כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מה ההבדל בין נעל freeride ל all mauntain 26/02/2008 23:33 לתגובה הבאה
  31zohar לא מחובר 31zohar  משתמש פעיל 399 הודעות עד כה
אני שבוע שלישי. רוצה לרכוש נעלי סקי. נתקלתי בדגמים שהם פרירייד וכאלה שהם all mountain
אודה על קבלת הסבר לגבי ההבדל ביניהם ומה אני באמת צריך.
ראיתי דגם של rosignol bandit b14 ב 279 יורו- זה מדגמי הפרירייד. יש המלצות?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מה ההבדל בין נעל freeride ל all mauntain תגובה ל - 1 27/02/2008 10:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1707 הודעות עד כה
ההבדלים בין אול מאונטן לפרירייד בנעליים הם הבדלים זניחים.
מה שחשוב בנעל זו התעמתה לרגל - קרי קודם כל מידה נכונה (והרוב המוחלט קונים נעליים גדולות מדי) והתאמת צורת הנעל לצורת כף הרגל. לכל חברה יש גלופה קצת שונה למשל יש רחב יותר באצבעות אבל צפוף מעל לקשת, יש שנוטים לנעליים רחבות יותר ויש שנוטים לצרות וכו' וכו'.
נעליים לא קונים לפי מחיר - 100 אירו חיסכון שתמורתם תקבל נעל שלוחצת או נעל רחבה מידי שפוגעת בשליטה על המגלשיים זה חוכמה קטנה מאוד.
ה B14נעל עם פלקס (קשיחות) של 85-95 שהוא מתאים לגולש משתפר, ורוחב הנעל באזור האצבעות של 100 מילימטר (נתונים מהאתר של רוסיניול) שזה אומר רוחב בינוני - כך שעל פניו יכול להיות בסדר, אבל! יתכן שהכפות הרגליים שלך רחבות יותר או צרות מאוד.
הכי חשוב מידה נכונה - 2 כללי אצבע - ךקנות רק במקום שמודד לך את הנעליים ללא הפנימית והשני שנעל צריכה ללחוץ קצת בחנות, אני ממליץ ככלל על קניהה של נעל קטנה במידה אחת לפחות ביחס למה שאתה רגיל מנעלי הליכה. כלומר, אם בדרך כלל אתה נועל 42, קנה נעלי סקי במידה 25 או 26.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מה ההבדל בין נעל freeride ל all mauntain תגובה ל - 1 27/02/2008 10:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההבדלים בין אול מאונטן לפרירייד בנעליים הם הבדלים זניחים.
מה שחשוב בנעל זו התעמתה לרגל - קרי קודם כל מידה נכונה (והרוב המוחלט קונים נעליים גדולות מדי) והתאמת צורת הנעל לצורת כף הרגל. לכל חברה יש גלופה קצת שונה למשל יש רחב יותר באצבעות אבל צפוף מעל לקשת, יש שנוטים לנעליים רחבות יותר ויש שנוטים לצרות וכו' וכו'.
נעליים לא קונים לפי מחיר - 100 אירו חיסכון שתמורתם תקבל נעל שלוחצת או נעל רחבה מידי שפוגעת בשליטה על המגלשיים זה חוכמה קטנה מאוד.
ה B14נעל עם פלקס (קשיחות) של 85-95 שהוא מתאים לגולש משתפר, ורוחב הנעל באזור האצבעות של 100 מילימטר (נתונים מהאתר של רוסיניול) שזה אומר רוחב בינוני - כך שעל פניו יכול להיות בסדר, אבל! יתכן שהכפות הרגליים שלך רחבות יותר או צרות מאוד.
הכי חשוב מידה נכונה - 2 כללי אצבע - ךקנות רק במקום שמודד לך את הנעליים ללא הפנימית והשני שנעל צריכה ללחוץ קצת בחנות, אני ממליץ ככלל על קניהה של נעל קטנה במידה אחת לפחות ביחס למה שאתה רגיל מנעלי הליכה. כלומר, אם בדרך כלל אתה נועל 42, קנה נעלי סקי במידה 25 או 26.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה רבה וברשותך עוד מס' שאלות תגובה ל - 3 27/02/2008 11:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית תודה רבה על ההשקעה בתשובה. תשובתך הולידה אצלי עוד מס' שאלות ואני מודה מראש על זמנך:
1. איזה רמת פלקס מתאימה לגולש של 3 שבועות.
2. מדוע חשוב למדוד את הנעליים ללא הפנימית?
3. כשהייתי בפעם הקודמת מחו"ל ראיתי שמחממים את הנעל כדי להתאימה לרגל. האם לעמוד על זה או שזה לא מחייב?
4. אתה כותב שעדיף לנשקיע עוד 100 יורו (ואני מסכים) כדי לרכוש נעל טובה ולא לוחצת אבל מצד שני ממליץ לקחת מידה קטנה. איך אני יודע שהמידה הקטנה לא תלחץ בהמשך?

ושוב המון תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תודה רבה וברשותך עוד מס' שאלות תגובה ל - 4 27/02/2008 13:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 727 הודעות עד כה
על השאלות ששאלת כתבתי במענה לפאודר וכמובן שה f...n F5 מחק לי.
אם אתה גולש שלושה שבועות רמת הפלקס של 80-90 גבוהה מדי בשבילך. קח בחשבון - כשם שאני לוקח בחשבון - שלכל חברה פלקס אחר ואין מידה אחידה וקבועה. בעקרון, לך על נעליים של פלקס 60-70/75. גם הייתי מציע לקחת נעליים "רגילות" ולא לביג מאונטיין. אלה נעליים שמתאימות למי שיוצא מחוץ למסלולים - ייקח לך עוד "קצת" זמן עד שתגיע לזה.
יש להוציא את הפנימית כדי לראות שהגודל של הנעל (פלסטיק) מתאים לרגל, לפי הכללים של פאודר. הפלסטיק לא משתנה. הפנימית משתנה בדחיסות שלה עם השימוש. המידה הקטנה לא יכולה ללחוץ "בהמשך". אם הגודל של הנעל החיצונית טוב, מה שיקרה אחרי כמה ימים/שבוע של גלישה הוא שהפנימית תתאים עצמה לרגל, תידחס קצת ויהיה טיפה יותר מקום בתוך הנעל.
הנטיה של מרבית הגולשים היא לקנות נעל שנוחה להם בחנות ואחרי כמה ימים הם שוחים בתוך הנעל.
בעקרון שלבי המדידה הם:
א. התאמת גודל בלי פנימית. בין אצבע אחת לשתיים מאחורי הקרסול כשהאצבעות נוגעות בצקה של הנעל מקדימה.
ב. הכנסת הפנימית, סגירת הנעל ועמידה + הליכה כרבע שעה. כשאתה עומד האצבעות אמורות לגעת מקדימה והעסק די חופשי. כאשר אתה נכנס למצב פלקס העקב נעול בנעל מאחורה ויש לאצבעות מקום (לא גדול מדי) לזוז.
ג. בדיקת "מרכיבי הנוחות" האחרים - רוחב מקדימה, גובה הקשת וכו'.
לגבי החימום - לא כזה קריטי. שלושה-ארבעה ימים של גלישה ולא תבחין בהבדל בין נעל שחוממה להתאמת הפנימית לבין נעל שישבה על הרגל כל היום.
תקרא בעמודים הקודמים. היו כמה שרשורים בענין.

[עודכן ב:27 פברואר 2008 13:39:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה רבה וברשותך עוד מס' שאלות תגובה ל - 5 27/02/2008 15:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה צוד לגבי קשיחות הנעלים שהוא צריך כרגע, אם זאת עבור גולש שמתכנן לקחת עוד שיעורים, נעליים עם פלקס של 60-70 יהיו רכות מידי אחרי עוד שבוע שבועיים. פלקס של 85 אינו פלקס קשיח מדי כלל וכלל. קח בחשבון שנעל לגולשים חובבים טובים היא בעלת פלקס של 120-130 (כל זה כשלוקחים בחשבון שאכן יש הבדלים בין מה שלכ רמת קשיחות מייצגת בכל חברה)
לשאול המקורי, חשוב לקחת נעל במידה נכונה. הבעיה שנעל במידה נכונה אבל בצורה שלא מתאימה הולכת להכאיב, לכן חשוב למצוא נעל שתואמת את צורת כך הרגל שלך. על כן, חשוב לחפש לפי מה שמתאים לרגל ולא לפי מה שמתאים לכיס. צריך למדוד הרבה נעליים, מבספר מידות והכי טוב למצוא מוכר שמבין (הם די נדירים)
אתה נמצא כרגע באתר?

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אני אהיה באתר הסקי (מאירהופן) בשבת הקרובה תגובה ל - 6 27/02/2008 16:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. פאודר - נסחפת תגובה ל - 6 27/02/2008 18:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פלקס 120 לחובבן בינוני?
נכנסתי עכשיו לאתר של נורדיקה. הנעל שפיץ שלהם - דוברמן אגרסור - היא בפלקס 130.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. פאודר - נסחפת - עוד דוגמאות תגובה ל - 8 27/02/2008 20:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
atomic - 120-150
lange - 120-150
rossignol radical - 90-130
כולן נעלי מירוץ!!
אז איך נעליים לגולש בינוני פלקס 120?

[עודכן ב:27 פברואר 2008 20:03:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. פאודר - נסחפת - עוד דוגמאות תגובה ל - 9 27/02/2008 21:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כתבתי לגולשים חובבים טובים. לא בינוניים. מה שאתה רואה באתרים אלו הם לא באמת נעלי מירוץ, בדיוק כמו שסובארו אימפרזה WRX אינו רכב מירוץ ויש מרחק רב בינו למכונית של קולין מקקריי.
הנעליים לגולשים שמתחרים נקראים PLUG ולרוב נמכרים דרך מספר חנוית קטן, לפי הזמנה. LANGE עם פלקס של 150 מתחיל לגרד את טווח הקשיחות של נעל תחרותית (אין לי סבלנות לחפש כעת, אבל לדעתי לעוד חברות יש נעליים עם פלקס של 150 חוץ מאטומיק ולנגה - לדעתי גם לנורדיקה וסלומון). פלקס 60 זו נעל מאוד רכה, ולדעתי, מי שרוצה להתקדם צריך נעל יותר קשיחה. כל עוד הנעל לא זורקת אותך אחורה וגורמת לך לגלוש בתנוחת "כריעת שירותים" אין בעיה של קשיחות.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. בדקתי תגובה ל - 10 28/02/2008 08:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
פלאגים נקראים כך בגלל השיטה בה מייצרים אותם. לא כ"כ הבנתי את ההסבר הטכני. בעקרון הם עבים במיוחד, הליינר דק במיוחד והם מיועדים למי שמחפש דייקנות של סכין מנתחים על המדרון במירוץ. למקצוענים בד"כ אין ליינר במובנו הרגיל אלא יציקת סיליקון בתוך הנעל.
הפלאג ב-2006 של נורדיקה היה הדוברמן 150 - כשמו כן הוא וכן פלקסו.
יש גם סוג טיפה פחות "מירוצי" המכונה plugabee (כמו wannabee). ברמה זו מדברים על פלקס 130 - למשל טכניקה דיאבלו רייס.
http://www.bootfitters.com/06_plug.htm
בדקתי בנורדיקה -
הספידמשין שמיועד לגולשים טובים מתחיל ב-100 נגמר 120/130
GTS לפחות טובים - מתחיל ב-60 נגמר 90/100
פישר - סדרת mx pro מוגדרת לגולשים מנוסים ואגרסיביים. מתחילה ב-17 נגמרת ב-105
אטומיק - סדרת M - פלקס 80-110

כמו שאומרים האנגלים - I beg to differ. מי שגלש עד היום שלושה שבועות בקושי מגרד את הקצה התחתון של intermediate ולא גולש חודש בשנה, מוטב לו שיקנה נעליים בפלקס 60-70. הם ישרתו אותו היטב במשך מספיק שנים.

[עודכן ב:28 פברואר 2008 08:18:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. בדקתי תגובה ל - 11 28/02/2008 10:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יש בזה לא מעט טעם והעדפה אישית. אני שונא תחושה השנעל לא מחזיקה כמו שצריך, "מתקפלת" ויש תחושה של נפילה קדימה. בעיני פלקס של 60-70 הוא מינימלי לגולש זכר, ושאינו רזה במיוחד (מעל 70 ק''ג), לכן פלקס של 80-90 יתאים למגוון מאוד רחב של גולשים. זה מציע מצד אחד קשיחות ותמיכה מספקת ומצד שני עדיין קל לכופף אותם גם במהירות נמוכה.
יש סיבה נוספת להמלצתי על נעליים "מתקדמות יותר": הנעליים המאוד פשוטות, עם הפלקס הנמוך עשויות מפלסטיק זול יותר, רגיש יותר לקור (מתקשח יותר בקור) כך בהחלט יתכן מצב שבו על המסלול הם יהיו קשיחות לפחות כמו נעליים בעלות דירוג פלקס גבוה יותר, רק שהנעליים המתקדמות יותר ישמרו על היכולת לתנועה אחידה בעוד שבה זולות יש נק' מאוד קשיחה ולאחר שעוברים אותה הנעל אינה מציעה כל תמיכה. מעין מצב בינארי.
שוב אלו ההתנסויות שלי. הנעליים הקודמות שלי היו נורדיקה גרנד פרי עם פלקס של 85 והם היו רכות מדי, ללא כל ספק.
ואם נקח פלקס של 150 לגולשים שגם מתחרים (ולא מדובר על ה WC אלא אל ליגות מקומיות), 120-130 לגולשים טובים מאוד שאינם מתחרים, 100 לגולשים טובים מכבר מחפשים גם נוחות, אז 80 זה פלקס אידיאלי לגולש בינוני שעדיין לוקח שיעורים.
האמת, למרות שזה דיון מעניין, הוא תכל'ס על הבדל בין פלקס 70-75 לפלקס של 80-85 ואני לא בטוח שיש כאן מישהו מסוגל להרגיש הבדל משמעותי ביניהם בזמן גלישה.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. בדקתי תגובה ל - 12 28/02/2008 10:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לאחר שיטוט קצר באתר של BOOTFITTERS.COM מצאתי משהו בFAQ שלהם (תחת שגיאות נפוצות):
3. Buying boots that are too soft. Beginners and novice skiers need boots that forgive their occasional mistakes but not one that is so soft that it won't transmit the energy to the ski when they execute the proper movements. After they've rented a few times and have committed to the sport, buy a boot one or two steps up from the entry level offerings. They will perform and fit better.

שוב, זה עניין של טעם ותחושה ובסופו של דבר ההתאמה עדיין חשובה יותר.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. תודה רבה תגובה ל - 12 28/02/2008 10:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חברים אני מצטער שפתחתי בינכם ויכוח :0. אבל זה היה מעניין מאוד לקרוא דברים שלא היה לי לגביהם צל של מושג
מחר בבוקר אני כבר באויר בדרך למאירהופן.
שוב אני מאוד מודה לכם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. זה לא ויכוח תגובה ל - 14 28/02/2008 11:54 לתגובה קודמת
כמו שהתחיל פאודר אחת ההודעות שלו - זה ענין של טעם והעדפה אישית.
ועל דבר אחד שנינו מסכימים - מה שיותר חשוב זה ההתאמה של הנעל לרגל. אל תשכח שפלקס אינו נתון קבוע לכל הנעליים. אין סטנדרט עולמי. 100 של חברה אחת יכול להיות 110 של השניה ו85-90 של השלישית. דלבלו עד שנה שעברה הלכה על מספרים שונים לחלוטין. השנה הם עברו למספרי פלקס כמקובל אצל חברות אחרות. חברת Full Tilt למשל, לא מפרסמת באתר שלה פלקסים במובן המקובל. הם כותבים 2-רך 4-בינוני 6-קשיח
http://www.fulltiltboots.com/boots.asp
זו החברה שקנתה את הזכויות לנעליים של רייכלה - שלושת החלקים המקורית. נראות מאוד מעניינות, אם כי מצריכות כנראה הרבה חלפים לכבלים ולסגרים. בפעם הבאה שאהיה בארה"ב מבטיח להכנס לחנות, לנסות ולדווח.

וכפי שקורה לי לא אחת - מישהו שאל שאלה ואני מרביץ את אמונתי במקום לענות על השאלה. אז הנה התשובה שלי לזוהר:
א. ההחלטה לקנות נעליים היא החלטה נבונה.
ב. תחפש בשרשורים קודמים. נדמה לי שמישהו כתב על חנות טובה במיירהופן שעושה את העבודה כמו שצריך.
ג. תקדיש לכך זמן ואל תוותר - הדיבידנדים ישרתו אותך שנים רבות אחרי שתשכח את החופשה הספציפית, בה ויתרת על שלוש שעות גלישה/שתיית בירה לטובת בחירת נעליים.
ד. כמו שאמר פאודר - קח נעליים שהן רמה אחת או שתיים מעל לרמתך הנוכחית. כך לא "תגדל" עליהם תוך זמן קצר.
ה. אל תסתכל על תוית המחיר. ממילא זה סיפור יקר - עדיף לקנות ביוקר נעליים טובות. זה הפריט החשוב ביותר (חוץ מהקסדה) שיהיה לך.
ו. אל תתבייש לחזור לחנות להתאמות. ייקח לרגליים שלך ונעליים לפחות שלושה ימים להכיר אחד את השני ולהרגיש איפה יש נקודות כואבות. בסוף התהליך יהיו לך נעליים שמתאימות כמו כפפה (כמו שאמר ג'וני קוקרן במשפט או.ג'יי. סימפסון)

[עודכן ב:28 פברואר 2008 11:54:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מד"א: אדם נפל מרכבל באתר החרמון מגובה 30 מטרים