כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלה קצת שונה 11/03/2008 00:18 לתגובה הבאה
  mayawo לא מחובר mayawo  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
שלום,
יש לי שאלה קצת יוצאת דופן, אבל אני ממש צריכה את עזרתכם.
אני רכזת ומדריכה של משלחות נוער בחיפה, ובין היתר אחראית על משלחת במסגרתה יוצאים בני נוער לאוקראינה, שם הם מעבירים מחנה חורף של שבוע לילדים בגילאי 8-14. בני הנוער שיוצאים למשלחת הם חבר'ה בגילאי תיכון (16-18), איכותיים מאוד, ברמה גבוהה ועם ניסיון בהדרכה, שרוצים לתת ולתרום.

בשנים האחרונות הצטברו אצלנו בקשות מהמשלחות שחזרו לפתוח תוכניות דומות במקומות אחרים בעולם. אני מחפשת מקום מסודר (זה הקריטריון החשוב ביותר) במדינת עולם שלישי כלשהי (לא משנה איפה) בה יש צורך בעבודה עם ילדים- בית יתומים, מתנ"ס, בית ספר וכו'. אני רוצה לשלוח קבוצה של 10-15 בני נוער (אפשר גם פחות אם אין ברירה) שיתנדבו במשך שבוע-שבועיים. יתלווה אליהם כמוהן מדריך מנוסה ומקצועי.

האם יש לכם פרויקט שיכול להתאים? אם לא, האם תוכל להמליץ לי על מקומות אליהם כדאי לפנות?

הרבה תודה מראש!
מאיה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלה קצת שונה תגובה ל - 1 11/03/2008 18:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 5167 הודעות עד כה
היי Smile
יופי של שאלה. האמת שבשבועות האחרונים התעניינו כמה אנשים לגבי אפשרות להתנדבות של בני נוער בקבוצה, במדינות מפתחות. מגמה חדשה ומדליקה!

בואי ננסה לחשוב מה יהיו בעצם הקריטריונים למקום כזה?
כלומר צריך להיות ברור שמדובר במקום בטוח, עם תנאים בסיסיים מספקים. חבר'ה בגיל הזה יכולים לשהות בתנאי קמפינג (אני מניח), אבל צריכים גישה טובה למים נקיים, מקלחות, אוכל וכ"ו.

אני יכול לומר בפה מלא שבית היתומים שבו אני התנדבתי יכול להתאים לזה, אבל הרי הוא רק אחד מני מליון. לכן הייתי מציע ללכת הפוך: לבחור קודם יעד ואז לנסות למצוא אירגון (שזה בעצם מה ששאלת מלכתחילה Rolling Eyes ). העיניין הוא שגם מקומות כאלה יש בלי סוף. אני יכול לומר שמזרח אפריקה נחשב ליעד בטוח, ובמקומות מסויימים הוא גם יכול לתת את התנאים המוזכרים. נפאל והודו יכולים להיות אלטרנטיבה טובה נוספת.

העובדה שאתם מחפשים מקום למחנה חורף גם עוזרת בחיפוש, כיוון שבתקופת הקיץ המקומות השונים עלולים להיות קצת עמוסים.

בואי נתחיל מזה: תעברי בבקשה על דו"חות ההתנדבות שיש לנו כאן משמאל (תחת סיפורי מתנדבים) - ותראי אם יש אירגונים שנראים לך במיוחד. בגלל שיש שם כבר ישראלים שהתנדבו במקום, הם יוכלו לעזור לך לבדוק אם המקומות מתאימים לקריטריונים שלך.

ואם את צריכה כלשהי - אשמח מאד לעזור - זה נשמע פרוייקט מדליק לאללה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלה קצת שונה תגובה ל - 2 11/03/2008 21:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי גיל,
קודם כל, תודה רבה על התגובה המהירה, זה מאוד עוזר כי חשוב לי להתחיל להתארגן במהירות האפשרית. עברתי על דו"חות המתנדבים, אבל פחות או יותר כל בתי היתומים למיניהם נשמעים כמו מקומות מצוינים להתנדבות... אני אנסה להגדיר כמה דרישות יותר ספציפיות.
קודם כל, אני מחפשת מקום מספיק גדול בשביל להכיל קבוצה של 10-15 איש. חשוב לי שכולם יתנדבו באותו מקום, ולא יתפזרו למקומות או פרויקטים שונים. חשוב לי שזה יהיה מקום שיש בו המון המון עבודה ובאמת צריך הרבה עזרה, כדי שכל אחד מהתמנדבים ירגיש שהוא תורם באמת.
מבחינת מקום מסודר- ברור שהכי חשוב זה שיהיה בטוח ובטיחותי. התנאים פחות קריטיים, אבל כן חשוב שיהיו מגורים (כי אני לא רוצה להצטרך לארגן מגורים בעצמי). חשוב מאוד גם שזה יהיה מקום מאורגן, שיודע מה הוא עושה ורגיל לקבל מתנדבים, מקום שאפשר לסמוך עליו שלא יהיו פשלות בארגון ושקל לתקשר איתם באי-מיילים.
מבחינת יעדים אנחנו באמת גמישים. אם יש לך מידע כללי לגבי עלויות במדינות השונות (בגדול כמובן, ברור שאצטרך לבדוק לגבי מקומות ספציפיים) זה מאוד יעזור לי לראות במה אנחנו יכולים לעמוד מבחינה כלכלית ובמה לא.
זהו בעצם, אני מקווה שזה קצת יותר מועיל... אם יש לך רעיונות למקומות שעונים לקריטריונים האלו אני אשמח לשמוע, ואז אצור איתם קשר.
שוב תודה!
מאיה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. שאלה קצת שונה תגובה ל - 3 11/03/2008 21:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד משהו ששכחתי: חשוב גם שזה לא יהיה מקום שמדגיש את עניין הנצרות (למשל, לא נוכל להתנדב במיסיון וכו'). ברור לי שבהרבה מהמדינות המתפתחות מקומות כאלו מופעלים ע"י הכנסיה, אבל אני מעדיפה שזה לא יהיה מאוד בולט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. שאלה קצת שונה תגובה ל - 3 12/03/2008 08:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בוקר טוב Smile
זה שזה רעיון מסעיר מאד כבר אמרתי? ולהזמין אותך (ואת החבר'ה שלך אם זה נראה לך רלוונטי, כמובן) לערב ההתנדבות (ראי הודעה קופצת כאן בפורום) כבר הזמנתי? מעולה Laughing

תראי, בגלל שחשוב מאד להכיר מבפנים את האירגונים כדי להבין את ההתאמה שלהם - הן מבחינה פיזית (מגורים), והן מבחינת הקשר לדת, קשה לי לענות לך. כמו רחל, צר עולמי כעולם נמלה Rolling Eyes - ברמה כזו של אינטימיות אני יכול להכיר רק את האירגונים שבהם התנדבתי בעצמי, ואני יודע ששניהם יכולים להתאים. אם תרצי עוד פרטים עליהם (ושניהם מופיעים בדו"חות), אני אשמח לתת. באותו אופן הייתי מציע לכתוב למתנדבים שכתבו את הדו"חות שנראים לך רלוונטיים ולשאול אותם את השאלות הספציפיות (אגב, חלקם יהיו בערב המתנדבים ותוכלי לשאול אותם פנים אל פנים).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. שאלה קצת שונה תגובה ל - 5 12/03/2008 10:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי גיל,
שוב תודה על כל העזרה!
רציתי מאוד להגיע לערב ההתנדבות אבל אני במשלחת בחו"ל באותו תאריך, אני מקווה שלערב הבא אוכל להגיע.
האמת היא שכבר כתבתי ללוהדה לפני כמה ימים- זה הארגון הראשון שמצאתי באינטרנט, אבל עדיין לא קיבלתי תגובה. יש מייל מסוים שכדאי לי לכתוב אליו שם? עדיף להתקשר אולי? או סתם לחכות בסבלנות?
אני אנסה גם את המקום השני ועוד כמה מקומות שנראים טוב בדו"חות. אם יש לך עוד רעיונות אני אשמח לשמוע כמובן.
המון תודה!
מאיה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. שאלה קצת שונה תגובה ל - 6 12/03/2008 14:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אה, מעולה. כן, לוקחי להם כמה ימים להשיב - זמן אפריקה, את יודעת... מי שעונה למייל זו מנהלת המתנדבים שלהם, בהנחה שיש שם אחת כזו כרגע. אם אין, יכול להיות שיקח למנהל מאמא וומבורה יותר זמן לענות, ואז הייתי בהחלט חושב על האפשרות להתקשר. רק קחי בחשבון שהתקשורת איתה לא מאד קלה - היא דוברת אנגלית טובה יחסית, אבל איכשהו קשה קצת לתקשר איתה בטלפון.

כך או כך, אם את מדברת איתה בטלפון, בבקשה תמסרי לה את אהבתי!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. דש גם ממני תגובה ל - 7 12/03/2008 15:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מרב מרב לא מחובר מרב  משתמש פעיל 290 הודעות עד כה
קיימת כמובן האופציה של אבודיא - שבט היהודים באוגנדה.
הם לרוב מארחים את המתנדבים בבתיהם, עניין המוסיף לחוויה, כמובן...
הם מתורגלים במתנדבים אמריקאים ומאוד ישמחו לישראלים...
אני מניחה שיש עליהם גם פרטים בדוחות ההתנדבות
אבל הנה מה שניתן למצוא בגוגל...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מה שאין בראש.. תגובה ל - 8 12/03/2008 15:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל, לא ניתן לערוך הודעה אחרי ששולחים? משום מה חשבתי שאפשר..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מה שאין בראש.. תגובה ל - 9 12/03/2008 15:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום מותק! טוב לראות אותך שוב!
אפשר - בעשר הדקות הראשונות לשליחה, ובתצוגה שטוחה בלבד Rolling Eyes

רוצה שאני אערוך לך משהו?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. מה שאין בראש.. תגובה ל - 10 12/03/2008 17:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מרב- זה רעיון גאוני, תודה רבה!
את מכירה אולי מישהו שהתנדב שם? או מישהו שם שאפשר ליצור איתו קשר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הנני שוב, מתנצלת שנעלמתי תגובה ל - 11 15/03/2008 16:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מכירה מספר אנשים שבקרו אצלם, לצערי נותק הקשר עם אלה שהתנדבו שם.

בפורום "אפריקה" תוכלי לפגוש מבקרים שבקרו שם לא מזמן, אני הייתי אצלם לפני יותר משנתיים.

לגבי יצירת קשר עם חברי הקהילה:

אהרון, ממנהיגי הקהילה וכשהייתי שם אפילו היה לו אינטרנט בבית...

אני אנסה למצוא אנשי קשר נוספים בהמשך...

גיל, שמעתי שהיית בטלויזיה והיה מוצלח... יש מצב שאני אצליח לראות אותך אונליין?

יום טוב...
מרב

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. עוד קצת תגובה ל - 12 16/03/2008 11:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מצאתי את הסיפור של אודליה ואבשי שבקרו אצלם לפני מספר חודשים, והשאירו קצת מידע ופרטי התקשרות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. אני כנראה סתם מנסה להגדיל את מספר ההודעות שלי תגובה ל - 13 16/03/2008 11:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. הנני שוב, מתנצלת שנעלמתי תגובה ל - 12 16/03/2008 19:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי מותק!

הנה הלינק לתוכנית - למטה יש תפריט של התוכניות...

תודה על המידע לגבי אבודאיה. אני גם זכרתי מידע על חבר'ה שהתנדבו אצלם אבל לא כ"כ מצליח למצוא...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. מעורר בי תקוות שווא? תגובה ל - 15 17/03/2008 11:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני זוכרת במעומעם ישראלים שהתנדבו שם רק לא זוכרת מי (יש לך מושג איפה מתקינים הרחבת זכרון?)
רוב הישראליםשאני מכירה שהו שם מספר ימים כמבקרים...

ועכשיו למה שבאמת חשוב - אי הלינק?
אתה מבין, יש לי מאמר בן 45 עמודים לקרוא, באיטלקית ואני רק מחפשת מה שיסיח את דעתי והפעם - אתה הזוכה!!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. מעורר בי תקוות שווא? תגובה ל - 16 18/03/2008 09:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נכשלתי בצירוף הלינק...

http://video.nana10.co.il//Section/?SectionID=2244

מי שבנה את המערכת הזו צריך להיות מפוטר! Rolling Eyes
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. icon14.gif  אתה מדהים תגובה ל - 17 19/03/2008 09:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סוף סוף הצלחתי לראות את הראיון ומאז אני רואה די מעורפל (הדמעות, הדמעות)..
אני חושבת שהצלחת להעביר את המסר גם לראש וגם ללב, ואני מניחה שהרחבת את מעגל המתנדבים..

ואני גם שמחה שהלינק פה! אני מניחה שרבים מהמתנדבים הפוטנציאלים עובדים בשעות הבוקר, ןלא ראו את הראיון

רק לפני שמפטרים את מפתח הפורום (אז לא רק אני מתקשה להעלות קבצים) יש מצב שהוא מוסיף את הלינק כ"חובת צפיה" לכלל גולשי הפורומים?

Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. אתה מדהים תגובה ל - 18 19/03/2008 09:36 לתגובה קודמת
תודה מותק! Embarassed

אם היה לי לינק קבוע לזה הייתי מכניס את זה ללינקים משמאל - אולי באמת אני אשחק עם זה קצת Smile
תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שאלה עקרונית בבקשה
להודעה הבאה:חתולים