|
|
|
| 4. חצי האי גאספה תגובה ל - 3 |
28/02/2008 13:34   |
| |
מוני |
6476 הודעות עד כה |
|
|
שלום אורית
ברור שקוויבק סיטי גם עלי עדיפה לביקור לעומת מונטריאול.
אני לא נכנס עדיין לחלוקה סופית לימים מאחר ולא הבנתי אם תאריכי הקצוות שרשמת הם ימי הטיסות ?
בפירוש רשמתי שאם אפשר יהיה לשלב צפון מזרח זה יהיה רק דרך צפון מדינת ניו יורק קרי פארק האדירונדאק ובהחלט לא חשבתי על הרים לבנים ,אך מאחר וההגעה לשם עשויה להיות לאחר ה-10/10 אני חוזר בי.
אני ארשום תוואי כללי :-
אם הנחיתה בטורונטו בשעה סבירה אז לאחר התאוששות מתבקשת הייתי נוסע ללינה ליד הניאגרה,אחר כך נוסע על ה-401 אל 1000 האיים, ממשיך צפונה תוך כדי מעקף מונטריאול והייתי נוסע עד Trois Rivieres על מהיר 40 ,הייתי אולי ביציאה מס 174 קופץ קלות לעיירה Louiseville בה אומרים נמצאת כנסית סנט אנטואן דה פאדו אחת המפוארות בקנדה?, הפסקה תעשו אולי בטרואה ריבייר ברובע העתיק שהוא קטן. עכשו אם אתם בלחץ זמן המשיכו לקוויבק סיטי על ה-40 המהיר(שעה וחצי),אם זמנכם אתכם לכו על כביש הגדה האיטי 138. לינה קוויבק סיטי. ויום בקוויבק סיטי העיר שבתוך החומה .
מקוויבק-כל הדרך מזרחה לטדוסאק עם עצירות בדרך במקומות אפשריים כגון:-ראשית בהמלצתו של הגולש סמי תושב טורונטו אפשר לוותר על מפל מונמרסי (7 קמ` מזרחה לקוויבק),וגם על העיירה הקיטשית סנט אן דה בופרה.
לעומת זאת הייתי הולך לפי עצתו אם יתאפשר ומשקיע זמן בביקור -באיזור פארק מון סנט אן -בעיקר בקניון Mont Ste-Anna כ-30 קמ צפונית מזרחית לקוויבק והסמוך לכביש 138 .
אולי שוה להשקיע גם זמן כמה קילומטרים מזרחה לפארק מון סנט אן בפארק-לה סט שוט(les sept chutes)בה 7 מפלים(לא יודע מצב זרימה בהם באוקטובר)? שבילים מובילים ביניהם.
בהמשך Baie St-Paul שהיא עיירה נאה עם רחובות עתיקים,ממנה על כביש362יש עוד 44 קמ עד ל-Pointe-Au-Pic,שהוא כפר קטן עם עם נופים ובתי קיץ מפוארים? ובהמשך הגעה לטדוסאק.
אפשרות לשייט לויתנים בטאדוסאק או שתשאירו את הקטע של הלויתנים לגאספה .
חזרה אל סן סימאון(st simeon) משם 65 דקות שייט אל ריבייר דו לופ(riviere du luop)בגדה הנגדית של נהר סיינט לורנס. ביקור בעיירה התוססת עם אוירה נעימה של עיר עתיקה הבנויה לאורך רחובות תלולים ומתפתלים.
אם אתם במקרה תלונו בעיירה הזאת סמי המליץ על לינה במקום שהוא צרף לגביו אתר:-
http://www.hihostels.ca/quebec/en/index.aspx?sortcode=2.5
מכאן אתם מתחילים את המסע בכיוון חצי האי גאספה ועושים זאת לאורך
הנהר מבקרים ב-Parc du Bic ולנים ב- Ste-Anne du Monts .
ביום הבא אתם מגיעים לביקור ב-Parc Gaspesie שעל פי יודע דבר כמו הגולש סמי(והאמינו לי אין אתר טבע בקנדה שהבן אדם הזה לא חרש)נחשב The best park in Quebec ,ואם אתם מיטיבי לכת מומלץ שם מסלול הליכה הנקרא the Mont Albert Trail.
למחרת ממשיכים על ה-132 בדרככם אל קצה חצי האי ואל Parc Forillion
פרטים על הפארק באתר:-
http://www.pc.gc.ca/pn-np/qc/forillon/index_e.asp
אפשר לבלות כאן חלק גדול מהיום,וכאן המקום לשאול על אפשרות שייט צפיה בלוויתנים,ואו לצפות בהם מהחוף! המלצה ללינה ביום הזה אפשרי ב- Perce, משהו כמו 90 קמ דרומה.
למחרת בקרו ב- Perce Rock park ,(אני מצרף תמונה של סמי מהפארק הזה) ואחר כך המשיכו בהקפה של הגאספה על ה-132 ואם אכן הקדשתם זמן לביקור בפארק הגיעו ללינה ב-Campbellton שלמעשה נמצאת על הגבול עם ניו בראונסויק ממש טיפונת בצד של ניו בראונסויק .
על העיירה הזאת מספר סמי שהיא עוף מוזר שנראית כמי שהקפיאו אותה
בשנות ה-60 ,אבל היא נוחה לעצירה ולינה.
מכאן תצטרכו להחליט איך אתם חוזרים,האם חזרה מיד צפונה עם ה-132 אל כביש החוף של חצי האי גאספה ואיתו חזרה בכיוון קוויבק ,ואו יורדים קצת על ה-17 בתוך ניו בראונסויק בכיוון st-leonard וממנה
עם ה-2 וה-185 אל ריוורה דה לופ שעל גדת נהר סיינט לורנס ממנה התחלתם את הטיול בגאספה וממנה חזרה אל קוויבק בדרך המהירה הווה אומר כביש מס 20 ומבלי לעזוב אותו תמשיכו עליו בכיוון מונטריאל ,וכאן אני נעצר כי כפי שאמרתי לא הבנתי בפועל כמה ימים ללא הטיסות יש לכם נטו למסלול.
 |
| Perce Rock park (גודל:78.57KB) |
|
|
|
|
|
|
|
| 8. חצי האי גאספה תגובה ל - 7 |
29/02/2008 00:44   |
| |
מוני |
6476 הודעות עד כה |
|
|
|
האמת שבעוונותי,זאת לא פעם ראשונה שאני מעז להתלבט עם הודעות של גולשים בענין מסלולים שהכנתי אותם בקפדנות אולם עדיין לא מימשתי.
זה קרה לי גם בעבר תוך כדי הכנות לטיול השלכת לסתו 2005 במדינות ניו אינגלנד ומדינת ניו יורק,כאשר שאלות בענינן לא נענו,ניסיתי את כוחי,תמיד תוך הארת אזהרה,ולהפתעתי לא נכשלתי.
במקרה שלכם למקרא כותרת ההודעה שהתמקדה בגאספה-לא היה לי צל של ספק,שעקב העדרותם של הגולש תושב טורנטו sammie,והגולשת Anitchca
לא ימצא מי שיגיב בנידון(אשמח אם טעיתי),ולכן נכנסתי לשירשור,ואני חייב לך התנצלות לכך שבתגובה בה רשמתי תוואי שכחתי להוסיף את המשפט שאותו אני תמיד מוסיף ושבו אני מבקש לקחת אותי בע"מ.
ולענינינו, לא חושב שאת מתכוונת באמת לאפשרות של מאמץ נסיעה יומי מטורונטו לקוויבק סיטי, שהרי מדובר על 800 קמ וזה לדעתי לא לענין.
כעת התוספת ההכרחית של פארק שעשועים עבור החברה, מטרפדת את האפשרות
לשלב מעבר באדירונדאק כך שמסביבות מונטריאול תרדו ישירות לאורך הנהר לטורונטו.
הקטעים המקבילים שלנו אמורים להיות (במקרה שלנו בכיוון ההפוך) ואנחנו מגיעים מניו בראונסויק לריוורה דו לופ עוברים לטדוסאק ויורדים לקוויבק סיטי,ומקוויבק סיטי עד איזור מונטריאול ,אלא שמכאן אנחנו נסטה אל מונטרמבלנט ואחר כך אוטווה 1000 האיים וכניסה לקטעים אחרים מאלה שעשינו ב-2005 בפארק האדירונדאק ירום הודו ובעיקר בשלכת.
מוני
|
|
|
|
|
| 10. חצי האי גאספה תגובה ל - 9 |
29/02/2008 13:19   |
| |
מוני |
6476 הודעות עד כה |
|
|
אורית
מה זאת אומרת ברשותך? ,מודה שבתחילה לא קישרתי את שם המשתמש שלך
עם אורית, שזאת ממש אבל ממש לא הפעם הראשונה שהיא מפגינה נוכחות יותר מחיובית בפורום,וכבר יצא שהתלבטנו במסלולים אחרים שעשיתם בעבר,ונראה לי שאתם פריקים של קנדה- הלא כן?
ולענינכם, האמת שניסיתי לחלק את הימים שנשארים לכם לאחר שמורידים את השהות בניאגרה,ואת פארק השעשועים.
בדקתי אורכי נסיעה שעליכם יהיה להשקיע לצד ביקור בקניון שבדרך מקוויבק סיטי בכיוון טדוסאק, ובפארקים שבגינם אתם מרחיקים עד לגאספה.
הנה אחת האפשרויות:-
2/10 נחיתה והגעה ללינה במפלים
3/10 ניאגרה והגעה ללינה בטורונטו
4/10 סוף שבוע -בילוי בפארק שעשועים ואולי אפשרות לקידום ללינה על ה-401?
5/10 להגיע עד כמה שיתאפשר לכם בכיוון קויבק סיטי ואני מדגיש כיוון
יחשב יום מאומץ?
6/10 קוויבק סיטי העיר שבתוך החומה. מומלץ להזמין לינה בעיר הזאת יפה שעה אחת קודם שאולי חגיגות ה-400
7/10 יום בדרך לטדוסאק.
8/10 חובה לעלות בסן סימאון על המעבורת של 09:30 !-לגדה השניה של הנהר שם ריוורה דו לופ והמשך נסיעה וביקור ב-Parc du Bic ולנים ב- Ste-Anne du Monts .
9/10 ביקור בפארק גאספה (כנראה ללא הטרק שסמי ממליץ) ולהביא בחשבון קידום ללינה סמוך כמה שניתן לפארק פוריליון.
10/10 ביקור בפארק פוריליון והייתי מציע להביא בחשבון יום מאומץ בו תנסו להגיע ללינה עם כביש מס 17 בקצה ניו בראונסויק בכיוון ST leonard ?.
11/10 עם ה-2 וה-185 אל ריוורה דה לופ ועם ה-20 המהיר דרומה, לשם הערכה אז עד Levis(אפשרות טובה ללינה) שיושבת מול קוויבק סיטי וממנה אגב מעבורות קצרצרות אל הנמל והעיר העתיקה(ולא עם הרכב!) של קוויבק במידה ורוצים לבלות ערב נוסף בה,ואולי בגלל החגיגות של 400 השנה יהיה מעניין שם?
12/10 ממשיכים על ה-20 דרומה בכיוון מונטריאול 250 קמ ועוקפים אותה
בעזרת ה-30 דרומה עד ל-15 שאיתו ממשיכים לרדת ועוברים אל ה-87
שבצד האמריקאי ללינה אפשרית ב-platsburgh או אפילו keeseville שעד אליהם מאיזור מונטריאול עוד 100 קמ לראשונה ו-130 לשניה.
13/10יום חג הקולומבוס דיי, מקוה שזה היום האחרון שניתן לעלות עם הרכב שלכם לתצפית מהוויטפייס מאונטיין,אחר כך ביקור אתנחתא בעיירה לייק פלאסיד ולהביא בחשבון הגעה בסופו של יום דרך watertown שעל ה-81 אל מעבר הגבול של 1000 האיים לינה מומלצת אפשרית ב-gananoque בצד הקנדי.סך הכל קמ ביום הזה 360 קמ בקירוב
14/10 נסיעה לטורונטו לקראת הטיסה.
מוני
 |
| הי פולס גורג' סמוך ללייק פלאסיד(גודל:11.98KB) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30. חצי האי גאספה תגובה ל - 29 |
07/07/2008 00:36   |
| |
dorondav |
33 הודעות עד כה |
|
|
אורית שלום,
נסי גם באתר הרשמי של קוויבק: Official tourist site of the Government of Québec. הלינק לחלק של המלונות מצ"ב (יש להכניס חבל ועיר)
http://www.bonjourquebec.com/ca-en/hebergement0.html
גיליתי אותו בשהותי לאחרונה במונטריאול לפני כחודש בענייני עבודה.
דורון
|
|
|
|
|
| 32. חצי האי גאספה תגובה ל - 31 |
12/07/2008 21:50   |
| |
dorondav |
33 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 36. חצי האי גאספה תגובה ל - 35 |
18/08/2008 00:35   |
| |
dorondav |
33 הודעות עד כה |
|
|
הי אורית ומוני,
מז"א היה די גשום, אבל לא כזה ש"משבית את השמחה" ומשבש תכניות בד"כ, כולל הליכות, שיט וכד' - אבל צריך לקחת בחשבון.
ב- Fundy היינו רק בפרק (מקסים אגב!) ולא בשביל שנמצא במקום אחר. באותו יום שהתחיל בסיינט ג'והן, הגענו לשפל בהופוול-רוקס ב- 13:30 כשעה לאחר שיאו. חוויה אמיתית! אפשר לטייל בתחתית עד 3 שעות לאחר שיא השפל. שיא הגאות היה ב- 18:00 "נשברנו" לפני זה אחרי שהתרשמנו מספיק גם מגאות לא מקסימלית ונסענו ללון במונקטון. מצרף אתר המפרט את זמני הגאות והשפל לפי תאריך:
http://www.thehopewellrocks.ca/English/tidetables2.htm
Perce -
יש מספר חברות שמציעות שייט לסלע ובהמשך לאי Bonaventure. כולן יוצאות מאותו מקום. ניתן לרדת באי - לא לוותר. הליכה של כשעה (במסלול הקצר) עד למושבת הציפורים. חוויה! בנוסף ניתן לעשות גם מסלולי הליכה באזור. מידע במשרד התיירות המקומי שמוצאים אותו בקלות. אנחנו הסתפקנו באי והמשכנו ללינה בעיירה הנחמדה Gaspe, כדי להתחיל מחרת בבוקר את היום שהוקדש בעיקרו לפרק Forillon. לנו ב- Motel ADAMS, בסדר (והיחידי שהצלחנו להזמין באינטרנט דרך האתר הרשמי של קוויבק ששלחתי קישור שלו בהודעה קודמת). בפורילון עשינו שיט לוויתנים, ואפילו הצליח לנו וראינו 2 כחולים ועוד כמה קטנים. לא יכול להשוות לטאדוסק, אבל נראה לי שהייחוד כאן הוא סירה בודדת, קטנה ומהירה והיותה בעצם לבד - רק אתם והים.... בפארק ניתן לעשות הרבה מסלולים רגליים באורכים וקשיים שונים. כל המידע מתקבל בכניסה לפארק בפארק נהדר (אגב הם קוראים למחוז Land's end - באמת סוף העולם...).
מצ"ב אתר של Perce:
http://www.rocherperce.qc.ca/an/acc.asp
ואתר של Forillon:
http://www.pc.gc.ca/pn-np/qc/forillon/index_E.asp
אח"כ היינו בפארק Gaspesie. גם כאן הרבה אפשרויות למסלולים רגליים. כרגיל כל המידע על אורכי מסלול ורמת הקושי שלהם בחוברת מידע המתקבלת בפארק (וגם באתרים שצרפתי). יש בפארק אגם ולידו בקתות שנראה לי שמי שזמנו עימו יכול לשכור ולבלות כמה ימים וממש להרגע. אנחנו רק רצינו לשכור שם קייקים - במקרה זה הגשם דווקא כן שיבש קצת. מצ"ב האתר של הפארק (נמצא בהרים מציע לבדוק היטב, מועדי פעילות):
http://www.sepaq.com/pq/gas/en/
בהמשך ובאימוץ המלצתכם החמה עברנו במעבורת מרימוקסי לפוסטוויל (ניתן ורצוי להזמין מראש - לשים לב שהמחירים עלו בהשוואה לפרסומים) ונסענו לטאדוסאק ובהמשך לקוויבק. ה- 400 שנה שחוגגים שם השנה לעיר - חגיגה אחת גדולה. נהננו בכל רגע מ- 3 הלילות שבילינו שם!
מקווה שעוזר ואשמח לענות על עוד שאלות.
אל תהססו!!
דורון
|
|
|
|
|