כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? 01/03/2008 23:17 לתגובה הבאה
  revitalll לא מחובר revitalll  משתמש פעיל 1164 הודעות עד כה
מאחר ונהיה ברומא בדיוק בתקופת הפסחא נראה לי שהעומס בוותיקן יהיה אפילו רב מהרגיל. מצאתי אתר (מצורף הלינק) שממנו משתמע שניתן לרכוש דרכם כרטיס כניסה מראש לוותיקן+הדרכה+ הכי חשוב: ללא המתנה בתורים הארוכים אלא כניסה מתור נפרד (ממליצים להגיע כרבע שעה מוקדם יותר מהשעה הנקובה). האם למישהו יש ניסיון עמם או עם חברות אחרות שדרכן ניתן לקצר משמעותית את זמן ההמתנה? (נתקלתי באתרים נוספים המציעים "עקיפת תור" וחשוב לי לדעת שאני שולחת תשלום מראש לגורם אמין) האם בדרך זו ממש לא ממתינים? שמתי לב שהם מציעים סוגים שונים של סיורים (נראה לי שההבדל הוא באורך הסיור) ברמות מחיר שונות, האם יש למישהו המלצה איזה לקחת? האם בכלל מומלץ לקחת סיור מודרך או שעדיף לשוטט שם באופן עצמאי? האם בתום הסיור ניתן להשאר ולהסתובב שם עוד במידה ומעוניינים בכך?

[עודכן ב:01 מרץ 2008 23:21:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 1 01/03/2008 23:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1384 הודעות עד כה
יש אפשרות להרשם מראש לסיורים וקיצור תור דרך האתר של הואתיקן. זה נראה לי יותר רשמי ובטוח.

נראה לי מומלץ לקחת סיור מודרך (או לפחות לשכור audio-guide). בתום הסיור המודרך אפשר להמשיך להסתובב לבד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 1 01/03/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3097 הודעות עד כה
היי רויטל
מהמעט שהיינו ברומא - את את מתכוונת למוזיאונים ולקפלה אז יתכן ויש משהו כזה. אבל התור שאנחנו נתקלנו בו הוא בבדיקה הבטחונית לכנסית סן פטרוס.אמנם לנו לקח משהו כמו 20 דקות אבל ראיתי שיש שם הכנה לתור ארוך פי עשרה ויותר....
אגב, בניגוד לאתרים יהודיים באירופה(פראג,בודפשט,אמסטרדאם) למרבית מקומות התפילה הנוצריים וסן פטרוס הוא בטח אחד החשובים לא צריך לשלם כסף כדי להכנס .
עוד דבר לגבי הכנסיה שאולי במרץ/אפריל לא רלוונטי - אסור להכנס עם מכנס קצר ואני חושב שגם כיסוי לכתפיים חשופות לא יזיק.
לגבי מונית מהמלון - לקחנו מונית מפיאצה נבונה למכונית שחנתה בצמוד לותיקן - נסיעה של 5 דקות עלתה כמדומני 7 יורו.אל תחליפי מלון - אני חושב כמו הבל בוי.(ממתי הוא בארץ וגם שותף Wink ? ממתי נהיית כזאת ספונטנית - לא מתאים לך Wink !!)
אגב, גם בתל אביב אנחנו נוהגים ככה - מחנים את הרכב צועדים הרבה ברגל וחוזרים אליו במונית בתום הטיול.

שיהיה בכיף
הג'מוס

[עודכן ב:01 מרץ 2008 23:36:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 1 02/03/2008 07:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13011 הודעות עד כה
רויטל
השאלה מה את רוצה לראות בוותיקן-
את סנט פטרוס?
את המוזיאונים וקפלה סיסטיאנית- כי אי אפשר לראות אותה "בלי" המוזיאונים.
אלו שתי כניסות שונות.

אגב- בעיתוי של פסחא, אולי כדאי לבחור יעדים אחרים ברומא ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 1 02/03/2008 18:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1086 הודעות עד כה
כשאנחנו היינו ברומא, היה תור לוותיקן (למוזיאונים) שיירה ארוכה של תיירים, ועמדנו המון זמן בתור. לדעתי כדאי מאוד לרכוש כרטיסים מראש ולא לעמוד בתור של שעות!
ג'מוס, הייתם עם רכב ברומא???
אנחנו התחלנו את הטיול ברומא ללא רכב (בהמלצה) וכשיצאנו מרומא לקחנו את הרכב. ברומא עצמה הסתובבנו ברגל, וזה היה נוח מאוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 5 02/03/2008 18:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני רוצה לבקר גם בסנט פטרוס וגם במוזיאונים והקפלה הסיסטיאנית. לגבי המוזיאונים+הקפלה שלחתי היום פקס לוותיקן (כן, כן...)להזמין מקומות. דרך האתר שלהם יותר זול להזמין סיור מודרך ולפי מה שהבנתי גם בדרך זו ניתן לעקוף את התורים. אם לא אשמע מהם תוך מספר ימים - אזמין דרך האתר שצירפתי לעיל, עליו המליץ כאן בעבר דני וסיפר שבדרך זו הם נכנסו תוך 10 דקות. אני מקווה שזה יעבוד גם אצלינו, יחד עם זאת לא ברור לי אם קיימת אופציה כזו - מדוע מרבית האנשים עומדים בתור של שעות? בכל אופן, אם זה יחסוך את התור אשמח לדווח כשאחזור לטובת אלו שמתכוונים להגיע לשם.
יונית, אני בכל זאת מקווה לא לוותר על אתרים אלו, שנראה לי שביקור ברומא אינו שלם בלעדיהם ואינני יודעת מתי יזדמן לי לשוב לשם בעתיד. כמובן שאם לא אצליח לקצר שהיה בתורים ואראה שההמתנה הארוכה עלולה לגרום לנו להחמיץ מקומות אחרים - אז נשקול מחדש.
האם גם לסנט פטרוס יש המתנה כל כך ארוכה בתור?
ג'מוס, דווקא מתאים לי להיות ספונטנית, אך בדרך כלל לא כשזה נוגע לתכנון טיולים בחו"ל. מי יודע, אולי בכ"ז הפעם יצא מתוק מעז...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 6 02/03/2008 19:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רויטל
גם במוזיאון אופיצי בפירנצה עומד נחיל אדם ארוך שעות בתור למרות שניתן בשיחת טלפון ובעלות של שני יורו לכרטיס לחסוך כמה שעות טובות של עמידה בתור.כנראה שאנשים לא רוצים להתחייב על התאריך והשעה המדוייקים ומגיעים בספונטניות.או שפשוט הם אוהבים לעמוד בתור.אנחנו לא חיכינו דקה ואולי בגלל זה לא נעתקה נשימתנו כששהינו בפנים.אגב, זאת הסיבה שלא נותנים להרבה אנשים להכנס יחד - כי הם נושמים וזה מזיק ליצירות.
שירלי
הביקור ברומא היה בן כמה שעות בדרכינו חזרה מקורטונה לטיסה לארץ.
נכנסנו עם הרכב עד לותיקן חנינו בצמוד לקשת העמודים של כיכר סנט פטרוס.לאחר סיור בכנסיה טיילנו רגלית עד פיאצה נבונה ומשם חזרנו במונית לרכב ולשדה התעופה.אמנם לא השלכנו מטבעות למזרקת טרווי אבל אנחנו עוד נשוב.

הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 7 04/03/2008 00:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
רויטל
הנה עוד אתר שמארגן סיורים.נראה לי יותר זולים מהאתר שאת הבאת.
תבדקי כי אני נתקלתי בו במקרה ואני לא מכיר את טיבו.

http://www.tickitaly.com/tickets/vatican-tours.php

עכשיו שאני משחזר נדמה לי שכן צריך לקנות כרטיסים לסנט פטרוס - לא זוכר את המחיר.אחפש לך בהזדמנות קרובה.

הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 8 04/03/2008 09:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס היקר, תודה רבה רבה על החיפושים שאתה עורך כדי לעזור. בינתיים הספקתי לפקסס בקשה לותיקן ואתמול קיבלתי מהם מייל שכל הסיורים לתאריכים שלנו מלאים, ואז הזמנתי דרך האתר שהזכרתי בלינק (דרך אגב בדקתי גם באתר שהבאת כדי לראות בדיעבד אם לא שילמתי יותר - והאתר "שלי" זול יותר) וכבר קיבלתי אישור. אז שילמנו 28 יורו יותר (ביחד לשנינו) אך אם זה יחסוך לנו המתנה של שעות בתורים (שלדעתי צפויים להיות אף ארוכים מהרגיל) ונוכל לנצל את הזמן שהתפנה לטיולים נוספים ברומא - זה נראה לי שווה. דרך אגב, יצרתי קשר במייל עם דני שהוא זה שדיווח על כך שנכנס ללא תור דרך חברה זו, והוא אישר לי שאכן מדובר בחברה אותה ציינתי בלינק (בטיפ שלו הוזכר רק המייל אך זה הספיק לי כדי לאתרם בחיפש קצר בגוגל), כך שלפחות לגביהם אני יודעת שמדובר באתר אמין (וזה חשוב היות ומשלמים מראש בכרטיס אשראי בעת ההזמנה).
דרך אגב, כדי לא לשלם עוד הרבה יותר אני בחרתי באופציה של קבוצה ללא הדרכה (מאפשר רק להכנס ללא תור). לטובת נוסעים עתידיים אציין שנראה לי שהאופציה המומלצת והזולה ביותר היא להזמין סיור מודרך דרך אתר הותיקן ישירות, אך כנראה שיש צורך בהרשמה זמן רב מראש. כשאשוב אדווח אם אכן החברה דרכה הזמנתי מומלצת.
האם ישנם אתרים נוספים שצפויים בהם תורים ארוכים ושכדאי לשריין עבורם הזמנה "עוקפת תור"?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. קיצור ההמתנה בכניסה לוותיקן- האם יש דבר כזה? תגובה ל - 9 04/03/2008 12:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יונית יונית לא מחובר יונית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 13011 הודעות עד כה
מה בתוכנית שלך לרומא?
כדי שאפשר יהיה לעזור להגדיר איפה מצפה "תור"?
מוזיאונים?
אולי לקוליסיאום?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. רומא תגובה ל - 10 04/03/2008 13:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי יונית, אני כותבת שוב בקיצור לאחר ששוב נמחק כל מה שכתבתי קודם בעת השליחה (זו בעיה שחוזרת על עצמה לעיתים קרובות כאן וזה כבר ממש מתסכל!): אני עדיין בשלב הקריאה ואיסוף החומר, כך שהמסלול עדיין אינו מתוכנן ממש, אך אני מניחה שנרצה לבקר בכל המקומות "המקובלים" ברומא: הקולוסיאום, הפורום, כנסיות ומוזיאונים מומלצים (אילו המומלצים ביותר?) ואולי וילה בוגזה, ובנוסף כמובן לטייל ברחובות הקטנים ובכיכרות המפורסמות. ייתכן שנשקול טיול ליום אחד מחוץ לרומא (לאן הכי מומלץ? אולי טיבולי?) אם נחוש שמיצינו (נהיה שם 4 ימים מלאים), בכל אופן הפעם אני מתכננת טיול זוגי בנחת, ללא ריצות ולחץ.

[עודכן ב:04 מרץ 2008 13:43:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. רומא תגובה ל - 11 04/03/2008 20:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שני מקומות עם תור ארוך במיוחד - הקולוסיאום וגלריה בורגזה.
לגלריה בורגזה צריך להזמין מקום מראש, ואז מקבלים כניסה לשעתיים בלבד. אחרי שעתיים מפנים את כל הקבוצה החוצה ומכניסים את הקבוצה הבאה.

בקולוסיאום עומדים בחוץ מדריכים ומזמינים אותך להצטרף לקבוצה. כשהמדריך אוסף מספיק אנשים לקבוצה נכנסים ללא תור. הסיור המודרך כולל גם סיור בפלטין (מעבר לכביש). אנחנו לא מצאנו אפשרות לקיצור התור ללא סיור מודרך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. רומא תגובה ל - 12 04/03/2008 23:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה מיכל. האם בכל מקרה מומלץ לקחת סיור מודרך בקולוסיאום או שדי בספרי הדרכה טובים? כנ"ל לגבי הפורום?
לא בדיוק הבנתי: אם לגלריה בורגזה צריך להזמין מקום מראש - אז מדוע יש תור? לא נכנסים בשעה אליה מזמינים?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. רומא תגובה ל - 13 05/03/2008 00:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אנחנו לקחנו סיור מודרך בקולוסיאום והיה מאד מוצלח. אפשר גם לשכור בכניסה audio guide. זה מה שעשינו ברוב המקומות והיה מוצלח.
מהספרים די התאכזבנו. הם יודעים לאן לשלוח, אבל לא מכילים מספיק מידע לטעמי.

בפורום הסתובבנו ללא מדריך וללא audio guide, ורק אחרי שקיבלנו הסבר חלקי מהמדריך שליווה אותנו בקולוסיאום או שנצמדנו למדריך של קבוצה בפורום הבנו מה אנחנו מפסידים.

בגלריה יש שתי אפשרויות. אפשר להזמין מקום בטלפון, ואפשר לבוא ולנסות להזמין תור במקום. אם את מגיעה בשעה 9 ומצליחה לקבל מקום לכניסה בשעה 11 יש לך שעתיים לחכות. כמובן שאם מזמינים בטלפון ומגיעים בדיוק בזמן, אין בעיה. אנחנו היינו בפברואר, כך שלא הייתה בעייה להזמין במקום לאותו היום. בתקופות יותר עמוסות כמעט ואין סיכוי להצליח להגיע וגם להכנס באותו היום. בכל מקרה - שווה מאד מאד להגיע. מגוון רחב של מוצגים, וההסברים מאד מעניינים וממצים. בעלי טוען שהיה עוד יותר מוצלח מאשר במוזיאון הואתיקן.
גם אם את מזמינה מקום מראש, עדיין צריך לעמוד בתור כדי לקנות את כרטיס הכניסה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. רומא תגובה ל - 14 05/03/2008 00:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל, המון תודות על ההסברים המפורטים. נראה לי אם כך שניקח סיור מודרך, הבעיה היא שאני כלל לא בטוחה אם זה יספיק כדי להמנע מעמידה בתור בתקופת הפסחא. אנסה לברר גם אופציות להזמנה מראש באינטרנט דרך האתר בו הזמנו לותיקן ואתרים נוספים ואשווה עלויות. ראיתי שקיימת אופציה לרכוש כרטיסים מראש לגלרייה בורגזה, אך אינני יודעת אם זה גם יחסוך עמידה בתור (נראה לי שהם שולחים ואוצ'ר, אך לא ברור לי עדיין אם יש להמתין בתור כדי להמירו לכרטיס או שהוא מהווה כרטיס כניסה).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. האם מישהו מכיר את וילה “TORNASOLE” בקורטונה? תגובה ל - 7 23/07/2008 07:46 לתגובה קודמת
  krispin לא מחובר krispin  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה במסלול נ.י.-ניאגרה-בוסטון-נ.י.
להודעה הבאה:האם מותר לעלות למטוס בקבוק שתיה