| 1. סיכום אישגיל 2008 - 1/3 - 24/2 |
05/03/2008 00:12  |
| |
הראל |
75 הודעות עד כה |
|
|
כדי להמחיש עד כמה מדהימה ותוססת היא אישגיל, אספר רק כי בכול השנה אני לוקח עימי לחופשה שלושה ספרים ומסיים את השלישי בטיסה חזרה. גם השנה לקחתי כהרגלי שלושה ספרים אך כל מה שהספקתי זה להגיע לעמוד 89 בספר הראשון...
מכיוון שאחד מחברי לנסיעה (ניר) סיפר ככאן כבר על חלק מהדברים אנסה להוסיף ולא לחזור על מה שכבר סופר:
המלון
אנחנו התאכסנו במלון piz buin http://www.ischgl.at/piz-buin
מלון 4 כוכבים ברמה גבוהה ביותר, הרושם שלי גם ממה שראיתי וגם מאנשים אחרים באתר עמם שוחחתי הוא שהמלונות בעיירה הם ברמה גבוהה יחסית ואין נפילות בנושא, בכל מקרה המלון מומלץ ביותר נקי , מפנק, חדרים ענקיים 40 מטר מרובע לחדר! , ארוחות גורמה (כל יום ארוחת ערב של 5 מנות מושקעות שלוקחת לפחות שעה וחצי), ספא מעולה שנראה טוב לא רק בתמונות ועוד.
המלון ממוקם 150 מטר מהגונדולה וגם זה יתרון משמעותי אם כי באישגיל 3 גונדולות ורוב בתי המלון קרובים מאוד לאחת מהן.
אתר הסקי
נתקלתי כבר במתחמים גדולים בהרבה, את רוב המתחם ניתן לכסות ב 3 ימים אבל המסלולים בהחלט מעניינים, חלקם מאתגרים ומאחרים נוף נשקף נוף מדהים כך שבהחלט אפשר לבלות שבוע מבלי להשתעמם. רוב המסלולים אדומים, השחורים לא ממש קשים, ניתן לגלוש בחזרה עד לעיירה בסוף כל יום אך יש לקחת בחשבון שחלק מהקטעים אינם מיועדים למתחילים ולגולש פחות מבינוני עדיף לחזור לעיירה באחת הגונדולות. אנחנו אהבנו יותר את המסלולים האזור השוויצרי (76, 68, 65, 66) אבל יתכן והסיבה לכך היא שהשלג בהם היה משובח בימים שהיינו בהשוואה למסלולים אחרים באתר שסבלו מתנאי מזג האוויר. בכל מקרה השלג הכבד שיורד באזור כרגע ישפר את המצב בכל המסלולים.
המעליות באתר הן מהמהירות והמשוכללות שראיתי, רובן עם מגן רוח.
תורים למעליות: חששתי מאוד בייחוד לאור מה שכתב כאן איתן בדיווח משנה שעברה אבל בשבוע שאנחנו היינו התור הכי ארוך שעמדנו בו בבוקר למעלית היה של רבע שעה ואנחנו לא מהמשכימים.
הגענו כל יום בשעה שונה בין 8:50 ל 10:30 ולמעט יום אחד כאמור לא המתנו יותר מ 5-10 דקות.
בית הספר לסקי: בעיירה בית ספר אחד לסקי בלבד מה שאומר שאין תחרות וכשאין תחרות כידוע המחירים בהתאם מה שאומר ששעורי הסקי בקבוצה או פרטי יעלו לכם הרבה כסף. אני זוכר שבמיירהופן לפני שנתיים שילמתי 40 יורו לשעה , המחיר באישגיל לשעה וחצי – 98 יורו!!!
מסעדות באתר: יש המון , אכלנו בחלק גדול מהן והיה טעים, לא זכורות לי נפילות.
אפרה סקי
Nikis Stadl
האורווה של ניקי ראויה לאזכור מיוחד, ראיתי כבר הרבה בארים שמחים באוסטריה אבל בתופעה כזו טרם נתקלתי. ניקי הוא הבעלים של מלון פיץ – בויין, בעברו אלוף סקי מקומי (כל המלון מעוטר בתמונות ובגביעים שלו) ובהווה די ג'י – זמר – אומן תחפושות שעם עוד שני חברים מקפיץ מידי ערב מאות אורחים בבר הדחוס שמתחת למלון. הנקודה היא שמבחוץ המקום נראה מצ'וקמק ואני בטוח שחלק גדול מהאורחים באישגיל פוסחים עליו אבל מי שנכנס – לא יוצא וחוזר כל יום. ניקי עומד על הבמה ומחליף תחפושות עם כל שיר, אחרי יום יומיים כשמכירים את התנועות והריקוד של כל שיר פשוט מתמכרים ונסחפים להשתוללות חסרת מעצורים, קצת קשה להסביר אבל אחרי שהייתי בכמה מקומות בסאנט אנטון במאיירהופן וגם באישגיל עצמה - האורווה של ניקי שמה את כווולם בכיס הקטן (לחשוב שהלהבנו מהמוזרוויט בסאנט אנטון...) – תזכרו את השם הזה ותבואו כל יום מ16:00 (ולא אין לי אחוזים במקום) אבל חזרתי לארץ עם 4 דיסקים בגרמנית שאני מכיר בע"פ ואשתי חושבת שהתחרפנתי (כן אני רוקד בסלון) וסבתי עליה השלום מתהפכת בקברה....
בנוסף יש את הבר של מלון אליזבט שמחכה מתחת ל Pardatschgrabahn מידי ערב
4 בארים שמחים נמצאים ברחבה שליד ה Silvrettbahn
מועדון הפאצ'ה ברמה גבוהה ביותר – נפתח ב 22:30 אבל אין מה להגיע לפני 23:30 ורק ב 24:00 בערך הוא מתמלא, לכל הציידים: על כל בחורה פנויה (אם בכלל) יש בערך 30 גברים כך שהתחרות קשה והסיכויים נמוכים מאוד.
צמוד לפאצ'ה מועדון חשפניות (בסגנון המועדון של טוני סופרנו), נחמד ושווה התרשמות, שימו לב שאם נכנסתם (10 יורו, לא נכנסתי רק ביררתי... סתם, סתם) הכניסה לפאצ'ה חופשית, רק תראו את החותמת לשומר בכניסה, ובכל מקרה עם ויתרתם תהיה לכם הזדמנות לצפייה חטופה כשהמסך שמפריד בין שני המועדונים יורם ומאחורי הדי ג'י של הפאצ'ה תוכלו לראות לשתי דקות מופע מעניין...
ככלל אישגל יקרה מאוד רואים יותר גולשים מבוגרים מאשר במקומות אחרים (אבל יש גם הרבה צעירים), המכוניות שבחניות יוקרתיות ביותר, המחירים בחנויות גבוהים יותר מאשר בסאנט אנטון השכנה (השוויתי מחירים באינטרספורט למשל), גם מחירי השכרת הציוד גבוהים יחסית, חלקינו הזמין מהארץ דרך אתר שקישור אליו הופיע כאן לפני שבועיים וחסך 20% למיטב זכרוני (+ יום נוסף חינם שאיש כנראה לא מנצל). רוב הגולשים באתר הם גולשי סקי ויש מיעוט יחסי של גולשי סנובורד, לגולשי הסנובורד הייתי מציע לקחת בחשבון שהירידה לעיירה סמנאון כוללת מספר קטעים מישוריים ארוכים יחסית ונראית לי בעייתית עבורכם. בשאר האתר לא ראיתי בעיה.
עד כאן בינתיים – מקווה שהמידע יעזור ואם יש שאלות נוספות אשמח לענות.
|
|
|
|
|
|
4. מצויין תגובה ל - 1 |
05/03/2008 10:55   |
| |
btbf |
3 הודעות עד כה |
|
|
יופי של סיקור סגרת לי את שנה הבא
איך נראה לך הצד השוויצרי [הכפר אם היתה בו ]?
|
|
|
|
|