| 1. בוקאס דל טורו, סאן בלאס או מנואל אנטוניו |
09/03/2008 00:23  |
| |
moma |
209 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכולם
חיפשנו יעד לבלות בו חופשה בת 15 ימים (נטו) במרכז אמריקה (יש לנו כרטיסים זולים לניו יורק ומשם החלטנו להמשיך ליעד לא יקר)
היות וכבר היינו בגואטמלה ובקוסטה ריקה (בלי הצד הפסיפי) החלטנו על ניקרגואה.
אנחנו קצת חוששים להגיע לשם, היות ושמענו על הרבה אנשים שטוענים שכל חווית הטיול שלהם שם היתה מיותרת ומקווים שזה לא יקרה לנו.
לפיכך החלטנו להוסיף מדינה נוספת בסוף הטיול כדי שאם נתבאס יהיה לנו מפלט (אני יודעת שזה בעייתי קצת לנסוע ככה לטייל אך ניקרגואה מאד מסקרנת אותי)
ובקיצור, רציתי לשאול מה דעתכם לגבי המסלול:
נחיתה במנגואה בלילה 20:30 - לילה במנגואה (נשמח להמלצות)
נסיעה לליאון - הר הגעש סרו נגרו, נסיעה לבריכות הבוץ/מעיינות חמים - יומיים
נסיעה לגרנדה - לגונה דה אפויו, מסאיה וקטרינה ואולי גם קנופי - יומיים שלושה
איסלה דה אומפטה - יומיים
מקווים שכל הסיבוב ייקח בערך 9-10 ימים
נותרו 6-5 ימים
ואז ההתלבטות:
אופציה 1 - מאומטפה לעבור לקוסטה ריקה, ולסיים את הטיול במנואל אנטוניו, אולי לשלב את הר הגעש פואס/איראזו בהם לא היינו - חזרה לניו יורק מסן חוזה
אופציה 2 - לעבור את הגבול לקוסטה ריקה,לקחת אוטובוס לסן חוזה ומשם להמשיך לבוקס דל טורו - נסיעה קצת ארוכה ומייגעת אבל חוסכת כרטיס טיסה יקר.- חזרה לניו יורק מסן חוזה
אופציה 3 - טיסה ממנגואה לפנמה סיטי, יום יומיים שם ואז טיסה לסן בלאס - חזרה לניו יורק מפנמה סיטי (האופציה הזו מייקרת את הטיול ב 370 דולר לאדם שזה קצת הרבה. מעבר לכך יש לנו חשש שקצת נשתעמם מדי על אי שומם, וקצת מתבאסים לישון ב"חושות")
אופציה 4 - טיסה לקורן איילנדס - להשקיע עוד 170 דולר בטיסה הלוך חזור לשם, אבל אז זה אומר שאנחנו תקועים בניקרגואה לטוב ולרע - כי 6 ימים לאיים זה קצת יותר מדי, בד"כ מספיק לנו יומיים שלושה - חזרה לניו יורק ממנגואה
יצא קצת ארוך אז תודה על הסבלנות
ושוב תודה על העזרה
מורן
|
|
|
|
|
| 3. בוקאס דל טורו, סאן בלאס או מנואל אנטוניו תגובה ל - 1 |
11/03/2008 18:45   |
|
תכל'ס ברשימת האופציות שלך כללת כבר את כל הצדדים החיוביים והשליליים לכל אופציה בצורה יפה .
לגבי אופציה 1 - בסוף תתקעו במנואל אנטוניו יותר זמן משתצטרכו (במיוחד אחרי שאמרתם ששלושה ימים על אי/חוף כבר ישעמם לכם) , והחוף שם לא כל כך יפה , אלא אם כן תלכו כל יום לחוף של הפארק (7 דולר כניסה).
בעקרון המסלול שתכננתם הוא די דומה למסלול שאני עשיתי (רק בסדר הפוך) (תוכלו לראות את הטיפ שלי ב1001 טיפים) . לכן אולי כדאי שתשקלו לפני שתעזבו את ניקרגואה , לבקר בעוד איזה אתר או שתיים בה , בלופילדס או משהו כזה ...
אישית , מבין כל האופציות הייתי הולך על בוקס דל טורו , שם חוץ מבטן גב אפשר לעשות כל מיני סיורים מעניינים , שנירקול , דולפינים וכו' .
אגב , שקלתם לנסוע למקסיקו במקום ?? שבועיים במקסיקו זה זמן די מכובד להספיק את אזור צ'יאפאס ויוקטאן .אישית לא מצאתי שום דבר מיוחד בניקרגואה. היא אותנטית יותר משאר המדינות באזור אבל אין בה דברים מרשימים במיוחד בהשוואה לשאר.
אבל בסופו של דבר רק אתם תדעו אם משהו טוב לכם או לא ..הכל אינדיבידואלי.
it's five o'clock somewhere
|
|
|
|
|
|
|
|