|
| 2. בפעם הבאה תזמין חופשה ברגע האחרון תגובה ל - 1 |
03/03/2008 14:52   |
| |
Eran |
67 הודעות עד כה |
|
|
תבדוק כמה ימים לפני אם מצב השלג מתאים לך - ותזמין. זה מה שאני עושה. זה יחסוך לך (ולעופר ) את כל הדאגה וכאב הראש.
יש לי הרגשה שאתרי התחזיות נוטים לפעמים "לנפח" את התחזית כי זה מוסיף להם רייטינג. אבל בכל מקרה, גם עכשיו השלג מספיק טוב לחופשה בכיף של שבוע, גם אם לא יירד עוד כלום (אבל נראה שיירד), אז אני לא מבין למה להיכנס לחרדות. זה מציק לך יותר מדי, העניין...
|
|
|
|
| 3. סליחה - אבל פעם אחרונה בקשה מעופר תגובה ל - 1 |
03/03/2008 15:21   |
| |
opher |
831 הודעות עד כה |
|
|
|
שועל חביב, מאחר שאני רואה שכפי שצפיתי מצבך הנפשי אכן מביא אותך להתמכרות קשה להלן כמה עצות:
א. אם יש לך זמן פנוי לביקור באתרי מז"א נצל אותו ותעשה כושר לקראת הנסיעה, אם אפשר בחיק הטבע. כך תהיה מוכן יותר לגלישה, תראה קצת טבע ובהזדמנות זו גם תהיה רחוק מהמחשב.
ב. אם אתה חייב להסתכל על snow-forecast תזכור שזה בהחלט אתר טוב, אבל ידוע בנטיותיו האופטימיות. כמו כן אני מזכיר לך שוב לא להתמקד בתחזית לשפיץ העליון של האתר אלא רק בתחזית של אמצע גובה האתר.
ג. פרט מידע חשוב - המודלים לתחזית מתעדכנים כל 6 שעות או יותר. אם תבקר באתרי מז"א כל שעה תמשיך לראות את העדכון האחרון. אם אתה בכל זאת חייב להכנס כל שעה לאינטרנט נצל את הביקור לצפיה במצלמות שבאתרים. זה גם יותר יפה, ומחר ומחרתיים גם יותר מעניין וחדשני עם שלג טרי.
ד. עם קצת הצטנעות, תסתכל בפרוט על התחזית האחרונה שלי לגבי הסיכוי לשלג בסוף השבוע האחרון ותשווה למה שקרה בפועל. אני מודה שאני בד"כ שופט לחומרה, אבל כנראה שבסופו של דבר זה יותר נוח מאשר האופטימיות של אתרים מסוימים.
וכדי שלא נסיים באוירה פסימית, עוד שתי המלצות:
א. בנה רמת ציפיות ריאלית - דיברנו על תוספת של 20-30 ס"מ כולל בגובה נמוך ומז"א מספיק קר שישמור על השלג ויאפשר הפעלת תותחים. שפוט את התחזית שאתה רואה לימים הקרובים לפי הפרמטרים האלה.
ב. אמנם איתן עוזב את אירופה ביום שבת, אבל זה לא אומר שנגמרה העונה. גם אתה יכול לזכות לראות שלג טרי נוחת ממרום, ופרטים נוספים יגיעו בתחזית המסודרת הערב...
|
|
|
|
|
|
|