כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מטיילים בבולביה-חובה לקרא !!! SOS 04/03/2008 05:51 לתגובה הבאה
  oren hametayel לא מחובר oren hametayel  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
שלום
אני מטייל בארצות דרום אמריקה כבר מספר חודשים ונעזר במידע מפורט ענייני ומתומצת מהאתר;´
אתמול בלילה הגעתי לסנטה קרוז שבבולביה מטיסה מריו;
כמו כל מקום חדש שאני מגיע אני נכנס לאתר ורושם את ההמלצות של ההוסטלים והמקומות לינה שרשומים פה; בשעה 1 בלילה יצאתי מהשדה של סנטה קרוז ולקחתי מונית להוסטל ´לילה´ שממולצ באתר
אבל הופתעתי לגלות שהגעתי למקום שמנוהל ע´י צוות של ערבים שחיים כאן
הייתי עם מספר חברים והשכרנו חדר ללילה מפני שהשעה היתה מאוחרת ולא רצינו יותר להסתובב ברחובות/
לאחר חצי שעה ירדנו ללובי של המקום כי החדרים היו מסריחים וחמים בטירופ
כשירדנו הופענו לגלות שני רובי צלפים בתוך ארגזים שחורים גדולים מכונית עם דגלים של פלסטין ועוד מספר אנשים שדיברו ערבית/
במקרים אחרים הייתי נשאר במקום אך המצב בארץ ועצם זה שאנחנו יהודים לא הרגיע את העיניין
לאחר מספר דקות הרובים נעלמו ואנחנו החלטנו לעופ משם כמה שיותר מהר-
אני יודע שהסיפור הזה נשמע הזוי אבל אני ממליץ לכם לא להתקרב להוסטל הזה, אומנם הוא זול 30בול
אבל החיים שלנו שווים יותר

שיהיה לכולם טיול נעים ובטוח
אורן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כמה עלתה לך הטיסה מריו ? תגובה ל - 1 04/03/2008 11:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  babmen לא מחובר babmen  משתמש מתחיל 22 הודעות עד כה
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. בוליביה= גן עדן. גם לטרוריסטים. תגובה ל - 2 04/03/2008 14:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 365 הודעות עד כה
שלום
עם כל אהבתי למדינה המופלאה הזו, יש לומר שהיא בהחלט חממה לטרוריסטים. כל אחד שרוצה יכול לרכוש בקלות ובזול נשק קר או חם ואף חמרי חבלה !!
כל מי שביקר בשוק הכורים שעל יד מכרה הכסף שבעיר פוטוסי, ודאי עבר גם בדוכן לממכר דינמיט. אפשר לקנות מן הצ'ולה אצבע קומפלט בסכום מגוחך של כשני דולר...
לכן חבר'ה, טיילו בכיף אך היו ערניים !
המשך טיול נעים ובטוח
צ'או יותם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה לעניין. תגובה ל - 2 04/03/2008 15:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1481 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן

שאלות? yacobi_l@yahoo.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. בואו לא נסחף תגובה ל - 3 05/03/2008 10:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2637 הודעות עד כה
בואו נעמיד דברים על דיוקם:
אמנם בפוטוסי אפשר לקנות דינמיט, אבל זהו המקום היחיד בבוליביה בו זה אפשרי. אי אפשר לקנות נשק חם בבוליביה "ברחוב", כמו שאי אפשר בשאר מדינות דרא"מ.
גם בשאר מדינות דרא"מ יש מספיק כאלו שלו אוהבים אותנו- החל מצאצאי גרמנים וכלה בצאצאי בני דודים.
תשומת לב למקומות אליהם הולכים ולאנשים איתם אתם מתעסקים תמיד טובה. להכנס להיסטריה בגלל מקום אחד נראה לי יציאה מפרופורציות. המצב בדרא"מ לא השתנה הרבה בשנים האחרונות, ואין צורך דווקא עכשיו להתחיל בפאניקה.
אלקנה

"מה שחושב לא מפסיק לשאול." (אלברט איינשטיין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מטיילים בבולביה-חובה לקרא !!! SOS תגובה ל - 1 05/03/2008 12:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yonatanamit לא מחובר yonatanamit  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
קודם כל- וואו! סיפור מטורף...
כנראה שטוב עשית.
אבל בלי שום קשר, סלח לי על התמקדות בפרט שולי, 30 בוליביאן להוסטל
בעיקר מחוץ ללאפז זה לא ממש זול יחסית לבוליביה
קשה להאמין כמה המחירים שם מצחיקים כשרק מגיעים...
סתם לדוגמא- הלובו המלון הישראלי בלאפז (ואולי הישראליאדה הגדולה ביותר ביבשת) שהוא לא נחשב לזול עלה לפני חצי שנה 24 בוליביאן
והיה בין היקרים באזור(יש גם ב-15= 2 שקלים!)
אבל תכלס אל תתקמצן המחירים הזולים הם בדיוק ההיזדמנות לחגוג
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מה יהיה אלקנה ? תגובה ל - 6 05/03/2008 20:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה ידידי,
לא יודע מה הנסיון שלך בבוליביה בפרט ובדרום אמריקה בכלל,
אבל מה שכתבת הוא שגוי לחלוטין.
ראשית דינמיט בבוליביה אפשר לקנות ללא כל בעיה, כמעט בכל עיירת כורים למעשה (למרות שבתכלעס אם הייתי רוצה לפוצץ את הלובו לא הייתה לי שום בעיה לקנות אריזת חיסכון בפוטוסי ולהגיע איתה ללה פאס), ושכאלה לא חסרות בבוליביה...
שנית, נשק חם אתה יכול לקנות בגלוי ולאור יום בכמה מן הרחובות הראשיים בלה פאס וכמובן שבשוק באל-אלטו ובעוד מקומות רבים, ואם לא באור יום אז בוודאי לאור הירח, או בשוק השחור.
ופרט לזאת, אפילו בארגנטינה (קנייה בצפון בקלות יחסית), בבואנוס פאקינג איירס, אפשר לשכור רובים נאים וטובים ליום או יותר (ואם הייתי טרוריסט הייתי משאיל אותם וזהו).
בקיצור, בבקשה לדבר מתוך נסיון. תודה בשם ההנהלה וצוות האובדים (זו לא שגיאת כתיב).
וגם אני לא חושב שיש להכנס לפאניקה כזו או אחרת, אך יש להיות מודעים למצב ולהיות ערניים !
זה הכל להיום. היו טובים.
צ'או, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אם כבר מקפידים על עברית, אז: תגובה ל - 7 08/03/2008 14:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 957 הודעות עד כה
היית שואל אותם, לא משאיל אותם.

גם אני טועה בזה כל הזמן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. בגרות בלשון תגובה ל - 8 08/03/2008 15:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה לעשות, בבגרות בדקדוק הוצאתי 69...
(אם כי בלשון ייתכן וזה הציון המקסימלי!!).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. יהיה טוב, ולא נסחף 2 תגובה ל - 7 09/03/2008 09:22 לתגובה קודמת
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2637 הודעות עד כה
צודק- ברוב המדינות (הנורמליות) בעולם ניתן לקנות רובי צייד בחנויות מתאימות. יש מדינות שגם נשק רגיל אפשר לקנות.
סלח לי שהתעלמתי מעיירות כורים. הרעיון היה מובן. (אני מאמין שבכל המדינות יש חוק שמסדיר את הנושא של סחר בנשק).

אני גם מודע לעובדה שאפשר לקנות בשוק השחור- בכל מדינה בעולם.
מה שהופך מדינה מסוכנת יותר או פחות זה לא כמות הנשק שיש בה, אלא הידיים שאוחזות בו, והכיוון אליו הוא מכוון. אתה יכול לקרוא את המשך ההודעה שלי, ולראות את זה שם. כמו שאמרת- גם בבואנוס איירס אפשר.
אלקנה

"מה שחושב לא מפסיק לשאול." (אלברט איינשטיין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לחוזרים מברזיל ובכלל
להודעה הבאה:טיסה לאל קלפאטה

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה

מידע נוסף

חיפוש מהיר