|
| 2. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 1 |
01/03/2008 23:28   |
|
יש אפשרות להרשם מראש לסיורים וקיצור תור דרך האתר של הואתיקן. זה נראה לי יותר רשמי ובטוח.
נראה לי מומלץ לקחת סיור מודרך (או לפחות לשכור audio-guide). בתום הסיור המודרך אפשר להמשיך להסתובב לבד.
Since light travels faster than sound,
people appear bright until you hear them speak.
|
|
|
|
| 3. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 1 |
01/03/2008 23:29   |
|
היי רויטל
מהמעט שהיינו ברומא - את את מתכוונת למוזיאונים ולקפלה אז יתכן ויש משהו כזה. אבל התור שאנחנו נתקלנו בו הוא בבדיקה הבטחונית לכנסית סן פטרוס.אמנם לנו לקח משהו כמו 20 דקות אבל ראיתי שיש שם הכנה לתור ארוך פי עשרה ויותר....
אגב, בניגוד לאתרים יהודיים באירופה(פראג,בודפשט,אמסטרדאם) למרבית מקומות התפילה הנוצריים וסן פטרוס הוא בטח אחד החשובים לא צריך לשלם כסף כדי להכנס .
עוד דבר לגבי הכנסיה שאולי במרץ/אפריל לא רלוונטי - אסור להכנס עם מכנס קצר ואני חושב שגם כיסוי לכתפיים חשופות לא יזיק.
לגבי מונית מהמלון - לקחנו מונית מפיאצה נבונה למכונית שחנתה בצמוד לותיקן - נסיעה של 5 דקות עלתה כמדומני 7 יורו.אל תחליפי מלון - אני חושב כמו הבל בוי.(ממתי הוא בארץ וגם שותף ? ממתי נהיית כזאת ספונטנית - לא מתאים לך !!)
אגב, גם בתל אביב אנחנו נוהגים ככה - מחנים את הרכב צועדים הרבה ברגל וחוזרים אליו במונית בתום הטיול.
שיהיה בכיף
הג'מוס
[עודכן ב:01 מרץ 2008 23:36:]
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
|
| 7. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 6 |
02/03/2008 19:17   |
|
רויטל
גם במוזיאון אופיצי בפירנצה עומד נחיל אדם ארוך שעות בתור למרות שניתן בשיחת טלפון ובעלות של שני יורו לכרטיס לחסוך כמה שעות טובות של עמידה בתור.כנראה שאנשים לא רוצים להתחייב על התאריך והשעה המדוייקים ומגיעים בספונטניות.או שפשוט הם אוהבים לעמוד בתור.אנחנו לא חיכינו דקה ואולי בגלל זה לא נעתקה נשימתנו כששהינו בפנים.אגב, זאת הסיבה שלא נותנים להרבה אנשים להכנס יחד - כי הם נושמים וזה מזיק ליצירות.
שירלי
הביקור ברומא היה בן כמה שעות בדרכינו חזרה מקורטונה לטיסה לארץ.
נכנסנו עם הרכב עד לותיקן חנינו בצמוד לקשת העמודים של כיכר סנט פטרוס.לאחר סיור בכנסיה טיילנו רגלית עד פיאצה נבונה ומשם חזרנו במונית לרכב ולשדה התעופה.אמנם לא השלכנו מטבעות למזרקת טרווי אבל אנחנו עוד נשוב.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
| 8. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 7 |
04/03/2008 00:23   |
|
רויטל
הנה עוד אתר שמארגן סיורים.נראה לי יותר זולים מהאתר שאת הבאת.
תבדקי כי אני נתקלתי בו במקרה ואני לא מכיר את טיבו.
http://www.tickitaly.com/tickets/vatican-tours.php
עכשיו שאני משחזר נדמה לי שכן צריך לקנות כרטיסים לסנט פטרוס - לא זוכר את המחיר.אחפש לך בהזדמנות קרובה.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
|
| 12. רומא תגובה ל - 11 |
04/03/2008 20:46   |
|
שני מקומות עם תור ארוך במיוחד - הקולוסיאום וגלריה בורגזה.
לגלריה בורגזה צריך להזמין מקום מראש, ואז מקבלים כניסה לשעתיים בלבד. אחרי שעתיים מפנים את כל הקבוצה החוצה ומכניסים את הקבוצה הבאה.
בקולוסיאום עומדים בחוץ מדריכים ומזמינים אותך להצטרף לקבוצה. כשהמדריך אוסף מספיק אנשים לקבוצה נכנסים ללא תור. הסיור המודרך כולל גם סיור בפלטין (מעבר לכביש). אנחנו לא מצאנו אפשרות לקיצור התור ללא סיור מודרך.
|
|
|
|
|
| 14. רומא תגובה ל - 13 |
05/03/2008 00:18   |
|
אנחנו לקחנו סיור מודרך בקולוסיאום והיה מאד מוצלח. אפשר גם לשכור בכניסה audio guide. זה מה שעשינו ברוב המקומות והיה מוצלח.
מהספרים די התאכזבנו. הם יודעים לאן לשלוח, אבל לא מכילים מספיק מידע לטעמי.
בפורום הסתובבנו ללא מדריך וללא audio guide, ורק אחרי שקיבלנו הסבר חלקי מהמדריך שליווה אותנו בקולוסיאום או שנצמדנו למדריך של קבוצה בפורום הבנו מה אנחנו מפסידים.
בגלריה יש שתי אפשרויות. אפשר להזמין מקום בטלפון, ואפשר לבוא ולנסות להזמין תור במקום. אם את מגיעה בשעה 9 ומצליחה לקבל מקום לכניסה בשעה 11 יש לך שעתיים לחכות. כמובן שאם מזמינים בטלפון ומגיעים בדיוק בזמן, אין בעיה. אנחנו היינו בפברואר, כך שלא הייתה בעייה להזמין במקום לאותו היום. בתקופות יותר עמוסות כמעט ואין סיכוי להצליח להגיע וגם להכנס באותו היום. בכל מקרה - שווה מאד מאד להגיע. מגוון רחב של מוצגים, וההסברים מאד מעניינים וממצים. בעלי טוען שהיה עוד יותר מוצלח מאשר במוזיאון הואתיקן.
גם אם את מזמינה מקום מראש, עדיין צריך לעמוד בתור כדי לקנות את כרטיס הכניסה.
|
|
|
|
|
|