כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? 03/03/2008 17:51 לתגובה הבאה
אילנה אילנה לא מחובר אילנה  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
נתקלתי בסיפור מעניין על אנשי המורסי בדרום אתיופיה.
זוהי קבוצה אתנית שנשותיה נוהגות להרחיב את שפתן התחתונה באמצעות צלחת חרס.
לאחרונה ראיתי כאן בפורום הרבה תמונות של קהילות שונות מדרום אתיופיה. התמונות היו מאוד מרשימות, שונות, מעוררות תמיהה על אורח חיים כה אחר.
אצלי בעיקר עלתה השאלה - מה מרגישים אותם אנשים שאנחנו נוסעים עד לקצה העולם כדי לצלם אותם?
אני אישית מרגישה חוסר נוחות רב בבואי לצלם אדם שאינני מכירה ושאין לי כל קשר איתו. בסיפור המצורף מובאת דעתם של אנשים שמצלמים אותם, על אותם לבנים מוזרים שמגיעים מרחוק בג'יפים מאובקים, יורדים כדי לצלם אותם וממשיכים הלאה.

אם הכתבה ארוכה מידי עבורכם, אני ממליצה שתעברו לסופה, בה מוצג הראיון המבדח עם 3 אנשי מורסי על התופעה.

Lip-plates and the people who take photographs
http://www.mursi.org/pdf/lip-plates.pdf

[עודכן ב:03 מרץ 2008 17:54:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? תגובה ל - 1 04/03/2008 07:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 468 הודעות עד כה
המסאים האמינו באמת ובתמים [בעבר] שאם מצלמים אותם, אז " שואבים להם את המח"
היום, זו סתם דרך להרויח כסף מתיירים פריירים.

מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? תגובה ל - 2 04/03/2008 09:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4240 הודעות עד כה
"סתם דרך להרוויח כסף מתיירים פראיירים"?

אני לא יודע. אני עדיין מרגיש לא נוח כשמצלמים אותי, ועל אחת כמה וכמה כשאני מצלם אנשים אחרים (ואני לא מדבר על לצלם חברים ומשפחה כמובן).

תאר לעצך שאתה חוזר מהמכולת עם כמה שקיות ואיזה תייר יפני נעמד מולך ומתחיל לצלם אותך ברחוב. או בדיוק כשאתה בולס להנאתך מנת פלאפל והטחינה מתחילה לטפטף, איזה תייר אמריקאי שולף מצלמה ומתחיל לתעד אותך. הרגשה לא הכי נעימה.

אותו דבר מרגישים המאסאיים, אנשי המורסי, או כל אדם אחר בעולם, ללא קשר למוצאו האתני.
לפחות לדעתי, חשוב מאוד לצלם אנשים רק אחרי שביקשתם אישור מהם. ולא פחות חשוב - להשאיר תשורה. התשורה לא חייבת להיות כספית או חומרית. חיוך רחב, בלון לילד, הזמנה לתה (אם הוא בדיוק רתח בפינג'אן) הן אופציות נהדרות.

זה בערך כמו להגיד שדוגמניות מבקשות כסף על להצטלם כי זאת "סתם דרך להרוויח כסף מתאגידים פראיירים". אבל עם המשפט הזה אני דווקא מסכים.

צירפתי כמה תמונות של ילדים, דווקא לא מהיבשת.
0702-PICT0037.JPG 0714-PICT0026.JPG
0702-PICT0037.JPG(גודל:60.31KB)0714-PICT0026.JPG(גודל:61.89KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? תגובה ל - 3 08/03/2008 13:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 218 הודעות עד כה
למה אנחנו חושבים שהם כל כך שונים מאיתנו? לי אין שום בעייה שתייר אמריקאי יצלם אותי כשהפלאפל מטפטף עליי בחושניות או כשאני סוחבת את עגלת הסבתא מהשוק. אתם מוזמנים לבוא לחופי ת"א ולראות כמה אנשים (תיירים ושאינם) מצלמים את כל המקומיים הבלתי אקזוטיים בעליל. כמו כאן גם שם - יש מי שזה מפריע לא, יש מי שאדיש ויש מי שנהנה. לעתים קרובות אנשים ביקשו ממני לצלם אותם ולהראות להם או אפילו לשלוח להם את התמונות (זו גם מתנה נפלאה כי לרוב האנשים אין אפשרות להצטלם לעתים קרובות). אני גם לא מבינה מה הבעייה לבקש כסף בעבור צילום. להם יש משהו שאני רוצה ולי יש משהו שהם רוצים ואנחנו עושים עסקה הוגנת לשני הצדדים שעל אף צד לא נכפה להשתתף בה.
בקיצור - אפשר פשוט לשאול, יש להם פה, או לחילופין - תנועות ידיים וראש די נחרצות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? תגובה ל - 4 08/03/2008 13:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 218 הודעות עד כה
זו גם היתה דרך טובה לשבור את הקרח כש"נתקעתי" עם אנשים שלא יכולתי לדבר איתם. כולם רצו לראות את עצמם בתמונות וגם בוידאו. עם אנשים שאת שפתם דיברתי זה הצית לעתים שיחה נעימה על ההבדלים שבין שם לכאן. הם מבינים טוב מאד שהם שונים מאיתנו ולכן מסקרנים וזה גם נראה להם לגיטימי שנרצה להראות זאת לחברינו בבית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? תגובה ל - 5 17/03/2008 17:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אילנה אילנה לא מחובר אילנה  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
לטעמי יש הבדל בין מצב בו יצרת קשר כלשהו עם אנשים שנלווה אליו צילום, לעומת הסתובבות עם מצלמה במקומות שזוהי המטרה היחידה, לצלם אנשים זרים בלי להסביר להם מה את עושה.
אני ממעטת לצלם אנשים שאני לא מכירה, אך גם בפעמים המעטות שניסיתי, קרו לי לא מעט מקרים שהאובייקט הביע חוסר שביעות רצון מכך שאני מכוונת אליו מצלמה, או שסימן לי להפסיק.
אני מסכימה איתך שזו דרך מצויינת לתקשר - אך אני מתכוונת למקרים בהם מורידים פילם שלם (מממממ פילם זה לא אקטואלי - מורידים כרטיס זכרון שלם) אך ורק על אנשים סביבך, בדומה למה שנעשה בספארי עם בעלי חיים.

ובקשר לכך שמצלמים אותי - רבים נתקלו בוודאי בחוויה דומה בהודו, כשהודים נועצים מבטים ודורשים לצלם ולהצטלם עם התיר הלבן. אותי זה בהתחלה הצחיק, ובאיזה שלב התחיל ממש לעצבן - אי אפשר ללכת מטר בלי להצטלם עם מישהו!
בכל אופן, בפרט אם קראת את הכתבה, אני חושבת שצריך להבין שלצלם מישהו אחר זה לא מובן מאליו וכמו שאמרת - למה אנחנו חושבים שהם שונים מאיתנו - גם ביננו יש כאלה שלא מתלהבים כלל מכך שמצלמים אותם!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. על מה חושבים האנשים שמצלמים אותם? תגובה ל - 6 27/03/2008 14:01 לתגובה קודמת
  shimritst לא מחובר shimritst  משתמש מתחיל 37 הודעות עד כה
בתור צלמת שמטיילת בעולם אני חושבת שאם אתה באמת רוצה לצלם משהו זר - או שאתה עושה את זה בסנאפשוט - בלי שמושא הצילום שלך שם לב אליך או שאתה מבקש רשות.אתה מסתכל עליו מראה לו את המצלמה וכאילו מבקש רשות אם הוא מחייך ולפעמים אפילו דופק פוזה אתה מצלם אם הוא עושה לא עם הראש אתה מודה לו וממשיך הלאה.
יש מקומות בעולם שתופסים את המצלמה בקטע מאוד שלילי ואז אתה לא מתגרה בהם אלא שם את המצלמה בתיק.
יש מקומות כמו בהודו כפי שהוזכר שהם מסתכלים עלינו בתור עם מוזר ואז הם רוצים להצטלם איתנו. בטיול שעשיתי עם כל המשפחה בדרכנו חזרה מספיטי ואלי עצרנו ליד קרחון ורציתי לצלם את כל המשפחה. במקרה היתה שם הפמליה של מושל פונג'אב ובגלל שאחי הוא בלונדיני עם תלתלים והוא מאוד בהיר כולם רצו להצטלם איתו וככה עברה לה רבע שעה עד שהם נרגעו ויכולתי לצלם את המשפחה לבד.
האם ביקשנו על כך כסף - כי כל הטיול שלנו היה מלא בצילומים עם מקומיים (שהם ביקשו להצטלם איתנו)? לא! מה פתאום ?!
כשבסין לא הפסיקו לגעת בי - אם זה בגלל שיש (מה לעשות) שערות על הידיים או בצמיג שלי דרשתי כסף? לא! מה פתאום?!
אני זרה להם ושונה הם מתעניינים בי בדיוק כמו שאני מתעניינת בהם.
אני מתוך עקרון לא מוכנה לתת כסף עבור צילום. מי שאומר לי תני לי כסף תמורת צילום אני מודה לו ואומרת שאני לא מעוניינת.
תמיד שאני נוסעת לחו"ל אני דואגת שיהיו לי ממתקים מהארץ ואז אני מחלקת אותם אחרי שאני מצלמת ילדים לדוגמא אבל לא בהתניה לצילום.
(מצטערת שהגזמתי באורך התגובה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הקילימנגרו טיפים ליודעי דבר
להודעה הבאה:יציאה מקייפטאון

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר