כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ 04/03/2008 15:07 לתגובה הבאה
  chenarie לא מחובר chenarie  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
שלום חברים יקרים,
אשמח לעצתכם בתכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר:
התכנון שלי הוא להגיע בקיץ, להלן הפירוט:
נחיתה באדיס חמישה ימים בעיר
נסיעה בתחבורה ציבורית או טיסה לבהר-דר וארבעה ימים שם כולל ימת טנה והנילוס הכחול
תחבורה ציבורית לגונדר והרי סימיאן- שבוע ו5 ימים שם
תחבורה ציבורית לאקסום - שלושה ימים שם
תחבורה ציבורית לליבלה וארבעה ימים שם
חזרה לאדיס ויומיים מנוחה שם
מאדיס להרר וסיור באזור של שבוע בערך כולל אולי טרק באווש
חזרה לאדיס למנוחה של יומיים ומשם סיור בדרום
סיור בדרום ברכב שכור כלשהו במשך 3 ימים.
חזרה לאדיס לעוד יומיים ומשם טיסה לזנזיבר
שבוע ויום בזנזיבר ומשם חזרה לארץ

ועכשיו לשאלות:
- האם שווה לראות את הנילוס הכחול בסביבות יולי או שהסכר סגור?
- הרי סימיאן- האם צריך אוהל או שיש אכסניות בטרק עצמו?
- זנזיבר, האם יש טיסות ישירות מאדיס?
- אני מתכנן להוצאי בטיול הזה כ12000 ש"ח האם זה מספיק בשביל תנאים נורמאליים? (לא כולל טיסות מישראל וחזרה)
- האם עם סכום כזה אוכל לקחת גם טיסות פנימיות לקיצור העניינים או שזה בכלל לא עדיף?

בכל מקרה אשמח לתשובות, לעוד טיפים וכמו כן לכתוב כשאחזור!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ תגובה ל - 1 05/03/2008 19:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אילנה אילנה לא מחובר אילנה  משתמש בינוני 124 הודעות עד כה
התכנון מאוד מרשים, עשית עבודת תחקיר טובה!
גם הסכום שציינת נשמע די והותר.
לשם השוואה - אני הוצאתי באתיופיה כ 350$ לחודש ואתה מדבר על יותר מ 3000$ ...
נילוס כחול - המפלים לא מרשימים במיוחד, הסכר תמיד קיים ותמיד ביום שתגיע לשם יגידו שבדיוק היום/מחר/מחרתיים פותחים אותו - בהתאם למה שנוח לאדם שתופס אותך להגיד לך... כמו כן, הטיול אליהם לוקח רק כחצי יום - נסיעה מבהר דר והליכה במסלול. לכן 4 ימים באזור בהר דר הם ממש הרבה לטעמי.
בסימיאן אתה חייב אוהל. אני חושבת שהיום פתחו שם מקום לינה - אבל רק במחנה הראשון, ואם אתה מתכנן לעשות טרק זה לא רלוונטי. יש חברות שמשכירות אוהלים, גם בגונדר וגם באדיס.
באזור הדרום לא הייתי, אך נשמע ש-3 ימים זה מעט מידי. רק להגיע לשם ולצאת משם ברכב פרטי מאדיס לוקח יום כל כיוון.
אני מאמינה שתוכל להוריד מכמות הימים שהקדשת לאדיס לטובת נסיעה דרומה.
טיסה לזנזיבר - בד"כ דרך קניה או טנזניה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ תגובה ל - 1 05/03/2008 21:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ili ili לא מחובר ili  משתמש פעיל 3431 הודעות עד כה
אני חושבת שיש לך יותר מדי ימים באדיס , אלא אם יש איזה עניין ספציפי שם.
לא הייתי נשארת באדיס יותר מיומיים

לבהאר דאהר הייתי לוקחת רכב שיוצא מה baro - יוצא 2-3 בשבוע, צריך לבדוק שמגיעים. הדרך לדעתי יפהיפיה ביחוד באזור עמק הנילוס הכחול!
כפי שאילנה ציינה- הסכר בד"כ סגור - טיול של יום - מדובר על שעתיים נסיעה לכל כיוון ועוד מסלול (אפשר מעגלי) של 4 שעות +/-
סה"כ יום טיול נחמד מאוד
מעבר לזה יש את השוק + ימת טנה - לכנסיות באיים

ב 3 ימים לדרום לא מספיקים לראות את הדרום - מדובר בנסיעות ארוכות מאוד , מינימום 7 ימים!!! אני הייתי מקצה 9 ימים, אפילו אם זה כרוך בויתור על אזור מזרח אתיופיה
מזרח אתיופיה- אזור מוסלמי יותר באופיו (הכוונה להרר ודיר דווה)!!!!!

כדאי לעבור על כל הטיפים במדור 1001 טיפים!!!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ תגובה ל - 3 06/03/2008 01:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוזי עוזי לא מחובר עוזי  משתמש פעיל 1676 הודעות עד כה
מסכים עם אילי, הרבה יותר מדי ימים באדיס, הרבה פחות מדי בדרום. רק נסיעה וחזרה לוקחת שלושה ימים. מאז שיש סכר הנילוס הכחול מאכזב. לגבי טיסה מישהו כתב פה ממש לא מזמן שהתחילו טיסות ישירות מאדיס לזנזיבר, תבדוק עם אתיופיאן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ תגובה ל - 4 06/03/2008 04:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
danatubin danatubin לא מחובר danatubin  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
אני גם חושבת שתכננת קצת יותר מידי ימים באדיס, מאוד נחמד שם, אני ממש התאהבתי במרקטו (השוק הגדול ביותר באפריקה) וגם באזור שירומדה (שוק של מוצרים אתיופיים בלבד כמו כלי קרמיקה, ביגוד ואביזרים מסורתיים שונים) אבל נראה לי שמספיק להקדיש לכל אחד מהם יום אחד. אפשר גם ללכת למוזיאונים (יש אחד באוניברסיטה ועוד אחד שלא הייתי בו אבל שמעתי שהוא נחמד) + סיבוב באזור הפיאצה. נראה לי 3-4 ימים כולל היום של הנחיתה מספיק מעל ומעבר.
נסיעה באוטובוס לבהר דר לוקחת יומיים, וגם שם אין מה לעשות יותר מיומיים. יום אחד לייק טאנה (אני אישית בכלל הייתי מוותרת על זה, הרגשתי שזה בזבוז מוחלט של זמן וכסף, אבל זו אני) וביום השני הנילוס שזה כמו שאמרו לך, 4-5 שעות. המפל לא מדהים אבל הדרך מאוד יפה ולא קשה, אנחנו מאוד נהננו. כעקרון הם אומרים ש75% מהמפל מנוצל לייצור חשמל ומה שתראה יהיה רק ה 25%. הם אומרים שביום ראשון ראוים את כל ה 100%, לא יודעת אם זה נכון... אם תרצה אוכל להעלות תמונות מיום שאינו יום ראשון Smile בחודש יוני.
לגבי הרי סימיאן, אקסום ולליבלה, לא יכולה להגיד כלום כי בסופו של דבר לא הגענו לשם. אם כבר אתם בגונדר, אפשר ללכת לפלשה ויליג' ולבית ישראל (אם מעניין אותכם עניין העולים התיופיים), אפשר לעשות את שניהם באותו היום.
לגבי הדרום, אני יכולה להגיד שזה היה המקום הכי מדהים שהייתי בו ובחיים לא הייתי מוותרת עליו. טיול מאוד מיוחד, פוגשים שבטים שחשבתי שכבר מזמן נעלמו מהעולם, המון עושר תרבותי (אם תרצה אוכל להעלות תמונות) אבל אין מצב לעשות את זה בשלושה ימים. כמו שכתבו לך, מינימום 7, אנחנו עשינו 10 ולא הצטערתי לרגע. למרות שאם אתם לא קבוצה גדולה (אנחנו היינו שבעה) זה יוצא די יקר, בסביבות ה 150$ ליום לג'יפ, נהג ודלק (אם אתם לוקחים מדריך, תבדקו אותו טוב קודם, המדריך שלנו לא היה יעיל בכלל). לינה ואוכל זה ממש גרושים שם.
עוד כמה רעיונות (קצת פחות שיגרתיים):
1. אזור לנגנו, אווסה ונזרת מאוד יפה, מתאים לטיול של 3-4 ימים, אגמים מדהימים, ערים נקיות ומטופחות מאוד, פארקי קופים משולבים עם גייזרים חמים ועוד כל מיני הפתעות.
2. ששמנה - העיר של הג'מייקנים שהיגרו לאתיופיה אחרי הביקור של היילי סלאסה בג'מייקה. כעקרון אין שם שום דבר מיוחד, אבל עדיין יש שם סיפור קצת יוצא דופן ומוזיאון הבלק ליאון נחמד, מרגיש קצת כאילו הגעת לג'מייקה בטעות Smile מתאים לילה אחד - שניים.
3. דודולה - עיירה של אנשי האורומו, אין מה לעשות בעיירה אבל משם יש טראק מדהים שעושים על סוסים בהרים. לא צריך נסיון ברכיבה ולא צריך בעצם שום דבר מיוחד. יש מרכז תיירותי שהוקם ע"י גרמנים, יש שם סדר למופת, מחירים אחידים (וממש מגוחכים, זה היה הדבר הכי זול שעשיתי באתיופיה), מדריכים מקצועיים, סוסים בריאים, הכל שם מאוד מסודר וברור. אפשר לבנות טראק לפי ראות עינכם בין יום לחמישה ימים, הנוף מדהים, לא יקר בכלל ובעיני שווה כל רגע.
4. בארבע מינץ' יש פארק לאומי ששכתי את שמו עם חיות בר (בעיקר זברות וקצת איילים) אבל הנוף של פשוט מדהים. נחמד שם מאוד.
כל המקומות האלה הם בדרך לדרום.
אנחנו היינו שבועיים בצפון, 4 ימים אזור לנגנו, אזור הדרום, בדרך את הפארק הלאומי, לילה אחד בששמנה וטרק של שלושה ימים בדודלה.
סה"כ קצת יותר מחודש ואדיס היה בין לבין.
לא התכלבתי בכלל וכל החודש הזה עלה לי 1000$ (+660$ טיסה). כמובן שאפשר לבזבז יותר (בעיקר אם אתם טסים כי טיסות פנימיות הרבה יותר יקרות שם מהאוטובוסים).
לגבי זנזיבר, לא הייתי שם אבל שמעתי שהוא יקר יחסית רק בגלל המוניטין שנוצר לו אבל אם יש לכם שיקול כלכלי, נאמר לי שהוא לא פחות יפה משאר האזורים עם החופים (דאר אל סלאם למשל).
בהצלחה
דנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ תגובה ל - 5 06/03/2008 11:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chenarie לא מחובר chenarie  משתמש מתחיל 32 הודעות עד כה
שוב שלום ותודה לכל המגיבים,
כמה שאלות נוספות.... ויותר קונקרטיות לאור התשובות:
- מזרח אתיופיה- איך הכי כדאי להגיע לדירה דאווה- רכבת? או אוטובוס?

- דרום אתיופיה- הטרק של הסוסים בדודולה היה חלק מהנסיעה של 10 הימים עם הנהג והמדריך או שהיה עצמאית?

- אולי זו שאלה קצת מעוררת רחמים אבל- אני נוסע לבד, האם יהיה לי קל למצוא שותפים להשכרת הרכב נהג ומדריך באדיס לנסיעה לדרום?

- הרי סימיאן, שמעתי שאפשר גם לצרף טבח (?!) לטרק שם, האם אתם מכירים אופציה כזו? אשמח לשמוע עוד על הטרק בסימיאן, קצת יותר מפורט ממה שקראתי בטיפים (ואתם מבינים בוודאי שכבר קראתי...)

תודה לכולם על התשובות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תכנון מסלול באתיופיה וזנזיבר לקיץ תגובה ל - 6 06/03/2008 13:01 לתגובה קודמת
danatubin danatubin לא מחובר danatubin  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
למה מעורר רחמים? לבד נותן לך המון עצמאות. זה באמת לא הכי קל בעולם כי אתיופיה לא מתויירת כל כך אבל אפשר למצוא לזה פתרונות.
אתה יכול לכתוב מודעה במחפשים שותפים (בדיוק ככה מצאתי את השותפה שלי, תכננו לנסוע יחד לדרום ובסוף טיילנו יחד כל הטיול והיה אחלה).
רעיון נוסף הוא לכשתהיה באדיס, גם אם תהיה במלון שאינו בפיאסה, עדיין להגיע ולהסתובב שם כי אלו המלונות הפשוטים שגרים בהם המטיילים. יש גם כל מיני אנשים שקוראים לעצמם מדריכים ש"משדכים" בין כל הלבנים למטרות כאלה Smile אז לא לפחד ולנסות להתערבב עם האנשים שם, זה יכול להצמיח הרבה פירות. (חוץ מזה, המלונות שהמליצו לך למעלה הם אחלה, בארו, טייטו וגם ווטמה (ושלא יעבדו עליף, המחיר אמור להיות בסביבות ה 80 ביר לילה, אולי קצת יותר בגלל שזה יהיה קיץ).
רעיון אחרון וקצת יותר קשה לביצוע, הוא לעשות תחקיר מאוד מעמיק על אזור הדרום, לקחת מדריך מאדיס ש*מכיר* את האזור *טוב מאוד* ולנסוע באוטובוס/לטוס לארבע מינץ'. אפשר לחפש שם אנשים שיוצאים לדרום ולהצטרף (יש יותר אנשים שיוצאים משם מאשר מאדיס) או לעשות את כל המסלול על משאיות איסוזו שמובילות כל מיני דברים מאדיס אבל בשביל זה צריך מישהו שמכיר את האזור טוב.

דודולה זה לא שייך למסלול של הדרום, זה חצי שעה מששמנה בערך, כלומר רק 5 שעות מאדיס. התנאים שם נורמלים, יש כבישים, חשמל, מים, כל מה שצריך (בעיירה, לא בהרים כמובן). אבל כמובן שעושים את הטראק הזה עם מדריך מטעם המקום (דודולה מאוד קטנה, אם תשאל ברחוב כולם יגידו לך איפה זה, זה גם המלון היחיד בעיר הזאת אני חושבת).

לגבי כל השאר, לא הייתי שם, ממש אין לי מושג...

בהצלחה
דנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:גאנה-מעוניין בהמלצות לטיולים לשבוע.
להודעה הבאה:יש לכם תמונות שנראות כמו הישרדות?

שאלות נפוצות - כללי

שאלות נפוצות: אפריקה - מזרח

מידע נוסף

דיברנו על זה בפורום

שאלות נפוצות: אפריקה - דרום

שאלות נפוצות: אפריקה - צפון

שאלות נפוצות: איי סיישל ומדגסקר

חיפוש מהיר