כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הו זילרטל - עמק יפה שלי 01/03/2008 22:06 לתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1404 הודעות עד כה
חזרנו מחופשה נפלאה בעמק הזילרטל. במשך שמונה ימים בר ואני גלשנו בכל מרחבי העמק בטיולי ספארי. הארוח האוסטרי המופתי ומגוון הנופים המשתנה (כולל מסלולים שיורדים מההר ועוברים בין בתי תושבים) הפכו את החופשה למהנה במיוחד. בנוסף לקחנו שעורים פרטיים שיחד עם תרגול שיפרו וקידמו אותנו בגלישה. החיסרון היחיד היה תנאי השלג שבתחילה היו מצוינים אך הדרדרו ולא היו יציבים עם התחממות מזג האויר. בימים הראשונים השלג היה פאודרי ופתיתי שלג ריפדו את המסלולים מעל 1500 מטר אולם לאחר 3 ימים הטמפרטורות טיפסו ל-16 מעלות בעמק ובחלק מהאתרים השלג נהיה סלשי במיוחד. הניסיון והידע שרכשנו בפורום עזרו לנו כל הזמן לקבל החלטות נכונות תחת התנאים המשתנים.
בכוונתי למסור דו"ח מפורט על תנאי השהיה במיירהופן, ההתנידות בעמק, פרוט מסלולי הגלישה והאפרה סקי. אשמח לענות לכל שאלה שתצוץ.
בינתיים צירפתי תקציר ימים ותמונות.

יום 1: פתחנו בסקי ספארי ב- HochZillertal. השלג פאודרי באתר עם פתיתים שיורדים כל העת משמיים מעוננים. בחרנו באתר זה כי הוא שופע מסלולים כחולים וביום הראשון רצינו להתרגל לשלג לאחר העדרות בת שנה. הצלחנו להרכיב מסלול שכמעט כולו על טהרת הכחול. דרגת קושי: קלה. זמן גלישה: 5 שעות כולל עצירות לארוחת צהריים והתרעננות.
הנופים עוצרי נשימה, קלים ומהנים. השילוט מעולה מוביל ממסלול למעלית וחוזר חלילה.

יום 2: Zillertal Arena. זהו הספארי המאתגר והתובעני ביותר. מזג האויר קריר ומעונן. במסלול זה כמעט כל המסלולים אדומים ושחור או שניים באמצע. דרגת קושי בינוני-קשה. זמן גלישה: 7 שעות עם מעט עצירות. אכילת חטיפים תוך כדי תנועה. בחרנו באתר זה ליום השני משום שידענו שהמסלול מאתגר ורצינו להנות בו לפני שנתעייף במהלך השבוע...כמו כן קיבלנו התרעה על ההתחממות הצפויה ורצינו להספיק לגלוש איכותית ב- Arena. בבוקר השלג במצב מצויין, מסלולים ארוכים ופסגה רודפת פסגה. באדומים אני נהנה במיוחד. בסוף המסלול תואי שיורד לעיירה Konigpleiten. בערב הרעה במצב השלג במסלולי הירידה לעיירות. לא חלמנו לותר. המסלולים עוברים בין עצים ונותנים אוירה מיוחדת. לעצים יש ריח של צמחיה טריה. פשוט כיף.

יום 3: קרחון Hintertux. בתחילת היום רצינו לקחת הדרכה קבוצתית ב- Penken על מנת להשתפר בטכניקת הגלישה. לאחר חצי שעה עם הקבוצה הבנו שהדרכה קבוצתית כבר לא בשבילנו והמרנו אותה בהדרכה פרטית: שעתיים כל שיעור במהלך היומיים הבאים. באותו זמן החלה התחממות ניכרת ונהיה בהיר והחלטנו לעבור לקרחון הינטרטוקס. הדרך לעיירה Hintertux המושלגת יפיפיה. הקרחון עם מדרונות גלישה עצומים ופסגות מושלגות ניבטות מכל עבר עד לאופק. דרגת קושי: בינונית. זמן גלישה: חצי יום עד יום.

יום 4: מחצית יום ראשונה – הדרכה פרטית ב- Penken. המדריך שלנו דיויד משוודיה, מאוד עניני. תרגיל ועוד תרגיל. ביום זה תרגלנו Short Turns עם נעיצת מקלות נכונה. הטמפרטורות מטפסות לשיא (10 מעלות בפנקן). השלג במצב סלשי גרוע, מוגולים וצפיפות רבה של גולשים מתחילים. קשה להנות. בסוף השיעור החלטנו לתרגל ב- Ahorn.
מחצית יום שניה - Ahorm. הנוף באתר יפיפה ומעט גולשים אולם מספר קטן של מסלולים כחולים. יחד עם זאת המסלול האדום שיורד עד למיירהופן הוא סיבה לא לותר בשום אופן על האתר. הגלישה בין העצים מהממת. האוסטרים הם קוסמים – איך הם מצליחים להחזיק מסלול שלג סביר שיורד עד לעמק הרותח בטמפרטורות של 16 מעלות?
דרגת קושי: קלה-בינונית.
זמן גלישה: חצי יום.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הו זילרטל - עמק יפה שלי - המשך #1 תגובה ל - 1 01/03/2008 22:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יום 5: מחצית יום ראשונה – המשך הדרכה פרטית. תירגלנו Carving. דיויד לוקח אותנו למסלולים חדשים בפנקן.
מחצים יום שניה: Penken, Horberg. לאחר 4 ימי גלישה בעמק זילרטל החלטנו לתת ל- Penken כבוד ולכסות אותו כולל מתחם Horberg. החום בלתי נסבל. המון סלש וצפיפות. באותו יום חויתי שתי נפילות כואבות. הנוף מהמם, אבל הגלישה לא מהנה עקב הקשיים. זמן גלישה כולל לימוד ומנוחה: 7 שעות. דרגת קושי שהיתה אמורה להיות בינונית הפכה לקשה עקב התנאים.

יום 6: Eggalm, Rastkogel. ביום זה עשינו ספארי שנועד להשלים את מרחב Penken. והנה הפתעה: מתחם Eggalm ריק קריר ופתיתי שלג באויר. איזה כיף. שוב שיכרון גלישה. במסלול זה שני מסלולים יורדי עיירות. שוב נופים מהממים. המסלול היורד ל- Rastkogel חוצה כבישים, בין בתים, רפתות. ריח פרות וחציר באויר. המסלול השני היורד ל- Eggalm לא פחות מהמם. עשינו את היום בנחת עם עצירה ארוכה בבקתת ההרים בירידה לעיירה. לקינוח החלטנו לבקר במסלול 13 ב- Penken שלפי המלצת אדוארדו אסור לפספס. נסיעה ברכב של מספר דקות מביאה אותנו לרכבל שמעלה אותנו למסלול והפעם הפתעה הפוכה: פתאום מעל 0 מעלות ושלג גרוע. מפתיע איך תזוזה של קילומטרים ספורים יכולה לשנות כל כך את מזג האויר ומצב השלג. הגלישה היתה בינונית, אבל הנוף – עוצר נשימה. אדוארדו – תודה על הטיפ. דרגת קושי: בינונית. זמן גלישה: יום בנחת. חצי יום אם רצים וללא ארוחת צהריים.

יום 7: חזרה ל- Arena להשלמות. בסקי ספארי הראשון ב- Arena לא הספקנו להגיע לאזור Krimml הקיצוני. חזרנו לעיירה KonigPleiten במטרה להשלים את החסר. הנסיעה ברכב דרך גרלוס עד לעיירה מתפתלת מעלה בהר בנופים משגעים. בדרך חזרה עצרנו שוב ב- Zell Am Ziller במטרה לגלוש בעוד מסלולים שבזמן הספארי הראשון דילגנו עליהם. דרגת קושי: בינונית. זמן גלישה: יום בנחת.

יום 8: Fugen. מחצית יום ראשונה ביקרנו באתר SpielJoch שעקב ריחוקו וגודלו הקטן אף אחד לא מגיע אליו. באתר כ- 4 מסלולים אדומים ומסלול ארוך היורד לעיירה (ואתם כבר מכירים את חיבתי למסלולים יורדי עיירות). הפתעה חיובית: אנחנו לבד במסלולים הגבוהים. השלג טוב. והמסלולים יפים. ובניגוד לתחזיות מתפתחת סופת שלגים קלה. והירידה לעיירה – כרגיל מהממת.
מחצית יום שניה: עליה ל- HochFungen. זהו למעשה המתחם המתחבר ל- HochZillertal מצידו השני. רצינו לגלוש במספר מסלולים שבסקי ספארי הראשון לא גלשנו. העליה ברכב בדרך משגעת. פסגות מושלגות ניבטות משני צידי הדרך. באתר המזג אויר קריר ומעונן והמסלולים אדומים ארוכים ארוכים...אכלנו במסעדת ההרים שבפסגת ההר בנוף שאין שני לו. אלו השעתיים האחרונות למסענו בזילרטל. לפתע העיפות גוברת ואנו שוקלים האם להמשיך, ואז ללא כל התרעה מוקדמת נפתחות ארובות השמיים ומבול של גשם שוטף את המדרונות. הגובה 2000 מטר אבל הטמפרטורה 9 מעלות. סוף פברואר. החורף באירופה השתגע.
רטובים מכף רגל ועד ראש אנו מסיימים את הגלישה.
תם מסענו הקסום בזילרטל.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אדוארדו - מסלול 13 שהמלצת עליו. יפה לדעתך? תגובה ל - 2 01/03/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

מסלול 13 בפנקן
מסלול 13 בפנקן(גודל:21.31KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ברוכים השבים. תגובה ל - 2 01/03/2008 22:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
נראה שלמרות מזג האויר החם נהנתם מכל רגע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ברוכים השבים. תגובה ל - 4 01/03/2008 22:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חנן חנן לא מחובר חנן  משתמש פעיל 213 הודעות עד כה
ברוכים השבים, יופי של דיווח להתחלה. אני שם לב שהפעם היה לך גישה שונה.גלישה עם עוד מישהו ולא הדרכה קבוצתית אלא פרטית ומעט, אז הצג השוואה בין זלבך העיירה, המסלולים, ההדרכה וכל מה שניתן לבין מאיירהופן לחיוב ולשלילה, ומה מתאים יותר למתחיל +.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תמונות מ- Arena ו- HochZillertal תגובה ל - 2 01/03/2008 22:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

ארנה הוכזילרטל
ארנה(גודל:19.72KB)הוכזילרטל(גודל:20.72KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הינטרטוקס תגובה ל - 2 01/03/2008 23:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

היטנרטוקס העיירה הינטרטוקס הקרחון
היטנרטוקס העיירה(גודל:34.23KB)הינטרטוקס הקרחון(גודל:22.47KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אהורן תגובה ל - 2 01/03/2008 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

אהורן
אהורן(גודל:21.62KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הי חנן תגובה ל - 5 02/03/2008 00:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי חנן,
מיירהופן וזלבך שתי עירות עמוסות צעירים וצעירות שחוגגים ללא הפסקה. שתיהן בעלות קסם ויופי.
עד כאן הדמיון ועכשיו לשונה:
מבחינת מסלולים למתחילים: זלבך עדיפה עם יותר מסלולים כחולים שכל אחד מהם רחב כמו איצטדיון. מיירהופן (פנקן) עם רוב למסלולים אדומים ואילו הכחולים בה צרים ועמוסים במתלמדים. לא נעים לגלוש בהם.
מבחינת הדרכה - גם כאן עדיפות ברורה לזלבך.
* בזלבך תשעה בתי הספר לעומת ארבעה במיירהופן (פחות תחרות).
* בזלבך/פרוסטאור דאגו שהתלמיד ישובץ בקבוצה הולמת לרמתו. במיירהופן/Mount Everest שיקולים כלכליים באים על חשבון טובת התלמיד (מיד אסביר)
* בזלבך/פרוסטאור המדריכה כל הזמן העירה ועקבה אחרי כל אחד בקבוצה. במיירופן/Mount Everest ניתקלתי בשיטת Follow Me.
* בזלבך/פרוסטאור דאגו לגלוש איתך בכל העמק. במיירהופן/Mount Everest אתה לא יוצא ממתחם מצומצם.

גם איה כתבה בזמנו שבזלבך ההדרכה היתה טובה וממצה יותר. חנן - "לא מחליפים סוס מנצח". אין בכלל מה להתלבט. לך על זלבך.

ולסיום ההסבר שהבטחתי: במבחני המיון ב- Mount Everest בר שובץ לקבוצת המתקדמים ואני קבוצה אחת מתחת. לאחר שביקשנו להיות ביחד הורידו את בר לקבוצה שלי. אך מאחר שרק אני ובר הרכבנו את הקבוצה ועל מנת לחסוך בעלויות מדריך - הורידו/צירפו את שנינו לקבוצת המתחילים בעלי שבוע ניסיון. לא להאמין!
אם כבר הזכרתי את בית הספר Mount Everest אז - שומר נפשו ירחק. יחס מזלזל ולא מקצועי.

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. icon6.gif  ברוכים השבים חברים טובים !!! תגובה ל - 2 02/03/2008 00:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
מ.א. ובר: השעה מאוחרת אך לא התאפקתי וקראתי את כל הדווח.
לוויתי אותכם יום יום, ולקרוא את הכל בצורה כזאת גרם לי לנחת ולגאוה שעשיתם את זה.

הערה לאלה שלא למדו באוניברסיטה את המקצוע "עמק צילר 1": שני החבר'ה האלה, ב-8 ימי גלישה טחנו עד דק כל פיסת שלג, כל מסלול וכל בקתת הרים, הם הספיקו אפילו את SPIELJOCH שאני חושב שחוץ מבנות/בני האקדמיה, רגל ישראלית לא דרכה שם.

AHORN ירדו אותו, היה אפילו דווח לא מזמן, לא זוכר מי, אבי, או אמיר כולל אותו הסבר על יופי המסלול שיורד עד לעמק.

נסיעה בדרך הררית ל-HOCHFUGEN, שאני אמרתי שלא עשיתי אך נראה לי כבזבוז זמן, אז אינה, שני הגיבורים עשו אותה ונהנו וממליצים.

העם בעד דווח מפורט ממ.א. ובר, כל פרט, כל נתון... וכמובן תמונות.

למרות התנאים הקשים, זה נשמע כחופשה מדהימה שתחזיק את הרעות מלאות באוויר קריר (בטמפ' של 16 מעלות... Laughing ) עד העונה הבאה.

יש מקום לעוד אחד?

נדבר בטלפון מחר, ברוכים השבים וליל מנוחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. icon12.gif  שלחו אלינו דיווח! תגובה ל - 1 02/03/2008 09:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1229 הודעות עד כה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הירידה למיירהופן מאהורן תגובה ל - 2 02/03/2008 11:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

הירידה לממירהופן מאהורן
הירידה לממירהופן מאהורן(גודל:20.04KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. יופי מסלול אדום תגובה ל - 1 02/03/2008 19:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בומברדינו בומברדינו לא מחובר בומברדינו  משתמש פעיל 176 הודעות עד כה
איזה מהירות דיווח
תתחיל להכין את השנה הבאה

תודה ובהחלקה בומברדינו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. יופי מסלול אדום תגובה ל - 13 02/03/2008 20:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 208 הודעות עד כה
שמח שנהנתם למרות ועל אף קשיי מזג האויר הקלים.
אם אתם רוצים למסור משהו אני שם בשבוע הבא -:) .
ועוד משהו קטן אני מתחייב לא להעביר דווח על מאירהופן וזה סופי !!!
די מספיק רוצים משהו חדש -:)

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. מ.א. שכחתי משהו לשאול תגובה ל - 14 02/03/2008 20:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קראתי שלא הייתם מרוצים מההדרכה , יש לכם המלצות אחרות לגבי זה
גם אני מעוניין לקחת מדריך פרטי ליומיים .
תודה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. הי בומברדינו תגובה ל - 13 02/03/2008 21:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה שקראת הוא רק הפתיח. הדו"ח יגיע בהמשך...

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. הי חנן תגובה ל - 9 02/03/2008 22:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חנן חנן לא מחובר חנן  משתמש פעיל 213 הודעות עד כה
תודה על התשובה המהירה.אקח זאת לתשומת ליבי ואכן אני אחליט שהאתר שכרגע באמת מתאים לי זה אכן זלבך, ושוב תודה על הפירוט המדוייק על כל מרכיביו. תמיד ידעתי שאפשר לסמוך עליך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. דודי תגובה ל - 14 02/03/2008 22:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיירהופן היא לא הזילרטל. היא רק עיירה אחת מתוך עשר עד עשרים עיירות מקסימות אחרות הפזורות בעמק. בד"כ כשאומרים מיירהופן מתכונים לפנקן, שהוא רק מתחם אחד מתוך עשרה או יותר מתחמים אחרים. לדעתי 90 אחוז מהישראלים מגיעים לפנקן ונתקעים שם. בהוכזילרטל, ארנה או שפיליוך לא שמענו עברית. בפנקן - שמענו גם שמענו. והנה הצהרה מפתיעה: הפנקן הוא המתחם הכי פחות אטרקטיבי בזילרטל משום:
1. התורים הארוכים במעליות
2. מצב השלג הגרוע ביותר (סלש עמוק)
3. צפיפות גולשים גדולה שמקשה על הגלישה
4. המבנה הריכוזי שלו שלא מאפשר סקי ספארי

בנושא האפרה סקי מיירהופן כנראה היא המלכה, אך בראייה לאחור שווה לגור מחוץ למיירהופן ולהגיע ברכב לאפרה סקי אם צריך

אני מאחל לך:
1. שתזכה לגלוש במרחב כולו ולא רק באזור מיירהופן וגם תכתוב לנו דווח על כך
2. שתזכה בשלג מעולה לאחר הסופה של השבוע

- מ.א.

[עודכן ב:02 מרץ 2008 22:32:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. מ.א. שכחתי משהו לשאול תגובה ל - 15 02/03/2008 22:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בנושא ההדרכה - ממליץ לא לקחת הדרכות קבוצתיות בבית ספר Mount Everest. בעבר ניהל אותו Peter Habeler ושמו של בית הספר יצא למרחוק. פטר שטיפס על הר האוורסט העניק את שם ההר לבית הספר שהקים. בשנים האחרונות בנו כריס תפס את הפיקוד וכנראה התפוח נפל רחוק מהעץ.
יחד עם זאת המדריך הפרטי דיויד היה מצוין. תכלסי, הרבה טכניקה ותרגולים.
היתרון במדריך פרטי שאתה יכול לבקש על איזה טכניקה לשים דגש, להגדיר למה אתה מצפה, לבקש היכן לגלוש (למשל אנחנו ביקשנו ללמוד על אדומים ולא על כחולים), אתה מקבל כל הזמן פידבק וכולי.
תיקח בדיוק שעתיים כל שיעור. שעה אחת לא מספיקה ללימוד הטכניקה (תיזכור גם שהיציאה והחזרה לנקודת המפגש לוקחות זמן) ואילו יותר משעתיים מעיפות. אחרי שעתיים תבקש שיעורי בית ותישאר לתרגל.
אם המדריך לא נראה לך, תוכל להפסיק באמצע. אין צורך לשלם מראש לכל הימים.

סה"כ מאוד מומלץ.

- מ.א.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. היי מסלול אדום ובר תגובה ל - 18 03/03/2008 07:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ברוך שובכם ושמח שנהנתם .
לגבי מה שכתבת אז אני מכיר את העמק הייתי שם בשנה שעברה וחוץ מיום אחד שביליתי בפנקן (ושגם כמוך לא ממש אהבתי)בשאר הימים טיילנו בכל האזור כולל פוגן.
כך שההמלצה שלך נופלת על אוזניים קשובות .
בכל אופן תודה על הטרחה .

דודי

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. זה לא ממשיך כך... תגובה ל - 2 03/03/2008 07:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רק לבן רק לבן לא מחובר רק לבן - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1868 הודעות עד כה
הו חלום שלי בלבן???

יופי של סיכום - ישר לתחרות

בברכת סקיטוב, רק לבן, raklavan@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. זילרטל ספארי - דווח חלק #1 תגובה ל - 2 07/03/2008 09:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
השנה בר ואני החלטנו לצאת לזילרטל. עמק הזילרטל על כל 650 הקילומטרים שלו והחלוקה למספר מיתחמים נראו כמקום האידיאלי לסקי ספארי. היינו מגובשים כבר באוגוסט (חצי שנה לפני מועד היציאה המתוכנן) וכך יכולנו להזמין טיסות מוקדם ב- TUI בעלות של 200 יורו.
בחרנו להשתכן בעיירה מיירהופן לאחר שקראנו בפורום את כל דברי ההלל והשבח בזכותה. הזמנו חוברת מלונות מלשכת התירות שהגיעה תוך שבוע ועל פיה שלחנו אי מיילים וקיבלנו כ- 20 תשובות.
לאור עלויות הטיסה הנמוכות הרשנו לעצמנו להתפנק במלון על בסיס חצי פנסיון תוך שימת דגש על קירבה למעליות (מה שהתברר בדיעבד כחסר משמעות לאור אופי הספארי של טיולנו). הזמנו חדר אחרון שנשאר לסוף פברואר (כבר בספטמבר נותרו מעט חדרים פנויים במרכז מיירהופן) במלון Perauer הסמוך למלון אנדריאה המפורסם.
לאחר שהזמנו טיסה ומלון התחלנו לספור את השניות לאחור.
לפתע חודשיים לפני הנסיעה גילינו באקראי ש- TUI שינו את מועד הנחיתה במינכן וקבעו אותו סמוך לחצות, שלא היה נוח לנו (לא רצינו להגיע למיירהופן בלי שינה ולהפסיד חצי יום סקי). במקום לבטל את הטיסה ולעבור לחברת תעופה אחרת החלטנו להקדים ביומיים את יציאתנו ולהרויח עוד יומיים גלישה. חישבנו שתוספת העלות ליומיים היא רק 150 יורו (עלות דומה למקרה של החלפת חברת תעופה). כמו כן רצינו לקחת הדרכת סקי במיירהופן וגם להספיק לגלוש ספארי בכל המתחם הגדול – כך שתוספת ימי הגלישה מאוד התאימה לנו. נדרשנו למצוא לינה ליומיים הראשונים.
את הלילה הראשון בחרנו לישון סמוך לשדה התעופה במינכן (פנסיון לינר בעלות 30 יורו לאדם), ועבור הלילה השני מצאנו צימר בעיירה גינזלינג הנמצאת 8 קילומטר ממירהופן על ההר (חצי פנסיון כולל סאונה – 40 יורו לאדם – מחצית ממה ששילמנו במלון Perauer).
על מנת להתנייד בעמק הבנו שנזדקק לרכב. בדיעבד ניתן לומר ששכירת רכב היתה אחת ההחלטות המוצלחות שלנו. ללא ספק - רכב הוא חובה בזילרטל. הסקי בס בזילרטל אינו כה זמין (יכול להגיע פעם בשעה או יותר) האוטובוסים מאוד עמוסים ופשוט לא מגיעים לכל הנקודות שאנו הצלחנו להגיע אליהן. כיון שהיינו שניים הסתפקנו ברכב הקטן ביותר האפשרי (פולקסוגן פולו) שהצליח לאחסן את שתי המזודות הגדולות שלנו בתא המטען, תיקי הגב במושב האחורי ונתן לנו תחושת מרווחות במושבים הקדמיים. המחיר לשבוע היה 105 יורו לאדם. המחיר הסופי לתשעה ימים כולל הוצאות דלך היה 165 יורו לאדם כולל כל התוספות (שרשראות שלג, צמיגי חורף, גגון למגלשיים, נהג נוסף, ביטול השתתפות עצמית). את הרכב שכרנו משלמה סיקסט באמצעות הסוכן עמי אלמוג.

התאכסנו ב- GuestHaus Perauer (מלון שלושה כוכבים) הנמצא מול גונדולת Ahorn ו-3 דקות הליכה מהפנקן. זהו מלון וגם מסעדה וגם מקום שמתמחה בעיבוד בשר איכותי. האוירה ביתית חמה עם יחס אישי. פנים המלון והחזית מעוצבים בסיגנון טירולי כמו גם תילבושות עובדות המלון החביבות שממש ירוצו לשמע כל בקשה שתצא מפיו של אחד האורחים. המלון מנוהל ביד רמה בידי גברת פראואר הדומיננטית. צווינו לא להעלות את נעלי הסקי לחדרים. קיבלנו פינות ישיבה קבועות מראש: אחת לארוחת הבוקר ואחת לארוחת הערב. נשמע נוקשה, אבל תאמינו לי – הכל נפלא. המלון מתוקתק בסדר מופתי. הכל זורם. החדר גם הוא בריהוט טירולי (עם אח מחרסינה) מרווח עם אמבטיה גדולה. מי צריך סאונה וג'קוזי כשאפשר בסופו של יום לרבוץ בפרטיות במיים רותחים? קיים חדר סאונה עם ג'קוזי, אבל העדפתי את האמבטיה הפרטית מאשר להדחק בערום עם שאר אורחי המלון. טוב, האמת - הצצתי וגיליתי שבנות ה-16 זה לא בדיוק האוכלוסיה שמאכלסת את הסאונה...דרך אגב יתכן שבחלק מהחדרים יש מקלחון במקום אמבטיה. צריך לודא בזמן ההזמנה.
כבר הזכרתי שהמלון קשוב לכל גחמה של אורחיו? בפרט בנושאים הקשורים לאוכל. בבוקר כל אחד מקבל את תפריט ארוחת הערב ועליו לאשר או לפסול אותו. אני למשל לא אוכל חזיר, ומיד על פי בקשתי מנת חזיר הוחלפה למנת בקר או עוף. באחד הימים פסלנו תפריט שלם. במקומו בנינו תפריט חדש ורשמנו שאנו מבקשים אפל שטרודל כקינוח (למרות שלא מצאנו את המנה בשום תפריט במלון). הבקשה נתקבלה עם חיוך רחב ובערב נח בצלחתנו מאפה תפוחים חם טובל ברוטב וניל. אין עליהם. בכלל כל מנות המסעדה זמינות לאורחי המלון.
הסקי רום במלון כולל מתלים מחוממים לנעליים שחוזרות בבוקר יבשות ומחוממות כהלכה.
שילמנו 80 יורו ללילה לאדם.

המשך יבוא...יש גם סקי Smile

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. זילרטל ספארי - דווח חלק #1 - תמונות תגובה ל - 22 07/03/2008 13:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

התורים בסקיבס חזית מלון פראואר
התורים בסקיבס(גודל:30.14KB)חזית מלון פראואר(גודל:16.08KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. icon14.gif  הוי, אתה עושה לי רע!!!, הוי, אתה עושה לי טוב!!... תגובה ל - 22 07/03/2008 18:25 לתגובה קודמת
eduardox eduardox לא מחובר eduardox  משתמש פעיל 475 הודעות עד כה
עוד, עוד, עוד.
אתה מחזיר אותי לריחות, לטעמים, לקור ולנופים.

עוד, עוד עוד...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עדכון תחזית מז"א - שבוע חורפי באווירה אביבית
להודעה הבאה:מהיום AVI.Y = מסלול כחול !!!!!!