|
|
|
|
| 5. ברוכים השבים. תגובה ל - 4 |
01/03/2008 22:54   |
|
|
ברוכים השבים, יופי של דיווח להתחלה. אני שם לב שהפעם היה לך גישה שונה.גלישה עם עוד מישהו ולא הדרכה קבוצתית אלא פרטית ומעט, אז הצג השוואה בין זלבך העיירה, המסלולים, ההדרכה וכל מה שניתן לבין מאיירהופן לחיוב ולשלילה, ומה מתאים יותר למתחיל +.
|
|
|
|
|
|
|
|
10. ברוכים השבים חברים טובים !!! תגובה ל - 2 |
02/03/2008 00:34   |
 |
eduardox |
475 הודעות עד כה |
|
|
מ.א. ובר: השעה מאוחרת אך לא התאפקתי וקראתי את כל הדווח.
לוויתי אותכם יום יום, ולקרוא את הכל בצורה כזאת גרם לי לנחת ולגאוה שעשיתם את זה.
הערה לאלה שלא למדו באוניברסיטה את המקצוע "עמק צילר 1": שני החבר'ה האלה, ב-8 ימי גלישה טחנו עד דק כל פיסת שלג, כל מסלול וכל בקתת הרים, הם הספיקו אפילו את SPIELJOCH שאני חושב שחוץ מבנות/בני האקדמיה, רגל ישראלית לא דרכה שם.
AHORN ירדו אותו, היה אפילו דווח לא מזמן, לא זוכר מי, אבי, או אמיר כולל אותו הסבר על יופי המסלול שיורד עד לעמק.
נסיעה בדרך הררית ל-HOCHFUGEN, שאני אמרתי שלא עשיתי אך נראה לי כבזבוז זמן, אז אינה, שני הגיבורים עשו אותה ונהנו וממליצים.
העם בעד דווח מפורט ממ.א. ובר, כל פרט, כל נתון... וכמובן תמונות.
למרות התנאים הקשים, זה נשמע כחופשה מדהימה שתחזיק את הרעות מלאות באוויר קריר (בטמפ' של 16 מעלות... ) עד העונה הבאה.
יש מקום לעוד אחד?
נדבר בטלפון מחר, ברוכים השבים וליל מנוחה.
|
|
|
|
11. שלחו אלינו דיווח! תגובה ל - 1 |
02/03/2008 09:24   |
 |
איתמר - צוות למטייל ברשת |
1229 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17. הי חנן תגובה ל - 9 |
02/03/2008 22:21   |
|
|
תודה על התשובה המהירה.אקח זאת לתשומת ליבי ואכן אני אחליט שהאתר שכרגע באמת מתאים לי זה אכן זלבך, ושוב תודה על הפירוט המדוייק על כל מרכיביו. תמיד ידעתי שאפשר לסמוך עליך.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 22. זילרטל ספארי - דווח חלק #1 תגובה ל - 2 |
07/03/2008 09:16   |
 |
מסלול אדום |
1404 הודעות עד כה |
|
|
השנה בר ואני החלטנו לצאת לזילרטל. עמק הזילרטל על כל 650 הקילומטרים שלו והחלוקה למספר מיתחמים נראו כמקום האידיאלי לסקי ספארי. היינו מגובשים כבר באוגוסט (חצי שנה לפני מועד היציאה המתוכנן) וכך יכולנו להזמין טיסות מוקדם ב- TUI בעלות של 200 יורו.
בחרנו להשתכן בעיירה מיירהופן לאחר שקראנו בפורום את כל דברי ההלל והשבח בזכותה. הזמנו חוברת מלונות מלשכת התירות שהגיעה תוך שבוע ועל פיה שלחנו אי מיילים וקיבלנו כ- 20 תשובות.
לאור עלויות הטיסה הנמוכות הרשנו לעצמנו להתפנק במלון על בסיס חצי פנסיון תוך שימת דגש על קירבה למעליות (מה שהתברר בדיעבד כחסר משמעות לאור אופי הספארי של טיולנו). הזמנו חדר אחרון שנשאר לסוף פברואר (כבר בספטמבר נותרו מעט חדרים פנויים במרכז מיירהופן) במלון Perauer הסמוך למלון אנדריאה המפורסם.
לאחר שהזמנו טיסה ומלון התחלנו לספור את השניות לאחור.
לפתע חודשיים לפני הנסיעה גילינו באקראי ש- TUI שינו את מועד הנחיתה במינכן וקבעו אותו סמוך לחצות, שלא היה נוח לנו (לא רצינו להגיע למיירהופן בלי שינה ולהפסיד חצי יום סקי). במקום לבטל את הטיסה ולעבור לחברת תעופה אחרת החלטנו להקדים ביומיים את יציאתנו ולהרויח עוד יומיים גלישה. חישבנו שתוספת העלות ליומיים היא רק 150 יורו (עלות דומה למקרה של החלפת חברת תעופה). כמו כן רצינו לקחת הדרכת סקי במיירהופן וגם להספיק לגלוש ספארי בכל המתחם הגדול – כך שתוספת ימי הגלישה מאוד התאימה לנו. נדרשנו למצוא לינה ליומיים הראשונים.
את הלילה הראשון בחרנו לישון סמוך לשדה התעופה במינכן (פנסיון לינר בעלות 30 יורו לאדם), ועבור הלילה השני מצאנו צימר בעיירה גינזלינג הנמצאת 8 קילומטר ממירהופן על ההר (חצי פנסיון כולל סאונה – 40 יורו לאדם – מחצית ממה ששילמנו במלון Perauer).
על מנת להתנייד בעמק הבנו שנזדקק לרכב. בדיעבד ניתן לומר ששכירת רכב היתה אחת ההחלטות המוצלחות שלנו. ללא ספק - רכב הוא חובה בזילרטל. הסקי בס בזילרטל אינו כה זמין (יכול להגיע פעם בשעה או יותר) האוטובוסים מאוד עמוסים ופשוט לא מגיעים לכל הנקודות שאנו הצלחנו להגיע אליהן. כיון שהיינו שניים הסתפקנו ברכב הקטן ביותר האפשרי (פולקסוגן פולו) שהצליח לאחסן את שתי המזודות הגדולות שלנו בתא המטען, תיקי הגב במושב האחורי ונתן לנו תחושת מרווחות במושבים הקדמיים. המחיר לשבוע היה 105 יורו לאדם. המחיר הסופי לתשעה ימים כולל הוצאות דלך היה 165 יורו לאדם כולל כל התוספות (שרשראות שלג, צמיגי חורף, גגון למגלשיים, נהג נוסף, ביטול השתתפות עצמית). את הרכב שכרנו משלמה סיקסט באמצעות הסוכן עמי אלמוג.
התאכסנו ב- GuestHaus Perauer (מלון שלושה כוכבים) הנמצא מול גונדולת Ahorn ו-3 דקות הליכה מהפנקן. זהו מלון וגם מסעדה וגם מקום שמתמחה בעיבוד בשר איכותי. האוירה ביתית חמה עם יחס אישי. פנים המלון והחזית מעוצבים בסיגנון טירולי כמו גם תילבושות עובדות המלון החביבות שממש ירוצו לשמע כל בקשה שתצא מפיו של אחד האורחים. המלון מנוהל ביד רמה בידי גברת פראואר הדומיננטית. צווינו לא להעלות את נעלי הסקי לחדרים. קיבלנו פינות ישיבה קבועות מראש: אחת לארוחת הבוקר ואחת לארוחת הערב. נשמע נוקשה, אבל תאמינו לי – הכל נפלא. המלון מתוקתק בסדר מופתי. הכל זורם. החדר גם הוא בריהוט טירולי (עם אח מחרסינה) מרווח עם אמבטיה גדולה. מי צריך סאונה וג'קוזי כשאפשר בסופו של יום לרבוץ בפרטיות במיים רותחים? קיים חדר סאונה עם ג'קוזי, אבל העדפתי את האמבטיה הפרטית מאשר להדחק בערום עם שאר אורחי המלון. טוב, האמת - הצצתי וגיליתי שבנות ה-16 זה לא בדיוק האוכלוסיה שמאכלסת את הסאונה...דרך אגב יתכן שבחלק מהחדרים יש מקלחון במקום אמבטיה. צריך לודא בזמן ההזמנה.
כבר הזכרתי שהמלון קשוב לכל גחמה של אורחיו? בפרט בנושאים הקשורים לאוכל. בבוקר כל אחד מקבל את תפריט ארוחת הערב ועליו לאשר או לפסול אותו. אני למשל לא אוכל חזיר, ומיד על פי בקשתי מנת חזיר הוחלפה למנת בקר או עוף. באחד הימים פסלנו תפריט שלם. במקומו בנינו תפריט חדש ורשמנו שאנו מבקשים אפל שטרודל כקינוח (למרות שלא מצאנו את המנה בשום תפריט במלון). הבקשה נתקבלה עם חיוך רחב ובערב נח בצלחתנו מאפה תפוחים חם טובל ברוטב וניל. אין עליהם. בכלל כל מנות המסעדה זמינות לאורחי המלון.
הסקי רום במלון כולל מתלים מחוממים לנעליים שחוזרות בבוקר יבשות ומחוממות כהלכה.
שילמנו 80 יורו ללילה לאדם.
המשך יבוא...יש גם סקי
Save Earth! Reduce, reuse, recycle
|
|
|
|
|
|