כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לחודש 28/02/2008 12:37 לתגובה הבאה
  אננה לא מחובר אננה  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
שלום לכולם

אני ובן זוגי (בני 28)רוצים לנסוע לשלושה שבועות- חודש באוקטובר בחגים.
טיילנו המון במזרח והמון באירופה אבל אף פעם לא חצינו את האטלנטי..

ונשמח לשמוע המלצות לאיזה מדינה כדאי לנו לנסע (אנחנו רוצים מדינה אחת). אנחנו מאד אוהבים תרבויות וטבע (פחות חופים) במזרח לדוגמא הכי נהננו בסין והודו המדהימות. וכמובן בהתחשב גם במזג אוויר מה אתם ממליצים.

נשמח לשמוע מה המיוחד בכל מדינה לדעתכם (לדומא אני יכולה לספר על המזרח שסין מדהימה תרבותית, מונגוליה למחפשי הטרקים, לאוס קצת משעממת, ויאטנם מדהימה אך האנשים לא נחמדים, וכו..

אם הייתם גם בדרום אמריקה נשמח לשמוע האם אתם חושבים שיש מדינה שיותר מומלצת שם? אבל יכל להיות שהטיסות ארוכות מדיי בשביל חודש? וגם אנחנו לא רוצים לפגוש המון מוצילרים אחרי צבא.. והבנו שלכן כדיי לנו מרכז אמריקה ולא דרום אמריקה- מה אתם אומרים?

המון תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול לחודש תגובה ל - 1 28/02/2008 14:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 525 הודעות עד כה
אם אתם תרים אחר תרבויות וטבע ופחות חופים ועומד לרשותם חודש לא הייתי כל כך ממליץ על מרכז אמריקה כפתרון לכך , מכיוון שכמעט בכל מדינה המסלול משלב חופים (מהממים). הכי הרבה תרבות וטבע (בלי חופים) אפשר לספוג בגווטמאלה ובניקרגואה (מאוד אוטנטית) , אבל , בגלל שעומד לרשותכם חודש , ומדינות אלה לא שכנות אפילו הייתי ממליץ לכם לנסוע לארגנטינה או לבוליביה ופרו.
מוצ'ילרים ישראלים אחרי צבא יהיו (לדאבונכם) גם בדרום וגם במרכז אמריקה , כך שתאלצו "להתגבר" על הבעיה הזו. (למרות שבמרכז ניתן לפגוש יותר זוגות מטיילים).
אם אכן תתעקשו על מרכז אמריקה, תוכלו לשלב טיול יפה בגווטמאלה וקוסטה ריקה (תוותרו על החופים) ותוכלו לפגוש בתרבות ואנשים בגווטמאלה , טבע , נופים ירוקים ועוצרי נשימה , הרי געש, חיות וכו'. טרקים במרכז אמריקה אין כמעט (למעט בודדים).
בתור אחד שלפני הטיול במרכז אמריקה הייתי גם בדרום אמריקה (ברזיל בוליביה פרו ארגנטינה) וגם במזרח (תאילנד לאוס ויטנאם קמבודיה) אני יכול לאמר שהטיול במרכז שונה ורואים בו הרבה דברים שלא ניתן לראות ביבשות האחרות בהן הייתי.
בקיצור ,בהתייחסות למרכז אמריקה (כי זה הפורום הנ"ל) הבעיה הגדולה שלכם היא שאתם לא רוצים להיות בחופים, אבל מצד שני זה יכול לעזור לכם לשלב את גווטמאלה וקוסטה ריקה במשך חודש.
תעשו חיים

it's five o'clock somewhere
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול לחודש תגובה ל - 1 28/02/2008 15:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sharonilevy לא מחובר sharonilevy  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
לדעתי גואטמלה היא יעד מושלם לטיול של חודש שתר אחר תרבויות.
בניגוד לשגיא, אני חושבת שארגנטינה ממש לא מתאימה. פרו ובוליביה שתיהן מדהימות, אבל דורשות הרבה יותר מחודש.
אני בכלל לא הגעתי לחופים בגואטמלה. שמעתי שהם יפים, אבל יש כ"כ הרבה מה לראות מבחינת תרבות שלא הגעתי לזה בכלל.
קוסטה ריקה גם מהממת, אבל אם אתם אוהבים תרבויות, אז גואטמלה מתאימה הרבה יותר.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול לחודש תגובה ל - 3 28/02/2008 16:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שגיא שגיא לא מחובר שגיא  משתמש פעיל 525 הודעות עד כה
לפי דעתי (ומנסיון) למי שכבר "ראה עולם" וטייל , וזה לא הטיול הראשון שלו , חודש בגווטמאלה זה הרבה מעבר למה שמספיק .. 20 יום ממצים את המדינה.

it's five o'clock somewhere
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קוסטה ריקה וגואטמלה תגובה ל - 1 29/02/2008 17:52 לתגובה קודמת
  moma לא מחובר moma  משתמש פעיל 209 הודעות עד כה
אנחנו גם כן זוג שמבקש "לברוח" מריכוזי מוצ'ילרים אחרי צבא (סין היתה מקום מושלם בקטע הזה) בקוסטה ריקה וגואטמלה טיילנו כשבועיים (8 ימים לגואטמלה ו 7 לקוסטה ריקה) והיה מעולה. אנחנו מתכננים את הנסיעה הבאה לניקרגואה (ואולי גם נשלב שוב את קוסטה ריקה או פנמה).
חודש לגואטמלה בלבד לטעמי זה יותר מדי. לטיול בכיף הייתי משלבת את קוסטה ריקה לשבועיים, וגואטמלה לשבועיים. טיסה ביניהן אמורה לעלות בסביבות 250-300 $. אפשרות נוספת אם אתם מטיילים זריזים (כמונו - לא אוהבים להיתקע במקום אחד להרבה זמן) אפשר להקדיש כ שבועיים לגואטמלה, שבוע לניקרגואה ועוד שבוע לקוסטה ריקה (לדעתי בלי החופים זה מספיק לקוסטה ריקה). ואז אתם באמת נהנים מכל העולמות (אבל די בריצה- אנחנו אוהבים לרוץ...)
שיהיה בכיף
מורן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה הבאה:הישרדות - גם אתם יכולים!