כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. סליחה - אבל פעם אחרונה בקשה מעופר 03/03/2008 11:23 לתגובה הבאה
שועל לבן שועל לבן לא מחובר שועל לבן  משתמש פעיל 233 הודעות עד כה
עופר היי
בימים האחרונים נתקלתי בתופעה אשר בכל אתרי החיזוי (כידוע לך אני מבקר שם לא כל יום אלא כל שעה - לא יכול להגמל צ'טערת) צופים כמויות נחמדות של שלג אך בסופו של דבר הדבר לא נראה ע"ג המסלולים או ליתר דיוק בסופו של דבר לא יורד כלום.
האם אתה יכול לתאר מה הולך להיות השבוע כהכנה לשבוע הבא.
למרות כל התחזיות באתרים השונים המקום היחיד שקיבל תגבור שלג הוא OBERGURGEL שקיבל תוספת של 10 ס"מ, האם יש סיכוי שבסופו של דבר כל גם איזור טירול יקבל כמה סנטימטרים.
תודה מראש
ואם אתה יכול "לסדר" לי קצת שלג בכלל אהיה מאושר
ולכל אלו שכעסו בפעם הקודמת, תתחשבו בחרדה (הייתי אצל פסיכולוג אתמול אך הוא לא מוכן לטפל, הוא טוען שאין תקנה, השריטה עמוקה מידי ורק תוספת של אבקה לבנה תעזור Laughing)

[עודכן ב:03 מרץ 2008 11:30:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בפעם הבאה תזמין חופשה ברגע האחרון תגובה ל - 1 03/03/2008 14:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Eran לא מחובר Eran  משתמש בינוני 61 הודעות עד כה
תבדוק כמה ימים לפני אם מצב השלג מתאים לך - ותזמין. זה מה שאני עושה. זה יחסוך לך (ולעופר Smile) את כל הדאגה וכאב הראש.

יש לי הרגשה שאתרי התחזיות נוטים לפעמים "לנפח" את התחזית כי זה מוסיף להם רייטינג. אבל בכל מקרה, גם עכשיו השלג מספיק טוב לחופשה בכיף של שבוע, גם אם לא יירד עוד כלום (אבל נראה שיירד), אז אני לא מבין למה להיכנס לחרדות. זה מציק לך יותר מדי, העניין...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. סליחה - אבל פעם אחרונה בקשה מעופר תגובה ל - 1 03/03/2008 15:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
שועל חביב, מאחר שאני רואה שכפי שצפיתי מצבך הנפשי אכן מביא אותך להתמכרות קשה להלן כמה עצות:
א. אם יש לך זמן פנוי לביקור באתרי מז"א נצל אותו ותעשה כושר לקראת הנסיעה, אם אפשר בחיק הטבע. כך תהיה מוכן יותר לגלישה, תראה קצת טבע ובהזדמנות זו גם תהיה רחוק מהמחשב.
ב. אם אתה חייב להסתכל על snow-forecast תזכור שזה בהחלט אתר טוב, אבל ידוע בנטיותיו האופטימיות. כמו כן אני מזכיר לך שוב לא להתמקד בתחזית לשפיץ העליון של האתר אלא רק בתחזית של אמצע גובה האתר.
ג. פרט מידע חשוב - המודלים לתחזית מתעדכנים כל 6 שעות או יותר. אם תבקר באתרי מז"א כל שעה תמשיך לראות את העדכון האחרון. אם אתה בכל זאת חייב להכנס כל שעה לאינטרנט נצל את הביקור לצפיה במצלמות שבאתרים. זה גם יותר יפה, ומחר ומחרתיים גם יותר מעניין וחדשני עם שלג טרי.
ד. עם קצת הצטנעות, תסתכל בפרוט על התחזית האחרונה שלי לגבי הסיכוי לשלג בסוף השבוע האחרון ותשווה למה שקרה בפועל. אני מודה שאני בד"כ שופט לחומרה, אבל כנראה שבסופו של דבר זה יותר נוח מאשר האופטימיות של אתרים מסוימים.
וכדי שלא נסיים באוירה פסימית, עוד שתי המלצות:
א. בנה רמת ציפיות ריאלית - דיברנו על תוספת של 20-30 ס"מ כולל בגובה נמוך ומז"א מספיק קר שישמור על השלג ויאפשר הפעלת תותחים. שפוט את התחזית שאתה רואה לימים הקרובים לפי הפרמטרים האלה.
ב. אמנם איתן עוזב את אירופה ביום שבת, אבל זה לא אומר שנגמרה העונה. גם אתה יכול לזכות לראות שלג טרי נוחת ממרום, ופרטים נוספים יגיעו בתחזית המסודרת הערב...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. זה לא אני זאת אשתי (תשובה לערן) תגובה ל - 2 03/03/2008 15:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הבעיה היא לא אני
לאשתי זו חופשת הסקי השלישית וגם בפעמיים הקודמות נחתנו על תקופה של קרח (אני לא צריך לספר לך מה זה אומר לגולש מתחיל) אי לכך היא פחות נהנתה מהגלישה.
השנה אם יהיה מצב דומה אני מפחד שלא תרצה לנסות יותר וגם כך לקח לי המון זמן לשכנע אותה להיכנס לספורט הזה, מכאן נובעת הבעיה שלי.
לגבי חופשה של הרגע האחרון, לא רלוונטי לגבי, אני יבואן שנוסע הרבה ואין לי אפשרות לתכנן חופשות מעכשיו לעכשיו.
לגבי עופר - כבר אמרתי בעבר ואני חוזר שוב, אם הוא רוצה ויכול לענות מה טוב ואם לא אז גם מה טוב.
עופר עושה את מה שהוא עושה מרצון טוב לעזור (כך נראה לי בכל אופן)
ולכן לא נראה לי כי זה בלבול מוח עבורו (אם כן הוא פשוט לא מגיב וגם זה מקובל).
אז יום טוב לך ותודה על העצה

[עודכן ב:03 מרץ 2008 15:32:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שועל תרגיע תגובה ל - 3 03/03/2008 18:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2096 הודעות עד כה
לעומת אתמול שלא עלינו לגלוש היה היום יום יפה עם שמש בשמיים למרות טמפרטורות של כ+8 ניתן היה לגלוש בכיף עד שתיים בצהריים.אח"כ הטמפרטורות הגבוהות הכניעו את השלג ואותנו.
מהיום בלילה תחול התקררות שתביא כפי שעופר חיזה לדמפים מסויימים של שלג שבצירוף טמפרטורות נמוכות שיאפשרו לתותחי השלג לעבוד יתנו לך אחלה מזג אויר..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. המון תודה תגובה ל - 5 03/03/2008 19:13 לתגובה קודמת
איתן המון תודה
כל הכבוד שגם בזמן חופש, יקר מפז, אתה מוצא לנו זמן לעדכונים ON LINE, מקווה כי בכל זאת למרות המצב תעשה חיים, מה שנראה לי בטוח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה הבאה:מישהו יודע אם יש בבורובץ סנו פארק?