|
| 2. טסה למזרח ומאד (!) רגישה ליתושים.. תגובה ל - 1 |
12/03/2008 08:22   |
| |
דוקטור אנט - הנהלת הפורום |
2574 הודעות עד כה |
|
|
תמי שלום
נראה לי שלא הסבירו לך נכון את הטיפול מונע נגד מלריה לריאם חייבים לטול גם חודש אחרי עזיבת איזור סיכון מלריה אחרת אין כל טעם לטיפול,במידה ומחליטים על טיפול זה רצוי להתחיל 3 שבועות לפני הטיסה על מנת לבדוק תופעות לוואי.
בנפל במסלולי טיול מקובלים הנמצאים בגובה אין סיכון מלריה המצדיק טיפול מונע
בהודו אין סיכון מלריה באזורים הנמצאים מעל גובה 2000 מטר:Himachal Pradesh ,Jammu,Kashmir, Sikkim
לא בכל הודו הסיכון מצדיק טיפול מונע
להמחשה מצורפת מפת סיכוני מלריה מאתר בריאות המטייל אנגלי המבדיל בין אזורים בהם הסיכון קל ולרוב לא נוטלים טיפול מונע ואילה שהסיכון גבוה יותר
נקבת יתוש המעבירה מלריה פעילה בשעות מלפנות ערב עד לפנות בוקר. היתוש המעביר את קדחת הדנגי וקדחת צהובה פעיל בשעות היום דוקא. ,בעיקר בשעות הבוקר וערב מוקדמות.
• השתמשי בסבונים ,שמפו ודאודורנטים ללא ריח.
• במידת האפשר תשארו באזורים מוגנים (חדר ממוזג עם חלון סגור,רשת נגד יתושים במצב תקין ו/או כילה ספוגה פרמטרין. בשעות מלפנות ערב עד לפנות בוקר שהן שעות פעילות מירבית של נקבת האנופלס המעבירה מלריה. ,בעיקר באזורים כפריים. בחדרים לא ממוזגים, בדקו שהחלונות מוגנים על ידי רשתות ושיש כילות מעל המיטות. חשוב
• לבדוק את שלימות הכילות והרשתות ולהקפיד להכניס את קצות הכילות מתחת למזרון.
•
•
* במידה ואתם נמצאים בחוץ בשעות פעילות היתושים או אתם שוהים במקומות עם סיכון גבוה {ג'ונגל) לבשו בגדים בהירים המכסים כמה שיותר מהגוף.
* נעלו נעליים (לא סנדלים) וגרביים.
• • תמרחו תכשיר דוחה יתושים על כל שטח העור החשוף..
• . על מנת להקטין תופעות לוואי אפשריות
• תמרחו שכבה כמה שיותר דקה ותמנעו משאיפת התכשיר לראיות או מגע עם עיניים.
• לעולם אל תמרחו את התכשיר על פצעים ומקומות מגורים בעור.
• תשטפו את העור מן התכשיר ברגע שאתם מגעים למקום מוגן.
•
 |
| india.gif(גודל:12.92KB) |
|
|
|
|
| 3. טסה למזרח ומאד (!) רגישה ליתושים.. תגובה ל - 2 |
12/03/2008 12:36  |
| |
tamch |
12 הודעות עד כה |
|
|
|
קודם כל, תודה רבה!
1. בדלהי- שם אהיה לילה, אקפיד על מה שכתבת לי לעשות, אז אין צורך שאהיה על הלריאם בתק' זו? כי אם אין צורך ואח"כ אהיה רק באיזורים שמעל 2000 מ' בצפון הודו, אולי אין צורך בכלל שאקח כדורים.. (?)
2. ולגבי דרום תאילנד, האם יש צורך לקחת כדורים?
3. לגבי התחלת הטיפול, הבנתי שאני צריכה להתחיל ליטול את הכדורים רק כמה ימים לפני הכניסה לאיזור עם הסיכון למלריה, לא? שלושה שבועות זה הרבה זמן ואני לא רוצה שזה ישפיע עליי כשאעשה טרקים בגבהים בנפאל (-משם אמשיך לצפון הודו).. כדי לבדוק תופעות לוואי הרופא שלי ייעץ לי לקחת כדור אחד בארץ, עכשיו אפילו, רק כדי לוודא השפעה...
4. שאלה אחרונה, יש משחות מומלצות יותר על פני האחרות לדחות יתושים?
תודה מראש,
תמר.
|
|
|
|