כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה קריטית-קולומביה 07/03/2008 09:29 לתגובה הבאה
  grisham2005 לא מחובר grisham2005  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
שלום לכל המטיילים או אלה שחזרו כבר!
יש לי שאלה נורא חשובה,ואני מדגיש שאני מפנה אותה בעיקר לאלו שחזרו מקולומביה בחצי שנה האחרונה,שוהים שם כרגע
ולא אלה שהיו שם לפני שנתיים-שלוש.
אני וחבר שלי הזמנו כרטיס טיסה לקולמביה בקיץ,היעד הראשונה שלנו הוא בוגוטה לאחר מכן אנו מתכננים לטוס(לא לנסוע
במדג'ין) ולאחר מכן גם כן לטוס לחופים ולאיזורים היותר צפוניים(קרטחנה,טגנגנה,סנתה מרתה)
חשוב לי לציין כי אנחנו לא נעשה אפילו טרק אחד אפילו ומתכוונים לנקוט את כל אמצעי הזהירות (בתוך הערים)
אנחנו בסך הכל רוצים להנות טיפה,תמיד לבלות במרכז לא הולכים להיות לעשות אפילו נסיעה אחת באוטובוס ובאיזורים המפוקפקים.אנחנו גם נהיה שם רק חודש,מתחילת יולי עד תחילת אוגוסט.
בעקבות מה שמתחולל כרגע במדינה-הסכסוך עם אקוודור ומה שקרה בעיר האבודה לפני 3 שנים אמא שלי פשוט החליטה
להוציא אותי מדעתי ולגרום לי לבטל את הנסיעה לשם.קראתי המון דברים על קולומביה,חלקם מעודדים חלקם פחות אבל לאמא שלי זה לא ממש עוזר והיא די נחושה.
אני מבקש שוב,רק מי שהיה בקולומביה באמת לאחרונה או מי ששוהה שם כרגע,תכתבו פשוט תגובה אמיתית.האם עד כדי כך
החששות מבוססים וסיכוי גבוה לחטיפת אזרחים? (אני הבנתי שכיום הסיכוי הוא ממש לא גבוה במיוחד לא בסוג טיול כזה
כמו שאנחנו עושים)
תודה רבה לכל מי שמגיב,זה נורא נורא קריטי בשבילי!
גרישה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה קריטית-קולומביה תגובה ל - 1 07/03/2008 14:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 343 הודעות עד כה
הלו גרישה
שמע בקולומביה עוד טרם הייתי,
אבל יצא לי לבקר במדינה קטנה בשם ישראל.
כולם אמרו לי שנורא מסוכן שם: טילים על יישובים, ירי על אזרחים, מחבלים מתפוצצים, חטיפות...
וואלה אחרי הרבה שנים שם אני עדיין חי !!
בקיצור תעיר את אמא שלך ותזכיר לה איפה אנחנו חיים... כי הרי בסופו של דבר, הכל בחיים זה רק עניין של השקפה...
בהצלחה וטיול סבבה
יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה קריטית-קולומביה תגובה ל - 2 07/03/2008 17:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  runyon לא מחובר runyon  משתמש פעיל 244 הודעות עד כה
בנגוד למוניטין שיצאו לה, קולומביה, בחלקה הגדול (ובכל אופן בחלק אליו הולכים התיירים), היא מדינה די בטוחה, ולמיטב ידיעתי הרבה יותר משכנותיה.
לגבי נסיעות/טיסות - אין כל בעיה לנסוע באוטובוסים. אם אתה חושש, אל תיסע באוטובוסי לילה.אם אתה נוסע בלילה, קח אתך משהו חם לאוטובוס.
העם הקולומביאני הוא מאד נחמד, ידידותי ועוזר. כמו בכל מקום, צריך להזהר.
גם המשטרה, שהיו לה בעבר מוניטין מפוקפקים, לא עושה בעיות.
אני טיילתי ביולי-אוגוסט שעבר, ובשום מקום, גם לא בערבים כשיצאתי, לא הרגשתי מאוים.
תהנו!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תשובה קריטית תגובה ל - 3 08/03/2008 14:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 939 הודעות עד כה
קולומביה אולי אינה מפחידה ומסוכנת כפי שמספרים עליה בהגזמה, אך היא בהחלט אינה נעימה ובטוחה. בכל זאת, אם נוקטים בכל אמצעי הזהירות החיוניים, אין סיבה להסתבך שם.

בנוגע למשטרה הקולומביאנית - השמועות על חזרתה בתשובה היו מוקדמות בהחלט, ואין ספק שהיא ראוייה למוניטין המפוקפק שלה. עדיף להימנע ממגע עם השוטרים המקומיים, ואם מגע כזה נוצר, כדאי לתת להם כל שוחד שהם מבקשים, ולהבליג. אפשר להתנחם בכך שהם עדיין הרבה פחות גרועים מהשוטרים של מוסקבה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. תשובה קריטית תגובה ל - 4 10/03/2008 13:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
El Condor El Condor לא מחובר El Condor  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
הייתי 3 פעמים בקולומביה בזמן מצטבר של חצי שנה.
טיילתי בחלקים נרחבים שלה, בצפון, מרכז ודרום.
אני חייב לציין, חוץ מנהג מונית שהחזיר לי שטר מזוייף של 2000 פסו, לא נתקלתי בשום דבר חריג.
חייבים להפעיל שיקול דעת כמובן, ולהיזהר, אך לא מצאתי את קולומביה מסוכנת יותר מברזיל או מבוליביה לדוגמא.
לא נתקלתי בשוטרים מושחתים, ולא בפשע אלים, אין זה אומר שאינם קיימים, אך שוב, לא חושב שזה יותר קיצוני בקולומביה מאשר במדינות אחרות.
לגבי מצב הדרכים, אכן יש שיפור משמעותי בבטחון , ואני יכול להעיד, מכיוון שחזרתי משם לפני חודשיים, ופעם אחרונה הייתי לפני חמש שנים, והשיםור אכן ניכר.
עדיין חשוב לברר, אם נוסעים בתחבורה ציבורית כמו אוטובוס, דרך איפה עובר המסלול, והאם המסלול בטוח.
בירור עם מקומיים תמיד עדיף.
לדעתי חתול - רובוט, נתקל בקולומביה בסוג של חוסר מזל, לא הייתי מסיק מכך מסקנות חפוזות, כי אנשים רומו, נשדדו, נרצחו, וכיו"ב במדינות נוספות בדרום אמריקה.
האנשים בקולומביה מאוד חביבים ומסבירי פנים, כל עוד מפעילים שיקול דעת, זהירות (לא מוגזמת) ושכל ניתן לטייל בה בביטחה.
כובן שיש איזורים בערים הגדולות אליהן לא כדאי להיכנס, וזה כלל שתקף לכל מקום בעולם, כנ"ל לגבי איזורים מסויימים במדינה (דוגמת הג'ונגלים בדרום - פוטומאיו, קאקטה, איזורים בסנטנדר, וצפון סנטנדר, איזורים בגבול עם פנמה, ועוד)

מקווה שהייתי לעזר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. סוג של חוסר מזל. תגובה ל - 5 10/03/2008 20:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 939 הודעות עד כה
לא ממש.

יש לי נטייה להסתבך. לפחות הייתה. אני אחראי לגמרי לרוב המכריע של הפורענויות שהתרגשו עלי במהלך הטיול שלי, ועל רובן אני גם שמח ומאושר, והן בהחלט היו שוות את הסכומים הזניחים שהושקעו בטיפוח המקומיים החביבים והאוחזים בסכין.

ובכל זאת, נדמה לי שבכל המדינות התנהגתי באותו חוסר אחריות, אותה פזיזות ואותה קלות דעת, ובשום מקום, למעט סאובדור דה באהייה, לא סבלתי כל-כך מהחמדנות המאיימת-משהו של המקומיים. במיוחד אם המשהו הזה הוא כלי נשק אימתני.

קולומביה בסדר גמור, רק צריך להיזהר שם, ולא להעמיד פנים שמדובר במדינה שכולה נופת-צופים, גדושה במקומיים ידידותיים וחובבי תיירים. נראה לי שהכול נאמר כאן לפני חודשים מספר, בוויכוח המאלף בין אריק וידיד, ולא יקשה לנחש במי אני צידדתי במהלכו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. סוג של חוסר מזל. תגובה ל - 6 11/03/2008 11:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
El Condor El Condor לא מחובר El Condor  משתמש מתחיל 39 הודעות עד כה
בוודאי שיש להיזהר, וכמובן שטיול בקולומביה הוא לא כמו טיול בשווייץ, ויש לנקוט באמצעי זהירות, ודי הדגשתי את זה.
אני דווקא כן נתקלתי באנשים חביבים שניסו לעזור, כמעט בכל מקום בו הייתי, והצטרכתי עזרה.
יש תשתית תיירותית די מפותחת בקרטחנה, ובאיזור הקפה, ויש אכן שיפור במצב הבטחון האישי של המטייל.
מכאן ולהקיש שקולומביה היא נופת צופים, זו כמובן תהיה טעות, אך אין לי ספק שלהיסטריה האימהית אין כאן מקום, ואת זאת ניסיתי להסביר.
לעניות דעתי אנחנו חיים במקום מסוכן לא פחות, לפחות בכל מה שקשור למצב הבטחוני.
לסיכום לדעתי ניתן לטייל בקולומביה בבטחה, ואחזור ואדגיש שלא מצאתי אותה מסוכנת יותר ממדינות היבשת האחרות (כולל ארגנטינה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ביטחון תיירים בקולומביה תגובה ל - 1 11/03/2008 12:28 לתגובה קודמת
  ידיד לא מחובר ידיד  משתמש פעיל 719 הודעות עד כה
ביטחון התיירים בקולומביה זהה לרוב מדינות דרא"מ.
בגלל העבר האלים של המדינה רוב המקומות המתוירים הם לעיתים יותר בטוחים מפני ששומרים על ענף התיירות החשוב כל כך והמתפתח במדינה.

כמובן שלכל אחד תיהיה חוויה שונה ויש מי שיראה לו שיותר מסוכן ולאחר שיותר בטוח. בדיוק כמו במציאות שלנו פה שיש משפחות שלא יודעות מתי יפול עליהם הטיל ואחרות נהנות מהחיים בלי דאגות.

סטטיסתית יש סיכוי גדול יותר שיקרה לך משהו כשאתה בבית או על הכביש מאשר בטיול . . . אז כנראה שכדאי לטייל כמה שיותר ! ! !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:דחוףףףףף!!
להודעה הבאה:הדרך המהירה ביותר להגיע מבואנוס לסלאר.. עזרה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה