כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. איפה לנחות 05/03/2008 14:16 לתגובה הבאה
.  משתמש לא מוכר
ככה בצעד די ספונטני החלטתי לטוס ממש בקרוב ל"טיול הגדול" והיעד נבחר להיות דרום אמריקה.
עכשיו אני מבררת על כרטיסי טיסה השאלה היא במזג אוויר הזה (של השבוע הראשון של אפריל) איפה הכי כדאי לנחות? ולהתחיל משם את הטיול?

בלימה בפרו? ואז מה המסלול הממולץ אם יש לי בערך עד סוף ספטמבר שזה בערך חצי שנה ואני רוצה להגיע גם לדרום ארגנטינה.

או לנחות בבאונוס איירס וגם ולהמריא משם בחזרה לארץ? ולעשות בעצם מסלול מעגלי.

או שיש איזה שהוא מקום אחר שבכלל כדאי להתחיל משם?
ודי חשוב לי גם שיהיה מקום טוב לעשות בו את הליל סדר ולא להיות באמצע שום מקום עם מעט אנשים.

תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. איפה לנחות תגובה ל - 1 05/03/2008 18:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 123 הודעות עד כה
לדרום ארגנטינה כנראה שלא תוכלי כבר להגיע (לפחות זה לא מומלץ) כי הקיץ מסתיים במרץ ובחורף הכל קפוא.

אני אישית הייתי נוחת בארגנטינה. מעביר במרכז וצפון המדינה חודש חודש וחצי. ולקראת סוף מאי עולה צפונה לבוליביה פרו ואולי גם אקוודור.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. איפה לנחות תגובה ל - 2 05/03/2008 19:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
.  משתמש לא מוכר
גם בסוף ספטמבר אי אפשר לטייל בדרום ארגנטינה?
כי חשבתי לנחות בלימה בתחילת אפריל ולטייל בפרו משם לאקוודור ולגלפגוס לסוע לברזיל בוליביה ולסיים בארגנטינה.

מה המסלול הממולץ לעונה הזאת?
באיזה ארץ כדאי להתחיל ואיפה לסיים בטיול של מאפריל עד ספטמבר ( ששניהם חודשים מלאים)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. איפה לנחות תגובה ל - 3 05/03/2008 20:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 372 הודעות עד כה
אהלן
עזבי אותך שטויות במיץ, את יכולה להירגע ולטייל מן הדרום אל הצפון או במסלול מעגלי ויהיה טוב ויפה !
זו לא הפעם הראשונה שאנשים פה כותבים שטויות שלא מנסיונם, ובעיקר לגבי העונות בפטגוניה (לצערי מדובר גם ב"בעלי תפקידים" כמו כתבי למטייל ואף מנהל האתר עצמו).
את יכולה בכיף לנחות בבואנוס איירס, ומשם לטוס בזריזות לאל קלפאטה לצפייה בקרחון המתנפץ וחבורתו. משם המשיכי צפונה בכל דרך שתבחרי (ולא חסרות) אל אזורי האגמים הארגנטינאי והצ'יליאני שם את יכולה לטייל ולהינות ממזג אוויר יציב בד"כ אפילו עד לאמצע מאי.
אם מאד מתחשק לך לראות לוויתנים קפצי בסוף מאי לחצי האי ואלדס, שנמצא בקצה הצפוני- מזרחי של פטגוניה, ומסרי להם ד"ש ממני.
אחרי שסיימת את חלקך בפטגוניה המשיכי צפונה לאן שמתחשק, שם כבר לא תתקלי בדילמות עונתיות כלשהן.
ממליץ לך בחום על הספר "טרקים וטרמפים בפטגוניה", בו תמצאי בין השאר גם פרספקטיבה אמיתית, אובייקטיבית ומגוונת על עונות השנה באזור ועל הדרכים הרבות והמיוחדות לתור אותו.
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לפנות אלי למייל.
טיול מוצלח ולהתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. איפה לנחות תגובה ל - 4 05/03/2008 22:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש בינוני 123 הודעות עד כה
יותם מותר לך לא להסכים, אבל בבקשה אל תפסול את דברי כ"שטויות".
אמנם אני לא גר בארגנטינה כמוך אבל אני כן כותב מניסיון. ונכון שיש סיכוי שיהיה בסדר בתחילת אפריל (כמו גם בתחילת נובמבר) בדרום.
אבל מה לעשות מזג האוויר מאוד הפכפך בעונות האלה.

אני אישית טיילתי בדרום אמריקה כתרמילאי במשך 20 חודשים ויצא לי להיות באיזורים אלה בעונה וגם מחוץ לעונה. כשאתה נמצא בטיול בלי מגבלת זמן אין בעיה לחכות שמזג האוויר ישתפר או אפילו לוותר על טרק או אתר במידה ומזג האויר לא מאפשר. אגב את הטורסים העברתי בסוף מרץ בשישה ימי גשם (מתוך שמונה). וכן אתה יכול שוב לפתור את דברי כשטויות שהרי גשם יכול לרדת גם בשיא הקיץ, אבל אתה יודע טוב כמוני שהסיכוי לגשם גבוה יותר בעונה זו. הכל גם תלוי מאוד בשנה בה מטיילים.

אני עדיין עומד מאחורי המלצתי וחושב שבטיול מוגבל בזמן של 3 - 4 חודשים עדיף להתמקד באיזורים בהם מזג האוויר טוב יותר ולטייל בהתאם לעונה. בכל מקרה אי אפשר לראות את הכל אז עדיף ללכת על בטוח, אלא אם כן המטייל הגדיר לעצמו אתר זה או אחר כאתר MUST ואז ההחלטה להמר על מזג האויר (שיכול להיות גם טוב) תהיה שלו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. איפה לנחות תגובה ל - 5 05/03/2008 22:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
.  משתמש לא מוכר
אבל במידה ויש לי חצי שנה ( עד סוף ספטמבר תחילת אוקטובר), ואני נוחתת בתחילת אפריל שווה לי לרדת לדרום ישר ולנסות את מזלי או שבכלל אין טעם וחבל על הזמן?

או שאולי כדאי לי לנסות דווקא להגיע לדרום ארגנטינה בתחילת ספטמבר?

וקח את זה מנקודת מבט שאני מעדיפה יותר טיול של לראות נופים מאשר להעביר את הימים על החוף.

ואם אתה אומר שכן אפשרי להרוויח כמה טרקים באפריל אז איפה הכי כדאי לי לנחות שיחסוך לי זמן להגיע לדרום, בבואנוס איירס או בצ'ילה? ואיזה טרקים כן אפשרים לעשות בתקופה הזאת?

תודה רבה!
Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. איפה לנחות תגובה ל - 6 05/03/2008 23:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yonatanamit לא מחובר yonatanamit  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
טוב, כתבתי פה תגובה ממש ארוכה ומפורטת אבל בעיות באתר גרמו לה
להימחק!!!! אז הפעם בקצרה- אני מחזק את דבריו של עידן
ואני חושב שכדי לך להיתמקד במה שבטוח ולא להתפשר
משמע- חודש באקוואדור פלוס גלאפאגוס אם יש לך כסף.
חודשיים בפרו, מאי זאת תקופה מעולה כי ההרים הגבוהים (הוארז, קוסקו וכו') כבר לא גשומים ומושלגים אבל עדיין ירוקים
חודשיים בבוליביה וחודש בצפון ארגנטינה אם אופציה לשבוע בברילוצ'ה כי היא מקסימה בחורף ויש בא אתר סקי מהטובים בעולם.
ואת פאטאגוניה תשאירי לטיול אחר כשתוכלי לבוא לאיזה שלושה חודשים ולמצות אותה כמו שצריך ולא רק לסמן וי ועוד בגשם\שלג\רוח\קור מטורף וכול השאר... (נכון, אולי תהיה שמש וסתם תרוצי לסמן וי...9
יש סיכוי ממש קטן שתוכלי לטרק בדרום אחרי אפריל אך לאומת זאת התקופה המדוברת היא מעולה לטרקים בפרו ובוליביה
וליותם- אם להיות קטנוניים ולהשמיץ אז...
לספר קוראים טרקינג אין פאטאגוניה= לטייל רגלית בפאטאגוניה וכשמו כן הוא (מסלולי טרקים ומידע על איך לטרק, חיות וצמחים בלבד) ולא טרקים וטרמפים בפאטאגוניה...
אתה טועה ומטעה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. איפה לנחות תגובה ל - 6 05/03/2008 23:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
במידה והדרום חשוב לך תחילת אפריל תהיה עדיפה על ספטמבר.

אגב, מבחינת נופים של אגמים והרים מושלגים, לפרו ובוליביה יש המון מה להציע. ושם יצא לך להיות בשיא העונה. היתרון המשמעותי ביותר של הטרקים בדרום הוא שהגובה נמוך יחסית מה שמקל על ההליכה ומאפשא לנוף להיות מיוער יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מר עמית היקר תגובה ל - 8 06/03/2008 14:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מר עמית היקר
והמילה "מר" לא מופיעה סתם.
אני ממליץ גם לך לקרא את הספר "טרקים וטרמפים בפטגוניה", שאפשר למצוא אגב חיפוש קל באתר למטייל. אם תטרח ותקרא אותו אולי תלמד גם דבר או שניים על פטגוניה, ותפסיק לתת עצות חסרות בסיס לפי הטיול שאתה טיילת.
אגב, שם הספר שציינת הוא דווקא "טרקינג אין דה פטאגוניאן אנדס" ולא כפי שכתבת (אם כבר החלטת שאני הוא זה שטועה ומטעה), ויש בו עוד הרבה מעבר לטרקים, חי וצומח, אבל נראה שאתה לא טיפוס שמתעמק יתר על המידה במידע בדוק ואובייקטיבי.
דרך אגב, המשפט "להתמקד במה שבטוח ולא להתפשר" הוא משפט שסותר את עצמו בצורה רצינית, ובעיקר כשהוא מופיע בנשימה אחת עם ההטפה שלך לגברת הקטנה ש"לא לסמן וי". אם תבקש יפה אסביר לך את העניין.
אני עומד מאחרי התשובה שלי שבאה מתוך נסיון אישי, קריאה וחיפוש נוסף במספר רב של מקורות, שהם אמינים הרבה יותר (לצערי, אני מוכרח לומר) מן האתר הנכחי.
ולך, השואלת, מקווה שלא התבלבלת יותר מדי. את יכולה לחזור לתשובה שנתתי לך בהתחלה ולקבל נקודת השקפה אובייקטיבית שבאה ממספר מקורות ומנסיון רב, ולהחליט אם זה מתאים לך או לא.
מקווה שיהיה לך יופי של טיול!
צ'או, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מר עמית היקר תגובה ל - 9 06/03/2008 16:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yonatanamit לא מחובר yonatanamit  משתמש בינוני 92 הודעות עד כה
דבר ראשון אומר שברור שלא התכוונתי לפגוע בך, ואני מבין שנפעת לפי התגובה שלך לדברי, או שזה סתם הסגנון שלך שבא לידי ביטוי גם בתקיפה של כותבים ותיקים ומלומדים כולל את מנהל פורום זה שלא רואה שום אתר אחר בעיברית ואין לו תחרות בכמות ובמיגוון המידע הקיים בו.
ולא, אין לי שןם קשר אליהם ואני לא עובד שלהם, אני פשוט קורא אסיר תודה שהישתמש המון ומרגיש שהגיע תורו לתרום גם.
בניגוד אליך כנראה שבא במתרה לקדם את מכירות הספר שלך עצמיך ואת ההוסטל שאתה עובד בו ללא איכפתיות אמיתי מה יהיו השלכותיהן של עצותיך המפוקפקות.

אני בודק את העובדות לפני שאני אומר משהו.
במקרה יש לי את הספר המדובר ברשותי והשתמשתי בו המון ואני יודע בדיוק מה יש בו ומה אין בו.
בפאטאגוניה טיילתי במשך 4 חודשים שלמים ואני חושב שהייתי במספיק מקומות ולמשך מספיק זמן ותקופה של השנה בכדי שאוכל לחוות את דעתי ואני מדגיש דעתי על העיניין...
לא ברור לי למה אתה מתכוון במה שכתבת על הציטוט שלי בקשר להתפשרות והסימון וי אבל למקרה שלא הבנת אני אחדד-
אני חושב לא כדי לרוץ ממקום למקום במהירות רק כדי להספיק הכל בטיול אחד (מה שאומר שבעצם לא באמת תחווה כלום מלבד תמונות יפות והמון נסיעות\טיסות) ועל כן עדיף להקדיש יותר זמן למדינות ומקומות שבהן העונה מצוינת ולא "בסדר" וכו' ולהגיע אל פאטאגוניה ולהנות ממנה ולהגדיש לה את הזמן הראוי לה בטיול אחר. כי המשמעות של ההמלצה שלך היא שהבחורה התמימה תגיע ויהיה לה בערך חודש נורמאלי ושנינו יודעים שזה לא מספיק...
הלא זאת המשמעות ןזהו ההבדל בין טיול מעמיק לבין סימון וי לא ככה?
אל תדאג היא עוד תבקר בקאזה זולה, או שלא, (כי יש הוסטלים טובים בהרבה ממעורת הסמים הזאת)ותקנה או לא את הספר שלך, רק לא עכשיו והכל תלוי בה ומסוג הטיול שמתאים לה.
אני עזרתי לחשוף אותה לגישה שונה וחבל שאתה סתם תוקף ומחפיש
שיהיה לך טוב אחי, בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מר עמית היקר תגובה ל - 10 06/03/2008 17:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית חביבי
ראשית, לרגע לא חשבתי שהתכוונת לפגוע.
מלכתחילה התשובות שאני נותן כאן באות לעזור לכלל המטיילים ולאו דווקא לצאת נגד הכותבים. אבל כאשר דעה שמנוגדת לעובדות נכתבת כאן פעם ועוד פעם ועוד פעם, זה כבר פוגע במטיילים עצמם.
שנית, אתה צודק כשאתה אומר שהפורום הזה לא רואה אף אחד ממטר מבחינת מספר הנעזרים בו.
זאת בדיוק הבעיה.
הפורום הזה עם כל הכבוד הוא ברמה בינונית, שרק מנציחה את תופעת "העדר" (ע"ע סימון וי) הישראלית. זה שיש לו מספר גדול של קוראים זה לא מראה על כלום.
לדוגמה: יש המון מוסלמים בעולם, אז זה אומר שהצדק חייב להיות איתם ?!
אני עושה כמיטב יכלתי לתת פה תשובות שכן נצמדות לעובדות, וכן, גם הולכות "על הקצה" לפעמים, כי שם נמצאים העולמות האחרים של הטיול.
מה שבניגוד אלייך אני מאד משתדל לא לעשות, זה לומר לאחרים מה לעשות, איך ואיפה, אלא לתת להם להחליט בעצמם.
הגברת שאלה האם אפשר, אני אמרתי שאפשר, וגם הסברתי לכמה זמן, מתוך הכוונה שהיא תבחר ותחליט בעצמה האם זה מתאים לה, ואני בטוח שהיא כבר מספיק גדולה לשם כך.
שלישית, המטרה (ובטח לא "המתרה") שלי במשיכת אנשים אל הספר "טרקים וטרמפים בפטגוניה", ואל ההוסטל "קאסה זולה" (שבניגוד להוסטלים אחרים בבואנוס איירס הוא כבר מזמן לא מאורת (ובטח שלא "מעורת") סמים), היא שיקראו את הספר, או ידברו איתי כאן (ולא מפריע לי שזה נשמע מגלומני) וכך ילמדו את העובדות האמיתיות לגבי פטגוניה, וכן ילמדו ויבינו שהם יכולים לטייל איך שהם רוצים, וכמה שהם רוצים.
אני מסביר למטיילים שהם יכולים לעשות את הבחירה שלהם בכל מקום, וכיצד לעשות זאת, וכל זה בניגוד מוחלט לקונצנזוס המוחלט שיש פה בפורום ובמקומות נוספים, שטוחנים את אותו המסלול עד דק כבר שנים עם אותן דעות ואותן תשובות של "עשה ואל תעשה" ולא "בחר" (מבקש מן היוצאים מן הכלל לא להיעלב).
הכוונה שלך לחשוף את השואלת לגישה שונה היא טובה ויפה,
אבל ברגע שאתה אומר לה "ללכת על בטוח", אתה מחזיר אותה אל התחום הצר של המסלול התיירותי, בו העונות קצרות הרבה יותר ממה שהן באמת.
ועוד דבר, אתה טוען שאתה בודק את העובדות לפני שאתה אומר משהו, ושאתה יודע בדיוק מה יש בספר המטיילים שקראת,
אז תסביר לי בבקשה איך אתה אומר שהסיכוי לטייל בסתיו בפטגוניה הוא "ממש קטן", כאשר בספר שאתה מכיר כ"כ טוב נכתב בפירוש שהעונה בכמה וכמה פארקים לאומיים באזורי האגמים והאראוקניה מתאימה לטיול עד לסוף חדש מאי ?!
בקיצור ידידי, הכפשה כותבים בכף ולא בחית, ואם חשבת שזו כוונתי אתה טועה ובגדול, כשם שאתה טועה כשאתה סבור שאתה יודע מי אני בכלל, ולמה אני מתכוון בדברים שאני כותב.
נסה לקרא מעט יותר ברצינות, ותבין שאתה מתבלבל מאד.
בהצלחה ועם הרבה סוכר
צ'או יותם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. תגובה שלי לנאמר תגובה ל - 11 06/03/2008 19:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלקנה אלקנה לא מחובר אלקנה - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 2644 הודעות עד כה
אלמלא שורבב שמי לויכוח, ואלמלא הנושא היה עקרוני בעיני, לא הייתי מגיב.

לא הייתי מגיב כי ניהלתם דיון ענייני, עם נימוקים טובים לכל אחד מכם, ללא השמצות והעלבות- ואני מעריך את זה, כי לא כולם יודעים.

לגבי המידע שניתן פה בפורום. כמו שעמית אמר- הוא חזר לכתוב בפורום כדי לתת אחרי שהוא קיבל. רוב הכותבים פה עונים מאותה סיבה. רוב הכותבים יודעים לסייג את אמירותיהם, ולהציג אפשרויות נוספות כדי לתת לשואל את היכולת לבחור מתוך ידיעה, ולא כדי שיוכל "לסמן וי" או ללכת אחרי העדר.

מבלי להכנס לפרטי הדיון, אני חושב ששניכם צודקים. יותם הביא את הגישה "לרוחב" שבה מנסים לתת את האפשרות המקסימלית למלא את כוונת השאלה המקורית. עמית הביא את הגישה "לאורך" וניסה להבין מה מטרת השואל ולפי זה לתפור מחדש את המסלול.
אין תשובה מוחלטת לנושא, ואפשר להיות באוגוסט בקרחון המתנפץ ולטרק בטורס דל פיינה. אבל בשביל זה צריך הרבה מזל. הסיבה שיש מקומות שכל אחד "חייב" להגיע אליהם ושיש "עונה" לכל מקום נטועה בניסיון מצטבר של אלפי מטיילים לאורך עשרות שנים. אפשר להמר- לפעמים זוכים לפעמים לא.

אלקנה

"מה שחושב לא מפסיק לשאול." (אלברט איינשטיין).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אלקנה, אחרי התוספות האחרונות,התגובה שלך קצת מצחיקה תגובה ל - 12 07/03/2008 15:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון . לא מחובר דורון .  משתמש פעיל 1273 הודעות עד כה
ללא העלבות? ללא הכפשות? התגובות האחרונות של השניים בהחלט הלכו לכיוונים כאלה.
אחד מאשים את השני בניהול מועדון סמים, השני מחזיר לו בעקיצות (יותם, דווקא אחרי שעזרת לי לא מעט, אני מרשה לעצמי לבקר אותך קצת, אז דיר באלאק - שלא תעלב!) על חשבון שגיאות הכתיב שלו (אולי, רחמנא ליצלן עסקינן בדיסלקט, או שמא עולה חדש, לאו דווקא בבחר שלא השלים ח' כיתות (וגם אז - אז מה??).
אמיגוס, בואו נחזור לפסים יותר נעימים.
שבת שלום!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אלקנה, אחרי התוספות האחרונות,התגובה שלך קצת מצחיקה תגובה ל - 13 07/03/2008 16:24 לתגובה קודמת
חה חה
דורון אתה בסדר, ואל תדאג אני לא נעלב, ובטח שלא כ"כ מהר.
ביקורת בונה היא דבר חשוב שממנו אפשר ללמוד המון, בתנאי כמובן שהביקורת נכתבת בחכמה, ועם כוונה לשפר.
אני עולה לרכבת...
צ'או יותם

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ציוד בפרו ובבוליביה
להודעה הבאה:הצעת לבוש [=

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף