה (למעט אוטובוס שיוצא אחת משבוע מבירת בוטצואנה לוינדהוק, אבל מגיע לגבול מלא), וצריך לקחת טרמפים ממעט האנשים שעוברים בגבול. לנו היה מזל וזוג נחמד שנסע 190 קמ"ש לקח אותנו ואחרי כמה שעות היינו בוינדהוק.
אם זה לא קורה יש אתר קמפינג 5 ק"מ מהגבול, ויש עיירה בשם buitepos כ-20 ק"מ מהגבול. הבעיה שגם ממנה אין תחבורה ציבורית אך בה מקומות לינה וניתן להמשיך במסע למחרת. המטרה היא להגיע בטרמפים ל- gobabis ממנה יש תחבורת רבה לוינדהוק.
את הדרך ההפוכה לא עשיתי, אבל אני חושב שהיא קלה יותר, כיוון שאם נתקעים בחלק בלי תחבורה ציבורית (החלק בנמיביה בין gobabis לגבול)לפחות יש היכן לישון. כשכבר עוברים את הגבול לבוטצואנה יש תחבורה זולה ונעימה עד מאון.
ועכשיו אחרי ההסבר הרהורי כפירה. הדלתה נחמדה אבל ראיתי באפריקה שמונות מרתקות בהרבה. כמו שאומרים אנשי מאון לדלתה לא באים בשביל החיות ונדמה לי שללא טיסה קשה להינות מספיק מהמבנה הפיזי הכה מיוחד. אם מגיעים לבוטצואנה אני מאד ממליץ על יום אחד לפחות בשמורת צ'ובה היקרה שהינה שמורה מאד עשירה ומרתקת בבעלי חיים.
תהנו.
אלון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תשובה חלקית תגובה ל - 4 16/03/2008 07:40 לתגובה קודמת
eugeng eugeng לא מחובר eugeng  משתמש בינוני 64 הודעות עד כה
נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון הוא שעונת הגשמים השנה הייתה גשומה במיוחד. לכן הדלתה מוצפת וצפויה להיות כך עוד הרבה זמן, לפי מידע כמופיעה באתר לונלי פלנט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מצרים זה כאן?
להודעה הבאה:טיול בטנזניה באיזה חודש?

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר